www.snlp.ro Web analytics

Dacian Cioloș: Vom aloca mai mulți bani pentru penitenciare

images 1Şeful Executivului mai spune că se vor aloca bani, însă astfel de probleme nu pot fi rezolvate rapid. Mai mult, Dacian Cioloş a anunţat că Raluca Prună va prezenta un proiect menit să uşureze viaţa deţinuţilor. Nu este exclus ca acesta să conţină o prevedere prin care, la 10 zile executate, deţinutul să primească una liberă.

„E pentru prima dată când un ministru al Justitiei apelează în mod frontal, inclusiv public, problema situaţiei din penitenciare. Problema a tot fost pusă sub preş. O să punem și bani în buget pentru a începe investiții, dar în mod clar problemele nu pot fi rezolvate într-un an doi de zile. Acolo este nevoie de investiții în ani de zile”, a declarat Dacian Cioloș la emisiunea „Jocuri de Putere”, la Realitatea TV.

Dacian Cioloş vorbeşte despre un proiect la care se lucrează în acest moment. „Doamna ministru a venit deja cu, să spun niste despăgubiri în natură pentru a compensa cumva condițiile proaste din penitenciare și pentru a încerca să reducem sau chiar să eliminăm condamnările la CEDO în perioada următoare. În perioada imediat următoare, doamna ministru o sa vină cu propuneri în acest sens”, a spus Cioloș.

Şeful Executivului se referă la o propunere potrivit căreia un deţinut care execută o pedeapsă în condiţii mizere să fie recompensat cu o zi liberă, la fiecare 10 state după gratii. Fără măsuri, România riscă sancţiuni drastice.

„Riscăm o decizie pilot, riscăm să plătim cel puțin 80 de milioane de euro pe an. Şi atunci cetățenii români trebuie să știe că acești bani, foarte justificați pentru ca detenția trebuie să se facă în condiții demne, statul român trebuie să-i ia din altă parte. Şi atunci statul trebuie să decidă de unde: luam de la sănătate, luăm de la educaţie…”, a spus Raluca Prună, ministrul Justiţiei.

Momentan, condamnaţii sunt obligaţi să suporte condiţii greu de imaginat. Ei stau în încăperi mici, neaerisite şi o baie ajunge să fie folosită de 20 de persoane. Sursa

 

13 COMMENTS

  1. De ani de zile vorbesc pe la tv ministri si prim ministri despre proiecte de infrastructura recte drumuri nationale, expres si autostrazi si cand se face cate una se surpa si o ia de la capat ca in Mesterul Manole numai ca la noi mesterul fiind Malone se ramane la aceiasi forma fara fond drumuri sparte si pline de gropi.la noi se mai schimba niste saltele,se mai zugraveste cate o puscarie numai ca daca societatea nu se schimba nu vom obtine nimic in nici un termen, nu vom face nimic inafara de a crea conditii mai bune in detentie decat in libertate.Reeducarea este o utopie la noi pentru ca atat timp cat unul ajuns la puscarie primeste conditii mai bune decat in libertate si atat timp car SRI nu va face altceva decat sa ne caute la feisbuc in loc sa se ocupe de crima organizata care este in fis postului la ei.De ce nu se preocupa de cresterea nivelului de trai la nivelul societatii libere care munceste si plateste taxe in loc sa se chinuie sa faca locuri bune la puscarie.Cand se vor eliberar mogulii media din puscarie tot asa vor plange pentru puscariasi tonomatele numite Rares Bogdan Si Hoandra?

  2. Cu banii de haine cum rămîne.Se vor baga in salariu ca în acest an sau iarăși Așteptăm luni de zile ca să îi primim.Apropo valoarea va fi aceeași ca în acest an sau va fi mai mare ca la ceilalți militari.Astept răspuns

  3. Pt Jupanu.Colegu te referi la (editat) cel viteaz, ajuns mare bastan la puscarie de pe plaiurile (editat). El e cel care vrea 50% ,pentru boala sau pt evaluarile subordonatilor facute la timp ca nu prea intelegem!

  4. Poate dupa concurs se aseaza treburile si la Severin! Acest „Luceafar” prea a fost tinut în brate de Dir. Cand au vrut oamenii sa il puna la punct a fost salvat. Bine măcar caci candidatii nu il au la suflet (din cate stim noi-acum sa vedem

  5. Pentru OCNAS ( ca noi toti suntem ocnasi) . Te informez ca ANP-ul lucreaza . Au reusit sa respinga o propunere” indecenta ” de acordare a sporului de 50% unei doamne a carei performanta a fost sa fie in ultimii 5 ani in concediu de maternitate. Cand isi propun neamurile si ploconistii nici macar nu-si mai dau seama ca aia nu au fost pe la serviciu in perioada cand erau ‘exceptionali”. Nu stiu daca sa radem sau sa plangem. E trist dragilor, din ce in ce mai trist.

