www.snlp.ro Web analytics

SNLP intra in dispozitiv cu noua conducere ANP. Sa trecem la treaba!

Back to WorkAvand in vedere faptul ca relatia cu directorul general in exercitiu, Marian Dobrica, nu trebuie sa treaca prin vreo etapa de incalzire, am stabilit de comun acord ca vom intra frontal si rapid in probleme, intrucat aerul se va rarefia in scurt timp, prin aglomerarea intr-o perioada scurta de timp a unor situatii deosebit de complexe, fara precedent in ultimii 15 ani. Astfel incat, maine se va produce o prima intalnire in care urmeaza sa transam probleme de maxim interes. Mai jos, solicitarea SNLP:

 

Nr. 86/24.05.2017

 

Catre

Directorul General al Administratiei Nationale a Penitenciarelor

Domnul comisar sef de penitenciare Marian DOBRICA

 

Stimate domnule director general

 

Avand in vedere necesitatea dezbaterii de urgenta a unor probleme prioritare, de maxim interes pentru personalul din sistemul penitenciar, va solicitam organizarea unei intalniri la sediul ANP pe data de 25.05.2017, de principiu incepand cu ora 12,00 (in functie de agenda existenta). De asemenea propunem invitarea la intalnire a unui reprezentant MJ in vederea transmiterii/preluarii problematicii intr-un mod cat mai direct. 

 

Principalele aspecte propuse pentru intalnire sunt:

  1. Aplicarea Legii nr 115/2017 pentru aprobarea cu modificari si completari a OUG 9/2017.
  2. Proiectul Legii-cadru privind salarizarea personalului bugetar 2017-2023, transmis la Camera deputatilor cu nr de inreg Plx 209/2017.
  3. Clarificari privind acordarea voucherelor de vacanta; modificari legislative; buget.
  4. Situatia ANP pe linie de buget si resurse umane; rectificare bugetara; pensionari; concursuri.
  5. Modificarea numarului de posturi prevazut prin HG pentru sistemul penitenciar si reeditarea statelor de functii conform standardelor.
  6. Prioritati de sistem din perspectiva resurselor umane; unitati care intampina dificultati majore in efectuarea misiunilor/activitatilor.
  7. Modificari acte normative; prioritati: statut special, echipament etc.
  8. Actualizarea si convocarea Comisiei mixte privind sistemul penitenciar.

 

Cu deosebita consideratie,

 

 

Stefan Teoroc

Presedinte SNLP

Presedinte Federatia PUBLISIND

Vicepresedinte Blocul National Sindical (administratie publica)

14 COMMENTS

  1. a face analogia sporului pentru munca un repaus, suspendat in 2009 si resuscitat ca majorare in 2015, este inutil / mult mai ilegala a fost suspendarea si apoi acordarea sub limita minima prevazuta de lege / dar de bine de rau s-a reparat ceva cat de cat / in rest, sa privim spre viitor

  2. Si unde este Oprea acum? Asta este alta ilegalitate comisa, chiar penala! Asa i-a amenintat p-aia de la economic, pe Dragulin etc., si d-aia au si aplicat de n-au mai putut…

  3. ilegal dar conform legii sau mai precis lui Oprea care a facut posibil asta pe timpuri de austeritate

  4. Nu poti refuza doar verbal o decizie de zi pe unitate, ma gandesc 🙂

  5. Mentionez ca am studii medii ,nu studii superioare.
    In prezent toti LST sunt din corpul agentilor.
    E nevoie sa fac raport de refuz functie sau doar verbal?
    Va multumesc si o zi buna

  6. In mod normal aceasta decizie este ilegala / nu poti exercita atributii dintr-o fisa a postului prevazuta cu un anumit nivel al studiilor fiind vorba de corpul ofiterilor / in practica se recurge la astfel de DZU din lipsa de oameni / sigur ca poti refuza, situatia fiind in sine un compromis neacoperit de legislatie / la extrema cealalta stau procesele castigata in instanta de agenti care au obtinut diferenta de bani pentru functiile de ofiteri in care au fost numiti prin DZU fara sa fie si remunerati

  7. D-le presedinte , sunt pe functia agent operativ principal I (post control) si nu vreau sa fiu numit in functia de LST.Am posibilitatea sa refuz legal si daca da , cum?
    Va multumesc anticipat si va doresc in continuare succes si dvs. si echipei SNLP

  8. Ramaneti pe explicatiile noastre. Nu avem cum sa ne raportam la tot ce se lanseaza in preajma!

  9. Pe siteul (editat) scrie ca se pierde majorarea de75%-100% după ce intra legea unitară sau cel putin asa am inteles eu. Imi cer scuze daca am inteles gresit si v-am stresat putin 🙂

  10. #31 Ștefan Teoroc 16-03-2017 00:17
    Bravo Diana, asta ne da forta sa mergem mai departe. 90% dintre sindicalisti sint agenti iar ceea ce am reusit noi in timp a fost orientat majoritar acolo. Prin tipul asta de atitudine, vom reusi aceeasi balarie ca in politie cu separatisme intre corpuri, cu ofiteri care nu au loc in sindicate si aleg sa oprime subordonatii si cu alte tensiuni inutile. Am explicat din start ca sensul legii este sa apropie baza de varf si nu inteleg de unde dezbaterea si de unde amenintarea cu plecarile din sindicat. Noi in penitenciare suntem exemplu pentru multi din miscarea sindicala tocmai pentru ca am reusit sa ne gasim un echilibru. Nu putem sa le spunem pe toate aici intr-un spatiu public insa stim toti care sunt salariile si diferentele dintre ele in sistem. Stim ca avem si ofiteri cu jumatate din salariul unui agent. Evident este chestiune de vechime si sporuri si poate ca este perfect justificat. Efectiv acest subiect este o capcana si nu trebuie exacerbat. Si tot evident este ca noi ca sindicate ne opunem prin defintie separarii salariale intre smecheri si fraieri. Perfect nu stiu daca va iesi dar vom trage sa fie cat mai corect, cat mai echitabil posibil CUM RAMANE CU ACEST PUNCT DE VEDERE?

  11. #11 Ștefan Teoroc 24-05-2017 22:57
    Maine – calculele. 4 exemple Asteptam. Multumim

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)