www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Cresterile salariale sunt la promulgare. Explicatii noi. Demersurile noastre au ajutat SIE si SPP

hjshr8re5of9gewooadfPresedintele Romaniei trebuie sa decida cu privire la promulgarea Legii pentru aprobarea OUG 9/2017 si modificarea/completarea unor acte normative. Actul a fost trimis pe 4 mai 2017 catre Klaus Iohannis. Daca nu vor fi probleme cu promulgarea, Legea va fi trimisa la Monitorul Oficial al Romaniei spre publicare. Abia dupa publicare va produce efectele mult asteptate de salariati. Despre aceste efecte am mai vorbit, insa complexitatea modificarilor care urmeaza face foarte dificila o explicatie simpla. Totusi mai incercam o data.

In pregatirea calculelor concrete (efecte in bani pe diferite functii) pe care ANP este in curs sa le finalizeze, punem la dispozitie o noua explicatie schematica, in trepte, a modificarilor operate cu mari eforturi sindicale. Inainte de partea tehnica pe care va rugam sa o cititi cu rabdare fiind sintetizata la maximum, mai avem cateva precizari de facut. ANP a avut aportul sau la toata reusita. Chiar daca a fost lipsita de forta si relevanta avand in vedere inexistenta sprijinului MJ, administratia a colaborat bine cu noi si ne-a tinut la curent din primul moment cu demersurile din structura. Amendamentele MAI ne-au parvenit in prima faza de la ANP si astfel s-a produs mobilizarea generala finalizata cu modificarile deja produse.

Un alt aspect interesant este ca amendamentele precum si motivatia preluate de Camera deputatilor si inserate in forma finala a raportului depus de Comisiile reunite de buget si munca, sunt exact in forma propusa de PUBLISIND/FSANP (comparati!), motivatia elaborata de noi fiind preluata pentru toata institutiile din structura de aparare. Motivele gandite initial de MAI, cu exclusivitate pentru politisti, sustinute apoi prin parlamentari in Comisia juridica, erau axate in special pe partea medicala.

Deosebit de importante sunt si efectele demersurilor facute de PUBLISIND/FSANP, asupra altor institutii din structura de aparare cum ar fi SIE si SPP care au o constructie salariala similara cu noi, salariile din aceste institutii urmand sa creasca ca urmare a modificarilor reusite de noi. Atat SIE cat si SPP au in afara SFB acel spor de pericol/risc deosebit pe care noi il denumim "pericol ANP". Prin urmare si acest drept (fiind prevazut expres in lege), nu doar majorarea de 75%, se va raporta la noua baza de calcul.

Ne-am fi bucurat sa putem ajuta si STS/SRI si in general toti salariatii din structura (nu ne dorim ceva exclusiv pentru noi), insa pentru aceasta ar fi fost suficienta doar putina transparenta in comunicare/informare si ceva mai multa incredere acordata sindicatelor. De remarcat grija deosebita a MAI pentru celelalte institutii din sistemul national de aparare. Daca ar fi reusit sa-si creasca doar lor salariile, erau pe deplin multumiti. Ca institutie, relatia cu MAI este una deosebit de rece. ANP a ajuns sa comunice bine cu STS, SIE si SPP in timp ce ministerul cel mai apropiat (ca statut) de noi se considera pe val si se comporta total gresit. 

Revenind la calcule, precizam ca dupa publicarea legii, vor fi initiate demersurile in plan bugetar urmand ca drepturile sa se acorde incepand cu luna aprilie 2017 deci retroactiv. Data efectiva a platii o vom comunica in timp util. Raman de facut calcule exacte intrucat impactul este foarte diversificat pe categorii de functii, vechime si sector. Articolul imediat urmator este din nou unul tehnic cu doua tabele si ceva explicatii in speranta ca se va intelege exact mecanismul cresterilor care urmeaza. Maine speram sa punem si valori exacte ale cresterilor, daca ANP le va fi finalizat.

Document atasat: Sinteza amendamentelor depuse si adoptate precum si motivatiile (suplimentar - amendamente MAI - Comisia juridica)

 

Comentarii  

0 #24 sine ratio 18-05-2017 18:56
Sincere felicitări
Citat
0 #23 oltete 18-05-2017 18:55
Pai de ce sa promulge?Are vreo legatura cu casele lui sau cu vreo vacanta de-a sa ?Ce-i pasa?
Citat
+1 #22 Cristian Tudorache 17-05-2017 08:44
Asteptam sa-si faca siesta dupa evenimentele cu iz european si poate isi aduce aminte si de romanii "lui" care asteapta sa le promulge aceasta lege.
Citat
0 #21 Agent 16-05-2017 13:28
Ce se mai aude despre acele amendamente care ar fi trebuit semnate de Presedintele Romaniei?...
Citat
+2 #20 Agent 12-05-2017 23:00
Păcat ca penitenciarelor au devenit oficiul forței de munca si scolii unde trec toți elevii
Citat
-4 #19 Buha 12-05-2017 17:37
Citez pe Agent:
Cei de la socio si medical au primit 25% + 100 de lei si tot nemulțumiți sunt. Asta nu e inechitate ???

