www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

In al 12-lea ceas, s-a produs minunea! A fost nevoie de 50 de mitinguri...

Victory in Jesus background 0Miercuri ulterior sedintei de guvern se pare ca s-a produs marea intelegere la nivelul cancelariei. Sub obladuirea premierului, ministrul muncii si cel al justitiei s-au decis sa plateasca totusi salariul de merit si in sistemul penitenciar. Decizia deceniului... Totul invaluit in mult mister si cu informatii fragmentate, deseori contradictorii, care ne parveneau dar care nu ne asigurau in mod clar de finalul favorabil astfel incat actiunile sindicale au continuat strict conform calendarului decis de SNLP-FSANP.

Stiam de ceva timp de grupul de lucru constituit la MM care luase in analiza acordarea dreptului prevazut de OUG 20/2016 dar stiam si de afirmatiile MFP ca in 2009 nu se puteau evidentia sume chleltuite in acest scop. ANP a furnizat documente care dovedeau totusi faptul ca in luna ianuarie 2009 in sistemul penitenciar s-a platit salariul de merit, pentru ca in cele din urma si MFP sa confirme acest lucru.

Totul pe ultima suta de metri. Fusese incheiata o etapa. Toate unitatile din sistemul penitenciar, fara exceptie au fost implicate in actiuni de protest locale intr-un program riguros de la care nu ne-am abatut indiferent de vreme. A fost organizata si pichetarea ANP si urma mitingul de amploare planificat pe 19 octombrie la geamul Ralucai Pruna. Astazi Primaria Municipiului Bucuresti ne-a anuntat ca luni are loc sedinta de avizare iar liderii sindicali incepusera organizarea transportului pentru cincimea de personal care trebuia sa vina la Bucuresti.

In jurul pranzului am primit pozitia favorabila a ministrului muncii transmisa catre MJ in care se recunoaste dreptul, in sensul ca trebuie acordat si in sistemul nostru, insa in absenta ministrului justitiei nu aveam nimic concret de la ordonatorul principal de credite incat sa fim siguri ca puteam trage linie. Mesajul final a venit dupa ora 16,00 astfel incat la acest moment suntem in masura sa anuntam ca revendicarea noastra principala in cadrul actiunilor din ultima luna de zile, a fost solutionata iar salariul de merit in suma compensatorie va fi acordat si in sistemul penitenciar conform OUG 20/2016.

In mod cert vom analiza detaliat toata aceasta perioada si vom avea ocazia sa intoarcem situatia pe toate partile. Problemele din sistemul penitenciar sunt departe de a se fi rezolvat si ajungem sa ne bucuram de aplicarea corecta a unei legi ca de dublarea salariului. Insa mai important decat dreptul in sine era principiul tratamentului egal si al aplicarii legii, precum si apartenenta noastra la sistemul national de aparare.

Am luptat pentru tratament egal si pentru demnitate. Si am facut-o utilizand instrumentele pe care legislatia sindicala si a muncii ni le pune la dispozitie. Si noi spunem ca am facut-o bine. Eram pregatiti sa continuam cat ar fi fost nevoie. Si credem ca acest lucru era stiut. Miscarea sindicala din sistemul penitenciar este la maturitate si de-acum este clar pentru toata lumea. Poate testul suprem care l-a dat dincolo de forta si organizare a fost unitatea si coeziunea dintre structuri concurente, un model pentru orice alt sistem, un model unic in Romania!

Diametral opus de primele raspunsuri pe care Ministerul Muncii le-a furnizat pe subiect, aveti mai jos cateva randuri care inchid practic un capitol de istorie a sistemului penitenciar. Pentru ca desigur ca vom suspenda mitingul din data de 19 octombrie si vom focusa de luni pe pleiada de probleme lasate deoparte pentru a o rezolva pe cea mai importanta dintre ele - salariul de merit, probleme la care s-a mai adaugat deja una si anume - modul de calcul al dreptului pentru care ne-am luptat din greu.

Nu credem ca ANP nu a dorit sa rezolve, am fi vrut doar ceva in plus, dar poate noi gandim sindical iar ei institutional. Posibil. In mod cert de acest final se bucura si Marius Vulpe si Raluca Pruna, desi asta pentru multi poate nu conteaza. Nu punem patima in ceea ce facem ci suntem profesionisti si privim drept inainte. Persoanele sunt vrmelnice, rezultatele conteaza. Avansam...

