www.snlp.ro Web analytics

Marius Vulpe dupa mitingul de la ANP: „Este prima zi in care imi pare rau ca am acceptat postul”

Captura de ecran din 2016.10.14 la 08.56.20

 

Pentru ca asa se procedeaza, in timpul mitingului din fata ANP, o delegatie de maxim 3-5 protestatari a fost invitata la negocieri. Pentru ca nu ne place formalismul, am decis sa continuam protestul pana la finalizare dupa care, birourile executive SNLP si FSANP, in formatie completa, s-au reunit la clubul de la etajul 7 din ANP unde l-am invitat noi pe directorul general la discutii.

Marius Vulpe a venit dar nu parea deloc fericit. Avand in vedere scandarile precum si intensitatea sonora, nici nu ne miram. Cand salariatii ajung sa-si ceara drepturile din strada, se lasa cu traumatisme, de aceea faza aceasta trebuie evitata simplu prin dialog dar in primul rand prin acordarea corecta a drepturilor, conform legii. Desi cu un renume bun ca director de unitate Marius Vulpe a acceptat un mandat de DG pe linie tehnocrata, intr-o perioada de tensiuni, preluand si bune si rele.

Nu am pretins mult de la directorul general ANP ci doar sa ceara banii pentru aplicarea OUG 20/2016. Probabil MJ nu i-ar fi alocat sau oricum acordarea ar fi fost intarziata pana la clarificarile pe linie juridica, cautate asiduu de Raluca Pruna si Dragos Pislaru. In relatia cu proprii salariati Marius Vulpe s-ar fi descarcat. Insa a ales si noi zicem ca a ales gresit.

Au fost repuse pe masa probleme deja discutate si nu le vom relua. Afirmatia din titlul articolului a fost facuta cu amaraciune de DG-ul ANP in exercitiu insa tot cu amaraciune constatam si noi ca ne indreptam spre finalul celui mai bun an bugetar din istoria ANP cu o executie dezastruoasa care ne va intoarce in timp atat din punct de vedere financiar cat si al resurselor umane.

Nu numai ca nu vom ocupa cele 1000 de posturi vacante finantate in plus peste cei 12.500 de salariati existenti anul trecut dar asa cum am aratat vom cobori sub 12.000 prin dublul efect al pensionarilor si al incapacitatii ANP de a ocupa posturi intr-un ritm mai alert. Nu mai recunoaste nimeni afirmatiile din luna aprilie 2016, certificate de DMRU ANP, ca pana cel tarziu la data de 15 iunie avem toate posturile incadrate.

Ca subiect distinct, SNLP a cerut directorului general ANP sa focuseze pe tema salarizarii unitare avand in vedere faptul ca saptamana viitoare are loc o intalnire importanta pentru structura de aparare nationala. La recomandarea noastra, Marius Vulpe a dispus directiilor de specialitate din ANP (economic, juridic, resurse) ca prin dialog cu sindicatele sa seteze o strategie (intalnirea s-a produs ieri). Vom reveni cu detalii pe aceasta tema.

 

22 COMMENTS

  1. [b](editat) – [i]aici nu lupta o categorie profesionala impotriva altor categorii si invers. Aici ne respectam ca oameni si colegi.
    Haideti sa incercam sa lasam deoparte noroiul improscat unii catre ceilalti si sa dam dovada de unitate.[/i] [/b]

  2. Agentule…virtual!Se pare ca tu traiesti numai in mediul virtual,de-aia te si numesti …virtual…vino in ocna,in sut,in mina,sa vezi cum este!Stai pe sectie cu 400 de hoti,sa vezi ce virtualitate vezi!Ca e in administrativ,ca e in operativ,ca e it-ist…e tot colegul tau si isi face meseria pe care o are!Nu va mai uitati voi in gradina lu vecinu mereu dandu-ti cu parerea.Ti se pare ca tu muncesti prea mult?Ti se pare ca muncesti mai mult decat colegul tau?Ti se pare ca munca ta este prea prost platita in comparatie cu volumul ei?Ti se pare ca esti neandreptatit mereu si ca,colegul tau beneficiaza de mai multe drepturi decat tine?Exista o singura solutie!Du-te si spunei-o Directorului unitatii!Spune-i ca tu muncesti mai mult decat toata unitatea la un loc.Spune-i ca doar cei din operativ muncesc,in timp ce celelalte compartimente nu fac nimic,spune-i ca esti nedreptatit si ca vrei o marire de salariu…gen 50%….si o sa vezi ce-ti spune Directorul!…..Pfffff…… o sa-ti treaca instantaneu!P.S….precis esti unul din ala care nu ti s-a uscat nici cerneala de pe dosarul de angajare,dar vrei cel mai mult dintre toti!!!