Si stai asa ca or sa mai primeasca .Atunci sa vezi ochi dati peste cap.
Citat
+2 #18 Radian 12-05-2017 14:19
Stefan Teoroc, da-i ignore lui Gheorghe V. Indivizi ca asta sunt mult prea putini si total de ignorat. Sunt convins ca, daca-l pui pe Gheorghe asta sa reprezinte ceva sau pe cineva, nu e in stare de nimic. "Destepti" ca asta s-au mai vazut.
Sa ai spor Stefan Teoroc. Multi, dar foarte multi (desi nu o fac si aici in scris) te repecta si te apreciaza pentru tot efortul depus in interesul nostru.
Citat
+5 #17 Ștefan Teoroc 12-05-2017 12:25
Gh V - nod in papura se gaseste oricand / si daca stai degeaba si daca faci ceva / nu noi am inventat mecanismul asta / noi am aratat ca nu putem fi ignorati / daca a aparut oportunitatea, am intrat / asta e tot / si complet fara sprijin MJ / poate era mai bine sa ramanem spectatori ca sa nu avem ce diseca acum / stateam cuminiti in formatie si filozofam despre politisti
Citat
0 #16 Agent 12-05-2017 08:19
Cei de la socio si medical au primit 25% + 100 de lei si tot nemulțumiți sunt. Asta nu e inechitate ???
Citat
-5 #15 Gheorghe V. 10-05-2017 09:43
Am uitat sa zic....
Stiu ca timpul d-voastra este extrem de pretios in contextul actual,de aceea va rog sa nu il irositi raspunzandu-mi :lol:
Folositi-l eficient pentru binele celor multi!
Stima!
Citat
-5 #14 Gheorghe V. 10-05-2017 09:27
Totusi,cunoscan du-va activitatea de-a lungul timpului(sa tot fie vre-o 15 ani :lol: ),cred ca nu ati fost la fel de inversunat ca d-nul Schiopu care, avandu-i "consilieri" pe un pensionar de la Vaslui(n.b. recompensat cu 50% doua trimestre consecutiv inainte de pensionare pentru .....lucrari de exceptie :D :D ) si pe unul din Ardeal,de la Tg.Mures sau Bistrita-nu stiu sigur,"s-a luptat" pentru colegii de la medical si reeducare!Ce mai bomba cu .....sulf! ar iesi din mintea astora trei!!!
Stima!
Citat
-2 #13 Gheorghe V. 10-05-2017 09:21
D-le presedinte ,pe mine unul saa stiti ca nu m-ati convins :-) si iata de ce:" De asemenea, in absenta modificarilor pe care le propunem, tratamentul inegal sau neunitar ntre diferite categorii de salariati
din aceeasi structura s-ar acutiza prin efectul amendamentelor propuse de MAI privind alin. (4) si (5) din OUG 9/2017,
amendamente care ar genera cresteri salariale substantiale (cresteri binevenite de altfel, avand in vedere dificultatea muncii si
riscurile specifice) doar in sectorul medical, sector care (cel putin in sistemul penitenciar) a beneficiat de cresteri de 25%
incepand cu anul 2016 spre deosebire de restul salariatilor ale caror remuneratii au crescut cu 10%.

Diferentele in ceea ce priveste remuneratia, dintre un agent/subofiter si un asistent medical care lucreaza practic in spatii
invecinate, cu aceleasi categorii de detinuti, ar fi imposibil de justificat. Este norma ca salariatii din sectorul sanitar al structurii
sa fie platiti similar cu colegii lor de breasla pe principiul „la munca egala, plata egala”, dar totodata este echitabil ca intre
salariatii din aceleasi unitati chiar daca din sectoare diferite, sa nu existe diferente salariale nejustificate, cat timp conditiile de
munca sunt similare sau identice."
Aici ati intors-o binisor din condei d-le presedinte.....
Se poate intelege,daca fortam putin comparatia,ca directorul,medi cul educatorul si cel mai recent(atentie! !!-nu spun utimul ca sa nu se interpreteze :D )agent incadrat care efectueaza serviciul in foisor ,la blocul alimentar sau pe sectie sa aiba acelasi salariu,ca doar lucreaza in aceeasi institutie,si conditiile de munca sunt....similar e!
Citat
+1 #12 Beliver 09-05-2017 20:27
Citez pe r.s.d-istul:
astia cu medicalul...lasati-o mai cu frana...

