www.snlp.ro Web analytics

Atentie, politia penitenciară! Interventie sindicala unitara, in Parlamentul Romaniei

tudorel toaderAsa cum am anuntat in articolul anterior, astazi, incepand cu ora 16,00, sindicatele din penitenciare au avut reprezentanti in Camera deputatilor, in sedinta comuna a Comisiei juridice si a Comisiei pentru drepturile omului, pe modificarea Legii nr 293/2004. SNLP si FSSP au depus un set comun de amendamente iar FSANP un alt set, similar. Insa, pentru a facilita reusita demersului, inainte de sedinta susmentionata am convenit cu totii pe un proiect unic, respectiv cel care include si aspectele ramase in divergenta cu ANP/MJ, inserate evident, in varianta sustinuta de sindicate. Iar pentru sedinta am stabilit ca vor lua cuvantul doi dintre noi, care se vor completa reciproc ceea ce am si facut. Click pe foto pentru marire imagine

MJ a avut la sedinta un reprezentant in persoana lui Mihai Cucu, un personaj despre care mai bine nu povestim decat sa ne apucam sa-l balacarim, intrucat nimic bun nu ne amintim de el. Cucu a oferit o imagine destul de incoerenta a ministerului sustinand proiectul restrans si balmajind apoi niste fraze dezlanate privitor la proiectul extins. Pe langa interventiile sindicale si cele ale presedintelui comisiei, a mai intervenit un deputat care a facut referire la bicameralism si alte aspecte insa nu a impresionat prea tare pe nimeni. ANP nu a avut reprezentanti, avand interdictie toaderiană (detalii – maine). Material video:

Captura de ecran din 2017.11.06 la 21.44.39

Proiectul Pl-x 375/2017 la care am lipit modificarea extinsa a statutului nostru, intr-un demers oarecum atipic pentru procesul legislativ din parlament, are prevazuta in fisa de proiect necesitatea depunerii unor rapoarte de catre trei comisii de specialitate din Camera deputatilor. Asa cum ne asteptam, finalul sedintei a adus o amanare de o saptamana a redactarii rapoartelor, urmand sa ne revedem in aceeasi formatie, dupa ce MJ isi va exprima un punct de vedere.

Mai stim ca miercuri Tudorel Toader vrea sa se vada cu noi, cum ziceam, la o zi dupa termenul de redactare a raportului (bine ca am reusit amanarea cu o saptamana). Dar de fapt, Tudorel Toader nu vrea sa se intalneasca cu noi si in general nu vrea sa cam faca nimic nici pentru noi si nici pentru colegii din probatiune. Dar nu are incotro! Misiunile lui sunt scurte si clare pe linie de partid. Ca bine zic lozincile recente din strada. Curand o sa-i compunem si noi cateva! Uitase pana si de hotararea cu cele 1000 de posturi suplimentare pentru sistemul penitenciar, desi a promis in fata prim-ministrului! Si-o scosese de pe creier inainte de a o promova la guvern. Bine ca mai existam si noi!

Nu stim de ce este ministrul nostru atat de dezinteresat de personalul din penitenciare si de ce inca nu a aflat cum se denumesc consilierii de probatiune, iar de grefieri nu prea vrea sa auda. Probabil toate aceste lucruri sunt complicate si-l obosesc. Este coordonator al unor structuri care nu-l intereseaza. El este ocupat cu creatia de partid. Pe fostul sef al probatiunii, Dima, l-a mancat pielea sa ameninte cu demisia daca ministrul nu va face ceva pentru probatiune. Demisia s-a aprobat instant. Tudorel Toader vrea doar liniste ca sa cugete. El ar fi avut mare nevoie de un minister fara salariati. E obisnuit cu studentii ascultatori sau cu auditoriul linistit.

Un mesaj scurt de final, pentru un ministru care ar trebui sa se intereseze de la predecesori cum e cu mesajele astea de la noi, cat sunt ele de reale: daca statutul nostru nu va merge mai departe acum, in forma convenita inclusiv cu premierul Romaniei, iar proiectul depus de MJ la parlament va trece fara amendamente ca urmare a blocajului indus de la MJ, vom iesi in strada si vom cere demisia lui Tudorel Toader, iar alaturi de noi vor fi si alte categorii de salariati din coordonarea MJ. Daca nu cumva si alti cetateni care s-au saturat, ca si noi, de teorii de drept fara finalizare.

