www.snlp.ro Web analytics

Comunicat de presa SNLP. Proteste pe linie. Refuzam sa fim cobai!

click pentru comunicat integral

Captura de ecran din 2017.08.01 la 09.37.54

 text comunicat:

 

COMUNICAT DE PRESA

PROTESTE PE LINIE – SISTEMUL PENITENCIAR IN COLAPS

INSTITUTIA – O RUINA / SALARIATII – COBAI

 

Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare, organizatie sindicala majoritara reprezentand salariati din sistemul administratiei penitenciare si Ministerul Justitiei, declanseaza actiuni de protest pe termen nedeterminat.

 

ACTIUNI

  1. Refuzul muncii suplimentare in tot sistemul penitenciar, incepand cu data de 01.08.2017 (genereaza blocaje in activitate in maxim 10 zile; functionarea sistemului penitenciar depinde de munca suplimentara).
  2. Dezacordul SNLP privind depasirea plafonului anual de 180 de ore suplimentare pentru anul 2017 (conform legii si negocierilor colective in vigoare).
  3. Miting la sediul Ministerul Muncii si Justitiei Sociale.
  4. Miting la sediul Ministerului Justitiei.
  5. Miting la sediul Administratiei Nationale a Penitenciarelor.
  6. Mitinguri in cascada in toate unitatile din sistemul penitenciar (10 unitati/saptamana). 

REVENDICARI 

  1. Majorarea salariilor cu 15% similar institutiilor din cadrul familiei ocupationale aparare nationala.
  2. Renuntarea la modificarea Legii nr 223/2015 privind pensiile militare de stat prin care baza de calcul este profund modificata inclusiv prin eliminarea sporului de pericol acordat pentru riscurile profesionale.
  3. Deblocarea si finantarea posturilor vacante din sistemul penitenciar astfel incat sa se asigure un minim de 14.000 de posturi ocupate la finalul anului 2017 luand in calcul ritmul trecerilor in rezerva prin pensionare; in prezent sunt ocupate aproximativ 12.000 de posturi (scad zilnic prin pensionari!) din 15.000 prevazute, dar sunt necesare 20.000 de posturi conform standardelor.
  4. Modificarea actelor normative care stabilesc numarul total de posturi prevazute (nu finantate) pentru sistemul penitenciar de la 15.000 la 20.000 conform standardelor de sistem aprobate si aplicate in anul 2016.
  5. Reorganizarea urgenta a unitatilor din sistemul penitenciar avand prioritate unitatile care sunt in pericol sa devina nefunctionale din cauza statelor de functii prea mici in raport cu misiunile.
  6. Asigurarea bugetului pentru salarii corelat cu concursurile in derulare, pentru intreg anul 2017.
  7. Eliminarea impunerilor de la nivel MFP privind diminuarea bugetului ANP pentru 2017 cu 57 milioane lei precum si repartizarea fondurilor cu prioritate pentru incadrarea de personal si imbunatatirea conditiilor de munca.
  8. Identificarea de solutii pentru construirea urgenta de noi unitati; in cursul anului 2017 nu se mai poate realiza achizitia studiilor de fezabilitate (pentru singurele unitati aflate in plan – Caracal si Berceni) avand in vedere tergiversarea emiterii hotararii de guvern corespunzatoare (sanctiunile CEDO nu mai par o prioritate).
  9. Diminuarea numarului de ore suplimentare (se acumuleaza peste 1 milion anual!) cu incadrarea in termenele pentru compensarea cu timp liber prevazute de Codul muncii precum si acordarea concediilor conform planificarilor (unica preocupare a guvernului pare sa fie in directia diminuarii pedepselor).
  10. Imbunatatirea conditiilor de munca si masuri de protectie a personalului contra agresiunilor. Respectarea regulamentelor in organizarea activitatii si indeplinirea misiunilor, fara expunerea salariatilor la riscuri pe criteriul lipsei resurselor.
  11. Modificarea statutului special al functionarilor publici din sistemul penitenciar conform proiectului convenit intre MJ, ANP si sindicate (elaborarea a durat 4 ani si este finalizata!), precum si retragerea proiectului sustinut in prezent de MJ, prin care doar se aspreste regimul sanctionator aplicabil salariatilor, ignorandu-se modificarile deosebit de importante necesare in planul carierei; schimbarea denumirii in politie penitenciara.
  12. Modificarea Legii nr 153/2017 privitor la sporul pentru munca prestata in zile de repaus saptamanal si sarbatori legale, in sensul redenumirii dreptului ca majorare, in caz contrar dreptul fiind inaplicabil (plafonul sporurilor este de 30%).

