www.snlp.ro Web analytics

Intre Dragos si Raluca – un ministru al muncii deschis spre dialog, incurcat de un salariu de merit cu năbădăi

Dragos Pislaru

UPDATE: sedinta de marti 02.08.2016 (16,30) a fost amanata pentru vineri 05.08.2016 (13,30) din cauza unor evenimente neprevazute care au facut imposibila participarea simultana a celor doi ministri (muncii si justitiei) insotiti de reprezentantii directiilor de specialitate. 

Nu trece luna fara sa avem de lucru in stil mare, sindicaliceste vorbind. Macar de ar fi probleme uzuale de sistem, macar de am avea de rezolvat problemele personalului, cele cu concursurile, cu pensionarile, cu orele suplimentare, statutul si altele care tin strict de sistem.

Insa nu trece luna si ne trezim ca trebuie sa asaltam ministere si nu doar pe cel al justitiei, pentru probleme deosebit de spinoase in plan salarial.

In mod ciudat actualul ministru al muncii, Dragos Pislaru este acel membru al executivului cu care reprezentantii PUBLISIND/SNLP s-au intalnit de cele mai multe ori pe durata mandatului (desi foarte scurt), socotind inca de la infiintarea organizatiilor. Nici Catalin Predoiu nu il detroneaza. 

Sa fie de vina intamplarea suprapusa pe problematica stranie din ultimul an, sa fie si niscai deschidere spre dialog a ministrului mentionat, nimic nu este de dat la o parte din zona de cauzalitate. Ca Dragos Pislaru este deschis spre comunicare, in mod cert nu putem nega. Asa cum nu sunt de negat atacurile pe care le suportam de ceva timp, pe linie salariala, din partea camarazilor din structura de aparare nationala.

Raluca Pruna, ministrul tehnocrat al justitiei s-a intalnit cu noi pe problema salariului de merit care trebuie acordat si in penitenciare (in suma compensatorie), nu doar in restul structurii de aparare, insa ministrul nostru nu se incumeta inca sa decida, fara o intalnire cu initiatorul normei, Dragos Pislaru.

Pe langa materialul detaliat, transmis deja la MJ-ANP, am transmis si alte argumente insotite de documente atat din sistemul nostru cat si din MAI, documente obtinute de Federaia PUBLISIND, care atesta un anumit mod de lucru in interne, total diferit de al nostru, dar mai atesta ceva si anume ca cei doi ministri sunt intoxicati cu versiuni false orientate contra personalului din sistemul penitenciar.

La ultima intalnire cu noi, Raluca Pruna stia ca in interne nu se acorda spor de fidelitate. Am pus la dispozitie documente oficiale MAI in care sunt evidentiate sporul de fidelitate si de confidentialitate. Si am pus la dispozitie si altele, despre care vom vorbi in curand.

Tot incercam sa intelegem de ce se intampla si cine este capul. Cand vom afla, vom face public, cu maxima indiferenta fata de grade. Ceva ne spune ca pe undeva Dragos Pislaru ne intelege si ca nu ii este chiar usor sa faca pe Gica Contra. Singurul argument pare sa ramana acela ca in penitenciare nu avem inechitati pe linia salariului de merit. Insa avem intre institutiile din structura si inca foarte mari. Iar structura de aparare functioneaza ca un tot unitar pe linie de drepturi. O spune si Legea 293/2004, statutul nostru special.

Pai ce facem, dupa ce ca timp de 7 ani cei din interne, armata si servicii au platit salariul de merit si sporul de 50%, acum se plateste tot catre ei si pentru restul de personal, iar noi ramanem tot pe zero!? Desi noi nu punem nicio presiune pe buget in timp ce pentru ceilalti efortul este imens. Suntem colegi si nu ar trebui sa formulam astfel, dar efectiv suntem calcati in picioare de jumatate de an si nu avem nici in MJ si nici in ANP vreun sprijin temeinic. Fie lipsa de decizie, fie de incredere, fie, cum este cazul ANP, de stabilitate si de forta.

