Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Sindicate, statut special, Parlament. Căutăm ministru!

cp233

Proiectul de modificare a statutului nostru in varianta cea blamata de sindicate merge inainte si nu mai poate fi ajuns de combinatia pe care Tudorel Toader ne-a trecut-o pe la nas dupa care a uitat instantaneu ce-a promis. Stim ca MJ in mod inexplicabil a ignorat proiectul amplu si convenit intre partenerii sociali si a depus la Parlament o balarie care aspreste sanctiunile, pe motiv ca avem o decizie a Curtii constitutionale care trebuie pusa in aplicare.

Ce conteaza ca decizia e din 2015 si ca trebuia aplicata in 45 de zile si ce conteaza ca avem un proiect la cheie care include si impunerile din decizie. Nu e relevant nici faptul ca balaria lui Tudorel Toader cuprinde si alte prevederi care nu au legatura cu decizia CCR. Pe tema asta (alaturi de celelalte care care vizau majorari salariale si 1000 de posturi in plus) am ajuns in strada si pe la televiziuni iar de-acolo direct la Palatul Victoria unde premierul a decis: schimbam statutul asa cum trebuie si ne vom denumi politisti de penitenciare.

De aici a preluat Tudorel Toader. Doar a preluat, nu ca ar fi facut ceva. Si-a amintit de noi acusica, dar este foarte, foarte tarziu. Proiectul blamat este in proces legislativ avansat, la un pas de a fi adoptat prin vot in plenul Camerei deputatilor, urmand sa produca efecte in scurt timp, iar proiectul bun care include politia penitenciara nici nu a reusit sa fie citit de Tudorel Toader si nici nu a fost de natura a genera vreo intalnire pentru a discuta ultimele divergente cu sindicatele.

Marti 7 nov 2017 este termen pentru depunere raport de catre comisiile stabilite in Camera deputatilor iar luni la ora 16,00 este planificata sedinta reunita a acestor comisii pentru a discuta proiectul si eventualele amendamente. Prin urmare ne-am luat din nou soarta in maini, am unit frontul cu sindicatele disponibile la o actiune comuna (de data aceasta este vorba despre cele afiliate la noua federatie constituita, respectiv Federatia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar - FSSP) si am facut ceea ce am mai facut si in trecut. Am asaltat Parlamentul. Cu propuneri constructive, nu cu baioneta.

Pe langa discutiile purtate, am pus la dispozitia comisiilor de specialitate din Camera deputatilor care urmeaza sa depuna raport, o serie de documente dupa cum urmeaza: 

 1. Adresa comuna SNLP-FSSP privind depunere amendamente proiect PL-x 375/2017
 2. Proiect modificare L.293/2004 - format tabelar
 3. Proiect modificare L.293/2004 - format integrat
 4. Expunere de motive (nota de fundamentare)
 5. Adresa ANP-MJ privind sustinerea proiectului integral

Precizarile urmatoare sunt foarte importante. Etapa de elaborare a proiectului s-a finalizat cu un numar de 5 divergente consemnate intr-un proces-verbal dar si cu o serie de aspecte sensibile lasate in discutie sau acceptate cu greu de sindicate doar pentru a debloca proiectul si a ajunge cu el in Parlament. In vederea transmiterii amendamentelor la Camera deputatilor, acum cand cutitul a intalnit osul si nu ne mai ramane altceva de facut, am revazut proiectul si am inserat in punctele divergente, acele variante de text agreate de partea sindicala.

Nu am fi avut nimic impotriva unei intalniri in care sa transam divergentele prin negociere, dar nici nu suntem veniti cu pluta, incat sa transmitem la Parlament prevederi nefavorabile salariatilor, care genereaza pierderea unor drepturi castigate sau le restrictioneaza. In lipsa unui dialog dus pana la capat, noi ne sustinem propriile opinii si nu pe ale celeilalte parti. Si pentru ca nu umblam cu fofarlica si intotdeauna asumam public ceea ce cerem in mod argumentat si just, dar mai ales in interesul membrilor de sindicat, vom semnala tot public modificarile (esentiale, spunem noi) operate in proiectul sustinut de ANP/MJ dar necitit inca de Tudorel Toader.

Mesaj transmis ANP ulterior depunerii amendamentelor.

Informarea angajatorului a fost realizata complet si corect. Cu privire la mandatul de 4 ani, au fost purtate discutii cu conducerea ANP stabilindu-se importanta unui tratament egal pentru cele 4 functii de top-management din sistem si respectiv pentru toate functiile de director din sistemul penitenciar. Divergentele de mai jos sunt cele transmise prin proces-verbal sindicatelor, la finalul etapei de elaborare a proiectului.

