www.snlp.ro Web analytics

Tradati si vanduti – ne luam soarta in maini

black rubber duck excluded rest smaller following behind yellow ducks white background 55310400

Intalnirea de azi, dintre liderii SNLP si FSANP, cu ministrul muncii, Dragos Pislaru, a durat 40 de minute si a clarificat problema salariului de merit pentru sistemul penitenciar. In rau. Ministrul muncii se arata neputincios desi declara ca nu ne vrea raul si ca nu ar vrea sa-i fie pusa lui in sarcina toata vina.

40 de minute in care am realizat ca precedentele doua intalniri din 30 si 31 mai pe acelasi subiect au fost inutile generand doar o serie de date care au fost puse la dispozitia ministrului muncii fara sa schimbe nimic. Desi am utilizat toate argumentele care demonstreaza ca intre institutiile din structura de aparare nu exista un dezechilibru in avantajul penitenciarelor si ca trebuie sa existe un tratament unitar si pe viitor intrucat suntem o singura familie ocupationala.

Au fost reluate aspectele care tin de impactul bugetar inexistent in anul 2016 si foarte mic in anul urmator, in comparatie cu bugetul alocat celorlalte institutii din structura ca sa nu mai vorbim de alte domenii. Inutil insa. Parea ca nu  este atat de important impactul cat opinia majoritara a structurii sau cel putin a celor care o coordoneaza pe linie de salarizare.

Cand referirile la alte institutii din structura de aparare care au pledat contra noastra au inceput efectiv sa ne oboseasca, i-am reamintit ministrului muncii ca totusi ANP nu este subordonat altei institutii in afara MJ. Si ca avem dreptul de a ne sustine propria salarizare mai ales ca statutul nostru special stabileste principiul corelarii drepturilor in interiorul structurii si in niciun caz nu trebuie ca vreuna dintre institutii sa fie tratata distinct sau mai grav, discriminata.

Dragos Pislaru a avut o obiectie la afirmatia SNLP in sensul ca totusi pe linie de salarizare exista protocoale care stabilesc ce institutie coordoneaza grupul din familia noastra ocupationala, precum si persoanele autorizate sa gestioneze documentele specifice, mai ales cele clasificate.

Stim din 2009 ca SRI este coordonatorul (prin demersurile ministrului Predoiu in 2010 am si ajuns la o negociere la SRI, pe salarizarea unitara) si am aflat azi de la dl Pislaru ca nu una ci toate institutiile colege ar fi avut acelasi mesaj in ceea ce ne priveste: „penitenciarele trebuie sa mai astepte; nu vor primi salariul de merit acum, pentru ca acorda sporul de fidelitate”!

Asa cum sugereaza si imaginea articolului, ANP a ajuns nu numai ratoiul mic negru si nedorit in structura dar parca se trece si la o impingere efectiva in lateral. Desi ne doare atacul celor din imediata apropiere, totusi nu ne putem impiedica sa ne gandim la incercarile recente de indepartare a penitenciarelor din structura de aparare, incercari cu initiativa in zona MJ si de care Dragos Pislaru nu este deloc strain.

Atat MJ cat si ANP par paralizate si incapabile sa regleze aceasta problema, penitenciarele devenind singurul domeniu de activitate din sectorul public in care nu se va opera nicio crestere salariala prin noua ordonanta care urmeaza a fi adoptata. Asta ne impinge evident la actiune. 

Tot astazi la Primaria Bucuresti am tratat cu Jandarmeria numarul de participanti la mitingul pe care ni l-am propus vineri la Ministerul Muncii. Avand in vedere particularitatile zonei, cu toate insistentele noastre, Jandarmeria nu a fost de acord cu mai mult de 100 de protestatari in acel punct (trotuarul de vis a vis de MM), acesta fiind numarul uzual de participanti la pichetele de la Ministerul Muncii.

Deliberand in cadrul conducerilor SNLP si FSANP am stabilit sa mentinem actiunea de la Ministerul Muncii chiar si cu un numar mai mic de oameni, cu precizarea ca in sustinerea si completarea protestului de la Bucuresti care se va derula intre orele 09.00-11,00, tot vineri dimineata vom initia actiuni suplimentare sindicale in toate penitenciarele. Detaliile in acest sens vor pleca catre lideri maine pana in pranz. Stim ca este din scurt dar uneori mesajele pe ultima suta de metri au si avantaje, actiunile fiind mai greu de contracarat.

