www.snlp.ro Web analytics

Intalnire cu Tudorel Toader. Ceva povesti dar si lucruri concrete

cGcmdz04MDAmaGFzaD1mOGY5YmU2NWM3YzdjMmU2MWI2MGM4ZTY4NDZiNjhiYQ==.thumb.jpgLuni pe 4 septembrie in intervalul orar 16,00-17,00 a avut loc o noua intalnire restransa (8 ochi) MJ/ANP/sindicate. Liderii SNLP/FSANP au discutat cu ministrul justitiei si directorul general ANP despre prioritatile convenite ulterior sedintei de la Palatul Victoria din luna august. Nu avem aspecte relevante de transmis intrucat intalnirea nu a adus nimic nou ci doar confirmarea ca suntem in grafic cu solutionarea problemelor noastre principale. Dar vom incerca totusi o mica analiza a contextului.

Tudorel Toader nu este un om rau, tot la fel cum nu este nici un povestitor rau. Ne-a avertizat din start ca avem doar o ora la dispozitie insa din acest interval cel putin jumatate, am povestit. Mai mult ministrul, evident. Pe fondul aceleiasi abordari linistite si didactice din partea ministrului, am trecut prin diferite aspecte cu pauze de rigoare pentru cate o invatatura. Nu ca ar fi neplacut sa stam la o poveste, insa inclinam sa spunem ca daca tot avem putin timp macar sa-l utilizam, in majoritate, pentru ce doare.

Pe scurt, cei 10% majorare s-au dat, memorandumul cu cele 1000 de posturi prevazute (nu finantate) este pe cale de a se depune la guvern iar statutul special va intra in dezbatere (a cata oara?) la nivel de MJ dupa ce Tudorel Toader va reusi sa citeasca si sa inteleaga proiectul. Apoi incercam sa finalizam rapid si sa ajungem din urma in Parlament proiectul deja lansat care nu vizeaza decat procedura disciplinara si rapsunderea patrimoniala (pentru un fel de contopire, ca sa vbim in termeni cunoscuti). In plus, putin despre conditii de munca si personalul contractual. Vom relua punctele dezbatute, cu detalii, in articole distincte.

Din exces de obiectivitate (desi suntem tentati sa fim mai rai, intrucat vedem ca nimic nu se rezolva decat pe fond de miscare sindicala) trebuie sa remarcam ca Tudorel Toader chiar reuseste sa se tina de cuvant si sa-si faca timp pentru aceasta intalnire pe care a anuntat-o ca fiind cel putin lunara (prima zi de luni a primei saptamani din fiecare lună). Nu abuzeaza de prerogative, este abordabil si atent la argumente. Noi intotdeauna am apreciat conducatorii (MJ/ANP) care chiar daca apuca sa-si fixeze o parare sunt totusi dispusi sa si-o schimbe pe baza unor argumente solide.

In general sistemul nostru intra cu un handicap in fiecare relatie cu oamenii politici sau cu mass-media. Nu suntem atractivi ca domeniu, astfel incat stirile nu se vand bine iar banii (din buget) nu vin usor catre noi, iar lucrurile par sigure in sistem (prin efortul unui numar mic de oameni) ceea ce fac dificile eforturile noastre de a cere (bani, oameni, conditii etc). De aceea trebuie sa argumentam in permanenta si sa insistem pe anumite aspecte deseori tehnice care plictisesc. Insa alta cale nu avem si speram pas cu pas sa obtinem ceea ce ne-am propus pentru faza asta.

 

9 COMMENTS

  1. Domnule Presedinte,

    Ce putem face concret cu sporul de permanenta,vorbeam cu un coleg de la MAI si au lunar 40% aplicat la 1450 lei,este o suma mai mult decat considerabila,cum putem intra si noi in posesia acestui spor chiar daca MJ-ul nu l.a semnat la timp cand trebuia?

  2. Pentru cei ieșiți la pensie și care am primit retroactiv sporul pentru studii superioare,este datoria unității sau a noastră sa trimitem la casa sectoriala de pensii adeverința pentru recalcularea pensiei?

  3. Cand vad ca se mareste norma de hrana a detinutilor si norma de hrana a personalului ramane pe loc din considerente de plafonare,sa nu mai punctez norma de echipare,unde madam Pruna nu a vrut sa semneze,imi vine sa intreb:oare traim in lumi paralele?
    Se mai numeste si OG nr privind drepturile de hrana ale personalului din structurile de ordine plublica!
    http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/informatie-de-presa-privind-proiectele-de-acte-normative-care-ar-putea-fi-incluse-pe-agenda-sedintei-guvernului-romaniei-din-7-septembrie-2017 punctul 3

  4. Nu poate stagna pentru ca avem girul premierului si presiunea de timp generata de proiectul restrans care deja a fost lansat si trebuie prins din urma / vom impinge spre urgentare / ministru a cerut ragaz sa citeasca cu ochii lui proiectul ca sa inteleaga exact ce vrem / apoi intram direct in aspectele care pot fi divergente si urgentam lansare

  5. Domnule Teoroc;ne duce cu zaharelul inca o data domnul ministru in legatura cu statutul si schimbarea denumirii institutiei?
    Nici macar nu a avut curiozitatea pana in momentul de fata sa citeasca proiectul in intregime.
    La festivitatea de absolvire de la Tg.Ocna a declarat printre altele ca se va concretiza si statutul cu Politia Penitenciare.
    Ce ziceti mai dureaza un an?
    De fapt nu trebuie sa ne mai facem probleme pt ca pana atunci se mai schimba doi,trei ministrii iar noi tot gardieni vom ramane.
    Stimă,

  6. e distorsionat ce spui / pe stilul „telefonul fara fir”, uite ca ajunge la final 🙂 / se doreste pe noile norme de salarizare acordare salariu comanda si la agenti dar sa aiba in subordine min 3 oameni / noi am zis – minim 2 / dar e o discutie cu procentul de functii de conducere care zice-se nu poate fi mai mare de 12% / noi zicem ca se poate / inca e proiect / mai e de treaba

  7. Care e faza cu creșterea coeficientului la 3 pentru șefii de formațiune (șef escorta,șef de schimb,etc).E un zvon sau e adevărat?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)