Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Front comun. Desi suntem oropsiti, avem caracter!

partnership firmLaboratoarele guvernamentale au supus experimentelor nu numai politica fiscala ci si politica custodierii detinutilor. Iar cobaii si i-au procurat pe baza atributiilor din fisele de post. Tinte sigure: personalul din serviciul evidenta si personalul responsabil cu introducerea datelor, necesare calculului care determina punerea in libertate. In fata unui tambur in miscare, acestia asteapta cu infrigurare plesnitura de glont. A glontului angrenat de un mecanism legislativ herupist, ca sa nu-l numim chiar indecent, dupa modul in care au actionat cu punerea la dispozitie a normelor de aplicare.

Desi aparent fara importanta, pe fondul implicarii unui numar relativ mic de salariati, munca acestora a fost galerica, cu implicatii sensibile pentru societatea civila. Cand sunt inchisi, detinutii sunt victimizati, cand sunt pusi in libertate, aceeasi societate devine brusc speriata de prezenta acestora pe strazi. Si, evident, orice posibil eveniment implica in discutii si judecati taioase o mana de oameni, salariati ai sistemului penitenciar.

Cat putem si cum putem suntem alaturi de cei pusi sa-si asume o lege controversata, o lege cu mari carente in sfera aplicabilitatii. Ne-am descurcat in momente de maxima tensiune, cand detinutii erau pe cladiri sau baricadati in camerele pe care le incendiau. Am intervenit in conflicte si am detensionat situatii cu risc, castigandu-ne relevanta ca mecanism util structurii de siguranta. Vom face front comun si pentru aplicarea unei legi cu incidenta pe punerea in libertate a detinutilor. 

Comentarii  

+5 #2 Prison info 11-11-2017 19:03
Desi unii par a nu intelege sau se fac ca nu inteleg, presiunea, riscul si volumul de munca pe acesti colegi a fost si este enorm.
Trebuie ajutați si sustinuti chiar daca au fost greseli, pentru ca ele nu numai ca nu au fost intenționate dar se datoreaza modului si timpului in care legiuitorul a inteles sa faca aceasta grațiere mascată.
Citat
+6 #1 Justitiarul 11-11-2017 18:08
Domnule Stefan ce se va intanpla de la 1Ianuarie 2018 cu sporul hiv si tbc va fi si el diminuat la 30%. Si SD se vor mai platii la anul ,pentru ca exista voci ca le vom pierde. Va rog sa ne spuneti daca stiti. Va multumesc.
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • Edy 22.11.2017 10:09
  Pt eu.ro Noi suntem SNLP si lucram la MJ. Ce ar însemna să luăm atitudine ...

  Read more...

   
 • Cristian Tudorache 22.11.2017 09:08
  Declaratiile sunt totusi declaratii. Sunt convins ca, desi este ministru ...

  Read more...

   
 • eu.ro 22.11.2017 08:47
  de ce nu luati atitudine la declaratia de luni a celei de la interne ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 21.11.2017 22:15
  Tocmai am spus ca se fac calcule / nu le facem doar noi / le fac toate ...

  Read more...

   
 • minerul 21.11.2017 21:21
  Am sa continui în aceeași nota cu domnul Mincu... la ce să ne așteptăm ...

  Read more...

Google AdS