 

Divergenta 1 din PV

Stabilirea unui plafon al nivelului funcției vacante scoase la concurs pe care se pot înscrie  agenții, în sensul că în cuprinsul proiectului de lege se prevede faptul că agenții pot participa la concursul organizat pentru funcții de ofițer până la nivel de șef birou sau echivalent - art. 30 alin. (1) din proiect

Sindicatele reprezentative la nivelul sistemului penitenciar nu susțin o astfel de plafonare.
Am modificat in proiect astfel incat agentii sa aiba acces pana la sef serviciu/sef sectie exterioara

A fost eliminata conditia de 5 ani vechime in specialitatea studiilor la sef seviciu-sef sectie exterioara (aceasta conditie nu poate fi indeplinita de agenti)


Divergenta 2 din PV

Introducerea mandatului – Numirea în funcțiile de director general și director general adjunct să se realizeze pe un mandat de 4 ani, cu posibilitatea prelungirii o singură dată, pentru încă 4 ani - art. 30 alin. (8), (9) și (10)

Sindicatele reprezentative solicită numirea pe un mandat de 4 ani, cu posibilitatea prelungirii, o singură dată, pentru încă 4 ani în funcțiile de director general, director general adjunct, director de direcție și director de unitate.
Am introdus mandat de 4+4 ani cu prelungire o singura data si cu mentiunea la directori de unitate - "in aceeasi unitate"

 

Divergenta 3 din PV

Introducerea unei noi prevederi referitoare la accesul la informații clasificate, prin corelare cu modificarea și completarea art. 11 litera j) din proiect,  cu următorul cuprins:„(5) Ocuparea unei funcţii care necesită acces la informaţii clasificate este condiţionată de existența dreptului de acces la astfel de informaţii, în condiţiile legii.” - art. 53 alineat nou, respectiv alin. (4)

Asupra acestei completări organizațiile sindicale au formulat observaţii propunând eliminarea acestei prevederi.

Am eliminat textul din proiect

 

Divergenta 4 din PV

Referitor la buna reputație, aşa cum a fost propus spre modificare „au o bună reputaţie confirmată pe baza datelor rezultate din verificările specifice iniţiate de structura de resurse umane“ – art. 11 litera h)

Sindicatele reprezentative la nivelul sistemului penitenciar nu susțin această modificare a textului de lege.
Am eliminat textul din proiect

  

Divergenta 5 din PV
Articolul 37 se modifică şi va avea următorul cuprins:Pentru apărarea intereselor profesionale, economice, sociale şi culturale, personalul din poliția penitenciară are dreptul la asociere sindicală sau în alte organizaţii profesionale, dreptul la grevă în condițiile legii, precum și la libertatea întrunirilor.

Sindicatele doresc păstrarea textului de lege așa cum este prevăzut în forma actuală a Legii nr. 293/2004 

Am eliminat textul din proiect

 

Alte modificari operate

La art 45^1 – a fost inserat sambata/duminica in loc de repaus saptamanal

La art 75^32(Foarte important!!!) – a fost preluat textul din OMJ 2856/2004 si au fost eliminate din proiect caracterul consultativ al propunerilor comisiei de disciplina precum si posibilitatea directorului de a sanctiona mai sever decat a propus comisia / o astfel de prevedere ar anula rolul comisiilor / am inclus textul conform caruia se poate acorda doar sanctiune mai usoara.

 

Ce urmeaza? Luni 6 nov 2017 vom fi in Parlament si vom sustine un proiect complet si sanatos pentru poporul pe care-l reprezentam. Ce vom reusi nu stim, dar vom fi acolo. Mai mult ca sigur ca Tudorel Toader a prins deja de veste pe linie de partid si isi va baga coada incercand blocarea unei modificari in sensul dorit de noi. Mai auzim ca intentioneaza sa se vada cu sindicatele in cursul saptamanii viitoare in tendinta de a reactiva, fara rost, angamentele anterioare privind modificarea statutului. De data asta ar face bine sa uite complet promisiunile mumificate si sa ne lase in pace.

Din cate am aflat, intalnirea va fi la o zi dupa data limita de redactare a raportului pentru proiectul pl-x 375/2017 (proiect restrans si nefavorabil), adica miercuri. Pentru ca TT este un om prudent si in general ii place la distanta de o zi dupa ce se-ntampla, ca si cu Legea 169/2017 (recursul compensatoriu) in legatura cu care a convocat marea sedinta cu magistratii la o zi dupa intrarea legii in vigoare. 