Ziua de vineri 29.07.2016 (marcata de o intalnire PUBLISIND-MMFPSPV) care s-a finalizat constructiv pe linia problemelor din asistenta sociala, din perspectiva PUBLISIND, ne impinge catre aceste aprecieri la adresa lui Dragos Pislaru. Nu este rigid si nici rau intentionat, clar. Vom vedea daca tot de flexibilitate vom avea parte si privitor la problema penitenciarelor. Nu putem inca face publice documentele puse la dispozitie de PUBLISIND/SNLP insa facem cunoscut textul ultimei corespondente cu MJ-ANP:

 

Mesaj 1 – 26.07.2016

 

Buna ziua

 

Urmare aspectelor discutate cu ocazia intalnirii MJ-ANP-sindicate din data de 22.07.2016, punem la dispozitie o serie de aspecte pe linia comparatiei drepturilor salariatilor din institutiile care formeaza structura de aparare nationala:

 

In functie de programul de lucru si de locurile de munca in care este desfasurata activitatea, se acorda anumite norme de hrana si sporuri specifice pentru conditii de munca. Nu intentionam sa facem analiza tuturor drepturilor specifice care se acorda in structura de aparare nationala ci sa evidentiem doar acele drepturi care se apreciaza ca fac diferenta intre institutii din perspectiva adoptarii si aplicarii prevederilor OUG 20/2016 privitor la salariul de merit.

 

Salariul de functie in sistemul penitenciar are un cuantum mediu de aproximativ 600 de lei, la care se adauga alte elemente salariale cum sunt gradul, gradatia, sporul de pericol ANP(30%) si sume compensatorii (sporuri care depasesc plafonul de 30%) si norma de hrana de aprox 1000 lei. Cu toate sporurile si normele de hrana un salariu mediu al unui agent de penitenciare este de aproximativ 2500 lei.

Salariul de merit acordat in suma compensatorie conform OUG 20/2016 este de 10% din salariul de functie, pentru aug-dec 2016 si inca 10% din aceeasi baza pentru anul 2017 (prin raportare la salariul de functie susmentionat). 

 

Sistemul administratiei penitenciare:  

 

  • spor de fidelitate (suma compensatorie); se acorda in procent mediu de aprox 10% (maximul fiind de 20%); media de varsta este sub 35 de ani iar majoritatea salariatilor care aveau maximum de spor s-au pensionat sau urmeaza sa se pensioneze anul acesta; sporul incepe sa se acorde dupa o vechime minima de 5 ani; un numar mare de salariati din sistem nu primesc acest drept (promotiile de absolventi 2011-2016 – respectiv 1500 salariati; incadrarile din 2016 – respectiv 1000 de salariati minim, fara posturile vacantate prin pensionare si ocupate ulterior prin concurs – min 500 in prezent).
  • spor pericol ANP (30%) – tot personalul din sistem – spor permanent 
  • sporuri conditii de munca

 

Ministerul Afacerilor Interne:

 

  • spor de fidelitate (max 20%) pentru toti salariatii care primeau acest drept la data de 31.12.2009 (mentinut in salariu din 2010 pana in prezent) – nu poate fi evidentiat in fluturasii de salariu pentru ca a fost introdus in suma compensatorie (atasam un document MAI privind reconstructia unui salariu incepand cu 2010 – fidelitate/confidentialitate – sporuri incluse!)
  • salariul de merit (20%) pentru 1/3 din salariati (perioada 2010-2016) inclus in salariul de functie (impreuna cu sporul de dispozitiv sau de misiune permanenta faceau parte si anterior anului 2010, din salariul de functie) si avand influenta asupra tuturor drepturilor calculate prin raportare procentuala la salariul de functie.
  • sporul de misiuni speciale (50%) pentru 5% din salariati (perioada 2010-2016)
  • spor incordare neuro-psihica (L284/2010 – familia ocupationala justitie) de pana la 25% – judiciar si crima organizata (incepand cu 2015 – OMAI); crima organizata din cadrul judiciarului primeste 20%+5%
  • cresterea salariului de functie la nivelul salariului de baza minim brut pe economie (1250 lei), inclusiv la politisti – adresa atasata (incepand cu 01.05.2016)
  • spor pericol de maxim 30% pentru tot personalul, diferentiat
  • alte sporuri pentru conditii de munca 

 

Ministerul Apararii Nationale

 

  • salariul de merit
  • sporul de misiuni speciale (50%) pentru 5% din salariati (perioada 2010-2016)
  • spor pentru specialistul de clasa – tot personalul – (4-8%)

