www.snlp.ro Web analytics

O noua divergenta. Majorari de 10% politie SI PENITENCIARE

Marul discordieiUn nou mar al discordiei ne dezbina in interiorul structurii de aparare, suprapus pe bomba pensiilor injumatatite care ne loveste absolut pe toti. Un proiect scurt, fierbinte si grabit de modificare prin OUG a Legii nr 152/2017 (pentru aprobarea si completarea OUG 9/2017) apare in spatiul public dupa o mica perioada de pritoceala la MAI/MM/Guvern si intra in proces de consultare. Scopul e bun, efectul e rau, dar doar pentru noi. Ca de obicei in ultimii doi ani, trebuie sa zgariem si sa muscam pentru tratament egal!

Prin Legea-cadru 153/2017, salariile cadrelor militare din structura tocmai au crescut cu 15% pe motiv ca sunt mai mici decat ale celorlalti (functionari publici cu statut special). Prin susnumitul proiect se are in vedere faptul ca acest procent acordat doar militarilor creeaza o discrepanta prea mare in in interiorul structurii si astfel se prevede o crestere de 10% si pentru politisti atenuand diferenta dar „uitand” sa mentioneze si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare desi culmea, civilii sunt trecuti la pachet cu toti ceilalti din sistemul national de aparare, la o crestere de 15% (textul acopera toate institutiile din structura, pentru civili).

In cursul zilei de astazi, a avut loc sedinta Consiliului Economic si Social (CES) in care atat presedintele SNLP cat si cel al SNPPC sunt membri titulari pe linie BNS si respectiv Cartel ALFA, pe ordinea de zi fiind urcat cu greu, prin vot majoritar nu unanim, si proiectul ordonantei buclucase, desi nu fusese trecut anterior prin Comisia de dialog social de la MMJC (initiator). Dar ce mai este normal astazi in materie de acte normative, in Romania? Urcarea pe ordinea de zi a CES de azi a fost facuta pe motivul ca miercuri in sedinta de guvern urmeaza sa fie adoptata ordonanta si ar fi tardiva prorogarea dezbaterii in urmatoarea sedinta CES.

In cadrul CES am convenit cu colegii din Cartel ALFA pe sustinerea unei propuneri de completare a proiectului care sa ne includa, utilizand criteriul unitatii de tratament in interiorul structurii de aparare, intrucat reprezentam singura categorie de salariati din aceasta familie ocupationala, care nu beneficiaza de cresteri salariale. Completarea noastra a fost simpla si pe aceeasi linie a inaintat si ANP propuneri de modificare catre MJ. Atasam proiectul cu modificarile propuse de ANP catre MJ, precum si de sindicate catre CES dar si in Comisia de dialog social (CDS) de la Ministerul Muncii si Justitiei Sociale (MMJS). 

Imediat dupa CES ne-am mutat la CDS din cadrul MMJS reluand propunerile si in cadrul acestei comisii. In paralel, am transmis comunicatul de presa si revendicarea principala catre membrii guvernului si avem certitudinea ca problema noastra a fost sesizata inclusiv de premier urmand sa se analizeze corespunzator. Asa cum deja stim cu totii, de astazi a inceput operatiunea refuzului muncii suplimentare.

In cazul in care in cursul zilei de maine nu se va confirma includerea noastra la cresterea de 10%, se va trece de urgenta la pasii urmatori din planul de actiune SNLP, respectiv mitinguri pe linie. Suntem obisnuiti sa ne obtinem drpeturile doar pe fondul unor actiuni sindicale si exact asta continuam sa facem. Daca vor exista interpretari cu privire la incercarea de a smulge hotarari sub presiune, le recomandam celor tentati sa imbratiseze aceasta opinie sa analizeze istoricul ultimilor ani ca sa inteleag ca este singura noastra modalitate de a ne demonstra relevanta.

 

29 COMMENTS

  1. [quote name=”Agent Penit. Rahova”]Domnule Teoroc,sper sa rezolvati și problema aceasta,așa cum ați făcut cu toate celelalte! Am și eu o întrebare foarte importantă, cel puțin pentru mine: Sistemul penitenciar de ce nu are locuri scoase la Acad. de Poliție A.l.Cuza – Fără Frecventa? Toate celelalte arme au prevăzute locuri, cu excepția noastră! Va rog frumos sa-mi răspundeți la întrebare! Cu stima![/quote]
    Teoretic nu e prevazut in statut practic nu se doreste fiindca ar fi prea transparent mai bine facem ofiteri spirt haretisti cu ajutorul unei memorari excelente a unei bibliografii nu printro formare continua prin dezvoltare de competente abilitati…mai bine ii facem peste noapte si direct pe functii de conducere…suntem singurii din sistemul de ordine publica care facem asa si suntem cei mai ,,performanti”!!!