Personal multumesc echipelor de coordonare sindicale, tuturor liderilor si militantilor implicati in actiuni, celor care si-au asumat responsabilitati si riscuri si au participat activ la actiuni si negresit ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca am reusit sa inchidem cu bine un capitol care altfel ar fi ramas ca o rana in istoria noastra.

Stefan Teoroc

click pe imagine

Captura de ecran din 2016.10.14 la 17.39.01

Comentarii  

0 #69 Aurel 28-10-2016 15:08
Conform articolului 28 din oug 57 calculul pensiei se face la media a 6 luni actualizat inmomentul iesirii la pensie !!!!
Citat
0 #68 Ștefan Teoroc 28-10-2016 10:57
da, cam asa / pe ultimele interpretari / la prima vedere articolul din OUG 20 pacaleste putin
Citat
0 #67 ania 27-10-2016 21:53
aceasta majorare cu 10% nu se ia in calculul pensiei decat la cei care doresc sa se pensioneze dupa data de 01.08.2016 si isi aleg cele 6 luni consecutive dupa aceasta data, deci nu se aplica celor pensionati deja (chiar daca s-au pensionat dupa 01.08.2016 ) decat strict in perioada in care s-a aplicat aceasta majorare.
Citat
-6 #66 Coco 17-10-2016 22:07
Buna seara ! Testarea pe calculator se poate echivala ? Adică daca am susținut-o acum o luna pentru schimbarea din funcție ca si agent, însă in perioada următoare doresc sa aplic pentru ofițeri, trebuie sa mai susțin iar proba ?

PS: nu e problema dificultatea testului, cu distanța pana la unitatea unde o sa susțin examenul
Citat
+2 #65 Proximus 17-10-2016 19:47
Felicitări SNLP! Doar împreună vom reusi! Sa nu renunțăm! Ce nu ne doboară ne face mai puternici! - Nu ca nu am fi!
Citat
+1 #64 Curiosu 17-10-2016 19:27
D.le presedinte...va rugam sa ne anuntati si pe noi de indata ce aveti informatii legate de modul de calcul al controversatulu i 10%....asteptam . Multumim.
Citat
+8 #63 Fpss 17-10-2016 19:15
Din câte am înțeles personalul de la penitenciarul P Albă va protesta in urma incidentului produs acolo. Haideți sa protestam la nivel național, acesta este momentul sa schimbam ceva. Ce s-a întâmplat la P Albă este mult mai grav decât motivul pt care am protestat pana acum. Așteptăm reacții...
Citat
+5 #62 jilava 17-10-2016 14:42
Domnule Presedinte si Domnilor Lideri nu trebuie sa ne multumiti Dv pt particpare la actiuni Noi trebuie sa va multumim ca ne-ati sustinut problemele
Eu personal va multumesc DV Presedintelui si Domnului Florin Stoica pt implicare.
Citat
+3 #61 jilava 17-10-2016 14:34
Citez pe Cristian Tudorache:
Sa nu uitam prinicipiul care ne-a scos in strada: tratarea cu discriminare a salariatilor din penitenciare in raport cu restul structurii de aparare. Discriminarea a constat in neacordarea salariului de merit. Putea bine merci sa fie orice alt drept in aceasta speta. Acest fapt putea crea culoarul spre indepartarea din structura de aparare. Daca acum le iesea, ulterior putea urma neacordarea altor si altor drepturi fata de intreaga structura de aparare...o eliminare lenta dar sigura. Acesta a fost adevaratul sens al protestului: siguranta ca nu suntem tratati discriminatoriu in structura de aparare si eliminarea posibilitatii indepartarii pe alte cai decat cele formale din structura de aparare.

Este evident faptul ca si celelalte drepturienumerate aici si inca aflate in litigiu de neacordare au imporanta lor. Sunt lucruri asupra carora ne aplecam cu toata responsabilitatea, multe dintre aceste chestiuni fiind deja in procedura de dialog. Asa cum ne-a obisnuit deja ANP, se asteapta puncte de vedere de la MJ. Cum ar fi in cazul acordarii sporurilor cu caracter permanent pe perioada efectuarii concediului de odihna. In unele consilii de comanda de la nivelul unitatilor s-a punctat deja acest aspect, juristii explicand la ce stadiu se afla demersul. Este in derulare iar liderii SNLP se ocupa indeaproape de urgentarea acestuia.

