www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Majorarile de 50% si 75% sunt in siguranta. Ordin publicat

pozCat pe-aci sa ne-mpotmolim din nou cu acordarea la timp a majorarilor. Devine deja un sindrom. Ba ministrul (nu mai conteaza care) se gandeste patru luni pana emite ordinul, ba se trezeste unul sau altul sa ceara dezbatere publica pe un ordin care nu face altceva decat sa prelungeasca doua acte normative din 2015 care reglementeaza aplicarea celor doua majorari... Cu chiu cu vai, s-a trecut si de incercarea de anul acesta. De data asta blocajul era sa vina din directie sa spunem sindicala, pe motivul insuficientei criteriilor de acordare a majorarii de 50%.

Aceasta majorare se acorda in penitenciare mai democratic decat oriunde altundeva in sistemul national de aparare, fiind impus strict criteriul proportionalitatii pe corpuri (agenti/ofiteri), analiza in vederea acordarii fiind realizata in prezenta reprezentantilor sindicali. Baza legala o constituie Legea 284/2010 care este suspendata partial, reusindu-se cu greu activarea acestui drept in anul 2015 cu plecare dinspre fostul ministru de interne Gabriel Oprea, cel de trista escortare. Si iata cum in 2017 pe serviciul ministrului nostru al justitiei deschis la schimbare (!) un reprezentant sindical a vrut sa schimbe ceva ce inca sta atarnat de un fir de par si va mai dura fix pana la noua lege-cadru.

Si iata ca ministrul Toader a organizat dezbatere publica exact pe cand noi asteptam publicarea ordinelor in monitorul oficial, iar la dezbatere ajunsese la concluzii grandioase ca trebuie sa schimbam, legea, ordinul si probabil ca daca ar fi pus in practica concluziile, urma sa fim huiduiti de mii de colegi din structura de aparare care isi primesc drepturile fix in aceeasi baza chinuita careia un ministru si un fost coleg inca lider s-au gandit sa-i innoade trompele.

SNLP/FSANP si-au transmis prompt si ferm punctul de vedere iar acesta a fost simplu si clar: daca la data salariului pentru martie nu se vor incasa aceste drepturi, le cerem sub geamurile MJ. Pentru moment mentinem vuvuzelele la magazie intrucat ordinul a fost publicat. Dar ca de obicei cand este vorba de bani si orgolii, cu strigaturi. Banii se vor da la timp. ANP a trimis deja instructiuni. Ordinul - mai jos:

 

majo

 

 