  2. Mulțumesc. Fără alte prevederi înseamnă 1 iulie. Este vorba de o modificare, nu de un act normativ independent.

  3. Nicu – depinde de forma finala care se va publica / la acest moment apare ca se modifica L152/2017 care a generat majorari incepand cu data intrarii ei in vigoare (27 iunie)

    Acesta e textul din Legea care se modifica / la finalul pct II din lege se baga si ce vedeti in proiectul atasat articolului

    [quote](3)De la data intrării în vigoare a prezentei legi se majorează cu 15% cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie ale următoarelor categorii de personal:
    a)personalul din cadrul bibliotecilor centrale universitare;
    b)cadrele militare în activitate, precum şi soldaţii şi gradaţii voluntari, inclusiv personalul civil din Ministerul Apărării Naţionale şi instituţiile aflate în subordinea sa[/quote]

    #22 – scurt si curpinzator / bine punctat

  4. 10% este exact ce dădea Ceaușescu în decembrie,cate100 de lei…vor să ne zapaceasca

  5. Suntem platiti cu minim pe economie precum necalificatii ,muncim ca sclavii fara concedii si ducem in spate munca pentru 3 agenti-avem restrictii pentru desfasurarea altor activitati independente,au dat liber la salarii uriase in primarii iar cei mai napastuiti din categoria bugetari suntem noi cei din aparare pentru ca avem nevoie de medici si profesori unde acordam in 2018 mariri de salariu care normal erau prevazute pentru 5 ani – toti calculeaza ca fiind pensii speciale si fac referiri la pensiile magistratilor dar fix acolo nu au curaj guvernantii nostri sa modifice prevederile,pentru munca depusa si riscurile asumate avem dreptul legal la o pensie si remuneratie decenta

  6. D-le Nick,Nu.Cei născuți după 1970 nu se mai află pe nicio grilă. 60-13=47.Fix!

  7. În ipoteza că că vom beneficia de mărirea de 10%,de când seva aplica?

  8. Aceeasi nebunie de fiecare data cànd are loc o schimbare.
    Nimeni nu ne baga in seama iar asta a devenit ceva obisnuit.
    Fata de toti ceilalti colegi din familia ocupationala noua ne lipseste ceva important si anume o titulatura la nivel institutional.
    Tot respectul pentru eforturile pe care le fac sindicatele sa intram si noi in rand cu ceilalti dar liderii nostrii sindicali SNLP si FSANP ar trebuii sa ia in calcul foarte serios faptul ca unul dintre motivele pentru care se intampla aceste lucruri este tocmai lipsa acestei titulaturi.
    De fiecare data cand exista nemultumiri si asta pe buna dreptate,sindicatele inainteaza o lista cu revendicari dar de fiecare data aprobarea schimbarii denumirii in Politia Penitenciare este trecuta ultima pe lista.
    Pacat ca putini realizeaza importanta acestei schimbari care ar aduce beneficii pana si scepticilor.
    Cu respect va saluta un coleg de arme sindicalist.

  9. D-le Cristian Tudorache dar daca am vechime militara 26,9 ani insa abia in decembrie fac varsta de 47 ani m-as incadra la pensie? Multumesc.

  10. [quote name=”Cristian Tudorache”][b]#7 Gelu 01-08-2017 18:13[/b] – Din 60 de ani daca scazi anii de grupa, adica 11.8 ani, ca sa te incadrezi ar fi trebuit sa ai aproximativ 48 de ani si 1 luna.[/quote]
    Dar concediul medical are influenta asupra grupei 1 de munca?

  11. Domnilor lideri de sindicat,n i s au anulat concediile de odihna!!!!!eu unul nu am beneficiat de nicio zi din concediul de odihna pe2017 ,si aveam luna aceasta planificat concediul.am fost amenintat ca daca imi iau medical o sa fiu sanctionat cautandumi se nod in papura,inclusiv prin taierea salariului.in ce tara traim????

