www.snlp.ro Web analytics

Securea razboiului se ingroapa doar conditionat

Captura de ecran din 2016.10.18 la 22.41.36

Astazi incepand cu ora 15,30 a avut loc o intalnire ANP-sindicate pe tema muncii suplimentare. Accentul in dezbatere a fost pus pe situatia actuala incadrata de dezacordul sindicatelor pentru depasirea plafonului de 180 de ore suplimentare de munca anual, precum si de refuzul salariatilor (sub coordonare sindicala) de a presta munca suplimentara, demersuri care pot genera blocaje in activitate in perioada imediat urmatoare.

Avand in vedere solutionarea problemei salariului de merit, chiar daca in urma unor actiuni sindicale prelungite organizate in comun de SNLP-FSANP, a fost luata decizia de a se anula mitingul din data de 19 octombrie 2016 planificat la MJ si au fost discutati cu ANP, in sedinta susmentionata, parametrii in care sindicatele pot renunta la actiunile organizate in planul muncii suplimentare.

Asa cum aceste actiuni au fost declansate de cele doua structuri sindicale din sistemul penitenciar, tot astfel pot fi si incetate dar nu fara a se stabilii anumite demersuri la care angajatorul trebuie sa se oblige pentru a se elimina in viitor situatii de tipul celor in care salariatii muncesc suplimentar nelimitat fara sa beneficieze nici de plata si nici de compensare cu timp liber.

La intalnire au participat directorul general si cei trei adjuncti iar demersurile pe care sindicatele le propun ANP au fost acceptate integral, sens in care in cursul zilelor urmatoare va fi semnata o minuta care angajeaza raspunderea pentru realizarea obiectivelor respective, chiar daca pe anumite segmente este vorba despre obligatii de diligenta.

Precizam faptul ca demersurile propuse vizeaza strict problema muncii suplimentare si nu trebuie in opinia noastra amestecate cu celelalte probleme aflata pe lista noastra de prioritati si care vor fi abordate adiacent:

Catre 

Directorul General al Administratiei Nationale a Penitenciarelor

Domnul comisar sef de penitenciare Marius VULPE

 

 

Stimate domnule director general

 

Propunem o intalnire ANP-sindicate in cadrul careia se poate stabili de principiu incetarea actiunilor sindicale aflate in derulare in planul muncii suplimentare (dezacord sindicate depasire 180 ore anual / refuz munca suplimentara salariati, sub coordonare sindicala) in contextul in care ANP isi asuma o serie de demersuri necesar a fi derulate pentru imbunatatirea situatiei resurselor umane din sistem si diminuarea volumului de munca suplimentara:

 

  1. informarea sindicatelor cu privire la situatia completa a orelor suplimentare la nivelul sistemului 2015-2016 defalcat pe unitati si paliere orare;
  2. informarea sindicatelor cu privire la situatia completa a concediilor cu evidentierea restantelor;
  3. actualizarea aplicatiei pontaje online in vederea evidentierii corecte a tipurilor de munca prestata;
  4. informarea sindicatelor cu privire la rezultatul standardizarii – necesar real de personal – date concrete (defalcat si totaluri);
  5. informarea in scris a MJ cu privire la rezultatul standardizarii conform Deciziei DG ANP nr 348 din 24.02.2016 
  6. initierea unui proiect de HG pentru modificarea numarului de posturi prin majorarea efectivelor cel putin in proportie egala cu posturile pierdute prin modificarile anterioare ale actelor normative specifice (535 posturi) – prin modificarea HG 652/2009;
  7. reorganizarea sistemului penitenciar conform planului setat la inceputul procesului de standardizare;
  8. asigurare fonduri in buget 2017 pentru ocuparea unui numar de posturi astfel incat la finalul anului 2017 sa avem 14.000 de posturi ocupate avand in vedere rezultate standardizare 20.000;
  9. masuri pentru eliminarea depasirii plafonului de 360 ore suplimentare anual si evitarea acestor situatii;
  10. eliminarea permanentei la domiciliu.

 

 

La finalul intalnirii propunem redactarea unei minute semnate de participanti in vederea adoptarii deciziilor in plan sindical.