Intram deci intr-o noua etapa a existentei noastre dar nu ne temem sa ne uitam spre viitor. Vom lupta si nu vom inceta sa ne cerem drepturile pana cand acestea se vor acorda corect. In scurt timp vom afla textul final al ordonantei. Nu renuntam sa utilizam orice pista pentru a modifica prevederile care ne dezavantajeaza. Probabil ca miercurea viitoare este termenul final urmand adoptarea in sedinta de guvern.

Daca produsul final va fi  cel care ne deranjeaza in prezent, vom seta un calendar de actiuni comune SNLP-FSANP pe termen nedeterminat, pana la solutionarea problemei, calendar care va include mai multe tipuri de actiuni sindicale inclusiv in planul muncii suplimentare. Avem in atentie pe termen scurt si un miting la sediul MJ cu un numar cat mai mare de participanti. Cerem salariatilor sa fie strans uniti in jurul liderilor de sindicat si sa raspunda cu curaj la actiunile noastre. Numai asa avem sanse sa razbim! Este vorba de peste 300 de lei lunar care au fost practic furati din buzunarul oamenilor intr-un mod abject.

 

28 COMMENTS

  1. Este o porcarie…pentru drepturile detinutilor se percuteaza mai prompt ca un cartus pentru angajati….nu stiti ploua maine??

  2. Din cotizatiile achitate de membrii acestui sindicat platiti fratilor avocati bine pregatiti pentru identificarea situatiilor care se pot impinge spre latura penala impotriva celor care nu acorda timp liber suplimentar conform legii ca daca interpretam cum trebuie legile este posibil sa castigam cateva procese -oricum sunt drepturi care au fost dobandite pentru angajati acum mult timp, sunt drepturi care prin legea demilitarizarii nu pot fi pierdute ,sunt specificatii clare ca nu pot fi drepturi pierdute care au fost in plata la momentul demilitarizarii.sporuri ,norma de hrana si cred eu nici calitatea de militar nu o pot pierde si gradele militare.
    Eu unul sunt satul de mancat in picioare pe holurile puscariei ,despre care conditii de munca vorbim care draq este decenta locului de munca cand mananc cu o mana si cu cealalta deschid usile si mai gasesc si un tehnocrat care vede ca nu am efectuat corect scoaterea din camera,dar nu vede situatia ingrata in care sunt.

  3. Din ce se spune la TV numai saptamina viitoare se va emite OUG cu Legea salarizarii.Poate dupa mitingul de vineri cei din MM vor gasi o cale de rezolva angajatii din penitenciare.Cine stie ce se va mai intimpla pina atunci.Doamne ajuta

  4. am zis ca nu intram inca in filozofia comparatiei pe drepturi intre institutii dar daca se insista vom da o mostra:

    la armata au sporul pt specialist de clasa 6-10% pe care il ia tot personalul fara intrerupere dinainte de 2009 / media acestui spor este similara mediei fidelitatii la noi – aprox 7-8%

    la interne in 2015 Oprea a emis ordine prin care s-au luat sporuri de la justitie si au fost date in interne (crima organizata, judiciar) 20% si respectiv 5%

    lista e mai lunga dar va veni vremea / nu stam acum

    nu se poate majora nimic asa din burta ci doar face referinte la drepturi in plata candva (merit sau spor studii de ex)

  5. Trebuie sa fim rationali, dca ceilalti nu au sporul de confidentialitate e normal ca nu exista egalitate. Daca salariul de merit este mai mare decat sporul de fidelitatea atunci acea diferenta trebuie negociat. Poate majoram cuantumul fidelitatii de exemplu, sau suma compensatorie…

  6. Daca nu veti iesi in strada sa va cereti …..drepturili…asa cum striga hoti pe care-i pazim,vom ajunge vai mama noastra…nu ca n-am fi….dar totusi,hai sa protestam si noi,sa ne cerem drepturile care ni se cuvin.Nu credeti ca suntem totusi indreptatiti sa protestam,avand in vedere ca celelalte structuri de aparare primesc niste drepturi salariale si noi nu?Belgienii, care sunt…inima Europei,au protestat doua saptamani la rand,,iar paza detinutilor a fost intretinuta de politie si armata.Sa vina si la noi politia si armata sa-i pazaeasca pe infractori si nu numai sa-i pazeasca,ci sa le acorde si drepturile ce li se cuvin prin lege!Sa vedem la noi se poate?Va spun sigur ca NU!Noi suntem mai europeni decat belgienii…de-aia va spun ca sunem vai mama noastra!Hai fratilor pe ei,sa vedem pe unde scot camasa,sa pazeasca ei violatorii,criminalii,talharii,hotii,pedofili…si sa le acorde si drepturile!!!!