 

Atasam:

 

  • fluturasi de salariu din sistemul administratiei penitenciare
  • fluturasi salariu MAI (evidentiere aplicare prevederi – salariul de baza minim brut pe economie)
  • adresa MAI crestere salariul minim
  • adresa MAI componenta salariu (reconstructie – 01.01.2010) – include spor fidelitate, confidentialitate etc / din punctul nostru de vedere compunerea salariului este gresita (un salariu de functie de aproape 3000 de lei este mult prea mult) insa documentul ne ajuta sa evidentiem plata sporului de fidelitate la MAI / este un salariu platit la nivel IGPR, directia rutiera / deci este un nivel de varf al expertizei pe linie de salarizare in MAI 

 

Notadocumentele MAI reprezinta documente de lucru ale Federatiei PUBLISIND obtinute/utilizate in cadrul unor actiuni sindicale aflate in derulare.

 

Cu deosebita consideratie

 

Stefan Teoroc

Presedinte SNLP/PUBLISIND

Mesaj 2 – 30.07.2016

 

Buna ziua

 

Referitor la: intalnire marti 2 august 2016 MJ-MMFPSPV-ANP-Sindicate pe tema SLARIUL DE MERIT in sistemul penitenciar.

 

Atasez un nou document transmis in interiorul MAI privitor la modul in care trebuie analizat sistemul de salarizare in vederea alinierii la prevederile legale care stabilesc salariul de baza minim brut pe tara, prevederi care in sistemul penitenciar nu au produs niciodata cresteri salariale considerandu-se (eronat in opinia noastra) ca sistemul nostru de salarizare nu poate fi corelat cu acestea.

 

Cu deosebita consideratie

 

Stefan Teoroc

Presedinte SNLP/PUBLISIND

35 COMMENTS

  1. Vik….iti doresc sa stai la mare anul asta,cat am stat unii dintre noi pana acum!Mai lasa naibilor periuta aia ca s-a tocit!!!Nu a contestat nimeni aportul si implicarea domnului Teoroc…dar probabil din cauza caniculei coroborata cu bere…rezulta…litoraltata…plajatata…

  2. Hai ca se poate ,putina rabdare si se schimba guvernarea si reluam discutia asta si multe altele ramase nerezolvate intr-o alta lumina mai favorabila ,suna cunoscut lozinca -Pleaca ai nostri vin ai nostri noi ramanem tot ca prostii ,aceasta lozinca o sa fie valabila inca 20 ani la puscarie ,nu suntem suficient de hotarati pentru a fi luati in seama si de aceea vom munci in aceleasi conditii si fara personal suficient ,cu alte cuvinte ne meritam soarta prin alegerile care le facem.

  3. #31 sindicalisti, atunci sa nu ne mai agitam. E mai bine? Doar ce ti s-a spus ca suntem ai nimanui si ca am ramas singura reduta in conflicte legate de drepturi. Cat de simplu ti se pare sa aduci doi ministri fata in fata si acele directii de specialitate? Eu nu spun „vai mama noastra”, eu spun doar ca e vai de mama aluia care vegeteaza fara sa-si aduca aportul prin sustinerea liderilor care lupta pentru aceste drepturi. Macar aici sa sustinem acest om, Stefan Teoroc,pentru care nu exista odihna. Cand marea majoritate sunt prin concedii, omul asta isi toceste pantofii de la un minister la altul. La el nu mai conteaza ca e canicula.
    Tu asta care te vaiti de amanare, postezi de la mare ?

  4. Stefane, mult noroc si nu va lasati, suntem alaturi de voi si sa speram ca vom avea si rezultate.
    Cat despre „heatarii” acestui site, sincer eu nu as catadicsii sa le raspund, sunt intrebari mult prea provocatoare, deci nu sunt in concordanta cu specificul muncii noastre de sindicalisti, care inseamna unitate, intelegere si nu in ultimul rand lupta alaturi de cei care conduc aceasta organizatie.
    Si daca tot venii vorba de organizatie, vreau sa te rog ca in limita timpului disponibil sa ajuti filiala Miercurea Ciuc, unde incepand de maine ( 03.08.2016) vor fi alegeri noi de presedinti si vicepresedinti. Unul dintre cei mai buni leaderi din tara, Anghel florin, va pleca in pensie si ca atare vom purcede la alegeri, insa am un fealing ca nu prea se ghesuie nimeni plus doritorii posturilor de leaderi sunt pe departe umbra lui Anghel.
    Mare om , mare caracter acest coleg.

