www.snlp.ro Web analytics

De azi veti respecta legea! Dezacord sindicate cu privire la depasirea numarului maxim de ore suplimentare

click pe imagine

Captura de ecran din 2016.08.31 la 22.24.45

31 COMMENTS

  1. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Evident ca vom protesta / ne dorim un miting de 2000 de oameni de data asta / ramane de vazut cati gandesc ca noi / miercuri avem intalnirea / apoi decidem / insa un miting il faci o data la o perioada mai indelungata de timp / nu poti aduce oamenii din toata tara saptamanal / nici bugetele nu permit asta / in timp ce un demers organizat in planul muncii suplimentare poate obtine un rezultat dublu / rezolvarea problemei orelor suplimentare prestate in numar mare si necompensate precum si castigarea unor drepturi altfel sistemul risca sa se blocheze / aveti putina incredere / de fiecare data cel putin noi ne-am facut meseria cum trebuie / incepem sa ni se para inactiune de vineri pana luni? / ieseam cu mesaj de protest in weekend inainte de intalnire? / evident ca la intalnirea de miercuri ne punem toate armele pe masa[/quote]

    Sa nu mai accepte salariatii sa lucreze singuri pe sectiile de detinere …. , sa nu mai lucreze fara rezerva in post …. , sa nu solicite insotitori pe sectiile de detinere ….. daca nu dau sa nu mai dea drumul la hotii aiureaaa …. . Acum vedem cine-i sindicalist sau cine-i vanator de recompense ( sporul de 50% …. sporul slugarniciei neconditionate )

  2. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Si este oarecum normal / plecarea medicilor din Romania este incontestabile / le fel si efectele / toti avem nevoie de un sistem sanitar performant / insa cati dau importanta penitenciarelor? in afara de antene, b1, realitatea etc[/quote]
    Acum este important pentru ca au stapanii in detentie.Mai sunt si stapanii stapanilor care mai au ceva probleme, au mai ajuns si alti „intangibili” la racoare ca altfel nu ii durea capul.Plateau amenzile, asta era o stire ca oricare alta si cu asta basta.Dar cand puternicii zilei aia care se credeau jupani ajung la puscarie brusc devine o problema spinoasa.Conditiile in care stau detinutii sunt conditile noastre de munca si asta nu inteleg multi plus pericolul care se extinde si asupra familiei nu numai asupra noastra.

  3. Si este oarecum normal / plecarea medicilor din Romania este incontestabila / le fel si efectele / toti avem nevoie de un sistem sanitar performant / insa cati dau importanta penitenciarelor? in afara de antene, b1, realitatea etc

  4. [quote name=”12/24″]Daca pleaca ministra chiar nu mai conteaza noi am fost ocoliti de salariul de merit si asa ramanem in urmatorii ani -cine face galagie primeste in tara asta cine tace si inghite in sec dupa respectarea valorii si a drepturilor sa stea la coada .
    Nu vreau sa dezamagesc pe nimeni dar nu o sa primim nimic cu atitudinea asta.
    Avem o gramada obligatii si drepturile au fost ciuntite definitiv avem fix- ZERO – posibilitati de a protesta in vreun fel care sa deranjeze pe cei cu putere de decizie .
    Nu zgarie pe nimeni la ureche ideea ca pana acum singura reactie a noastra este ca isi exprima organizatia sindicala dezacordul cu privire la orele suplimentare–pe toti din paza ai intereseaza sa nu mai existe ore suplimentare .
    Cu ce ai deranjeaza pe directorii de unitati exprimarea dezacordului in ceea ce privesc orele suplimentare- cainii latra ursul merge .
    Daca dormim in continuare in bocanci o sa fie vai de capul nostru -ajungem sa lucram iar la 3 ture sa facem grupe si perchezitii si in conditiile astea scapa statul de plata pensiei ca nu mai ajunge niciunu din paza sa o vada.[/quote]
    Medicii nu au facut cine stie ce galagie si au rezolvat problema pentru ca sunt mai vizibili si lumea se loveste mai des de ei.