Comentarii  

+1 #85 Coleg 04-05-2017 12:03
Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative a fost trimis azi 04.05.2017 la Președintele României pentru promulgare...
Este vorba de Ordonanța care prevede acordarea diferenței de 10 %celor care nu aveau salariul de merit ,acordarea unui spor de 40%pentru efectuarea serviciului de permanenta de la domiciliu cat și calcularea salariilor raportat la salariul minim garantat în plata!
Termenul pt promulgare este de 20 de zile !
Citat
+1 #84 Coleg 02-05-2017 17:19
Proiectul de lege a fost depus azi la Secretarul General pentru verificarea constituționali tății legii...asta înseamnă că în termen de 5 zile va fi trimisa Președintelui pt promulgare !
Citat
+1 #83 Coleg 28-04-2017 18:52
Legea va fi promulgata în termen de 20 de zile.
Citat
+1 #82 Coleg 28-04-2017 18:51
Legea urmează sa fie depusa la secretarul general al Camerei Deputaţilor şi la secretarul general al Senatului, în vederea exercitării dreptului de sesizare a Curţii Constituţionale .Apoi în 5 zile se va trimite la Președinte pt promulgare.
Citat
+1 #81 ocnasu 20-04-2017 18:26
Primim si noi in Mai cei 10% restanti de anul trecut?Ca sa nu mai zic de mariri,ca mariri...vor primi cei care stiu sa tipe,sa ceara si sa ameninte cat mai bine!Adica cei din sanatate!Ghioce ii...adica noi(ca armata va primi 20% marire)o sa primim ceea ce meritam.Nimic facem in relatiile cu guvernantii...N IMIC vom primi!
Citat
-1 #80 Jiji 13-04-2017 13:02
Daca or sa creasca salariile si o sa scada venitul ? Cum? Prin plafonarea cuantumului sporurilor.Ar trebui avut si asta in cedere.
Citat
+10 #79 Ștefan Teoroc 13-04-2017 10:43
Minerul - inteleg nevoia de informare insa nu putem posta doar de dragul de a posta si nici nu practicam dezinformarea. Tinem mult la seriozitatea informarilor noastre si la relevanta lor. In plus, avem un singur editor pe site, adica subsemnatul, care uneori mai are si probleme personale. Nu ne scapa amanunte si nici nu scapam din ochi principalul scop si anume interesul salariatilor. Oricum ar fi viitorul, trebuie sa aveti incredere ca daca vor fi motive, vom reactiona rapid, asa cum am aratat deja ca putem si anume cu cea mai mare forta sindicala concentrata intr-o institutie din sistemul public, raportat la dimensiuni, evident. Nu va lasati influentati de praful in ochi care se arunca cu generozitate politica dar si sindicala in ultima perioada. Am stiut toti ca proiectul legii va iesi la lumina saptamana asta si am vazut anexele din timp. Nu vedem niciun motiv de panica deocamdata. Personal am atentia indreptata in punctele in care se inregistreaza in prezent sporuri mai multe cu ar fi TBC-ul si ma intereseaza o comparatie intre aceste salarii incasate in prezent si ce ar rezulta din aplicarea legii in 2018 (primul an de implementare). Se retine principiul ca nimeni nu pierde raportat la ce ia in prezent dar totusi vrem sa ne edificam daca mergem spre mai bine cu adevarat.
Citat
+6 #78 minerul 13-04-2017 09:48
Domnule Președinte, vă port un deosebit respect pentru ceea ce faceți pentru noi, dar, în aceste zile cu agitație maximă, faceti-vă timp ,va rog,pentru comunicări zilnice. Cu stimă!
Citat
+7 #77 Niste colegi 12-04-2017 19:12