Stefan TEOROC

Presedinte

Tel. 0720049435

24 COMMENTS

  1. [quote name=”Cristian Tudorache”]#22 Marginit 01-08-2017 23:28 – aici discutam de un protest la nivelul intregului sistem penitenciar. Cunoastem faptul ca sunt unitati unde sunt probleme intre categori de personal (in general intre ofiteri si agenti) insa chestiunile astea le rezolvam punctual, la nivel de filiala sindicala. Acolo unde am fost sesizati ca sunt probleme, nu s-a ezitat a se prezenta cineva de la nivelul bex SNLP.
    Haideti sa trecem peste parti pris-uri si sa ne concentram asupra situatiei prezenta, in care riscam sa fim iarasi lasati de caruta. Se pare ca politicul face doar joaca celor care tipa mai mult. Sa ne pregatim deci, vuvuzelele si sa raspundem prezent la actiunile sub protectie sindicala.[/quote]
    Da din prea multa intelegere pe perimetru nu au legaturi telefonice intre posturile de paza de cateva luni .Multumim punctual ca nu ce rezolva pt ca agentii sunt desconsiderati,iar isi intotdeauna maxim confortul .De la aer conditionat la talanga e diferenta.Imi pare rau dar asta e realitatea.

  2. #22 Marginit 01-08-2017 23:28 – aici discutam de un protest la nivelul intregului sistem penitenciar. Cunoastem faptul ca sunt unitati unde sunt probleme intre categori de personal (in general intre ofiteri si agenti) insa chestiunile astea le rezolvam punctual, la nivel de filiala sindicala. Acolo unde am fost sesizati ca sunt probleme, nu s-a ezitat a se prezenta cineva de la nivelul bex SNLP.
    Haideti sa trecem peste parti pris-uri si sa ne concentram asupra situatiei prezenta, in care riscam sa fim iarasi lasati de caruta. Se pare ca politicul face doar joaca celor care tipa mai mult. Sa ne pregatim deci, vuvuzelele si sa raspundem prezent la actiunile sub protectie sindicala.

  3. Da proteste,cand inghitim in unitati abuzurile mai marilor ,suferim fiecare cum poate sau pe tacute,nu protestam si apoi devenim brusc razboinici.Pai cand noi intre noi nu ne intelegem si nu respectam agentii cum naiba sa ne respecte altii Poti sa faci din supusi obedienti ,oameni care isi cauta dreptatea si nu se lasa pana o obtin.

  4. Dombule Stefan faceti conferinta de presa si spuneti tot ce v-au cerut colegii.Intrebati guvernantii de ce s-au legat mai intai de pensiile militarilor si nu de cele ale parlamentarilor,magistratilor,de ce au votat ca primarii sa isi de lefuri cat vor ei . Vrem sa va vedem pe dumneavoastra la TV nu pe (editat)!El cu 1500 de membrii apare pe toate posturile tv si in presa si noi cu 7000 nu aparem deloc! O conferinta cu toate posturile tv importante si alaturi de Dumitru Costin,europol si spuneti deschis tot ce ne doare!!!