  5. Evident ca vom protesta / ne dorim un miting de 2000 de oameni de data asta / ramane de vazut cati gandesc ca noi / miercuri avem intalnirea / apoi decidem / insa un miting il faci o data la o perioada mai indelungata de timp / nu poti aduce oamenii din toata tara saptamanal / nici bugetele nu permit asta / in timp ce un demers organizat in planul muncii suplimentare poate obtine un rezultat dublu / rezolvarea problemei orelor suplimentare prestate in numar mare si necompensate precum si castigarea unor drepturi altfel sistemul risca sa se blocheze / aveti putina incredere / de fiecare data cel putin noi ne-am facut meseria cum trebuie / incepem sa ni se para inactiune de vineri pana luni? / ieseam cu mesaj de protest in weekend inainte de intalnire? / evident ca la intalnirea de miercuri ne punem toate armele pe masa

  6. Daca pleaca ministra chiar nu mai conteaza noi am fost ocoliti de salariul de merit si asa ramanem in urmatorii ani -cine face galagie primeste in tara asta cine tace si inghite in sec dupa respectarea valorii si a drepturilor sa stea la coada .
    Nu vreau sa dezamagesc pe nimeni dar nu o sa primim nimic cu atitudinea asta.
    Avem o gramada obligatii si drepturile au fost ciuntite definitiv avem fix- ZERO – posibilitati de a protesta in vreun fel care sa deranjeze pe cei cu putere de decizie .
    Nu zgarie pe nimeni la ureche ideea ca pana acum singura reactie a noastra este ca isi exprima organizatia sindicala dezacordul cu privire la orele suplimentare–pe toti din paza ai intereseaza sa nu mai existe ore suplimentare .
    Cu ce ai deranjeaza pe directorii de unitati exprimarea dezacordului in ceea ce privesc orele suplimentare- cainii latra ursul merge .
    Daca dormim in continuare in bocanci o sa fie vai de capul nostru -ajungem sa lucram iar la 3 ture sa facem grupe si perchezitii si in conditiile astea scapa statul de plata pensiei ca nu mai ajunge niciunu din paza sa o vada.

  7. Acum e momentul sa protestam la Bucuresti.
    Ministrei Prună i se cere demisia şi de de catre magistrați

  8. Uraaaa! s-au trezit magistratii,ca sa vezi doamna Pruna cum e cind te maninca scorbura,ia zi. te maninca,te maninca?
    Poate reusesti sa le faci si lor ce ne-ai facut si noua.n-ai curaj.

  9. Am înțeles ca nu se acorda majorarea de 10% ca nu am avut salariu de merit în sistem în 2009,dar spor de studii a fost în 2009,deci este o inechitate.Nici aceasta inechitate nu se elimina ?

  10. Multumesc Cristi ,cunosteam deja articolele respective,dar avind in vedere interesul si putinele comentarii facute la momentul respectiv am considerat ca nu strica sa revenim asupra lor.
    Trebuie sa si punem in aplicare masuri nu doar sa discutam despre ele si aici ma refer la modalitatea de sprijin a sindicatului, ne va sustine cu un avocat priceput in ale puscariei pentru ca un avocat e destul de scump iar interes pentru combaterea abuzurilor pecale judecatoreasca il avem toti ,eu unul sint recidivist am fost odata detasat la Timisoara cind era Bila LPR,pe motiv ca sint tare in clanta,dar tot nu ma las,si eu sint cetatean european.

  11. Cam ce ar fi sa incepeti voi cei care aveti mai multa carte sa incepeti prin a explica oamenilor care este diferenta intre fisa postului,carnetul postului,indatoririle pe care le are fiecare post in parte si multitudinea de alte atributii introduse abuziv printre rinduri”bonus” vezi doamne datorita lipsei de personal,dar care „bonus” nu se regaseste sub nici o forma , sa stie si amaritul de gardian ce sa ceara la tribunal .