 

Comentarii  

0 #53 bogdan 13-11-2017 10:37
buna ziua!cum se face ca la Codlea din doi ofiteri veniti din academie,unul este cu bunul simt si celalalt proaspat absolvent al prestigioasei academii nici nu are uscata cerneala de pe diploma are tupeul ca unii din agentii cu peste 20 de ani in sistem sa i se adreseze acestui (editat) cu sa traiti!bai (editat) nu esti pe plantatia lu (editat),ofera respect si o sa ai respect!vai aroganta ta de (editat)!!!!!!! !!!
Citat
+13 #52 Adrian R. 07-11-2017 20:38
Bună seara. Cu îngăduința dvs. aș dori să-mi exprim și eu punctul de vedere. Am adunat în sistemul penitenciar 22 de ani vechime. Am terminat atât Școala Militară pentru Pregătirea și Perfecționarea Cadrelor de Penitenciare - Jilava cât și Academia de Poliție Al. I. Cuza. Am fost 10 ani subofițer. Am avut mulți colegi subofițeri, colegi ofițeri, mulți șefi sau subordonați. În toți acești ani am lucrat în mai multe penitenciare și am interacționat profesional cu aproape tot sistemul. Am avut onoarea de a lucra sub coordonarea unor oameni de o valoare profesională excepțională de la care am învățat multe. Am întâlnit tineri ofițeri bine pregătiți, dedicați, inteligenți care fără doar și poate vor ajunge conducătorii de mâine. Din păcate sunt și ofițeri blazați, rutinați care preferă liniștea unor posturi în linia 2 sau 3. Dar domnilor am cunoscut subofițeri pe care îi prefer oricând în locul celor mai mulți ofițeri. Valoarea profesională nu ți-o dă tipul școlii ci experiența, dorința de a învăța, curajul, loialitatea, colegialitatea. Activitățile profesionale în sistemul penitenciar s-au complicat an de an. Facem față din ce în ce mai greu cerințelor, de aceea trebuie să strângem rândurile, să fim uniți, indiferent de corpurile profesionale din care facem parte. Doar așa vom putea reacționa corespunzător în fața oricui. O seară bună.
Citat
0 #51 Un agent admis 07-11-2017 18:33
Vlad... multumesc ca m-ai corectat. Esti baiat ,,destept''si un pic frustrat. Sa stii ca la concurs intrebarile sant din legislatie. Participa si tu...Ia macar testarea psihologica, nu mai spun de urmatoarele probe, ca oricum nu o sa ajungi niciodata la ele...
Citat
-5 #50 Vivat Academia Vivat Professores 07-11-2017 17:07
Citez pe Sistem infect:
Ce mentalitati ...din partea unor oameni tineri...care pe viitor sigur vor fi in postura de a schimba sistem ( acesti tineri ofiteri) .deci ca ambalati atat ca un parlit de agent harsiit de hoti pe de.o parte si de sefi pe de alta parte indrazneste sa.si doreasca cv mai bun pt el si se chinuie si invata pt un concurs de avansare.dar nu va deranjeaza deloc ca se scot posturi de ofiteri cu nemiluita din sursa externa...venimd oamdni care chiar nu au nicio treaba cu sistemul....PACAT

Sa te auda d zeu si sa ajungem acolo sus ca vom termina rapid cu ineptiile astea si cu ghidul carierei varianta anp in care plutonierul ajunge director pardon director general adjunct
Citat
+10 #49 Sistem infect 06-11-2017 18:02
Ce mentalitati ...din partea unor oameni tineri...care pe viitor sigur vor fi in postura de a schimba sistem ( acesti tineri ofiteri) .deci ca ambalati atat ca un parlit de agent harsiit de hoti pe de.o parte si de sefi pe de alta parte indrazneste sa.si doreasca cv mai bun pt el si se chinuie si invata pt un concurs de avansare.dar nu va deranjeaza deloc ca se scot posturi de ofiteri cu nemiluita din sursa externa...venim d oamdni care chiar nu au nicio treaba cu sistemul....PAC AT
Citat
+6 #48 Giorgel 06-11-2017 17:54
Nu e nevoie să redevii militar pentru a fi respectat.