  5. Olguta vad ca nu sufla o vorba despre adevaratele PENSII SPECIALE ale parlamentarilor si magistratilor sau de jaful din banii nostri care l-au inceput primariile prin salariile pe care si le-au votat, de parca ar fi s.r.l.-uri din banii adusi de acasa de catre primari!!!

  6. Trebuie sa fim constienti de un lucru: nu au bani pentru noi adica pentru prostime ca acum cativa ani cand au taiat salariile aiurea.Prin urmare vor face tot posibilul sa ne fenteze.

  7. Nea georgica, Sistemul este un colaps financiar de mult timp, îsi fac salariile si locurile de la birou doar cei din A.N.P, VOI LUCRATOTII DOAR RESTURI SI RESTRICȚII!!

  8. #16 Ion 01-08-2017 12:45 – Ca e tarziu sau devreme, acum trebuie sa reactionam ca o structura inchegata si bine pregatita.

    #5 Catre Cristian Tudorache 01-08-2017 10:14 – pana acum consideri ca am stat degeaba?

    Cu ocazia anuntarii protestelor in sistemul penitenciar, sunt convins ca vor aparea destule soparle care sa minimalizeze actiunea. Stati linistiti ! „Nu punem botul!” Mergem inainte la fel de uniti ca atunci cand Pruna si acolitii ne tratau ca pe niste gunoaie !

  9. Sa se stabileasca un calendar bine definit al protestelor si sa existe o comunicare foarte buna intre sindicatele din teritoriu si SNLP,astfel incat eficienta protestelor sa fie maxima .Suntem uniti,suntem puternici impreuna.

  10. să nu se negocieze nici-o revendicare !scot ochii cu pensiile speciale foarte mari pentru a modifica pensiile MILITARE, e bataie de joc!

  11. De aceasta data nu mai cedati la firimituri!Ori primim ceea cea ce cerem, ori nu mai cedam!!!Domnule Stefan spuneti presei si aceste lucruri:
    Din pacate ca sa micsoreze pensiile magistratilor si magistratilor militari,vor lovi tot in cei care isi risca viata in teatrele de operatii,pe strada,in penitenciare cu toti infractorii.Vor lovii in cei care isi risca viata lor si a familiei lor pentru 2500-3000 lei/luna ,in cei ce nu au voie sa aibe a doua slujba ptr. ca trebuie sa fie la dispozitie 24h/24h, nu au voie sa isi faca firme, nu au voie sa faca politica, lucreaza intr-un stres foarte mare,volum enorm de munca,birocratie cat casa poporului,in cei ce au pana la jumatatea anului peste 400 de ore suplimentare,neplatite si nerecuperate, a cumulului de functii suplinind lipsa a cate 2-3 posturi datorita lipsei enorme de personal.Acestea sunt doar cateva din lucrurile despre care nu se vorbeste la tv sau in presa.Nu se vrea sa se stie.Numai sa invrajbeasca categoriile sociale vor.Nu se spune exact ca nici o pensie militara nu se plateste din banii de la fondul de pensii civile,deci nu civilii platesc aceste pensii!!!!Aceste pensii sunt platite din banii de pensii retinuti de la acesti angajati la fondul MAPN-ului!!!!Cel mai important lucru pe care trebuie sa il inteleaga guvernantii este ca nu doar sanatatea e importanta in tara asta,ci si siguranta ta personala si a familiei tale,educatia,etc.Nu poti sa dai din banii pe care ii ai la dispozitie treisferturi din ei in sanatate si un sfert la TOATE celelalte categorii pe principiul ca sa nu mai plece in strainatate.GRESIT!!!Pai atunci o sa plece si profesorii care pregatesc acesti medici,toti militarii,politistii si tot asa, ca poate pe acelasi principiu le maresti si lor lefurile ca la medici.La sanatate le dai in martie 2018 salariul care ar trebui sa il primeasca in 2022 iar restul asteapta pana in 2022.La medici le dai 3000 euro din 2018,salariu fara sporuri,fara garzi care e cel putin 1000 de lei garda si mai vii si cu o bomba care nu este nici unde in Europa asta,nu le iei nici un leu impozit!!!!Pai atunci de ce ii mai lasi sa lucreze si la stat si la privat??Ca sa racoleze pacientii de la stat si sa ii cheme la control la cabinetul privat ca sa le mai ia o gramada de bani oamenilor bolnavi,iar daca e o problema de sanatate mai serioasa sa ii aduca sa ii opereze tot la stat pe instrumentele statului??Alo presa, ati sesizat aceste lucruri??Vi se pare corect ce se intampla si cum se guverneaza? Se stie ca in tot sistemul de aparare este un deficit de personal la fel ca in sanatate????????DE CE DACA SUNT ASA CORECTI PSD-istii NU AU INCEPUT CU O ORDONANTA DE URGENTA PENTRU PENSIILE SPECIALE ALE MAGISTRATILOR,AVIATORILIR,ci direct impotriva militarilor care isi risca viata zilnic in teatrele de operatii,a politistilor care numai zilele trecute a fost omorat cu sange rece pe peron in gara,a celor din penitenciare care stau 20-25 de ani cu criminalii tarii,cu talharii,escrocii,violatorii in conditii infecte,a pompierilor care isi risca viata in inundatii,incendii,etc.Este dreptate in tara asta?Presa in loc sa-i sustina pe militari ii sustine pe guvernanti facandu-le publicitate la aberatiile lor gandite prin birourile lui Dragnea,Olguta etc care HABAR NU AU ce inseamna aceste meserii.Ei si-ar risca viata pentru salariile celor mentionati in comentariu a lor si a familiilor lor si sa aiba atatea restrictii???VREM RESPECTUL CUVENIT DUPA O VIATA DE RESTRICTII,RISCURI,CONDITII FOARTE DIFICILE DE MUNCA,VREM O TITULATURA A ACESTEI MESERII SI O PENSIE DECENTA!!!!!