  7. Saptamana viitoare trebuie sa intrerupem toate activitatile din unitati ,ne prezentam la unitati dar nu facem nici o activitate decat paza perimetru si hranirea detinutilor nu iesim la puncte de lucru si instante .

  8. Oameni buni acum trebuie sa fim mai uniți ca niciodată !! Acum nu e cazul sa căutam greșeli din trecut ci trebuie sa privim spre viitor care e sumbru daca nu ne luam soarta in propriile mâini !! Acum suntem singuri din păcate ,MJ -ul nu ne sprijină ,conducătorilor din unități le este frica , nu e întâmplătoare convocarea de mâine a directorilor de către ministră ! Trebuie sa arătam ca suntem oameni nu roboti ! Celor care azi ne pun bete in roate le va veni rândul , roata se învârte : directori si miniștri vin si pleacă NOI RĂMÂNEM !

  9. Domnule presedinte trebuie sa trecem la un alt fel de protest ca cu 100 de persoane cit a aprobat jandarmeria nu vom esi in evidenta
    profesori au esit miiiiiiii
    si noi cu o 100 de insi
    santem de tot rasu

  10. Din acest moment eu nu mai fac nici o oră suplimentară. Sa facă cine vrea . Voi depune in scris solicitarea mea conduceri si voi actiona in instantă pentru încălcarea coduluibmunci.

  11. Acțiunile trebuie luate urgent de saptamana viitoare.Nu mai trebuie tolerat nimic.Aceste actiuni trebuie luate in toate Penitenciarelor.

  12. Da nenea Marian, chiar ne-am opus / ANP insa a fost deosebit de slab / le-am spus macar sa includa in propunerea de buget / nu au avut curaj / era alt trend pe atunci / MJ dicta inclusiv forma de proiect a bugetului / inca se practica in multe institutii care tin de ordonator principal / nu incerca sa cauti vina unde nu e / nu stia nimeni ce urmeaza in 2010, dar esti de parere ca era ok ca aceeasi treime de personal sa incaseze dreptul pana la pensie si ceilalti nu?

  13. Ei nu isi dau seama despre faptul ca scoaterea din sistemul de aparare a penitenciarelor ar insemna practic paralizarea sistemului care si asa nu este deloc atractiv pentru tineri in comparatie cu celelalte structuri. Chiar daca nu ne scoate in mod formal din acest sistem, neacordarea de drepturi similare celor din celelalte structuri duce de asemenea la scaderea interesului pentru penitenciare. In consecinta vom asista la ocuparea posturilor de oameni slab pregatiti sau mai rau, la neocuparea lor. Acum sa fim seriosi, majoritatea dintre cei care lucreaza in penitenciar au spus ca au ales meseria asta in detrimentul politiei sau altor structuri pentru ca sunt mai bine platiti chiar daca este o meserie cu mult mai urata si fara satisfactii profesionale.

  14. nenea Stefan dar parca si in 2009 aveati comanda SNLP-ului! v-ati opus cumva dnei IOANA SERBAN cand a dispus dnei GALU CARMEN sa nu prevada salariul de merit in buget?

  15. Incredibil ce se întâmplă… Jandarmii nu ne lasă să venim
    In numar mare! Oare de ce ? Ne vedem vineri!!!

  16. Se vede ca incetu cu incetu vor sa ne inlature din sistemu de aparare nu se mai stii ce se va intampla cu sistemu nostru

  17. Lasati vrajeala….va informati directorii ca nu sunteti de acord sa faceti ore suplimentare …in scris…este un drept legal. Hartiile depuse in cel mai scurt timp.

  18. Cu toate riscurile,trebuie declansata greva generala,cu acest guvern nu este de glumit,paralizate toate activitatile din penitenciare in acelas timp,totul dus la extrem,numai paza sa functioneze si atunci sa vedem ce se intampla.Altfel nu vom avea castig de cauza ,domnilor presedinti si cat mai multi sa fim in fata ministerului,ce ne luam dupa cei de la primaria Bucurestiului,trebuie ignorati.Mrgem la LUPTA,acum ori NICIODATA.