  3. [quote name=”Agentul virtual”]Pt un ofiter IT
    Scz…..am gresit….era pt care tu si ceilalti din ADMINISTRATIV luati sporul de pericol in acelasi procent cu cei din operativ….
    Pt bruiaj cred ca trebuie sa mai angajam 2-3 it-isti….pt ca tu nu ai timp….ai de urmarit ce fac colegii pe sectii si (editat)…..[/quote]
    N-ai inteles nimic. N-are treaba IT-ul cu bruiajul. Iar de urmarit… va urmaresc sefii vostri, nu noi. Cat despre editat… iar nu stii ce vorbesti- NU AM VOIE SA FAC ASTA. Asa ca iar vorbesti pe langa. Mai bine inveti sa scrii corect in limba romana, domnule „ei”.

  4. Pt un ofiter IT
    Scz…..am gresit….era pt care tu si ceilalti din ADMINISTRATIV luati sporul de pericol in acelasi procent cu cei din operativ….
    Pt bruiaj cred ca trebuie sa mai angajam 2-3 it-isti….pt ca tu nu ai timp….ai de urmarit ce fac colegii pe sectii si (editat)…..

  5. [quote name=”Un ofiter IT”][b](editat) – [i]Intregul comentariu contine jigniri la adresa unei categorii profesionale. Putem avea opinii diferite insa, expunerea lor sa se realizeze totusi intr-o maniera civilizata, cu argumente care nu alimenteaza o confruntare sterila. Va multumesc ! [/i][/b][/quote]

    Comentariul meu nu contine ABSOLUT NICI O JIGNIRE. Cuvantul IQ vi se pare cumva un cuvant urat??? Cum as putea sa spun despre domul care a scris… „Fa tu ceva sa bruiezi semnalul gsm la ppl”, cum ca asta ar fi treaba de IT, sau… „pt care tu si ceilalti din operativ [b]ei[/b] sporul de pericol”??? Vi se pare ca am exagerat cu ceva?

  6. Pt un ofiter it…
    Fa tu ceva sa bruiezi semnalul gsm la ppl iar in legatura cu ppl care trec pe la usa ta sa stii ca aia sunt detinuti pt care tu si ceilalti din operativ ei sporul de pericol….iti dai seama la ce pericol esti expus sa treaca detinutul pe la usa ta??? poate sa-ti fure cafeaua si tigara.
    Cere la paza sa puna un post de paza la usa ta. AI GRIJA SA NU BEI APA RECE IARNA ….SA NU RACESTI CA ESTI TRANSPIRAT DOMNULE IT-IST.

  7. Citez pe Ionica cel vesel:
    Mai Ionica, cum deschid usa, cum dau de ppl-i. Toata ziua trec pe langa usa mea, grupuri-grupuri. Tine-i tu departe de mine, fa tu astfel incat sa nu mai am treaba pe sectiile de detinere, nici cu calculatoarele, nici cu telefoanele, nici cu tot felul de echipamente de retelistica si atunci… EU NU MAI SUNT FPSS. Pana atunci… vorbim vorbe!

  8. [b](editat) – [i]Intregul comentariu contine jigniri la adresa unei categorii profesionale. Putem avea opinii diferite insa, expunerea lor sa se realizeze totusi intr-o maniera civilizata, cu argumente care nu alimenteaza o confruntare sterila. Va multumesc ! [/i][/b]

  9. Individul nu regreta nimic !! Este un cameleon ….. !! Individul s-a gandit doar la avantajele materiale, dar situatia a evoluat rapid … !! Nu putem asimila minciunile managerului de TANZANIA !! Analizati filmarea de la Gherla, nu am vazut sa aiba remuscari. Chiar si tinuta afisata de acesta transmitea altceva !! 😆 😆

  10. [quote name=”Agent”]Dl ofițer IT!. Care sunt agenții aceia care au venitul aproape cât dv? Poate va referiți când spuneți …aproape la aproximativ 1500 lei!!!!!I. Si in condițiile în care agentul lucrează sâmbătă,duminica,sarbatori cu sporurile aferente si dv la program de 8 ore. Da . La noi de aceea merg lucrurile așa bine că se plătește ……școala,facuta de multe ori stim cum!!!!!! De ce un agent din școală ar trebui plătit mai bine ca si unul din încadrare directă????? Munca e aceeași pt fiecare. Acum e corect ca unul ia spor de studii superioare si sta in post și are un venit cât un agent care e pe secție dar nu are……scoala???? Eu cred că ar fi corect ca un asp la 25 ani vechime si e pe secție să aibă un venit la nivelul unui subcomisar cu funcție de execuție. Ce spuneți dl ….ofițer ….specialist. Apropo de specialiști: nu credeți că …… specialiștii ar trebui să fie civili?????[/quote]
    Corect, sa lecturam Art.3 din Legea 293/2004,alin.3, …. !! Lucrurile sunt clare cine este fpss. !! Restul de angajati din administrativ ce au salarizare de fpss. = FRAUDA !!! 😮

  11. Dl ofițer IT!. Care sunt agenții aceia care au venitul aproape cât dv? Poate va referiți când spuneți …aproape la aproximativ 1500 lei!!!!!I. Si in condițiile în care agentul lucrează sâmbătă,duminica,sarbatori cu sporurile aferente si dv la program de 8 ore. Da . La noi de aceea merg lucrurile așa bine că se plătește ……școala,facuta de multe ori stim cum!!!!!! De ce un agent din școală ar trebui plătit mai bine ca si unul din încadrare directă????? Munca e aceeași pt fiecare. Acum e corect ca unul ia spor de studii superioare si sta in post și are un venit cât un agent care e pe secție dar nu are……scoala???? Eu cred că ar fi corect ca un asp la 25 ani vechime si e pe secție să aibă un venit la nivelul unui subcomisar cu funcție de execuție. Ce spuneți dl ….ofițer ….specialist. Apropo de specialiști: nu credeți că …… specialiștii ar trebui să fie civili?????