18 COMMENTS

  1. Dănuţ
    Si daca era vorba de 5 lei este un drept al nostru ! Mai mult de atât trebuia sa stam si sa privim resemnați cum suntem călcați in picioare de celelalte instituții din structura de apărare ? Asta înseamnă sindicat sa lupți pentru fiecare bănuț si drept care ți se cuvine !!!

  2. #16 Danut – e bine totusi sa renunti la zvonistica si sa astepti elemente concrete in privinta acestui drept. Nu e necesar sa bulversezi fara argumente

  3. Stiti cu cat ne va creste salariul dupa aplicarea cresterii de 10% ?
    – In cel mai fericit caz (pt. agenti) de 50 lei / luna. 😡

  4. [quote name=”Gavril”][quote name=”cristi 68″][quote name=”Ștefan Teoroc”]nu a fost uitat absolut nimic / le luam in ordine / daca aruncam de-a valma 50 de probleme peste marius vulpe, nu stiu ce folos are / plata muncii suplimentare ar fi ideala dar este suspendata prin lege / noi am luptat pentru aplicarea unei legi in problema sal de merit[/quote]de
    Informează-te eu știu sigur cel putin doua structuri care au orele suplimentare plătite in limita a 32 de ore pe luna. fiți constructivi nu distructivi.

    La alte structuri de apărare se plătesc orele suplimentare, trebuie să pistonam cel puțin până la completarea scheme lor. Vin noi angajați și cel puțin un an nu poți să te bazezi în multe tipuri de misiune.[/quote] Ar fi bine să se plătească orele suplimentare…., dar nu se plătesc în nicio structură de ordine și siguranță națională.[/quote]

  5. Pana la urma se va plati retroactiv sal.de merit?.Va fi la salariul din noiembrie sau mai asteptam ca nu vor stii cum sa-l calculeze.Asteptam rezolvarea cit mai urgenta a problemei

  6. Domnule Stefan te rog informeaza-ne despre sedinta de ieri…din ce am inteles Mapn nu prea ne mai doresc in grila de slarizare alaturi de militari…eminenta cenusie DRAGOS PASLARU un manipulator si excroc doreste cu orice pret sa separe functionarii publici cu statut special de militari…considerati ca ar fi mai bine sa ne facem propria salarizare??? Oare nu am pierde slarial daca ne vor scoate cu totul din sistem…aici mai sunt si politistii si politia de frontiera!!!

  7. Buna ziua!
    Probabil ca da, este „mult de lucru” ca ANP-ul sa scoata un mod de calcul ptr. calculul salariului de merit. Ideea este ca daca pana maine 21-10.2016 unitatiile nu vor primii o baza de calcul, e clar ca nu vom primii aceasta majorare in luna Noiembrie. Chiar asa de greu le este sa faca niste calcule? D.na Mihaela Neacsu va rog, dati un telefon la cei care habar nu au ce trebuie sa faca si expicatiile cum sta treaba, ca daca stau bine si ma gandesc tot din cauza incompetentei lor nu am fost inclusi pe lista.

  8. [quote name=”cristi 68″][quote name=”Ștefan Teoroc”]nu a fost uitat absolut nimic / le luam in ordine / daca aruncam de-a valma 50 de probleme peste marius vulpe, nu stiu ce folos are / plata muncii suplimentare ar fi ideala dar este suspendata prin lege / noi am luptat pentru aplicarea unei legi in problema sal de merit[/quote]de
    La alte structuri de apărare se plătesc orele suplimentare, trebuie să pistonam cel puțin până la completarea scheme lor. Vin noi angajați și cel puțin un an nu poți să te bazezi în multe tipuri de misiune.[/quote] Ar fi bine să se plătească orele suplimentare…., dar nu se plătesc în nicio structură de ordine și siguranță națională.