  12. [b]#18 andrei [/b]- nu exista niciun protest deocamdata. Exista doar un dezacord al sindicatelor reprezentative pentru depasirea plafonului de 180 de ore specificat in Acord. Evident ca acest dezacord n-ar avea niciun impact daca oamenii nu se vor plia in consecinta actiunilor sindicale. Depinde de voi si de puterea de a va alatura si sustine actiunea liderilor de sindicat. Cum altfel sa fim relevanti decat prin implicarea membrilor ?
    Fata de cele 160 de ore pe care le invoci, insisnuezi ca ar trebui modificat Acordul iar acceptul sindicatelor sa se solicite pentru depasirea acestui plafon ?

  13. [b]#13 andrei[/b] – Legatura cu cele 180 de ore suplimentare o regasesti in Acordul Colectiv, respectiv Art. 24 alin (2) …. În cazul prestării de ore suplimentare peste un număr de 180 de ore anual este necesar acordul sindicatelor reprezentative semnatare (structuri ale acestora sau structuri afiliate), potrivit legii.

    De asemenea, nu poti impune o limita de 160 ore lunar pentru simplul motiv ca fiecarei luna din an ii corespunde un anumit numar de ore lucratoare (norma de munca). Orice ora in plus prestata peste limita acestor ore lucratoare reprezinta ora suplimentara.[/quote]

    cu 180 de ore suplimentare se cam rasufla protestul… adica NU exista si e de fatada.

    cele 160 de ore sunt un exemplu. evident ca exista luni in care timpul normal de munca poate fi mai mare. ideea e ca trebuie sa ne limitam numai la timpul nomral de munca si sa refuzam orice ora suplimentara.

  14. Cei care presteaza la 8 ore de luni pana vineri ocupa cu siguranta niste posturi, care prevad un astfel de program. De asemenea, ocupand acele posturi au si semnat niste fise ale posturilor in consecinta. In opinia mea nu pot fi obligati sa presteze alte activitati in afara celor prevazute de fisa postului, si in acest caz, se elimina din start posibilitatea existentei situatiei prezentate de tine.

    [b]#13 andrei[/b] – Legatura cu cele 180 de ore suplimentare o regasesti in Acordul Colectiv, respectiv Art. 24 alin (2) …. În cazul prestării de ore suplimentare peste un număr de 180 de ore anual este necesar acordul sindicatelor reprezentative semnatare (structuri ale acestora sau structuri afiliate), potrivit legii.

    De asemenea, nu poti impune o limita de 160 ore lunar pentru simplul motiv ca fiecarei luna din an ii corespunde un anumit numar de ore lucratoare (norma de munca). Orice ora in plus prestata peste limita acestor ore lucratoare reprezinta ora suplimentara.

  15. D-le Teoroc am o intrebare:
    daca cei de la ture nu vor mai face ore suplim pt ca nu isi vor mai da acordul, solutia gasita va fi catre cei de la 8 ore, si aici nu ma refer la birouri. Acestia ce mijloc vor avea la indemana sa nu ajunga sa lucreze eventual un program de 10-14 sau mai rau 12-12? Va intreb pt ca am lucrat un astfel de program si nu este tocmai ok, atunci eram militar si nu puteam face nimic dar acum?

  16. Amo vuvuzea mai mare decit pre edenta.
    Am confectionat si alte dispozitive care imi pot striga durerea cit timpimi trag suflarea. Eu nu dau inapoi!
    Astept chemarea la oaste!
    Daca altii au fost capabili ca din pindari de magazine si baruri sa devina mari politisti comunitari noi ce sintem,am existat intotdeana fara sa fim reinventati,cit au existat si puscariile,acum sintem cirlige de rufe,pentru ce,care e vina noastra?

  17. Cat vom mai suporta ca niste cozi de topor sa ne faca-n fel si chip la tv si sa nu se intample nimic.Nici un proces intentat, nici un drept la replica, nici un comunicat, NIMIC!!!Oameni care au interese financiare- avocatii isi ridica onorariile dupa aparitii la tv- niste realizatori totalpe dinafara problemei si care iau de bune toate prostiile scrise prin niste fituici debiteaza tot felul de aberatii.
    Propunere: ha sa scriem si noi niste scrisori in contrapartida la celelalte.Sa vedem le ia in consideratie?Jurnalist sau ziarist e mult sa-i numim pe unii ca asta implica macar sa verifice din mai multe surse ce primeste in fata.