  5. E clar…s-a amanat vineri…de vineri va fi joi,iar de joi…miercuri…si tot asa….chiar nu credem ca mai este cazul sa ne agitam aiurea!!!Ce trebuia sa luam…nu am luat…data de 1 august a venit,legea cu pricina a intrat in vigoare,efectul si-l va face simtit in data de 10 septembrie,iar la noi se amana de marti,joi…si de luni….duminica!!!!!Nu va e clar dragii nostri ca e vrajeala cu parfum de bataie de joc?Doar nu vreti sa va spuna coana Pruna in fata ca nu ne da nimic…nu….s-a amanat….si iar a venit o amanare si…dupa amanare ce credeti?Inca o amanare!!!!Vai mama noastra!!!

  6. Da, este secretomanie / imi cer scuze ca acum am ajuns acasa si pot scrie / intalnirea va fi vineri / nu este usor sa ai doua ministere in fata simultan – ministri si directii de specialitate / si da, suntem ai nimanui, am spus-o si noi / pe parte de drepturi avem sindicate si atat / poate mi scapa ceva…

  7. Secretomanie sau resemnare?De ce nu se spune ce s-a decis azi la ”sedinta”?De ieri,toate structurile vor lua marit cu 10 %?!Noi suntem ai nimanui!… 😕

  8. [b]#21 mihu[/b] – nu-ti spune nimeni „da-l incolo”. Gustul amar il avem cu totii din 2010 incoace de cand orele suplimentare nu pot fi recuperate decat cu timp liber. Iar amarul asta e pentru intreg sistemul bugetar. Pensie lunga iti doresc si numai bucurii.
    [b]#22 ABC [/b]- la Mai mai adauga si procentul consistent care benefciaza de aprox. 6 ani de salariu de merit…luna de luna ! Ca asa i-a prins OUG 1 a lui Boc.
    De spor de fidelitate puteau beneficia si cei din Mai daca se sinchiseau sa argumenteze legalitatea acestei plati, asa cum am facut-o noi in 2011. Atunci au tacut malc sub umbrela salariului de merit acordat dupa cum am spus, luna de luna in ultimii 6 ani pentru un procent mare de salariati.

  9. V-am fi recunoscatori daca ne-ati informa si pe noi cei(cativa…zeci)de sindicalisti de la Craiova,daca azi a catacdisit dom Ministru al Muncii sa vina la intrunirea ce a avut loc.Ce s-a discutat si ce concluzii putem trage de aici?Multumim anticipat!

  10. sper sa ne tineti la current cu ce se va intampla astazi in cadrul intalnirii mixte…
    chiar si un raspuns sec gen DA sau NU

  11. Salariu de merit/spor de fidelitate.
    MAI – Salariu de merit – 20% – in 2 ani.
    ANP – Spor de fidelitate – 20% – in 20 de ani ( 5 % la fiecare 5 ani).
    Păi ce-ai făcut mă nene mă?

  12. [quote name=”Ștefan Teoroc”]din pacate nu exista temei legal pentru plata muncii suplimentare / orele trebuiau compensate cu timp / putem lua in calcul un eventual proces insa nu exista inca jurisprudenta favorabila pe tema[/quote]
    Adica le-am pierdut sa inteleg. Nu am primit nici ture libere pt ca nu sunt oameni – asa mi s-a spus, si nici nu mi le platesc. Da, asa e, da-l incolo ca s-a pensionat nu mai poate face nimic -asta e parerea tuturor. Si jurisprudenta cine o face dle Stefan? Nu zic ca nu ati facut destule, dar nici punctul dvs de vedere nu o bun. Asteptam sa ne pice. Sunt dezamagit de toti si de toate. Toata situatia mi-a lasat un gust amar.

