www.snlp.ro Web analytics

Incepe… studiul pentru noul penitenciar din comuna Berceni

dutch prisonUn nou penitenciar va fi construit în județul Prahova – comunicat 31.08.2017

Guvernul României a aprobat achiziţionarea, de către Ministerul Justiţiei, a unui studiu de fezabilitate destinat construirii unui penitenciar de 1.000 de locuri de cazare în comuna Berceni din județul Prahova. Realizarea noului penitenciar a fost decisă de Guvern printr-un memorandum aprobat în 2016.

În prezent, la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor se înregistrează un deficit de 7.408 de locuri de cazare, existând 26.529 deținuți pe 19.108 locuri. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat la data de 25 aprilie 2017, hotărârea-pilot în cauza Rezmiveș și alții împotriva României (nr. 61467/12, 39516/13, 48231/13 și 68191/13) în ceea ce privește condițiile de detenție din închisorile și centrele de reținere și arest preventiv din România, hotărâre care a devenit definitivă.

Curtea a solicitat statului român ca, în termen de 6 luni de la data rămânerii definitive a hotărârii, să prezinte, în cooperare cu Comitetul de Miniștri ai Consiliului Europei, un calendar pentru punerea în aplicare a măsurilor care să soluționeze problema supra-aglomerării și îmbunătăţirea condițiilor de detenție.

Totodată, în vederea respectării recomandărilor Comitetului European pentru Prevenirea Torturii și ale dispozițiilor Ordinului ministrului Justiției nr. 433/2010 pentru aprobarea normelor minime obligatorii privind condițiile de cazare a persoanelor private de libertate, este necesară asigurarea unei suprafețe aferentă unei persoane private de libertate pentru cazarea în comun de 4 mp.

Sursa – Guvernul Romaniei

2 COMMENTS

  1. Toate bune si frumoase construim puscarii unde nu se manifesta suprapopularea carcerala precum in zona NE unde toate unitatile sunt sufocate de detinuti. Urmeaza sa respectam legile si sa i transferam aproape de casa pe cei din Suceava sa i ducem la Bucuresti. Extrem de atenti toti sefii de la ANP si minister. O durere in basca si un management execrabil. Stau toti in pozitia strutului si nu scot un sunet… sau habar nu au ce se intampla in sistem. Si au si pretentia ca statisticile lor arata unde sunt probleme cu supraaglomerarea iar intentiile sunt pe dos…

  2. Bine că o să dureze cel puțin 10 ani până fac ăștia un penitenciar…o să ies la pensie…la lipsa de personal o să- l păzească cu drona.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)