Aveti mare dreptate asa ne scoate si din sistem de aparare nu trebuie sa ne lasam calcati in picioare
Citat
+3 #60 Cas 17-10-2016 13:32
Dl teoroc ați aflat de la domni din anp formula de calcul la să-l de merit multumesc
Citat
+11 #59 F.P.S.S. din A.N.P. 17-10-2016 09:21
În legătură cu norma de echipare,cea mai mică din intregul sistem de apărare ,pe această problemă nu ne putem apleca?
Citat
+7 #58 Cristian Tudorache 17-10-2016 09:01
Sa nu uitam prinicipiul care ne-a scos in strada: tratarea cu discriminare a salariatilor din penitenciare in raport cu restul structurii de aparare. Discriminarea a constat in neacordarea salariului de merit. Putea bine merci sa fie orice alt drept in aceasta speta. Acest fapt putea crea culoarul spre indepartarea din structura de aparare. Daca acum le iesea, ulterior putea urma neacordarea altor si altor drepturi fata de intreaga structura de aparare...o eliminare lenta dar sigura. Acesta a fost adevaratul sens al protestului: siguranta ca nu suntem tratati discriminatoriu in structura de aparare si eliminarea posibilitatii indepartarii pe alte cai decat cele formale din structura de aparare.

Este evident faptul ca si celelalte drepturienumera te aici si inca aflate in litigiu de neacordare au imporanta lor. Sunt lucruri asupra carora ne aplecam cu toata responsabilitat ea, multe dintre aceste chestiuni fiind deja in procedura de dialog. Asa cum ne-a obisnuit deja ANP, se asteapta puncte de vedere de la MJ. Cum ar fi in cazul acordarii sporurilor cu caracter permanent pe perioada efectuarii concediului de odihna. In unele consilii de comanda de la nivelul unitatilor s-a punctat deja acest aspect, juristii explicand la ce stadiu se afla demersul. Este in derulare iar liderii SNLP se ocupa indeaproape de urgentarea acestuia.
Citat
+22 #57 Cristian 16-10-2016 21:57
Si? Gata, nu mai facem miting la MJ? Cum rămâne cu lipsa de personal?cum rămâne cu faptul ca suntem, cred, singura structură a statului din domeniul ordine publică si siguranță națională care nu are contract cu o firma care sa ii furnizeze echipament? Cum rămâne cu faptul ca îți e frica sa îți iei concediu ca te arde la salariu in ultimul hal...Apropo de echipare...exis ta o firma...recoman dată de penitenciare.in fo care face echipament pt penintenicare.. .Anp/mj ne oferă 90 de lei pt pantaloni...ei costa 14...bluzonul e 100 de lei la Anp...la ei e 220...pai cum vine asta? De ce nu găsesc o firma care sa furnizeze echipament in tot sistemul la prețul la care e agreat de anp/mj...ma refer la valoarea normei de echipare...de ce renunțam la mișcările de protest atunci când ei ne arunca ,, un mic os de ros" gen sporul de merit când noi avem foarte multe drepturi stipulate prin lege care nu se acorda?
Citat
+10 #56 FPSS 16-10-2016 20:26
Sper ca cel mai prost mod de calcul sa nu ajunga sub valoarea unui salariu de merit acordat in ianuarie 2009 iar privitor la celelalte probleme cred ca suntem cu totii de acord ca trebuie sa avem prioritate la angajari sa putem desfasura serviciul in conditii normale de lucru si securitate dar nu trebuie sa uitam ca in acest moment statutul nostru are o prevedere pentru acordarea unui ajutor la cumpararea unei locuinte si noi acceptam tacit aceasta situatie ,trebuie identificat cine blocheaza aceasta metodologie -este inacceptabil la atatia ani de cand functionam in baza acestui statut sa tot amanam un drept de care au fost privati cei care s-au pensionat si cine stie cat timp mai trece pana cand probabil tot SNLP isi indreapta atentia spre acest drept.
Cred ca neacordarea ajutorului pentru cumpararea unei locuinte o singura data in cariera conform statutului este un abuz si nu mai poate fi tolerat mult timp iar daca ordonanta 20 rezolva inechitatile cred ca este necesara o actualizare imediata a sumei in ceea ce priveste norma de echipare.