  12. Domnule Teoroc,sper sa rezolvati și problema aceasta,așa cum ați făcut cu toate celelalte! Am și eu o întrebare foarte importantă, cel puțin pentru mine: Sistemul penitenciar de ce nu are locuri scoase la Acad. de Poliție A.l.Cuza – Fără Frecventa? Toate celelalte arme au prevăzute locuri, cu excepția noastră! Va rog frumos sa-mi răspundeți la întrebare! Cu stima!

  13. Buna dragi colegi. Doresc sa stiu daca la inceputul lunii septembrie pot depune cererea de pensionare, eu indeplinind conditiile de pensie la limita de varsta in luna octombrie. Sper sa mai prind actuala lege. Si daca in 1997 am fost la un curs de initiere de 45 zile, acum trebuie sa raman inca 45 zile dupa luna in care pot iesi legal la pensie? E corect? Multumesc.

  14. Domnule stefan cum naiba a esit aia la 42 de ani la pensie cind in actuala lege spune sa ai 47 sau 48 ani minim ca virsta sa te incadrezi

  15. [b]#7 Gelu 01-08-2017 18:13[/b] – Din 60 de ani daca scazi anii de grupa, adica 11.8 ani, ca sa te incadrezi ar fi trebuit sa ai aproximativ 48 de ani si 1 luna.

  16. Atenție!
    L.152 a mărit cu 15% doar solda de FUNCȚIE nu tot salariul , așa încât creșterea este nesemnificativa.

  17. Se pare ca, de fiecare data, acesti indivizi care ne conduc, se comporta exact ca in bancul cu evreul, adica _ EU CAND AM ZIS C-AM LUAT,” AM LUAT” SI CAND AM ZIS C-AM DAT „AM ZIS”. Nu trebuie sa fie lasati de acesta data sa-si puna planurile marsave in aplicare si totul tine de unitatea si fermitatea noastra. La munca egala , drepturi egale si pensii dupa sacrificiile facute. Nu sa vina dupa ce ne-am distrus vietile in puscarie si sa spuna ca nu mai e valabil ce s-a convenit cu statul la angajare. Daca vroiam o pensie de c….t vindeam inghetata in parc nu faceam puscarie. Cine dracu sta inchis intr-un balamuc infect fiind nevinovat ? NOI O FACEM SI AVEM DREPTURI. A trecut vremea sa ne puna in carca doar obligatii si sa ne calce in picioare. Succes!

  18. Are mare dreptate Ana in ceea ce afirma!
    Sa fie clar pentru guvernanti.Dupa ce o cariera intreaga muncesti in conditii grele,de stres,suplinire de functii,sute de ore suplimentare neplatite,nerecuperate,riscuri foarte mari pentru noi si familiile noastre, ajungi la aproape 50 de ani la pensie, cu boli profesionale dobandite pe fondul stresului si a dificultatii serviciului si constati ca guvernantii ti-au pregatit o pensie de 2000 de lei si tu mai ai vreo 10 ani de platit rate la un amarat de apartament.Ce faci in acel moment cu o pensie mica,bolnav,dator in banca si te mai si intalnesti pe strada cu fostii detinuti?Sa fie intrebati guvernantii in interventiile din mass-media sa vedem ce ar face guvernantii in situatia prezentata!!!Si…as lucra dar unde in conditiile date pentru ca pensia nu ajunge iar banca nu te asteapta??Asta da viata de politist sau militar, super tentanta pentru un tanar.Pe cati tineri credeti ca ii va mai atrage sistemul?Deja avem colegi debutanti care vor sa renunte dupa nici 8 luni de la angajare!!As vrea si eu sa ies in pensie la fel ca maharii din MAI,MApN,MJ cu ditai mai pensia si sa fiu reincadrat a doua zi ca si ei pentru ca mi-ar prinde bine si pensie de barosan si serviciu tot de boss!!Voua stimati colegi , nu ? Sa plafoneze pensiile la maxim 10000 de lei si sa nu se mai ia in calcul salariul de merit,asa cred eu ca e corect.Pai ce pensie va primii un fpss dupa 20 de anii de servici, daca se ia in calcul doar netul,fara sporul de pericol,tinand cont ca salariul lui net cu tot cu norma de hrana si echipament ajunge la trei mii si ceva dupa 20 de ani in puscarie?Daca se scade norma si se aplica maxim 85% cu toate bonusurile nu vom avea pensie nici 2000 de lei!!! Un militar sau politist merita o pensie decenta pentru ca a fost privat toata viata lui de unele lucruri si a fost la dispozitia lor 24/24, nu si-a putut lua al doilea job ca era planificat in serviciu sau solicitat sa ramana peste program la ore suplimentare din lipsa de personal,nu am facut politica,etc.PREZENTATI PRESEI SI GUVERNANTILOR ACESTE RESTRICTII SI CA NU MAI VREM SA FIM BATAIA LOR DE JOC !!SA NI SE DE-A CE NI SE CUVINE CONDITII DE MUNCA BUNE,SALARII DECENTE SI PENSII DECENTE!!!
    SA DE-A SINDICATUL IN JUDECATA STATUL,MINISTERUL JUSTITIEI,ANP-UL IN NUMELE TUTUROR MEMBRILOR SAI LA CEDO PENTRU CONDITIILE DE MUNCA SA VEDEM CE SUME AVEM DE PRIMIT SI CU CATI ANI TREBUIE SA NI SE REDUCA VARSTA DE PENSIONARE! PENTRU CA DE 20 DE ANI LUCRAM IN ACELEASI CONDITII CU CELE ALE DETINUTILOR CUSTODIATI!!

