www.snlp.ro Web analytics

MJ da drumul la proiecte. Partea I – Proiect HG suplimentare 1000 de posturi

Captură de ecran din 2017.10.06 la 12.14.17.pngCu ocazia evenimentului denumit InterFest, organizat anual de penitenciarul Jilava, aflat deja la a 4-a editie, in dimineata zilei de joi 5 octombrie 2017, toti invitatii importanti (parlamentari, ministrul justitiei, presedintele BNS, prefectul Judetului Ilfov etc) s-au adresat participantilor. Cu ocazia discursului sau, ministru Tudorel Toader a facut o serie de declaratii de interes pentru sistemul penitenciar si implicit pentru personal. Prima dintre acestea a fost ca a semnat in urma cu cateva zile proiectul de hotarare de guvern prin care schema de personal a sistemului penitenciar creste cu 1000 de posturi.

Tudorel Toader a mai anuntat, ieri in jurul orei 10.20, ca proiectul a trecut prin faza de avizare si a fost deja postat pe pagina ministerului, in etapa de transparenta decizionala urmand sa fie transmis in scurt timp catre Guvernul Romaniei in vederea aprobarii asa cum s-a convenit in cadrul intalnirii cu sindicatele din penitenciare organizata anterior la sediul Guvernului Romaniei. Aceasta modificare a fost girata si putem spune urgentata de premierul Mihai Tudose care a mai promis cu ocazia intalnirii mentionate ca se va opera si schimbarea de statut special in politie penitenciara, atat de solicitata de personalul din penitenciare aflat de mult timp in cautarea unei identitati profesionale.

Cu privire la statutul nostru special, ministrul justitiei a anuntat ieri ca, asa cum si-a propus, modificarea denumirii in politie penitenciara este urmatorul proiect pe care il are in atentie dupa ce se lanseaza legile justitiei. Se spunem ca acest termen autoimpus s-a realizat desi vedem toti scandalul iscat de aceste legi, iar Tudorel Toader va respecta angajamentele asumate in cadrul intalnirilor anterioare. Pana atunci nu putem decat sa fim iritati privind cum prin parlament trece un proiect de statut special care vizeaza doar cercetarea disciplinara si care da directorilor puterea de a decide sanctiuni mai aspre decat cele propuse de comisii.

Ca de fiecare data, reamintim faptul ca acest rezultat este doar o unul intermediar avand in vedere faptul ca standardizarea sistemului initiata de SNLP in 2014, formalizata prin decizie in 2015 si apoi complet realizata in 2016 indica un necesar real de 5000 de posturi in plus. Aveti mai jos proiectul de HG pentru suplimentarea cu 1000 de posturi a schemei ANP.

Captură de ecran din 2017.10.06 la 12.16.18.png

http://www.just.ro/transparenta-decizionala/acte-normative/proiecte-in-dezbatere/

Captură de ecran din 2017.10.06 la 12.20.03.png

1 COMMENTS

  1. Un pas important, felicitări sindicatelor dar nu trebuie să ne oprim aici. Presiune pe ei, indiferent cine va conduce.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)