Poți fi respectat și dacă te numești polițist de penitenciare, dacă ai pregătirea corespunzătoare , ai o ținută care impune respect ( nu o salopetă ) :-)
Citat
+6 #47 John Doe 06-11-2017 17:49
Ofiteri vs agenti....etern a dezbatere...Exi sta ofiteri intre ofiteri si agenti intre agenti, nu se poate trage o concluzie hotaratoare cu privire la cum ar trebui sa se intample lucrurile in sistemul penitenciar, cine, ce si cum ar trebui sa faca. Lipsa unei culturi organizationale sanatoase, bazata pe principii si valori care pleaca si se sedimenteaza pe un statut si un ghid al carierei, sta la baza acestor polemici sterile despre o suprematie pe corpuri asupra a ceva golit de substanta. Mai mult decat atat, calitatea profesionala a ofiterilor si agentilor veniti de pe bancile scolilor de profil, a scazut constant, an de an, in ultimii 15 ani, si ca o consecinta directa a falimentului sistemului educational din Romania.
Da, agentii trebuie sa aiba sansa avansarii in corpul ofiterilor pe functii de executie.
Da, si agentii si ofiterii trebuie sa aiba sansa ocuparii unor functii de conducere de nivel mediu, ca urmare a indeplinirii unor conditii de forma(vechime in specialitate, studii, etc.).
Nu, nu e tocmai normal ca functiile de top management sa fie la indemana oricarui agent sau ofiter, fara un stagiu minim intr-o functie de conducere de nivel mediu. Oricat de inteligenti si pregatiti profesional ar fi cei in cauza, "arderea" etapelor necesare devenirii profesionale si implicit lipsa experientei, este mai mult decat vizibila intr-o astfel de functie. Exemplele,e adevarat putine, existente in sistem in acest sens, sunt mai mult decat graitoare.
Indiferent cum ar fi, lipsa unor criterii corente de avansare in cariera pentru angajati, sunt rezultatul lipsei unor strategii si politici de resurse umane articulate la nivel de sistem.
Citat
+7 #46 Ofiter vs Agent 06-11-2017 17:04
Ce avantaje are un elev care termina SNPAP in fata unui agent incadrat din surasa externa? Ce avantaje are un ofiter care termina Academia in fata unui ofiter incadrat din sursa externa? Ideal ar fi sa se renunte la sursa externa si sa se promoveze agentii plecand de la gradul de subinspector.
Citat
+11 #45 E4 06-11-2017 10:47
Citez pe Stelu:
Citez pe Ofiter:
Ideea este sa existe o ierarhie!!! Ce avantaje au absolventii de academii???Eu nu vad nici unul din contra dezavanaje!!!

Poi nu au! Faci academia și ajungi ofițer de execuție. Anp-ul scoate la concurs funcții de conducere că cele de execuție sunt blocate pt absolvenții de academie. E greșită abordarea Anp-ului, în primul rând nu dă posibilitatea agenților de a ascede treptat în ierarhia carierei și în al doilea rând creează divergențe de genul ca să nu zic râcă între oameni. Domnule Teoroc, fiind ofițer de carieră, aștepți 17 ani să ajungi comisar șef în termen, iar un agent cu vechime promovează un concurs și primește echivalentul dvs. în grad. E oare corect așa? De ce nu primește grad de subinspector și să își continue cariera de la acel grad? Care mai e diferența între un tânăr care și-a dorit și a luptat pt o carieră în sistemul penitenciar?
PS Ca și concluzie, ar trebuie reglate anumite anomalii în sistem și ar trebui să înlăturam ura si frustrările pentru că lucrăm într-un sistem atât de vulnerabil pt noi încât ajungem efectiv la disperare că hoțul ne râde în față iar nouă ne rămâne doar sa scriem, până ne înecăm în hârtii...și ne salvează comisia, în cel mai bun caz, sancționându-l cu vizite și pachete, el nefiind vizitat și neavând un șfanț. PRO PATRIA ET ORDINE JURIS

Poate colegul care primeste gradul de comisar are si el ceva vechime.Insa nu cred ca e corect ca unul care vine la 35-40 de ani si ia un examen sa intre cu un grad mai mare decat unul care are vechime si si-a luat gradele corect.
Citat
-3 #44 Stelu 06-11-2017 09:26
Citez pe Ofiter:
Ideea este sa existe o ierarhie!!! Ce avantaje au absolventii de academii???Eu nu vad nici unul din contra dezavanaje!!!

Poi nu au! Faci academia și ajungi ofițer de execuție. Anp-ul scoate la concurs funcții de conducere că cele de execuție sunt blocate pt absolvenții de academie. E greșită abordarea Anp-ului, în primul rând nu dă posibilitatea agenților de a ascede treptat în ierarhia carierei și în al doilea rând creează divergențe de genul ca să nu zic râcă între oameni. Domnule Teoroc, fiind ofițer de carieră, aștepți 17 ani să ajungi comisar șef în termen, iar un agent cu vechime promovează un concurs și primește echivalentul dvs. în grad. E oare corect așa? De ce nu primește grad de subinspector și să își continue cariera de la acel grad? Care mai e diferența între un tânăr care și-a dorit și a luptat pt o carieră în sistemul penitenciar?
PS Ca și concluzie, ar trebuie reglate anumite anomalii în sistem și ar trebui să înlăturam ura si frustrările pentru că lucrăm într-un sistem atât de vulnerabil pt noi încât ajungem efectiv la disperare că hoțul ne râde în față iar nouă ne rămâne doar sa scriem, până ne înecăm în hârtii...și ne salvează comisia, în cel mai bun caz, sancționându-l cu vizite și pachete, el nefiind vizitat și neavând un șfanț. PRO PATRIA ET ORDINE JURIS
Citat
+5 #43 Osu 06-11-2017 09:25
Citez pe Ofiter:
Ideea este sa existe o ierarhie!!! Ce avantaje au absolventii de academii???Eu nu vad nici unul din contra dezavanaje!!!

