www.snlp.ro Web analytics

La balamuc. Si noi, cu cine…

Captura de ecran din 2017.06.14 la 23.16.03

 

Alunecam pe langa tentatia de a ne da cu pararea prin politici, pentru ca am lua painea de la gura unor cohorte de analisti care ne tin ocupati seara de seara si ne-am trezi in scurt timp ca toata Romania se informeaza de la SNLP. Dincolo de gluma, … nu e mare lucru… doar balamuc curat. Dar sa mergem direct la ale noastre – de justitie, de penitenciare.

Este greu de sintetizat in cateva cuvinte situatia pe care o traversam, in ultima perioada de timp, ca institutie aflata in subordinea Ministerului Justitiei. Dincolo de perioada spumoasa a Ralucai Pruna, despre ceea ce a urmat nu avem mai nimic de povestit. De cand Tudorel Toader a preluat coordonarea Ministerului Justitiei, a avut o singura intersectie formala cu personalul din penitenciare reprezentat de sindicate, sub forma unei intalniri in cadrul careia au fost exprimate generalitati.

In loc de sinteza despre care vorbeam mai sus, poate fi definitorie o exemplificare. Desi nu am asteptat mai nimic de la MJ pe linia marilor interese ale personalului (salarizare etc), invatand sa ne descurcam singuri si inca bine in raport cu alte ministere si chiar in Parlamentul Romaniei, totusi ne-am gandit ca la un moment dat, ministrul va afla de noi si va incepe sa se manifeste, oricum ar fi sa o faca.

Pe cand erau sa se implineasca 4 luni de la investire, doua evenimente s-au suprapus grotesc. Tudorel Toader tocmai a descoperit sistemul penitenciar si imediat si-a dat demisia. Evident ca nu exista nicio legatura intre cele doua situatii. Dar asta pe noi nu ne ajuta cu nimic. Suntem coordonati de un minister cu care nu mai relationam de aproape doi ani. In loc de concluzii, doua precizari: ordinul pentru actualizarea Comisiei mixte privind sistemul penitenciar a fost emis in urma cu cateva zile,  prima sedinta a Comisiei fiind convocata luni pe 19.06.2017, data la care probabil Comisia va trebui din nou actualizata sau in orice caz, are un mandat incert.

Nu numai ca este din ce in ce mai greu pentru sindicate sa ofere raspunsuri salariatilor privind diferite probleme de interes a caror rezolvare sta in decizia administratiei sau ministerului, dar totul se duce usor in derizoriu daca este sa ne uitam doar catre conducerea ANP. Marian Dobrica a acceptat postul de DG, Dan Halchin de azi merge la Arad, tot de azi avem ordin de ministru care o imputerniceste pe Ioana Serban director general adjunct, la rand fiind si alte imputerniciri pentru a completa echipa de comanda a ANP. Insa cel care trebuia sa semneze ordinele si care a descoperit sistemul penitenciar la 4 luni de la investire tocmai si-a scris demisia si deci totul se va restarta. Ce sa mai gandim de concursul aflat in plina desfasurare, pentru ocuparea postului de director general… Ca la balamuc…

 

6 COMMENTS

  1. avem si schimbarea/mutarea pe lista / sunt ordine mj si trebuie lucrat la modificare

  2. Domnule Teoroc, stiu ca sunteti ocupat cu legea salarizarii si cu multe alte probleme, dar ar trebuii sa va indreptati atentia si pe procedura de schimbare din functie pe posturile din sursa interna. Corect ar fi sa se revina la procedura de dinainte cand diferentierea candidatilor se facea prin examen scris.

    Ceea ce se intampla acum este total neconstitutional si egalitatea de sanse lipseste cu desavarsire.

  3. cristi68 – te nseli profund / dar poate stii mai bine decat mine / nimeni nu misca in front decat in directia si in momentul in care are verde / de pistonat pistonam in gol de 2 ani / avem colectie de adrese la care nu s-a raspuns si de intalniri, presiuni etc

    Bill – nu am confirmarea ca s-au centralizat sumele / termenul va fi putin depasit in mod clar / aflam detalii si comunicam / sumele se primesc retroactiv

  4. Bună seara! Domnule Ștefan, știu că sunt off topic, îmi cer scuze, dar se mai dau banii mâine? Mulțumesc.

  5. Oricum daca vrem sa realizam ceva , pistonam in organele care sunt sub nivel de ministru . Se pot realiza multe lucruri mărunte dar esențiale pentru membrii de sindicat. doar sa dorim cu toții.

  6. Oricum nu am pierdut nimic….aveam senzatia ca as fi putut sa_l ascult o saptamana fara sa inteleg mare lucru…

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)