www.snlp.ro Web analytics

Informati-va! Numai asa va mentineti imuni la alarme false. In 2017 se platesc majorarile specifice!

544a57443e441 keep calm and get informed 544a57443e383Cat de mult valoreaza o informare SNLP corecta si facuta din timp fata de o biata soparla anonima livrata sub forma de zvon total nefondat, cand soparla se refera la bani si apare pe ultima suta de metri? Zero! Fix atat valoreaza! Degeaba ne straduim sa mentinem poporul in tema cu tot ceea ce se refera la drepturi, salarii si alte aspecte de interes. Apare un atoatestiutor intr-o unitate, scoate o perla pe gura si in maxim 24 de ore 12.000 de salariati intra in panica, parca imuni la toate informarile si asigurarile sindicale.

Articolele noastre par greu de citit, plictisitoare si nerelevante cat timp nu furnizeaza stiri de scandal, barfe si can-can-uri… De un deceniu ne incapatanam sa explicam ca zvonisitica si cei care o promoveaza nu pot fi anihilati decat printr-un proces de informare decenta, corecta, constanta si la timp, proces in care o parte isi asuma si transmite datele iar cealalta le receptioneaza si le utilizeaza cu maxima incredere, altfel totul este in van.

Ceea ce se intampla acum este determinant pentru a evalua nivelul de evolutie organizationala. Nu vrem sa-i suparam chiar pe cei pe care ii reprezentam si incercam sa ne ocupam de aceasta reprezentare cat mai bine. Dar este nevoie de mai multa atentie, de mai multa dorinta de informare si in primul rand de mai multa incredere in miscarea sindicala, desi sunt multi care inca stau pe margine si ne privesc distant, beneficiind totusi de rezultatele actiunilor noastre. 

Cum ar putea cineva sa gandeasca ca sindicatele din penitenciare dorm linistite cu perspectiva ca in 2017 nu se mai platesc majorari de 75% si de 50%, nu stim. Nu stim ce ar putea sa justifice o astfel de indoiala, cat timp pentru castigarea unui drept mai putin important cum ar fi salariul de merit am facut 50 de mitinguri intr-o luna. Poate este prea mare introducerea aceasta insa trebuie sa va puneti in locul nostru, al celor care informeaza si sa va ganditi ce ati simti cand ati vedea ca toate eforturile voastre s-ar volatiliza in fata unui simplu zvon!

Am transmis inca de acum doua saptamani, pe cand actuala OUG 99/2016 care reglementeaza salarizarea pentru anul viitor, era doar un proiect, ca majorarile de 75% si de 50% se mentin in plata! Am dat citate si am explicat in ce mod se asigura continuitatea aplicarii acestor drepturi. Lucrurile nu sunt chiar simple in materie de interpretare si mai ales in ultimii 7 ani. De aceea ne preocupam din timp de aceste aspecte si facem tot posibilul sa fim noi acel scut de protectie pentru interesele voastre.

Stim de doua zile de panica creata in sistem pe motiv ca din OUG 99/2016 reiese faptul ca singurul tip de compensare a muncii este timpul liber si am rezistat pana astazi tentatiei de a contracara aceasta dezinformare bazata pe o interpretare penibila a legislatiei in speranta ca oamenii isi vor aminti datele furnizate de noi sau cel putin le vor cauta. Dar in zadar. Suntem nevoiti sa revenim. Aveti aici articolul, iar de atunci (16.12.2016) nu s-a schimbat nimic: http://www.snlp.ro/stiri-si-noutati/articole-publicate/1339-despre-majorarile-de-50-si-75-in-2017.html

Va punem la dispozitie si forma in vigoare a OUG 99/2016 si va invitam sa verificati daca ceea ce am afirmat in 16 decembrie este sau nu corect. Prevederea se gaseste la art 7 alin 4: „prevederile art. 13 alin. (5)-(8) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, aprobată cu completări prin Legea nr. 28/2014, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi prevederile art. 12 alin. (6)-(11) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 71/2015, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică în mod corespunzător şi în perioada 1 ianuarie-28 februarie 2017”.

Stim ca textul nu este atat de clar cum v-ati astepta dar asa se fac legile in ultimul timp. Am explicat anterior legaturile dintre acte normative peste ani cu bataie spre anul 2014 si spre celebra OUG 103/2013 modificata de generalul Oprea. In plus fata de asta, ne-am preocupat si de un alt aspect scapat de unii-altii din vedere si anume necesitatea existentei unui ordin de ministru care sa activeze aceste drepturi. Primele doua ordine pe linia asta au fost emise in 2015 de Robert Cazanciuc, dupa ce l-am amenintat cu proteste (OMJ 820 si 821) pentru ca in 2016 sa se realizeze doar o prelungire a acestora asa cum se va intampla si in 2017. La interpelarea noastra ANP ne-a confirmat ca a demarat deja demersurile de aprobare a OMJ pentru prelungirea normelor emise in 2015.

Deci, dragi colegi, totul este ok. Dar si mai ok ar fi daca am tine mai aproape unii de altii, cel putin in interiorul miscarii sindicale, atat cat sa reusim impreuna sa neutralizam raspandacii si sa combatem ignoranta. 

 

9 COMMENTS

  1. dl Stefan ne puteti spune cu ce va avantajeaza art. 42, alin. 4 din ACORDUL COLECTIV? ca bani bineinteles!

  2. nimeni nu are imunitate / intrebarea care se pune este daca o comisie de disciplina are temei pentru a functiona pana cand statutul special nu este modificat conform deciziei CCR / noi zicem ca nu

  3. Un reprezentat de sindicat sau un lider desemnati sa faca parte dintr-o comisie pot fi trimisi in comisia de disciplina?

  4. Intrebarea despre posturile de la RU a mai fost pusa. De cateva ori chiar. Sunt posturi la RU in unitati vacante de ani si ani de zile. Nu a raspuns niciodata nimeni … Probabil e o chestie foarte complicata.

  5. LA MULTI ANI, dragi colegi! Va doresc un an nou cu sanatate, fericire si bucurie in suflet !

  6. Domnule presedinte, in continuare nu vedem posturile de la resurse umane la concurs. De ce?

  7. Un an nou fericit urez din suflet conducerii SNLP!!!zvonacii nu încearcă decât sa va știrbească din realizări.din câte va cunosc nu puteați trece cu vederea așa cv. Mai suntem si purtători de creier printre noi. Multă sănătate si putere de lucru!!!

  8. Banii de haine vor fi dati luna de luna in salariu ca in 2016 sau ii vom primi toti odata undeva la vara.Astept raspuns.Si apropo care este pana la urma valoarea normei de echipare in 2017.

  9. O informatie se verifica din 3 surse, din care una musai trebuie sa fie liderul de sindicat/ grupa sindicala. Regula aceasta trebuie s-o invete si sa o aplice toti si nu vor mai fi probleme… 😆

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)