Poate exista ierarhie si fara ca absolventii de academie sa aiba anumite avantaje. Cu ce sunt ei mai deosebiti?decat mine,ofiter cu postul luat la concurs si cu facultatea facuta la zi,la stat (inainte de angajare). Te crezi mai bun doar ca ai terminat academia? Arata-ti su perioritatea muncind nu dand din gura si vei fi apreciat. Asa avem si noi prin unitate niste (editat) absolventi de academie care doar dau din gura si fac mishto de ceilalti,dar daca le dai de lucru se fac nevazuti sau apeleaza la altii sa ii ajute sau sa le faca treaba sau se imbolnavesc subit.
Citat
-13 #42 aiurea 06-11-2017 08:18
Interesant . Eu zic sa se opreasca studiile pentru Academia de Politie pe care, observ, ca toti o denigreaza si o subestimeaza, iar pe viitor sa formam agenti din propria curte pentru a ocupa functii de conducere importante .
Aaa..am uitat sa mentinonez, agenti care, poate , in trecut au ocupat de asemenea importante functii in minerit, industria petroliera sau electrica , etc etc etc.
Cum ramane cu acei agenti care executa functii de conducere cum ar fi sef tura, doar pentru ca in anumite unitati statul nu permite incadrarea sau pur si simplu nu se doreste ocuparea acelor posturi libere, agenti care , cu destula vechime in sistem, numara pe degete cand scriu un registru de apel, sau care la cea mai mica situatia mai incomoda isi suna sefii sa vada cum rezolva situatia ?
Persoane fara nicio responsabilitat e, persoane care "merg dupa dictare" datorita faptului ca, AU EXPERIENTA SI INVATA ALTI OFITERI care vin din Academii .
Pastrati distanta si nu mai fiti frustrati !
Citat
-5 #41 Ofiter 06-11-2017 07:57
Ideea este sa existe o ierarhie!!! Ce avantaje au absolventii de academii???Eu nu vad nici unul din contra dezavanaje!!!
Citat
+7 #40 Nik 06-11-2017 07:28
Citez pe Ofiter:
Nu este normal ca agentii sa treaca direct pe functii de conducere!!!! Sa o ia treptat! Ofiter de executie apoi functii de conducere!!! Noi absolventii de academii trebuie sa luam atitudine !!!


