www.snlp.ro Web analytics

Comunicat oficial Guvern – majorare de 10%

logo.png
Majorări salariale pentru funcționarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare

31 August 2017

Funcționarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare vor beneficia de majorarea cu 10% a cuantumului brut al salariilor de bază, începând cu 1 octombrie 2017. Este vorba despre 12.539 de angajaţi din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Guvernul a completat, în şedinţa de ieri, printr-o ordonanță de urgență, art. II din Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea OUG nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare.

Actul normativ urmărește eliminarea discrepanțelor în ceea ce privește stabilirea salariilor lunare ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, care nu au beneficiat de aplicarea majorărilor prevăzute de Legea nr. 152/2017 şi  OUG nr. 56/2017.

Potrivit OUG 56/2017 privind completarea prevederilor Legii nr. 152/2017, adoptată de Executiv în şedinţa din 7 august a.c, s-a acordat o creştere de 10% a cuantumului brut al salariilor de funcție ale polițiștilor din Ministerul Afacerilor Interne şi de 15% a cuantumului brut al salariilor de bază ale personalului civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională.

Singura categorie profesională din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională care nu a beneficiat de aplicarea majorărilor salariale a fost cea a funcționarilor publici/sau a fost reprezentată de funcționarii publici cu statut special din penitenciare. Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unitățile subordonate fac parte din instituțiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională ale statului, potrivit HG nr. 756/2016.

 

4 COMMENTS

  1. Adrian – este statutul lui Tudorel plecat pe circuit de ceva timp / il vom „contopi” in parlament cu cel nou pe care il vom impinge noi / am mai explcat

    Anonim – dupa ce vom vedea ordonanta publicata si textul efectiv, putem estima exact / in comunicatul guvernului exista un patinaj intrucat se anunta o crestere cu 10% a salariului de baza brut in timp ce noi avem salariu de functie / 10% aplicati la SF 2010 (valoarea mai mare pe fluturasi, nu SF din primul rand al fluturasului – acela e SF 2009) ii puteti calcula fiecare dintre voi / in plus, SF cxrescut cu 10% va genera cresterea corespunzatoare a sporului de pericol si a majorarii de 75% care se calculeaza la SF prin efectul legii 115/2017 – ne amintim (schimbarea bazei de calcul) / deci cresterea efectiva este in functie de acesti indicatori

  2. Cat înseamnă aceasta majorare pt.cineva care este cu toate sporurile la maxim și lucrează pe secție in ture.Stie cineva.

  3. Ce proiect de lege s-a votat ieri in sedinta de guvern cu privire la modificarea statutului fpss? :)) sper ca e o greseala, nu, era vorba ca sapt viitoare sa se discute statutul POLITISTULUI DE PENITENCIARE!

  4. FELICITARI!!!! Succes si sapt viitoare in privinta viitorului statut al POLITISTULUI DE PENITENCIARE!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)