  19. Daca am varsta de 46,7 ani si 23,7 in sistem,ma pot pensiona? Cei de la resurse spun NU.

  20. #4 Ana 01-08-2017 17:46 – este a doua problema pe lista revendicarilor !

    [i]Renuntarea la modificarea Legii nr 223/2015 privind pensiile militare de stat prin care baza de calcul este profund modificata inclusiv prin eliminarea sporului de pericol acordat pentru riscurile profesionale.[/i]

  21. Felicitări atât dumneavoastră domnule Ștefan Teoroc, cât și SNLP – ului pentru vigilenta, implicare și cerbicia de care dați, în mod constant, dovadă! Cu stimă și respect.

  22. Mai fratilor am citit peste 20 de articole din presa si in nici unul nu se face referire la faptul ca am luat,,foc” cu totii si pentru prevederile OUG cu privire la legea pensiilor.Punctati fratilor ca nu e corecta modaliatea de calcul propusa.Ni se vor injumatatii pensiile si veti vedea atunci cat de rau va fi.Atentie ca pe langa ca pensia va fi drastic mai mica, ea va fi actualizata doar cu inflatia.Si pentru o pensie decenta am intrat cu totii in acest sistem de…..Daca nu se va obtine o corectare a modului de calcul in favoarea noastra, sa ni se ia in calcul si sporul de pericol, ptr ca e aberant sa lucrezi in conditii speciale si sa nu se ia in calcul la pensie acest lucru, eu va las cu sistem cu tot cat inca mai sunt tanara, chiar daca mi-am pierdut 10 ani din tinerete si imi vad de viitorul meu si al familiei mele si plec fratilor, acolo unde nu e atata stres,volum de munca,bataie de joc,conditii grele de munca,sute de ore suplimentare neplatite si recuperate doar pe lumea cealalta,respect zero,lege de salarizare in favoarea sefilor,ofiterilor cu diferente de peste 2500 de lei intre un agent si un ofiter in 2022.Concluzia e ca tot cei care muncesc pe branci au de pierdut si sunt batjocoriti!Asadar dragi colegi tineri stati in joc de glezne si pe langa colegii care s-au hotarat sa plece zilele acestea din sistem la pensie,hai sa luam si noi taurul de coarne si sa ne vedem de drum,sa nu ne mai multumim cu resturi de lefuri din partea guvernantilor si a sefilor!!!Sa lucreze ei cu criminalii,banditii,talhariii,escrocii,violatorii si sa isi riste viata si sanatatea lor sia familiei lor pe 3000 de lei si o pensie de 1800 cat vor ei sa ne-o faca !!!!Asteptam ca si dicatul sa fie cu adevarat incisiv si sa nu mai cedeze !!!Suntem alaturi de voi liderii nostrii!!

  23. Chiar dacă ne dau 10% nu trebuie sa cedam fiindcă importanta este și legea pensionarii și angajarea de personal.

  24. Mereu aceasi problema, toti uita ca existam in structura de aparare! De aceea trebuie insistat cu statutul negociat cu ANP, si implicit schimbarea denumirii in POLITIST DE PENITENCIARE!

  25. Suntem alaturi de dumneavoastra domnule Stefan! Ne mobilizam pentru drepturile noastre!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)