Tu marele ofiter de academie cand vi in unitate inveti meseria pe teren de la un agent mai vechi si bine instruit pe care-l respecta hotii si seful tau de serviciu, apoi faci raspunssuri pe la ANP ( esti o mica (editat)), tu trebuie sa inveti mai bine ca agentii si o sa ajungi mare sef. In prezent sunt ofiteri de executie care nu au vrut sa-si asune responsabilitat ea unei functii de conducere , subt agenti care indeplinesc atributiile unei functii de conducere, daca ei aunt buni acum , pe stata de ce nu ar fi buni, ca esti (editat) dumnetaa??? Vai de agentii aia carora o sa le fi tu sef daca o sa ajungi candva, dar n-as crede !!!
Citat
-4 #39 Vlad 06-11-2017 01:03
Citez pe Un agent admis:
Sant unul dintre agentii care au luat concursul pentru o functie de conducere. Am luat primul, cu 2-3 puncte fata de ofiterii cazuti sub mine. Eu cred ca ofiterii care participa la concursuri si sant frustrati ca nu au luat, ar trebui sa mai studieze legislatia inainte de a participa, sa fie mai pregatiti, apoi sa se apuce de comentarii. Am si eu fiu care a terminat academia, dar nu gandeste ca voi. Va doresc bafta la concursurile viitoare si nu mai suferiti ! Santeti tineri aveti timp, eu am incercat de multe ori pana am reusit sa trec de interviu, desi dadeam raspunsuri corecte nu ma lasau sa trec pentru ca eram agent (asta e parerea mea).
.
Nu stiu cum ai luat examen de ofiter scriind "santeti" in loc de sunteti?
Citat
+5 #38 Bizaar 05-11-2017 23:18
15 Martie 2002.aniversam câțiva ani de viața și aveam și cv decand lucram la PNT.agitatie mare la camerele de periculoși.cnv bubuia de mama focului in USA. Ma apropii de vizeta , nu îndrăznesc sa o deschid.in spatele meu OSU, un locotenent. Ii zic ...sa mai așteptăm puțin.inca nu e cazul sa discutam cu ei, poate se mai calmează . După 5 minute... liniște, parca bănuiam cv, deschid vizeta stand intr o parte , in secunda doi , o mare țeava de metal străpunge aerul înspre mine.ofiterul încearcă sa ma împingă sa nu fiu lovit, țeava îl lovește in mâna. Urmează o ploaie de borcane și căni înspre USA.vizeta nu mai putea fi închisă,începe sa urle toată secția.dlor ofițeri...dlor agenți...avem un sprijin mare in aceste Sindicate.haide ti sa ne unim ai sa fim constructivi. Multă sănătate și putere de munca dle Teoroc
Citat
-1 #37 Alin B. 05-11-2017 22:55
Dle Teoroc, acolo la drepturi nu se pot introduce niste prevederi si pentru protectia noastra, ceva de genul (cum e la civili)
a)Indemnizatia pentru trecerea temporară în alt loc de muncă si indemnizatia pentru reducerea timpului de munca. Angajatul care datorita unei boli profesionale, a unui accident de munca sau a unei boli dobandite cu ocazia exercitarii profesiei, nu isi mai poate desfasura activitatea la locul de munca anterior manifestarii riscului asigurat sau care nu mai poate realiza durata normala de munca poate beneficia, la cerere, de trecerea temporara in alt loc de munca sau de reducerea cu o patrime a timpului normal de lucru. Cuantumul acestor indemnizatii este egal cu diferenta dintre media veniturilor salariale din ultimele 6 luni si venitul salarial brut realizat de asigurat la noul loc de munca sau prin reducerea timpului normal de munca, fara a se depasi 25% din baza de calcul si se acorda pentru o perioada de de cel mult 90 zile intr-un an calendaristic in una sau in mai multe etape.
b)Compensatii pentru atingerea integritătii. Se acorda, angajatilor care in urma unei boli profesionale, a unui accident de munca sau a unei boli dobandite cu ocazia exercitarii profesiei, raman cu leziuni permanente care produc deficiente si reduc capacitatea de munca intre 20 – 50%. Criteriile si grilele pe baza carora se acorda compensatiile pentru atingerea integritatii sunt stabilite prin Decizie a directorului general al ANP.
c) Despăgubiri în caz de deces. In cazul decesului angajatului ca urmare a unui unei boli profesionale, a unui accident de munca sau a unei boli dobandite cu ocazia exercitarii profesiei, se acorda despagubire, la cerere, unei singure persoane, care poate fi: sotul supravietuitor, copilul, parintele, curatorul, tutorele, mostenitorul – in conditiile dreptului comun, sau persoana care dovedeste ca a suportat cheltuielile ocazionate de deces. Cuantumul despagubirii este stabilit prin Decizie a directorului general al ANP si se acorda pe baza certificatului de deces (original si copie), act de identitate solicitant, acte de stare civilă ale solicitantului, din care să rezulte gradul de rudenie cu decedatul sau acte din care rezulte că solicitantul a suportat cheltuielile ocazionate de deces.
Si pt ca nu mai am mult pana la pensie, intreb din interes personal daca nu se poate si o prevedere cu ajutoarele la pensionare, ca am inteles ca nu mai se acorda.
Va multumesc.
Citat
0 #36 Academia 05-11-2017 22:53
Citez pe Ștefan Teoroc:
Statutul nostru in vigoare permite (de 8 ani!!!) agentilor sa ocupe functii de conducere de orice nivel in sistemul penitenciar, inclusiv dir gen!!!

Cu toate acestea se cunosc doar cateva mici exceptii, in rest, nu exista efecte cuantificabile ale acestei prevederi. Ne-am fi asteptat ca si alte prevederi din statut sa suscite interes

Proiectul pe marginea caruia ne agitam a fost in discutie ani de zile inclusiv pe acest aspect. Se introduce o limita, nu se scoate vreuna. Nu discuta nimeni de modificari in planul drepturilor la chirie transport, de cercetarea disciplionara sau altele / am ramas blocati in treaba cu noi-ofiterii si noi-agentii

Dar daca de maine nu ar mai fi doua corpuri ci unul singur, denumit ofiteri de penitenciare? Si toti am fi ofiteri, mai mari sau mai mici, dar cu diferente foarte mici? Pe ce ne-am mai contrazice acum?