 

14 COMMENTS

  1. Sunt multe situatii in tara cand agentii de ani de zile suplinesc pe ofiterul de la evidenta,ofiterul sef de tura,ofiterul educator,ofiter la finaciar,etc pentru ca sunt putine posturi sau nu sunt ocupate si pentru ca activitatea sa se poata derula corespunzator, agentii isi asuma aceste atributii pentru ca pur si simplu nu au ce face si trebuie sa accepte. Nu doar cei care suplinesc functii de conducere, ci si aceasta categorie de agenti aflati in situatiile prezentate si sunt foarte multi in unitatile ANP. Trebuie ori incadrati ca agenti cu studii superioare conform noii legi de salarizare, ori sa sustina sindicatul un demers ca cei care au in fisele posturilor atributii ce necesita studii superioare sau de ofiteri pe perioada cat indeplinesc acele atributii sa fie platiti ca atare. Fara un demers si o sustinere sindicala nu o sa li se faca dreptate acestor oameni si li se pun aceste sarcini in carca colegilor, pe considerentul ca au studiile necesare si sunt capabili sa duca la indeplinire sarcinile primite.Cred ca suntem cu totii constienti ca ca un agent de la evidenta trebuie sa aiba cunostinte juridice-dreptul, agentul de la contabilitate studii superioare in domeniu pentru ca situatiile ce se cer in acest moment sunt foarte complexe, agentul de la educativ face programe educative,consilieri educationale si e nevoie sa aiba studii in domeniu si exemplele pot continua.

  2. Cu ce ne-a mai prostit ministrul azi la intalnirea cu sindicatele? Iesim in strada???

  3. Domnule Teoroc,poate in discutiile pe care le purtati cu MJ si ANP veti aduce in discutie si faptul ca noua lege de salarizare prevede pentru prima data si functii de agenti cu studii superioare si corect ar fi ca cei care se folosesc de agentii cu studii superioare de 10-15 ani (ma refer la sistem-la ANP,la unitati), sa-i si incadreze ca atare daca legea prevede aceste functii. Nu e normal ca si ANP-ul sa alinieze statele de functii dupa noua lege si aici ma refer la situatia agentilor cu studii superioare?Este clar ca vor fi putine astfel de functii dar daca sunt prevazute in lege, este normal ca sindicatul sa sprijine aceasta categorie de colegi care au studii superioare si au atributii de servici care necesita un nivel de pregatire superior studiilor medii. Nu stim daca intre sindicate si ANP a fost o astfel de discutie pe aceasta tema, dar corect ar fi sa fie si multi colegi din tara asteapta sa ii sprijiniti pe aceasta tema.Sunt anumite functii in unitatile penitenciare in care agentii trebuie sa aiba studii superioare datorita complexitatii si specificul acestor functii-de ex.la contabilitate,evidenta,educativ,etc.Speram ca veti discuta cu cei din conducerea ANP aceste aspecte sesizate, mai ales ca pentru aceasta categorie de colegi va fi doar o recunoastere a studiilor, o recunoatere morala sau cum vreti sa o denumiti pentru ca financiar din grilele prezentate diferenta de salarizare dintre un agent cu studii superioare si unul cu studii medii este de doar 100 de lei, dar colegii aflati in aceasta situatie isi asuma riscuri si responsabilitati insa nu sunt si renumerati conform muncii prestate.Va rugam sa ne dati un raspuns.Numai bine.

  4. Marius – citeste art urmator / postam imediat / dar am explicat deja
    Ofiter – nici agentii si nici ofiterii nu sunt plafonati la acest moment si nu noi dorim plafonarea / discutia este doar cu privire la nivelul pana la care vor fi plafonati / 7 ani am putut functiona fara plafoane si nu a murit nimeni / brusc ne trezim ca avem o problema / insa nu este a noastra, a sindicatelor

  5. De ce agentii au crescut pana la sef serviciu si ofiterii plafonati la sef serviciu? Daca tot ati crescut la agenti pana la nivel de sef serviciu lasati ofiterii de executie fara limita…

  6. Dl Teoroc…ne puteți spune, va rog, de ce din partea ANP nu a fost nimeni prezent…? Îmi este greu sa cred că nu au vrut sa vina… Oare initial se dorea o discuție doar pe răspundere disciplinară și sindicatele au încercat sub pretextul ,, avemnoi ceva care cuprinde și asta , dar și ceva mai mult” să introducă proiectul de modificare al 293… Care de fapt modifica foarte multe…deci…este o noua lege…

  7. Doream sa întreb dacă s-a primit răspunsul de la Casa de Pensii Mai referitor la Oug 59…….Se mai indexează sau Nu pensiile la cei pensionați în august și sept. 2017 cu 5.25 % ? Nu știm și nu au venit nici deciziile din perioada asta.

  8. Nu stiu daca e relevant sau nu, dar l-a informat cineva pe premier ca „ordinul” sau in privinta statutului nostru este pur si simplu ignorat ( ca sa nu folosesc o expresie mai dura) de catre dl T.T.??? Sunt curios ce reactie ar avea dl Tudose..

  9. ANP nu exista??n am văzut pe nimeni prezent,nu am auzit vreo luare de poziție.director general,adjuncți,purtători de cuvânt,etc?bizaar…

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)