  18. Daca orele suplimentare se fac doar cu acordul salariatilor, de ce avem plafonul de 180 de ore anual? De ce n spunem 160 de ore fix pe luna, fara nimic suplimentar

  19. Veniți la bucuresti cu mic cu mare!!impreuna suntem puternici!asa cum Hoții erau in prima știre a jurnalelor asa tre’ sa ajungem si noi!nu tine faza cu decenta.eu nu vreau sa fiu decent cand sunt batjocorit si umilit, marginalizat!suntem majoritatea absolvenți de scoli militare!!!de ce nu suntem tratati ca atare?vreau sa fie impact mare! Chiar am cv in cap.

  20. Felicitări, da, liderilor dar vreau acțiune împotriva prunei și a guvernului ăsta de incompetenți și mincinoși, mai repede!

  21. Cum isi asuma Vulpe acum minciuna !! Cica si-a asumat marirea de 10 % cica …. . Luni a schimbat macazul …. sustinand sus si tare ca el nu si-a asumat nimic ! …. doar a afirmat ca este întru totul de acord cu marirea de salariu. Asta-i atitudinea unui vizitiu umil dar lacom dispus sa conduca MISELESTE birja neputintei !!

  22. Felicitari liderilor celor doua sindicate pentru ca au avut intelepciunea sa aleaga calea unitatii ! Vom fi alaturi in toate actiunile initiate. Suntem constienti de importanta momentului. Stim ca nu e vorba doar de o suma de bani ci de pierderea identitatii noastre in structura de aparare. Acum, din pacate pierderea acestei batalii poate insemna pierderea razboiului. Vom fi uniti si o sa demonstram ca in sistemul penitenciar muncesc barbati adevarati, care nu se lasa intimidati de interlopi, de VIP-uri dar nici de oameni care ocupa vremelnic postul de ministru, fara avea vreun merit, nici macar acela de a fi dat un concurs pentru fotoliul pe care il ocupa. Da … niste oameni care nu au dat nici macar o testare psihologica, nu au fost verificati daca indeplinesc macar criterii minime de moralitate (a se vedea cazul Toba) hotaresc soarta a mii de oameni. Vom lupta pana la capat !

  23. Guvernul a aprobat, ieri, o nouă ordonanță de urgenţă care urmărește clarificarea unor aspecte apărute în aplicarea prevederilor OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, care a avut ca scop primar continuarea procesului de corecție a inechităților din sistemul de salarizare bugetar, venind în continuarea Ordonanței 20/2016, cu clarificări . Ordonanța aduce unele clarificari importante pentru anumite sectoare .
    NOI NU EXISTĂM PRINTRE CEI CĂRORA LI SE FACE DREPTATE PENTRU CA NU AVEM UN MINISTRU CARE SĂ NE SUSTINĂ. NU-I PASĂ DE ANGAJAȚI, NU-I PASĂ DECÂT DE PROPRIA IMAGINE – DAR S-AR PUTEA CA IMAGINEA SĂ FIE DEFORMATĂ ODATĂ CU SCHIMBAREA ,,OGLINZII”
    Cred ca trebuie sa dam dovada si noi de CURAJ, SOLIDARITATE SI UNITATE !!!

  24. Am vazut ce inseamna unitatea,colegialitatea si loialitatea aseara la spitalul Floreasca cu cei 15 medici.Bravo lor! Asa se lupta su sistemul asta.Au obtinut demiterea managerului si pe deasupra au obtinut aprox. 600 de ron pe o garda in cursul sapt. si 1200 pe o garda in weekend iar noua nu vor sa ne dea 150/ron pe luna. Nu trebuie sa mai cedam nimic !