  6. La Severin s-a nascut Luceafarul puscariilor romanesti. Omul stie tot,face solicitari peste solicitari,lucreaza cum vrea,de dumnealui nu se nimeni.Oare pentru un om cu o asemenea atitudine nu exista masuri?

  7. Nu ma supar pe tine facebook…DUAMNA Ministru pruna ma supara(am scris special numele doamnei ministru cu litere mici)…si mai ma necajesc anumiti insi de prin ANP care ar trebui sa-si faca treaba si nu si-o fac….dar beneficiaza de spor de lucrari speciale…in rest…totul e bine si frumos….pana ajung la serviciu!!!

  8. [quote name=”Ocnasul”]Asa este domne….hotii trebuie sa stea in detentie in conditii de cel putin 3 stele!!!Adica intr-o camera destul de mare,unde sa fie doar 4-6 paturi maxim,camera sa fie dotata cu ferestre si usi de termopan,peretii zugraviti cu lavabila,baia sa aiba 2 chiuvete,cu baterii de lavoar noi,monocomanda,cu cadita de dus cu baterie noua cu furtun si para,de asemenea noi,cu frigider,cu wc ca la apartament…ce sa mai…ca acasa…si nu in ultimul rand televizorul oferit de administratia penitenciarului sa fie cu ecran plat,plasma,LCD,ori LED si cu ecran cat mai mare…si cablul domne…uitasem de cablu…sa fie non-stop si vreo 100 de canale daca se poate…apa calda(fiarta)sa curga zilnic,la orice ora…caloriferele sa arda bine pe timp de iarna…si mancarea sa contina multa carne zilnic…si sa nu uitam zilele castig pe care va trebui sa i le acordam domnului hot…cum de ce?Pai n-ati vazut in ce conditii mizere isi ispaseste el pedeapsa pt. ca a omorat oameni,pt. ca a violat copii,pt. ca a intrat peste oameni in casa si le-a dat in cap,pt. ca ti-a furat din buzunare in troleu…s.a.m.d….merita nu?Fie-va mila doamna…Pruna…luati-i la dv. acasa mai bine!!!Zic!!![/quote]
    Sper ca nu te superi pt drepturile de autor…dar am postat comentariul pe facebook, releva ff bine ipocrizia societatii..

  9. Asa este domne….hotii trebuie sa stea in detentie in conditii de cel putin 3 stele!!!Adica intr-o camera destul de mare,unde sa fie doar 4-6 paturi maxim,camera sa fie dotata cu ferestre si usi de termopan,peretii zugraviti cu lavabila,baia sa aiba 2 chiuvete,cu baterii de lavoar noi,monocomanda,cu cadita de dus cu baterie noua cu furtun si para,de asemenea noi,cu frigider,cu wc ca la apartament…ce sa mai…ca acasa…si nu in ultimul rand televizorul oferit de administratia penitenciarului sa fie cu ecran plat,plasma,LCD,ori LED si cu ecran cat mai mare…si cablul domne…uitasem de cablu…sa fie non-stop si vreo 100 de canale daca se poate…apa calda(fiarta)sa curga zilnic,la orice ora…caloriferele sa arda bine pe timp de iarna…si mancarea sa contina multa carne zilnic…si sa nu uitam zilele castig pe care va trebui sa i le acordam domnului hot…cum de ce?Pai n-ati vazut in ce conditii mizere isi ispaseste el pedeapsa pt. ca a omorat oameni,pt. ca a violat copii,pt. ca a intrat peste oameni in casa si le-a dat in cap,pt. ca ti-a furat din buzunare in troleu…s.a.m.d….merita nu?Fie-va mila doamna…Pruna…luati-i la dv. acasa mai bine!!!Zic!!!

  10. Pai atunci sa schimbe si denumirea din penitenciare in pensiuni de 2,3,4,5 stele in functie de ce vipuri o sa vina in puscarii.La conditiile de munca ale agentilor se gandesc?!1 pe sectie la 100 si ceva de detinuti,12 ore fara schimb in foisor si cate altele.

  11. Dar de condițiile în care își desfășoară activitatea angajații din penitenciar nu a amintit doamna Prună? Acolo nu se găsesc soluții? Tehnoratati, aia sunt ăstia! Ar trebui reluate protestele și pe tema asta!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)