Eu zic ca transferam in spatiul public niste probleme care in realitate nu exista. Nu exista o dusmanie intre cele doua corpuri si nici nu este normal sa existe. In tot ceea ce suntem acum, sistemul militar inca are radacini adanci, insa ar trebui sa realizam ca de 13 ani suntem functionari publici si nu militari, si sa avansam nu sa regresam! Suntem departe de a fi cel mai performanta sistem penitenciar din lume, iar in lume sunt doar cateva militare. Restul sunt civile.

Ce inseamna progresul asta sa ne facem directoru dasdrp sefi de servicii sir gen adj din agenti...sa ne uitam la altr sistrme civile unde toti sunt officers hm royal prison service fbi cia federal bureau of prisons si ve ti observa ca nu exista asa ceva....un exemplu doresc si eu de tara care face promovarile in stilul asta...
Citat
+3 #35 Academia 05-11-2017 22:49
Citez pe Ștefan Teoroc:
Statutul nostru in vigoare permite (de 8 ani!!!) agentilor sa ocupe functii de conducere de orice nivel in sistemul penitenciar, inclusiv dir gen!!!

Cu toate acestea se cunosc doar cateva mici exceptii, in rest, nu exista efecte cuantificabile ale acestei prevederi. Ne-am fi asteptat ca si alte prevederi din statut sa suscite interes

Proiectul pe marginea caruia ne agitam a fost in discutie ani de zile inclusiv pe acest aspect. Se introduce o limita, nu se scoate vreuna. Nu discuta nimeni de modificari in planul drepturilor la chirie transport, de cercetarea disciplionara sau altele / am ramas blocati in treaba cu noi-ofiterii si noi-agentii

Dar daca de maine nu ar mai fi doua corpuri ci unul singur, denumit ofiteri de penitenciare? Si toti am fi ofiteri, mai mari sau mai mici, dar cu diferente foarte mici? Pe ce ne-am mai contrazice acum?

Eu zic ca transferam in spatiul public niste probleme care in realitate nu exista. Nu exista o dusmanie intre cele doua corpuri si nici nu este normal sa existe. In tot ceea ce suntem acum, sistemul militar inca are radacini adanci, insa ar trebui sa realizam ca de 13 ani suntem functionari publici si nu militari, si sa avansam nu sa regresam! Suntem departe de a fi cel mai performanta sistem penitenciar din lume, iar in lume sunt doar cateva militare. Restul sunt civile.

Din punctul meu de vedere demilitarizarea a adus un anumit progres dar a facut si mult rau....am fost recent intro vizita la colegii unguri inyr un penitenciar rms de langa budapesta...ce am putut sa vad in sistemul ala militarizat u fost detinuti care nu comentau nu iti luau raportul in p..la erau la prigram erau ordonati si aliniati in camere supraveghetoru era respectat nu era sclav al hotului dispozitiile date hotului se executau nu se comentau...parc a eram in alta lume nu in penitenciar...s i da aia sunt militari, sa nu uitam ca si politia noastra ii ia drept model in implementara noilor procedurri de lucru ale politiei.
Citat
+15 #34 Ștefan Teoroc 05-11-2017 22:39
Statutul nostru in vigoare permite (de 8 ani!!!) agentilor sa ocupe functii de conducere de orice nivel in sistemul penitenciar, inclusiv dir gen!!!

Cu toate acestea se cunosc doar cateva mici exceptii, in rest, nu exista efecte cuantificabile ale acestei prevederi. Ne-am fi asteptat ca si alte prevederi din statut sa suscite interes

Proiectul pe marginea caruia ne agitam a fost in discutie ani de zile inclusiv pe acest aspect. Se introduce o limita, nu se scoate vreuna. Nu discuta nimeni de modificari in planul drepturilor la chirie transport, de cercetarea disciplionara sau altele / am ramas blocati in treaba cu noi-ofiterii si noi-agentii

Dar daca de maine nu ar mai fi doua corpuri ci unul singur, denumit ofiteri de penitenciare? Si toti am fi ofiteri, mai mari sau mai mici, dar cu diferente foarte mici? Pe ce ne-am mai contrazice acum?

Eu zic ca transferam in spatiul public niste probleme care in realitate nu exista. Nu exista o dusmanie intre cele doua corpuri si nici nu este normal sa existe. In tot ceea ce suntem acum, sistemul militar inca are radacini adanci, insa ar trebui sa realizam ca de 13 ani suntem functionari publici si nu militari, si sa avansam nu sa regresam! Suntem departe de a fi cel mai performanta sistem penitenciar din lume, iar in lume sunt doar cateva militare. Restul sunt civile.
Citat
-6 #33 Academia 05-11-2017 22:04
Citez pe Aida Ciobanu:
Inteleg din comentarii ca tinerii ofițeri nu-și găsesc locul in sistem. Ca nu mai incap de agenți si tin morțiș sa-si arate mușchii. Nici nu bănuiți tineri domni ce repede va pot demonstra agentii cu experiență unde este locul fiecăruia în situații de urgență . Păstrați cei 7 ani de acasă și observați pe cei care au ocupat prea devreme functii de conducere. Le-a căzut căciula pe ochi. Si fac rau sistemului. Sper ca nu doriti functii cu orice preț. Linia morală se schimba in acest caz.