  13. [quote name=”Gogo”][quote name=”Agentu”]HaI sa nu mai fim așa de răutăcioși, ca cineva a scris în plus sau în minus… Fiecare scrie pe unde poate și cum ppate, chiar și din cauza textului predictiv.
    Haide sa nu ne mai mâncăm precum câinii și sa fim mai uniți ca niciodată, pentru ca cei de „sus” ne văd și rad de noi cu gura pana la urechi cum ne certam intre noi și Cum ne contrazicem!
    Ar trebui sa fim un tot unitar, sa ne sprijinim reciproc, nu ca atunci când un deținut vrea sa dea în judecata un coleg de al nostru…Un alt coleg de al nostru îl „ajuta” și îl sfatuieste pe deținut sa-l dea un judecata.
    Trebuie sa vedem ce facem de acum înainte, conducerea se schimba, speram la mai mult bine, suntem inarmați cu răbdare,încredere și curaj!
    Mergem cu capul sus înainte (dar ne uitam în același timp cu coada ochiului și în spate) !
    Sa dam dovada ca suntem niște oameni maturi și civilizați, chiar dacă nu toți sunt la fel… știți cum era vorba aia „Pe astia îi avem cu astia defilam”
    Felicitări domnului Teoroc pentru tot ceea ce face pentru noi, cred ca ar trebui sa îl apreciem mai mult…Nu sa fim carcotați prin birouri pe după ușa![/quote]
    Daa interesant ce drept au studii superioare dar fac ceva în plus pentru sporul pe care îl cer aduc un plus de valoare muncii pe care o prestează?, dacă fac aceiași munca pe care o făceau înainte să ceară spotul scuze dar sunt ipocriți. Nu mă huliti dragi colegi dar când un licentiat
    mă roagă să îi fac in tabel în excel sau să îl modific ori să îi listez ceva la imprimanta nu te întrebi de ce primește individul spor de studii superioare?[/quote]
    Gogule nu iau nici eu spor de studii..Dar nu am nici o problema sa ajut alți colegi.

  14. [quote name=”Agentu”]HaI sa nu mai fim așa de răutăcioși, ca cineva a scris în plus sau în minus… Fiecare scrie pe unde poate și cum ppate, chiar și din cauza textului predictiv.
    Haide sa nu ne mai mâncăm precum câinii și sa fim mai uniți ca niciodată, pentru ca cei de „sus” ne văd și rad de noi cu gura pana la urechi cum ne certam intre noi și Cum ne contrazicem!
    Ar trebui sa fim un tot unitar, sa ne sprijinim reciproc, nu ca atunci când un deținut vrea sa dea în judecata un coleg de al nostru…Un alt coleg de al nostru îl „ajuta” și îl sfatuieste pe deținut sa-l dea un judecata.
    Trebuie sa vedem ce facem de acum înainte, conducerea se schimba, speram la mai mult bine, suntem inarmați cu răbdare,încredere și curaj!
    Mergem cu capul sus înainte (dar ne uitam în același timp cu coada ochiului și în spate) !
    Sa dam dovada ca suntem niște oameni maturi și civilizați, chiar dacă nu toți sunt la fel… știți cum era vorba aia „Pe astia îi avem cu astia defilam”
    Felicitări domnului Teoroc pentru tot ceea ce face pentru noi, cred ca ar trebui sa îl apreciem mai mult…Nu sa fim carcotați prin birouri pe după ușa![/quote]
    Daa interesant ce drept au studii superioare dar fac ceva în plus pentru sporul pe care îl cer aduc un plus de valoare muncii pe care o prestează?, dacă fac aceiași munca pe care o făceau înainte să ceară spotul scuze dar sunt ipocriți. Nu mă huliti dragi colegi dar când un licentiat
    mă roagă să îi fac in tabel în excel sau să îl modific ori să îi listez ceva la imprimanta nu te întrebi de ce primește individul spor de studii superioare?

  15. Ștefan sa înțeleg ca plata orelor suplimentare nu este posibila dar ce se întâmplă cand fpss ajunge la un anumit numar maxim de ore suplimentare prevazut de lege într-un an ! Nu mai venim la serviciu cum a fost cazul colegului de la Brăila daca nu ma înșel ? Si ce o sa facă ANP in aceasta situație ? Pune lacăt pe porți ??
    Cat mai ținem capul in pământ ??