Trebuie se ne luptam pentru ca salariile noastre a celor de pe sectii,de la puncte de lucru,instante, specialitati,ce i mai expusi riscurilor,etc sa luam salarii la fel ca acei sefi care stau ascunsi prin birouri.Unde ati mai vazut sau auzit in lumea asta civilizata, ca cel care risca si munceste din greu sute de ore suplinentare ziua si noaptea,in weekend sau de sarbatori, sa aiba salariu cu peste 3000 lei mai mic ca al unui ofiter! Hai ca am fi inteles o diferenta decenta,normala de maxim o mie de lei, dar nu una atat de enorma, cat nu iau salariu in mana o multime de colegi pe o luna intreaga astazi. O nesimtire curata si sper ca liderii nostrii sa faca demersurile necesare ca aceasta diferenta propusa in proiectul de lege de salarizare intre agenti si ofiteri sa nu ramana in halul asta!Fiti siguri domnilor lideri ca vom lua atitudine daca nu reactionati corect si in sprijinul nostru !
Citat
+4 #76 Nu conteaza 12-04-2017 18:42
Dc nu au pus grila si cu salarile de functie pt 2018???? Au pus o ca smecheri doar pt 2022...poi pana in 2022 se schimba guvernul si legile de 100ori!!! Iar la nivelurile alea maxime si in 2022 salarile sunt foarte mici comparativ cu alte profesii...ne dezavantajeaza enorm de mult plafonarea sporurilor la 30% !!!!
Citat
+2 #75 Nu conteaza 12-04-2017 18:39
In conditile actualei legi a salarizari cel mai mic Salariu de Functie ar trebui sa fie 3000lei. Si asta pt 1ian2018 !!!
Citat
+5 #74 Bizaar 12-04-2017 18:36
Avem un mare as pe maneca si acela este dl Teoroc.nu va mai lamentati cu fel de fel de comm referitoare la MAI MAPn ,etc.cand va fi cazul de proteste fiti siguri ca le vom face.la un monent dat am sugerat la dl Teoroc sa fie numit dir gen ANP dar se pare ca din postura de presedinte SNLP ne ajuta mult mai bine.fiti inteligenti dlor si dnelor.!!#
Citat
0 #73 un lucrator 12-04-2017 17:46
Conform noii legi unice de salarizare un ASP va avea 290 solda de grad,care in prezent este 315, aceleasi diferente sunt pentru fiecare grad in parte,adica va fi mai mica decat in prezent.Plutoni er adjutant principal/şef, agent-şef principal de poliţie/
penitenciare 290 lei
- Plutonier adjutant, agent-şef de poliţie/peniten ciare 280 lei
- Plutonier major, agent-şef adjunct de poliţie/peniten ciare 270 lei
- Plutonier, agent principal de poliţie/peniten ciare 260 lei
- Sergent major, agent de poliţie/peniten ciare 250 le Atentie numarul gradatiilor pentru vechime si procentul pentru fiecare gradatie in parte( cu cat inaintezi in vechime,cu atat iei mai putin pentru gradatie) .3 - 6 ani gradaţia I;
- 6 - 10 ani gradaţia a II-a;
- 10 - 15 ani gradaţia a III-a;
- 15 - 20 de ani gradaţia a IV-a;
- 20 - 25 de ani gradaţia a V-a;
- peste 25 de ani gradaţia a VI-a.
Citat
+1 #72 Ana 12-04-2017 14:20
Domnule Stefan concret ce ne puteti spune despre diferentele enorme din proiect dintre salariile ofiterilor si agentilor sesizate si de colegi.Vrem sa stim se poate modifica ca salariile agentilor sa nu fie cu peste 2500ron mai mici doar la salariul de functie decat al ofiterilor asa cum scrie in proiect? Va rugam nu evitati acest subiect si sa ne dati un raspuns, pentru ca ne intereseaza pe noi cei multi.Despre acest lucru vrem sa stim daca veti face ceva concret sau nu ca sa stim ! Va multumesc!
Citat
0 #71 Cas 12-04-2017 11:32
Si cînd se discută amendamentele ca nu vad data mulțumesc
Citat
+16 #70 Ștefan Teoroc 12-04-2017 10:55
In primul rand, lucrurile trebuie separate. Amendamentele la legea pentru aprobarea OUG 9/2017 sunt inca in curs (nu s-a produs dezbaterea inca, in Camera deputatilor - puteti monitoriza parcursul aici www.cdep.ro/.../upl_pck2015.proiect?idp=16224). Acum a fost lansat mult trambitatul proiect al noii legi-cadru care trebuie mai intai inteles si apoi amendat in functie de necesitati.