  12. Felicitari SNLP! Noi nu putem face intelegeri meschine in dauna angajatilor cum se pare ca au facut celelalte sindicate din sistemele de aparare si ordine publica. Este inadmisibil bataia de joc pe care ne-o pregatesc! In loc sa faca cumva sa plateasca impozit in aceasta tara si marile companii straine ei isi bat joc de noi pentru ca tara asta este condusa in totalitate din afara, suntem niste sclavi!

  13. Nu puteti tolera umilirea salariatilor din penitenciare dar pana acum ce ati facut? Unde ati fost?

  14. Asa trebuie gandit, asa trebuie facut . Toata lumea va sustine. Nu-i lasati pe acesti mincinosi odiosi sa-si bata joc de vietile noastre. Au numai figuri in cap si nici nu-si pot imagina cum e viata de caine a unui lucrator din penitenciar. RUSINE SA LE FIE SI NUMAI DACA S-AU GANDIT LA ASTFEL DE MASURI ! Ne-au trasat increderea – SA PLATEASCA CU VARF SI INDESAT! Succes deplin !

  15. Suntem deja cu nervii intinsi la maxim ,fara sperante de a primi macar 1 zi de concediu pe anul 2017-cu ore suplimentare iar lucrurile merg spre rau in ceea ce priveste lipsa de personal , nu se mai poate sa acceptam sa muncim ca sclavii ,sunt putini in tara asta care chiar constientizeaza ce implica munca intr-un penitenciar,incet si pe la colturi se discuta si de speranta de viata a celor care lucreaza in acest sistem si unii dintre noi mai apuca si pensie – este bataie de joc la adresa tuturor lucratorilor din penitenciare si daca acceptam compromisuri o sa fie vai de viata noastra.

  16. NU PUTEM TOLERA UMILIREA SALARIATILOR DIN PENITENCIARE !!!

    S-A DAT ALARMA !!!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)