  16. HaI sa nu mai fim așa de răutăcioși, ca cineva a scris în plus sau în minus… Fiecare scrie pe unde poate și cum ppate, chiar și din cauza textului predictiv.
    Haide sa nu ne mai mâncăm precum câinii și sa fim mai uniți ca niciodată, pentru ca cei de „sus” ne văd și rad de noi cu gura pana la urechi cum ne certam intre noi și Cum ne contrazicem!
    Ar trebui sa fim un tot unitar, sa ne sprijinim reciproc, nu ca atunci când un deținut vrea sa dea în judecata un coleg de al nostru…Un alt coleg de al nostru îl „ajuta” și îl sfatuieste pe deținut sa-l dea un judecata.
    Trebuie sa vedem ce facem de acum înainte, conducerea se schimba, speram la mai mult bine, suntem inarmați cu răbdare,încredere și curaj!
    Mergem cu capul sus înainte (dar ne uitam în același timp cu coada ochiului și în spate) !
    Sa dam dovada ca suntem niște oameni maturi și civilizați, chiar dacă nu toți sunt la fel… știți cum era vorba aia „Pe astia îi avem cu astia defilam”
    Felicitări domnului Teoroc pentru tot ceea ce face pentru noi, cred ca ar trebui sa îl apreciem mai mult…Nu sa fim carcotați prin birouri pe după ușa!

  17. [quote name=”Andrei”]La întâlnirea de mîine cu MJ si MM să ridicați si problema sporului de studii pt ca unii colegi îl primesc de 7 ani iar cei care au terminat Facultatea după 2010 nu îl primesc deloc deși fac același munca ca cei care îl primesc.Nu mi se pare e hitabil.Poate se găsesc soluții să îl primească toți.[/quote]
    Fara suparare, dar daca aveti pretentii la sporul de studii superioare, atunci scrieti corect „mâine” si NU „mîine”.

  18. Buna ziua, domnule teoroc… Odata cu intrarea in vigoare a ordonanței, cei care au studii superioare si nu beneficiază de sporul de studii datorită faptului ca nu au fost schimbați din funcție, vor beneficia începând cu luna August? Cu stima

  19. Ce mai tura vura,intalniri,discutii;ce spune legea?beneficiaza de marire Functionarii cu statut special din administratia nationala a penitenciarelor.Scurt si la obiect,sa se aplice legea si sa se dea banii,ce mai atatea interpretari,numai noi sa respectam legea?Statul sa respecte legea in primul rand si sa o aplice intocmai.

  20. Aveti dreptate domnul Teo .deocamdata nu este temei legal pentru plata orelor lucrate suplimentar dar nici nu putem astepta sa existe jurisprudenta.asta o putem face noi fara sa asteptam la altii.
    In toata U.E.orice om are dreptul sa fie platit corect si egal pentru munca prestata .nu cred ca daca am deschide un proces patronat de sindicat nu am cistiga si munca cinstita trebuie sa-si gaseasca dreptatea pe lumea asta.nu doar furaciunile!
    Dar poate ca interesele sint impinse de la spate asa in partu labe de cele 1000 de posturi cu angajati suplimentar peste nivelul de cadre existent la 30.12.2015.
    Considerati cumva ca ar fi existat posibilitatea de indeplinire a misiunilor fara ca oamenii sa cumuleze sute de ore de munca suplimentara?
    Atunci de ce sa nu fim platiti,nu exista posibilitatea sa schimbam o lege nedreapta,numai hotii pot indrepta legile?

  21. din pacate nu exista temei legal pentru plata muncii suplimentare / orele trebuiau compensate cu timp / putem lua in calcul un eventual proces insa nu exista inca jurisprudenta favorabila pe tema

  22. buna ziua.
    as dori sa imi spuneti de ce nu mi se platesc orele suplimentare la pensionare. Am in jur de 100 de ore si mi s-a spus ca nu mi le plateste nimeni, dar eu am solicitat ture libere si nici astea nu mi s-au dat pt ca nu sunt oameni. Am inteles ca s-au pensionat multi si e lipsa de personal, dar eu am muncit pt orele alea. Sau daca m-am pensionat am ramas de fraier? De ce pe colegii de la birou ii platesc daca sunt chemati in plus la lucru si la noi pe ture, nu se poate?
    Va rog un raspuns dle Stefan, ce pot face in aceasta situatie? Pe langa faptul ca voi sta 3-4 luni fara pensie, raman si cu orele muncite si neplatite. Si apropo de pensie, e normal sa stau atata timp fara pensie? De ce nu se face o propunere sa se dea o suma lunar, iar cand vine decizia sa se dea diferenta, sau sa se munceasca pana vine decizia. Probabil ca pe multi care citesc pe aici nu intereseaza situatia unui pensionar, dar pana la urma toti vor trece prin asta, si chiar e o problema.