Da a ajuns un asistent medical sa castige mai mult ca un sef serviciu...dupa munca si rasplata zise cineva...JEDEM DAS SEINE
Citat
+1 #11 Patriot 09-05-2017 18:30
Felicitari Dl. Teoroc
Citat
+5 #10 Buha 09-05-2017 18:03
Citez pe Gheorghe V.:
D-le presedinte, citind asa, pe repede inainte :lol: ,inteleg ca sindicatele (adica d-voastra si d-nul Schiopu) v-ati opus majorarilor salariale pentru colegii din sectorul medical...Am inteles bine?
Respectivii colegi nu au in acest caz ,nici un motiv sa va multumeasca! :D :D
O s-o faca in schimb "colegii" de la SPP si SIE!!!
Personal cred ca nu poate fi pusa pe acelasi palier munca unui medic/asistent medical cu a unui ofiter/agent de penitenciare, chiar daca biroul acestora din urma are.....perete comun cu cabinetul medical!!
Stima!

Colegule medicalul de la puscarie e una, sistemul public e alta mancare de peste.La puscarie asistentul se fereste sa dea o pastila daca nu a fost prescrisa de doctorul unitatii in timp ce in sistemul public asistentul face destul de multe.Nu mai pozati in ce nu sunteti.Multi asistenti de puscarie se cred cel putin doctori.
Citat
0 #9 r.s.d-istul 09-05-2017 14:53
astia cu medicalul...las ati-o mai cu frana...
Citat
0 #8 stp 08-05-2017 23:07
poate ca ce sa cistigat de sindicate va fi de bun augur dar stati putin sa vedem ce iese din calculele de pe grile ca la prima vedere pare totul binedar e posibil sa nu fie chiar asa,atentie la hibelecare vor fi din partea compartimentulu i financiar de la anp
Citat
+2 #7 Vasile 08-05-2017 21:15
Felicitari domnule Stefan Teoroc si intregii echipe SNLP pentru efortul depus . Va doresc multa putere de munca in ceea ce faceti !!!
Citat
+5 #6 Ștefan Teoroc 08-05-2017 13:20
Nici vorba de asa ceva Gh V
Dimpotriva, inculsiv DM ANP poate sa confirme ca am sprijinit sectorul medical inclusiv prin facilitarea unor intalniri in Parlament
Guvernul a sustinut politic doar amendamentele care au si trecut / am fost informati in prealabil cu privire la acest aspect de ministrul muncii / tot ceea ce s-a incercat a se introduce in plus a fost respins
Prin urmare am limitat propunerile noastre la aspectele convenite deja in guvern
Referitor la medici rezolvarea problemelor a fost plasata in sarcina legii-cadru
Citat
-11 #5 Gheorghe V. 08-05-2017 08:51
D-le presedinte, citind asa, pe repede inainte :lol: ,inteleg ca sindicatele (adica d-voastra si d-nul Schiopu) v-ati opus majorarilor salariale pentru colegii din sectorul medical...Am inteles bine?
Respectivii colegi nu au in acest caz ,nici un motiv sa va multumeasca! :D :D
O s-o faca in schimb "colegii" de la SPP si SIE!!!
Personal cred ca nu poate fi pusa pe acelasi palier munca unui medic/asistent medical cu a unui ofiter/agent de penitenciare, chiar daca biroul acestora din urma are.....perete comun cu cabinetul medical!!
Stima!
Citat
+3 #4 Nicu 08-05-2017 08:34
Felicitari Snlp! Respect! Asteptam acum p fluturas schimbarile.
Citat
+18 #3 Ștefan Teoroc 07-05-2017 22:28
alexandru - ce spui tu se refera la legea cadru si aceasta este urmatoarea problema / cresterile despre care vorbim sunt pana in legea cadru / studiaza atent articolele
Citat
-6 #2 Alexandru 07-05-2017 21:36
As dori sa va intreb daca in aceste amendamente s-a tinut cont si de eliminarea plafonului de 30% a sporurilor in sistemul nostru.
Multumesc!
Citat
+19 #1 Fane 07-05-2017 21:19
E clar ca respectivele cresteri, oricat de mari/mici vor fi ele, le vom vedea in salariul din luna iunie. Este prea tarziu acum ca presedintele sa promulge OUG 9/2017 si sa fie aplicate prevederile acesteia pana la salariul din luna mai.
Nu in ultimul rand, felicitari sindicatelor din ANP pentru seriozitatea si implicarea de care dati dovata!
Parerea mea este ca cei care nu fac parte inca dintr-un sindicat vor trebui sa isi reanalizeze optiunile, pentru ca fata de alte sindicate, cele din ANP chiar isi fac treaba!
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • Ofiter 01 14.12.2017 18:08
  D-le Teoroc, am observat ca in unitati se practica schimbarea din functie ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 14.12.2017 17:47
  Mda. Cam asa se arunca totul in derizoriu. Dimpotriva, posturile care se ...

  Read more...

   
 • hanul tatar 14.12.2017 17:00
  URAAAAA !!!!!! VOM AVEA IN UNITATI 8 CONTABILI IN LOC DE 4.VOM AVEA 10 ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 14.12.2017 15:27
  Scrie in 153 / coeficientii noi se aplica efectiv in 2023 prin multiplicare ...

  Read more...

   
 • Alex 14.12.2017 15:15
  Ne puteți lămuri cum se va face salarizarea daca un agent va avea maxim ...

  Read more...

Google AdS