  19. NU O SA I LASAM SA SI MAI BATA JOC DE NOI

  20. Se pare ca aici sa terminat toata negocierea cu MM.Daca pt.12000 de oameni nu sa putut face nimic desi fac parte din structura de aparare ce se mai asteapta.GREVA.

  21. 300 de lei / luna poate ca, unora, nu li se va parea prea mult. Dar, inmultind cu 12 luni, rezulta o suma mai mare decat (editat). Si asta pe termen nedeterminat, pentru toti lucratorii din sistem…

    Liderii SNLP si-au facut treaba. Acum este randul nostru.

    Daca ne vom invinge jena, fireasca dealtfel, si vom protesta cu energie impotriva discriminarii salariale sunt sigur ca vom depasi si acest moment urat!!!

    Nici macar de solidaritate nu este nevoie. Fiecare o face pentru el insusi si, impreuna, o facem pentru noi toti!!!

  22. Furati am fost intotdeauna si am ajuns sa lucram sute de ore suplimentare -am ajuns aici pentru ca am acceptat cu usurinta abuzurile sistemului pentru a avea o paine pe masa copiilor ,daca in continuare acceptam statul in genunchi pentru o firimitura o sa fie din ce in ce mai rau -dupa 25 ani de sectie ai speranta la o pensie decenta nimeni nu se gandeste la speranta de viata dupa 25 ani de stres ,cei care stabilesc salariile habar nu au ce este acela stres penitenciar si ce urmari are si asta nu doar in Romania ,urmarile care sunt destul de grave cauzate de stresul penitenciar sunt dovedite de universitati celebre nu de tehnocratii nostri care nu stiu pe care planeta sunt-stresul penitenciar ocupa un loc fruntas in ierarhia locurilor de munca in lume ,din pacate.
    Daca ramanem pierduti in spatiu si inlaturati sau alungati de langa celelalte institutii ale statului sa recapatam dreptul la greva generala la draq o gramada obligatii si drepturi zero .Profesorii inchid scolile ,medicii spitalele noi dc draq nu putem inchide puscariile ,trebuie sa recapatam dreptul de greva in adevaratul sens al cuvantului .Ceea ce facem noi acum nu se numeste greva este o brambureala totala ,greva este cand vine avocatul la poarta si pleaca acasa cand nu prezinti la instante si se duc draq prelungirile de mandat nu atunci cand striga 10 perpeliti intr-o puscarie ca oricum nu are nimeni acces acolo si pe director in doare la palarie de protestul tau.

  23. Sincer vorbind, salarii de merit oricum luau doar baietii care aveau cunostiinte, asa ca poate e mai bine asa scapam de toata tevatura asta in care ”el de ce a luat si eu nu”, sper sa se sesizeze satira

  24. Sa le dea lor sa-si ia lumanari si grau de coliva! (editat) si incapabilii din (editat) de guvern tehnocrat! Cred ca pruna s-a copt de bucurie,deci trebuie sa cada! Numai faptul ca voi fi editat ma tine sa nu folosesc alte cuvinte neortodoxe. Pruna – Petrovici- Bejan= Triunghiul Bermudelor in care ne-au disparut salariile.

  25. pacat/suntem in siguranta nationala,dar decat la figurat/trebuie sa incetam lucrul cu detinutii-asa,poate ne va respecta Pruna/rusine,MM-a pus (editat) la o vrajeala…

  26. Domnul paslaru a băut apa după doamna pruna..au ceva în comun..nu mai zic ce..se știe. Ne trebuie un gabi oprea..dar fără girofar.

  27. neau bagat si pumnu in gura nici miting nu ne lasa sa facem neau dat aprobare pentru 100 de oameni rusine am ajuns u rusine isi bat jog astea sintem niste prosti nu dl teoroc asai stiati asta demult si nu atia spuso oamenilor pacat
    [b]
    Nota admin:[/b] [i]comentariul a fost publicat in ideea evaluarii de catre vizitatorii acestui site. Un viitor comentariu, din considerente raportate la modul de exprimare si atac la persoana, va fi editat in totalitate. [/i]

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)