Proiectul abia a fost postat de doua zile. Este timp pentru depunere de amendamente si exact asta facem. MAI face din nou o miscare perversa mai ales ca nu a avut loc o negociere cu toate sindicatele din politie. Se incearca o majorare in plus in compensatia faptului ca nu acorda spor de fidelitate din 2009, in timp ce noi acordam. Ministrul muncii a iesit ieri si a explicat ca indiferent de numarul sporurilor procentul total al acestora tot 30% se mentine.

Pana la alte demersuri la care lucram putem sa va asiguram pe toti de un singur lucru. Nu vom sta pasivi la nicio incercare de lasare in urma a penitenciarelor si vom depune propriile propuneri pentru domeniul nostru. Institutionali suntem deosebit de slabi in acest moment dar sindical ne descurcam. Pastrati-va calmi! Faptul ca nu am postat comunicate pompoase nu inseamna ca nu existam si nu facem nimic. Incercati pe cat puteti sa nu mai luati de bune toate gogosile care se vand frumos impachetate cu marca "Made in MAI"!

CO - contractuali sunt in numar foarte mare in structura de aparare. Vor exista prevederi care ii vizeaza pe toti. Sintagma "personal civil" include deopotriva contractuali cat si functionari publici fara statut special (avem un anumit numar si din acestia in sistem: audit de ex)
Citat
-1 #69 C.O. 12-04-2017 08:57
Domnule Stefan va rugam sa nu uitati si personalul contractual civil care lucreaza in unitatile noastre.Sa fie si ei prinsi in noua lege, pentru ca intotdeauna ei au ramas pe dinafara.Va multumesc!
Citat
+2 #68 daniel 12-04-2017 07:04
buna ziua.dupa cate se pare iar am fost uitati...batjoc ura marca anp cu sprijinul mj...ne-am bucurat cand ne-a fost aruncat cate un oscior(10%),can d altii au avut n cresteri,nu se mai poate asa,am inteles sa avem sute de ore suplimentare de fiecare om ,zeci de zile de concediu restante si multe altele dar se pare ca suntem luati de fraieri...ce mai asteptam sa mergem peste ei sa incepem protestele ....am fost intelegatori,am indurat si inca induram multe in munca noastra dar nu se mai poate ...GATA!!!!
Citat
+1 #67 sandel 11-04-2017 22:16
Dlor sefi ai sindicatelor ce sa ales cu acele amendamente care trebuiau aprobate de parlament si trebuiau aplicate de la 1 aprilie.Sa tot discutat zilele trecute despre acest lucru.
Citat
+2 #66 Cas 11-04-2017 21:52
Dl teoroc ce se întâmplă cu amendamente au trecut așteptăm răspuns multumesc
Citat
+4 #65 Dan 11-04-2017 21:04
Nu va exista nicio lege a salarizarii pana in decembrie 2022 multi vor fi pensionati pana atunci . Vor fi mariri salariale anual , incepand cu 1 ianuarie 2018 s.a.m.d
Inegale intre bugetari .
Amebdamente cu calcul ore pontaj la 1450 sunt vise mincinoase . Poate diferenta salar merit si poate daca nea Tudorel sa scarpina in dos pentru , culmea , un omj pentru plata SDSL cu spor de 100 % asa cum prevede legea , omj - ul bate legea frate .
Poate ca totusi SNLP + FSANP va suna goarna pentru mitinguri . Suntem dati la o parte mereu , suntem ultima spita pentru ca suntem fricosi si traim din firimituri si compromisuri . Asta nu e lupta sindicala , mai degraba seamana cu interes personal la orice lider sindical . Sunt si exceptii , dar sunt si precedente , nu va fie rusine sa recunoasteti .Cu riscul de a fi plictisit sau sa nu ma fi facut din nou inteles , va urez SARBATORI PASCALE FERICITE in danul familiei , dupa caz intre detinuti , stimati colegi .
Citat
-2 #64 mata 11-04-2017 20:49
LEGEA PENTRU CEI CE CARE AU LUCRAT MAI MULT DE 20 DE ANI ESTE O BATAIE DE JOC ... SA CINTE SALAM LA HOTI
Citat
+5 #63 Andrei1 11-04-2017 20:45
Buna seara!Dle Teoroc unde sunt negocierile,in conditiile in care politistii vor beneficia de 5% majorare la salariu de functie si militarii de 20%?Parca spuneati ca veti fi atenti!
Eu spun ca maine trebuie sa fim la proteste si va argumentez si de ce:statut,norma de echipare,salari zare(unde am fost uitati,5%sau 20%),conditii de munca,lipsa de personal,puncte le pot continua cum stiti la fel de bine ca mine)?
Nu avem ministru de resort de multi ani,ce va mai face sa intelegeti acest lucru?
Sunt foarte multe intrebari la care eu le gasesc raspuns prin resemnare de multe ori in sistemul nostru peniteciar,care este greu de urnit,dar si cand porneste ar trebui sa nu sta cineva in fata,ma refer la protestele recente!
Si inca ceva:cam multa liniste sindicala!
Citat
+1 #62 Mn 11-04-2017 20:36
Ministrul muncii a afirmat la Rtv asta seara, faptul ca dupa aprobarea legii unitare de salarizare, se va ocupa de pensiile speciale si de varsta de pensionare ptr. ca tot mai multe categorii de angajati vor pensii speciale si nu e normal sa iesi la pensie la 45 de ani si crescand salariile nu e normal sa iesi la pensie cu 85% din salariu.Speram ca nu ne coace ceva !!!! In ciuda dezmintirii zvonurilor aparute pe acest subiect de catre minustrul de interne se pare ca Olguta a scapat porumbelul si incepe sa se adevereasca proverbul ca ,,fum fara foc nu iese''!Asadar atentie maxima fratilor!
Citat
-2 #61 ocnasu 11-04-2017 19:58
Marea marire care va avea loc va fi cam asa: 5% anul acesta,dupa care in urmatorii 2 ani NICIO marire de salariu!Cel putin asta se va intampla la MAI. Cu siguranta si la noi!Ei?Ce spuneti colegi?Sa traiti bine....aha...a ha...
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • Ștefan Teoroc 17.12.2017 21:52
  nu stiu daca toate functiile de agent din sistem vor putea fi pe maxim ...

  Read more...

   
 • John 17.12.2017 21:40
  Dnu Teoroc .va rog faceti ceva si ptr. cei al caror coeficient se opreste ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 17.12.2017 19:47
  intr-o luna de concediu se constata oricum un minus salarial din absenta ...

  Read more...

   
 • Alex 17.12.2017 18:53
  Pt 15 zile de la 1 nov.minus 800 lei in 10 decembrie.Ce spuneți?

  Read more...

   
 • Agent 17.12.2017 17:29
  Pt 15 zile co in oct in 10 nov un minus 550 lei

  Read more...

Google AdS