  9. Pe de o parte apreciez adresa catre D.G. si inca o data va multumesc pentru implicare,pe de alta parte ma vad nevoit sa intervin referitor la afirmatia ca”plata orelor suplimentare este suspendata prin lege”.
    In primul rind sa nu uitam ca anumite norme europene, din care conducatorii nostrii isi aleg ce le convine si nu afecteaza infractorul, prevad ca trebuie sa fim platiti pentru munca prestata.
    In al doilea rind nu putem sub nici o forma sa nu mentionam faptul ca mai avem si alte legi.e adevarat directionate catre sectorul Persoanelor Private de Libertate cu studii superioare si doctorate, capabile sa editeze lucrari stiintifice,???gen Jiji.Iar acum noi sintem socotiti tapi ispasitori.
    Noroc ca Dana lucreaza.
    In fapt nu cumva ar trebui sa aliniem legile strimbe la legislatia europeana?
    Ne miram de ce spun hotii ca doar fraierii muncesc.
    Probabil pentru ca anumite legi sint indreptate doar catre respectarea stricta a normelor europene privind confortul condamnatilor si mai putin a celor ce muncesc.
    Ce daca mor oameni in spitale.mai mult confort la puscarie pentru cei cu capital.
    Ce daca persoane fara cazier nu beneficiaza de o masa calda,mai bine asiguram cazare si confort pentru acordarea vizitei intime persoanelor condamnate ca pentru asta sint bani la buget.
    De-aia fintem fraieri.

  10. “…chiar daca pe anumite segmente este vorba despre obligatii de diligenta.”
    Nu exista nici un dubiu ca isi vor asuma numai obligatii de diligenta, de aia se numesc manageri, ei nu pot sa faca lucruri ei pot doar sa incerce, sau , ma rog, sa analizeze si sa dispuna sa se faca lucruri.
    Metaforic vorbind, suntem pusi in situatia sa concuram la raliul Paris Dakar cu un Trabant de serie si , la final, suntem certati ca nu am urcat pe podium desi noi ne miram cum naiba am reusit sa ajungem acolo.
    Oare cum vor rezolva problema lipsei de personal, au descoperit secretul clonarii sau vor supraincarca de sarcini si implicit responsabilitati lucratorii.
    Problemele legate de infrastructura si dotare le vor rezolva tot printr-un supracontrol?

  11. Ce spuneti sa nu mai intram in serviciu pana cand statele de functii nu sunt actualizate dupa cum prevede regulamentul de p.s I si s. pt ca, cand se intampla cv vine maria sa ANP -ul ne pune regulamentul in fata si surpriza esti vinovat pt ca nu ai facut treaba si colegului virtual. Esti nemultumit, iti pui toata baza in D.G. , te inscrii in audienta, te deplasezi 500-600 de km la capitala si surpriza….DG te ia la misto…ca baiatul e din Vaslui , tara lui Alice.

  12. Am onoarea!
    Stiti daca acesti 10% se aplica si celor care ies la pensie dupa 01.08.2016 pentru toate cele 6 luni alese indiferent care sunt aceste sau doar daca
    alegi 6 luni incepind cu luna august?
    Cu stima

  13. [quote name=”Ștefan Teoroc”]nu a fost uitat absolut nimic / le luam in ordine / daca aruncam de-a valma 50 de probleme peste marius vulpe, nu stiu ce folos are / plata muncii suplimentare ar fi ideala dar este suspendata prin lege / noi am luptat pentru aplicarea unei legi in problema sal de merit[/quote]de
    La alte structuri de apărare se plătesc orele suplimentare, trebuie să pistonam cel puțin până la completarea scheme lor. Vin noi angajați și cel puțin un an nu poți să te bazezi în multe tipuri de misiune.

  14. nu a fost uitat absolut nimic / le luam in ordine / daca aruncam de-a valma 50 de probleme peste marius vulpe, nu stiu ce folos are / plata muncii suplimentare ar fi ideala dar este suspendata prin lege / noi am luptat pentru aplicarea unei legi in problema sal de merit

  15. Să trăiți domule Președinte! O problemă nerezolvata încă și care, se pare, a fost uitată este plata sporurilor permanente pe toată perioada concediilor. Te apucă groaza când te uiți la fluturașul de salariu după ce ai venit din concediu. La începutul anului , problema aceasta era, pe lista de așteptare alături de majorarea normei de achipament. Am speranța că pe viitor o să aveți timp și pentru rezolvarea acestor probleme. Cu mult respect!

  16. Vrem plata orelor suplimentare acumulate pana acum. Am muncit conform unei planificari aprobate. Nu vreau liber cand vrea angajatorul. Am muncit cand a vrut angajatorul, si-mi iau liber cand vreau eu sau sa pot alege plata orelor. Asta este o solutie echitabila.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)