  12. În legătură cu concursurile de directori există o grămadă de vicii de procedura,neasigurarea confidealitatii proiectului de management, discriminare la testarea psihologica ,in situația în care unul dintre candidați nu poate partipa la testarea când e programat si cere reprogramare si ceilalți contracandidați trebuie reprogramati,altfel nu se asigura șanse egale pt toți.Poate ne spun cei de la psihologia personalului care au fost criteriile de programare la testare ,nr.celor înscriși pt un post,ordinea alfabetica a candidaților,ordinea alfabetica a penitenciarelor? Din cate ne amintim alfabetul începe cu litera A!

  13. D-le Teoroc ce facem cu concursurile de directori? Mergem tot pe vechile obiceiuri? Vor ajunge directori doar cei care au recomandarea actualilor împuterniciți sau a pilelor de prin ANP? Sindicatul ce face ca lucrurile să fie corecte,sa nu se mai traga tot timpul sfori.

  14. Se vede treaba ca unii dintre noi vor sa fim tot dezbinati- ofiterii si agentii. Adica de ce spuneti dumneavoastra ca ar fi diferente de salariu mari intra agenti si ofiteri??? Eu stiu MULTI agenti care iau salariu aproape la fel ca mine, si am spre 20 de ani in sistem. Poate aceste diferente mari sunt intre agentii de la paza si ofiterii de la paza cu fctii dar… nu generalizati. Sunt destule sectoare in care si ofiterii sunit defavorizati, desi… sunt specialisti. Mi s-as parea intr-adevar drept sa se faca diferenta intre agentii care vin de la o scoala militara ca maistri si… ceilalti. Scoala… se plateste…dle agent. Ce spuneti, nu-i asa?

  15. Domnule Stefan ATENTIE mare pe ce negocieri salariale faceti pentru agenti.Nu vrem se ne trezim din nou cu diferente salariale imense intre ofiteri si agenti.NU UITATI ca in strada sunt 98% agenti care sunt loiali serviciului si cauzei sindicale, ofiterii cam putini pe la proteste cat si cu ore suplimentare .Numarul imens de ore suplimentare il au agentii nu ofiterii.Nu avem nimic cu ei insa cred ca diferentele salariale nu reflecta realitatea.Bafta multa in tot ceea ce faceti!Suntem alaturi de dumneavostra si speram ca veti tine cont si de solicitarile noastre!

  16. Pe lângă problema banilor trebuie sa ne concentram și pe ocuparea locurilor vacante datorita ieșirii masive la pensie. Facem munca a 3-4 oameni doar ca sa fie bine! În ritmul acesta garantat nu mai apucam sa ne bucuram de pensie. Avem colegii care la 30 de ani suferă de boli e inima, stres, etc. Condițiile e munca sunt jalnice. Muncim ca în el mediu deoarece ANP-ul a ales sa investească doar în calitatea vieții deținuților. Dar noi ce suntem, animale? Nu trebuie sa renunțăm la proteste pana ce nu rezolva cele 3 probleme grave și anume : lipsa de personal, calitatea muncii și diferenta de bani. De asemenea, consider ca ar mai exista problema de rezolvat : siguranța personal, care lipsește cu desăvârșire!

  17. Pai stiti cum zic românii intelepti ”Niciodata nu este prea tărziu ”………mai este o zicala dar o pastram pentru noi….

  18. Nenea, ești liber să pleci oricând! Nu te condiționează nimeni să stai intr-o funcție de conducere unde nu-ți convine . Nu ai auzit de demisie din funcție ?

  19. Stefan Teoroc, este un mare intelept,ar trebui sa fie Director General,cu toate ca am înțeles ca refuza,cred ca dacă vrea binele sistemului ar trebui sa accepte!Suntem trup și suflet alături de dvs.Jos Movila,Jos Iftinca,Jos Ani Dumitrache,Jos Halchin,Jos Stroe,Jos Vulpe,Jos Ioana Morar,Jos Tibi Ungureanu,important pt sistemul ANP este ca acești oameni în ordinea scrisa sa nu mai fie în funcții de conducere din ANP;Jos cu camarila despotica,fos cu jucătorii și jocurile lor pe sub masa,cu combinațiile lor necurate!!! Jos Jos Jos ANP Mincinos!!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)