Tocmai despre asta vorbim oameni ce ocupa prea rpd fctii de conducere ...agenti care deachid si inchid usi care supravegheaza un permitru sefi de servicii.....
Citat
0 #32 Von Stauffenberg 05-11-2017 22:02
Citez pe Costi:
Nu inţeleg de ce atâta indignare,domnilor ofiţeri?Au fost,cred,3 cazuri in care agentul a ajuns director si inca unul bun!Cred ca ar cam trebui sa mai puneţi si dumneavoastra osul la treaba,domnilor ofiţeri!Oricum sarcinile voastre in proporţie de 50%sunt facute de palmași!

Deci din 3 unul bun 30%reusita exact despre asta vorbeam.!!!
Citat
-11 #31 Rasul curcilor 05-11-2017 21:59
Citez pe Kristu:
De rasul curcilor, chiar ai fi de rasul curcilor daca la primul pas pe care-l faci in puscarie nu ti-ar sta in spate agentii asti :D a pe care-i desconsideri atat de mult.
Tu ala, Vivat Academie! Revolutionarule! Ai citit macar comentariul lui Stefan Teoroc? In cateva paragrafe ti-a deschis capul. Daca ai asa ceva si daca-i purtator de creier. Cunosti sistemul putin mai bine decat bunica-mea. Si mai vrei si sindicat. Fa-ti! Vei fi urmat, cu siguranta. :D :D :D

Citez pe No name:
Pentru---Rasul Curcilor---in special.
Ce sunt eu in cadrul sistemului nu are inportanta in acest context dar dumneata esti extrem de frustrat.
Sunt convins ca nu demult ai participat la un concurs pe un post de conducere unde ai pierdut in fata unui subofiter.
Asa este?
Cum se face asta avand in vedere ca toti subofiterii sunt niste prosti absolventi de Tg Ocna cu facultati facute pe bani?
Decat sa fi asa de suparat mai bine ai fi mai serios iar rezultatele vor aparea.
Maturizeaza-te!!!
Va saluta cu respect un coleg de arme sindicalist.

Stai linistit cum zicea o doamna pe aici am mintea odihnita si antrenata la invatat si da am concurat cu agenti pe functii de cel mai inalt nivel in operativ si da am reusit sa le ocup...dar simplul fapt de a concura cu un agent pe fctii de dasdrp sef serviciu director mi se pare putin deplasat asta daca ne consideram un sistem serios performant eficient si eficace care nu ne promovam relatiile si cunostintele in functii de care depind oameni evolutia lt formarea performanta etc...ce se face omul ala cand nu stie ce are de facut cand nu stie in ce directie sa o ia...in fine suntem singurii din aistemul de ordine publica si sig nationala care facem asta...domnule stefan asta daca mai apartinem categoriei( daca citim l 293 ve ti observa ca exista 3 trimiteri la ierarhia organizatorica si functionala o reminiscenta comunistoida si militaroida nu???) Eu sustin sa ne transferam din sistemul asta in subordinea primariilor consiliilor judetene prefrcturilor si atunci putem sa facem ce vrem...ne facem secretarele directori generali asistentele adjuncti si economistii sefi de tura...nu ca nu s ar intampla asta acum!!!!!
Citat
0 #30 Stelu 05-11-2017 21:59
Cum să avem cel mai incapabil ministru ever!? :-|
Citat
0 #29 Valu cel mare 05-11-2017 21:38
Trebuie măcar să le arătăm baioneta...pt.v orbe s-ar putea sa fie târziu... 8)
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • Edy 22.11.2017 10:09
  Pt eu.ro Noi suntem SNLP si lucram la MJ. Ce ar însemna să luăm atitudine ...

  Read more...

   
 • Cristian Tudorache 22.11.2017 09:08
  Declaratiile sunt totusi declaratii. Sunt convins ca, desi este ministru ...

  Read more...

   
 • eu.ro 22.11.2017 08:47
  de ce nu luati atitudine la declaratia de luni a celei de la interne ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 21.11.2017 22:15
  Tocmai am spus ca se fac calcule / nu le facem doar noi / le fac toate ...

  Read more...

   
 • minerul 21.11.2017 21:21
  Am sa continui în aceeași nota cu domnul Mincu... la ce să ne așteptăm ...

  Read more...

Google AdS