  23. zifi – am mai explicat / ordonanta este in vigoare deja / primele efecte se produc la salariul din 10 septembrie / astazi nu se intampla practic nimic

  24. La întâlnirea de mîine cu MJ si MM să ridicați si problema sporului de studii pt ca unii colegi îl primesc de 7 ani iar cei care au terminat Facultatea după 2010 nu îl primesc deloc deși fac același munca ca cei care îl primesc.Nu mi se pare e hitabil.Poate se găsesc soluții să îl primească toți.

  25. Buna ziua!
    De azi (01.08.2016) intra in vigoare mult discutata lege a salarizarii. Din zeciile de calcule care s-au facut aici, cu privire la faptul ca vom avea si noi de castigat din aplicarea acestei legi, cat se va materializa si pe state?
    Va multumim!

  26. Va multumesc sincer ca ați tratat plecarea lui Bejan cu ceea ce, de drept, se cuvenea: SPATELE.
    Atât merită pătratul ăsta de om.

  27. Dle Stefan ce se aude despre sporul de pshiatrie cind se va aplica si cine va primi acest spor.Se spune ca il vor primi numai cei care lucreaza in spitale penitenciar.Dati va rog detalii despre acest lucru.Multumesc.

  28. Ce legatura are bugetul cu plata orelor? Bugetul era problema? Plata este supendata prin lege in mod expres! Bugetul inregistreaza sa spunem economii si prin faptul ca am avut bani pentru salariile a 1000 de nou incadrati si pana in august am incadrat doar cateva zeci si asta de vreo luna maxim. Dar nu are legatura una cu alta. Economiile create sunt utilizate de noi ca sa explicam ca sunt bani pentru salariul de merit sau plata sporului de studii superioare, pentru sporurile platite pe durata concediului si acordarea sporurilor de tbc hiv pe toata durata serviciului plus introducerea sporului de psihiatrie…

  29. Oare știm câți colegi au plecat din sistem in ultimele 3 luni ??
    Acum cred ca am putea cere plata orelor suplimentare deoarece in bugetul pe anul acesta salariile colegilor plecați erau prinse deci nu poate invoca ANP lipsa buget . Mai mult decât atât munca celor plecați o facem noi cei rămași . E o certitudine ca nu putem opri activitatea pe motiv ca suntem putini asa ca orele suplimentare pe care le facem ca sa acoperim activitățile ar trebui plătite !!avem cred eu toate motivele si argumentele sa cerem acest lucru !!

  30. Domnule Teoroc mult succes marți. Poate domnul Paslaru o sa fie informat bine și corect acum..La fel și pruna noastră.

  31. Bun articol. Personal consider ca majorarea salariilor de functie la nivelul salariului minim brut pe tara nu este normala. Salariul minim brut pe tara este pentru amaratii de oameni care numai atat castiga…nu pt noi care pe langa Sal de fct avem sporuri, norma de hrana etc. Daca toate astea adunate erau sub Sal minim brut pe tara, da eram de acord, altfel sub nici o forma! In ceea ce priveste salariul de merit…daca Armata si Politia il iau atunci ar trebui sa-l luam si noi…dar nu mai ma mira nimic in tara asta. Seara bun.

  32. La ce ne-ati prezentat aici cei din MAI stau mult mai bine la salarii. Spor neuro psihic – justitie. Baieti destepti si sustinuti fara discutie. Acolo toti au interesul salarial comun nu ca la noi in minister unde de regula luam si noi cateva firmituri dupa ce isi impart celelalte categorii. Sa speram ca argumentele prezentate de dvs vor convinge pe cei in masura sa decida. Si totusi am impresia ca mai aveti un as in maneca… Mult succes.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)