  25. IN SANATATE SE POATE…

    Înţelegere între sindicate, ministrul Sănătăţii şi cel al Muncii pe tema plăţii gărzilor în spitale
    Reprezentanţii sindicatelor din Sănătate au mers luni la sediul Ministerului Sănătăţii pentru discuţii referitoare la plata gărzilor, la şedinţă participând şi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, negocierile venind după ce sâmbătă medicii au fost anunţaţi de creşterea plăţii pentru gărzi. “În urma întâlnirii, repezentanţii Federaţiei Sanitas, ai Federaţiei Solidaritatea Sanitară şi ai Federaţiei Hipocrat, împreună cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, aprecizază că oferta făcută medicilor de creştere a salariilor conform OUG20-2016 şi de creştere a plăţii gărzilor suplimentare, de la 1 octombrie, prin raportarea la salariul de bază majorat este un pas important către normalizarea remuneraţiei în sectorul sanitar”, se arată în declaraţia comună semnată de sindicate şi de cei doi miniştri.
    Ati văzut ce au făcut medicii de la floreasca ? Și au depus vreo 15 demisiile și managerul a fost schimbat ! Sa ne depunem în bloc , tot personalul , demisiile și sa vedem ce se intampla … UNITATE ȘI CURAJ . Asta ar trebui sa fie deviza ambelor organizații sindicale …

  26. [quote name=”Andrei”]A inceput sa devina f.f. cudat cum se suprapun unele treburi.raspunsul ca nu vom primi majorarea.cu faptul ca vrem sa desfasuram proteste tocmai acum cind se incep discuti pemtru acordarea de 50% si la fraierii din unitati.nu la toti ci la cei care au menirea.dar sa nu uitam ca si cei nevinovati spera totusi pina in ulta clipa.f.f.ciudatNu vreau sa fiu pesimist dar pina la desfasurarea de actiuni in forta nu cred ca vom face altceva decit traseul dorit de (editat) de guvernanti.eu unul stiu ca am facut serviciul cit de corect posibil chiar daca prevederile legale spuneau una si dispozitiile sefilor alta pe motivul ca nu sint bani si altfel se inchid puscariile.
    Atita timp cit am fost fe servici am favut in asa fel incit ceilalti sa doarma linistiti si pina in prezent nu am ramas decit cu speranta ca poate odata si odata voi lua si eu 50% dupa care sa merg si eu pe alt drum .
    Dupa cum spunea cineva.”am fost prost de cinstit”
    Vreau rascoala.furci .topoare.nu zguduiala am stat drept o viata si nu am facut un pas inapoi vreau ceva concret daca tot o facem.[/quote]
    Si eu in aceeasi situatie, daca nu am pupat funduri de sefi nu am primit, cine a pupat primeste si va primi. Criterii de performanta, professionalism, corectitudine, etc, da-le dreacu, daca nu mai pupat unde trebuie nu meriti, asa ca vezi de drum si fa-ti serviciu regulamentar ca altfel te ard.
    Asa se procedeaza de multi ani, motiv pt care am si renuntat la a mai spera ceva de genu”. faceti la fel si nu va mai milogiti, aveti coloana vertebrala si nu va aplecati sa va … sefii. Nu vom schimba noi nimic din mentalitatile lor, poate copii copiilor nostril sa poata face ceva, noi nu vom putea sigur.

  27. A inceput sa devina f.f. cudat cum se suprapun unele treburi.raspunsul ca nu vom primi majorarea.cu faptul ca vrem sa desfasuram proteste tocmai acum cind se incep discuti pemtru acordarea de 50% si la fraierii din unitati.nu la toti ci la cei care au menirea.dar sa nu uitam ca si cei nevinovati spera totusi pina in ulta clipa.f.f.ciudatNu vreau sa fiu pesimist dar pina la desfasurarea de actiuni in forta nu cred ca vom face altceva decit traseul dorit de (editat) de guvernanti.eu unul stiu ca am facut serviciul cit de corect posibil chiar daca prevederile legale spuneau una si dispozitiile sefilor alta pe motivul ca nu sint bani si altfel se inchid puscariile.
    Atita timp cit am fost fe servici am favut in asa fel incit ceilalti sa doarma linistiti si pina in prezent nu am ramas decit cu speranta ca poate odata si odata voi lua si eu 50% dupa care sa merg si eu pe alt drum .
    Dupa cum spunea cineva.”am fost prost de cinstit”
    Vreau rascoala.furci .topoare.nu zguduiala am stat drept o viata si nu am facut un pas inapoi vreau ceva concret daca tot o facem.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)