RESPECT - SNLP
Citat
+9 #55 Buha 16-10-2016 16:01
Ramane acum inlaturarea inechitatii in ceea ce priveste ajutorul pentru cumpararea unei locuinte ca si asta e in statut.
Citat
+23 #54 Coco 16-10-2016 15:14
Cu norma de echipare ce facem ??? Suntem singura structura care luam banii ăștia, celelalte structuri au peste 3000 de lei, însă nimeni nu vede… sau se face ca nu vede ..
Citat
+23 #53 Sindicalist 16-10-2016 14:44
Sa ne ocupam acum de norma de echipare care este cea mai mica dintre toate sistemele.
Citat
0 #52 gigel 16-10-2016 13:17
Pe cind cu rezolvarea problemei cu sporul de studii.Si asta este o inechitate.Unii il primesc iar altii doar viseaza.
Citat
+6 #51 Ooo 16-10-2016 13:16
Domnule Teoroc sunteți un OM adevărat iar faptul că ați mulțumit lui Dumnezeu vă califică ca un OM între OAMENI
Citat
-11 #50 Asclepios 16-10-2016 12:19
Nu inteleg de ce in ANP nu se pot face incadrari pe perioada determinata ceva genul sergentilor angajati din jandarmerie si armata pentru cei aflati in conediu de crestere a copilului pana la 2 ani respectiv 3-4 ani?!Mai apoi nu intele de ce posturile de medici pentru care nu s-a depus nici un dosar nu se publica luna de luna in Viata medicala pana se ocupa?!
Citat
-4 #49 Cristian Tudorache 16-10-2016 10:07
Ramane, evident, o prioritate. Fiecare puteti concluziona capacitatea ANP de a ocupa posturile vacante in conditiile in care nu s-a reusit incadrarea efectiva a celor 1000 (peste cele 12500 ocupate in anul 2015), finantate in acest an. In conditiile in care primele anunturi au fost publicate inca din vechi timpuri....luna martie !

Faptul ca pana la sfarsitul anului nu vom reusi sa ocupam 1000 de posturi, avand in vedere primele anunturi de concurs, ce viermisori intergalactici credeti ca ar fi ros din capacitatea ANP de a incadra aceste posturi pana la momentul actual?
Citat
+13 #48 AGENT 16-10-2016 09:48
Cum rămâne cu lipsa acută de personal?Acest lucru ar trebui să fie prioritar în cererile sindicatelor către M.J.
Citat
-1 #47 Cristian Tudorache 16-10-2016 09:43
#46 Dan, la momentul in care se va stabili formula corecta de calcul se vor face informari in consecinta. Deocamdata e bine sa nu emitem calcule fara o fundamentare solida.
SNLP se va apleca asupra modalitatii de calcul asa cum a facut-o si cu ocazia altor drepturi de natura salariala (retineti acordarea a 3,6 miliarde in urma recalcularii unor drepturi la interventia SNLP).
Deci, putina rabdare si incredere !
Citat
-3 #46 Dan 16-10-2016 09:01
Asa cum se calculeaza la 50% asa se va calcula si la 10% !!!
Citat
+4 #45 Cata 16-10-2016 08:25
Citez pe Ștefan Teoroc:
nu va intra la pensie / screi in OUG 20 / cu calculul vbim de luni / vom discuta cu anp sa vedem formula lor mai intai / ideal ar fi sa se proiecteze in 2016 ceea ce era in plata in 2009 / dar nu ne pripim / ordonanta nu ofera prea multe detalii / si politistii s-au incurcat


ln ordonanța 20 se dace referire la pensiile deja in plata,dar cei care au cereri de pensionare după 01 august 2016 sau fac cereri de acum încolo vor beneficia de aceasta majorare?
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • Ștefan Teoroc 17.12.2017 21:52
  nu stiu daca toate functiile de agent din sistem vor putea fi pe maxim ...

  Read more...

   
 • John 17.12.2017 21:40
  Dnu Teoroc .va rog faceti ceva si ptr. cei al caror coeficient se opreste ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 17.12.2017 19:47
  intr-o luna de concediu se constata oricum un minus salarial din absenta ...

  Read more...

   
 • Alex 17.12.2017 18:53
  Pt 15 zile de la 1 nov.minus 800 lei in 10 decembrie.Ce spuneți?

  Read more...

   
 • Agent 17.12.2017 17:29
  Pt 15 zile co in oct in 10 nov un minus 550 lei

  Read more...

Google AdS