Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

La o zi dupa. Episodul III. Maine, din nou - in Parlament, cu statutul special

Captura de ecran din 2017.11.13 la 19.31.06

UPDATE: pe data de 14.11.2017, ora 14,00 in cadrul Comisiei juridice din Camera deputatilor dezbaterile comisiei in vederea depunerii raportului pe proiectul de modificare a L.293/2004 au fost amanate cu inca o saptamana in asteptarea pozitiei MJ. MJ nu a avut participant la sedinta comisiei! Astazi 15.11.2017, de la oras 10,00 a fost planificata o sedinta MJ/ANP/sindicate pe tema proiectului, ulterior a fost decalata ora pentru 12,00 iar in final ministrul a transmis ca nu poate participa. Aflam ca se preconizeaza o intalnire luni la ora 14,00 dar probabil se va decala pentru... o zi dupa! In lipsa unei pozitii MJ, SNLP sustine varianta de proiect in versiune sindicala. Din ce in ce mai clar este ca Tudorel Toader evita si tergiverseaza.

ARTICOL INITIAL: Maine la ora 14,00 Comisia juridica din Camera deputatilor se regrupeaza avand pe ordinea de zi statutul nostru special. Deocamdata in versiune sindicala, fara amprente de minister pe el. Cu exceptia a ceea ce au trimis (initial) de ne-au enervat. Cateva pagini doar despre cum sa fim pedepsiti mai dur. Daca maine este sedinta Comisiei juridice, cand credeti ca este planificata intalnirea cu Tudorel Toader pe teme de politie penitenciara? Poimaine, cum altfel. Ca de obicei, la o zi dupa! Mai intai intalnirea magistrala pe remedii compensatorii, apoi prima intalnire pe statut si acum, cea care urmeaza miercuri. Toate - la o zi dupa termenele limita.

Ramane de vazut ce va decide comisia pe baza propunerii MJ (inevitabile, zicem noi) de amanare a redactarii raportului. Daca nu se va amana, se va vota un proiect. Speram - versiunea noastra. Daca va fi versiunea MJ, vom reactiona sindical. Daca se va amana, intalnirea cu Tudorel Toader "de dupa" va avea un sens, urmand ca MJ sa-si sustina in sfarsit varianta completa de proiect. In acest ultim caz, se va produce o noua intalnire in Parlament pe statutul MJ aflat mai mult sau (de preferat) mai putin, in coliziune cu cel sustinut de sindicate. Ideal era sa avem o singur a forma care ar fi multumit toti partenerii sociali si ar fi fost adoptata lejer din prima runda. Dar, deh, orgolii...

Dincolo de detaliile procedurale, observam un curent de ostilitate dinspre tinerii ofiteri (in special absolventi de academii - de politie sau militare) spre corpul agentilor dar mai precis spre accesul apreciat ca prea liber, al acestora, pe functii de conducere. Toate propunerile de modificare inclusiv cea referitoare la politia penitenciara devin neinteresante, o singura propunere fiind cea care a captat cu totul atentia tinerilor ofiteri. Este vorba despre blocarea accesului (acum liber!) al agentilor la functii de conducere mai mari de sefi serviciu. Intelegem ca se doreste blocarea integrala a acestui tip de concurs, cu stabilirea trecerii progresive mai intai in functii de executie (desi blocate pentru repartitia absolventilor de academii) si apoi in functii de conducere.

SNLP reprezinta deopotriva ofiteri si agenti iar printre liderii SNLP avem un numar consistent de ofiteri, chiar si de conducere. Pana acum am reusit sa convietuim in buna pace si sa pretindem macar, ca suntem o echipa, insa, cum anticipam la un momentdat, schimbarea de generatii ca efect al pensiilor militare dar si al numarului mare de concursuri organizate, va perturba puternic curentii instalati in ani. Mii si mii de colegi noi, vor incepe sa castige rapid experienta de sistem si venind cu energia tineretii, vor exprima repede opinii in forme si modalitati diversificate.

Inca de la demilitarizarea din 2004, agentii din sistemul penitenciar au avut acces liber spre functii de management dar cu toate acestea numarul total al celor care au ocupat astfel de functii, in 13 ani, este destul de mic, respectiv 1% din corpul agentilor. Am cerut situatii administratiei, pe care le vom pune la dispozitie intr-un articol dedicat acestei probleme, intrucat intelegem perfect si modul in care tinerii ofiteri isi vad diminuate perspectivele din planul carierei ca urmare a ocuparii posturilor de conducere la care oricine este indreptatit si chiar incurajat sa spere.

Anticipam doar una dintre tezele pe care le vom trata in articolul pe aceasta tema si anume aceea ca sindicatele din penitenciare niciodata nu au militat si nu au sustinut prevederi care genereaza pierderea unor drepturi castigate pentru personal, cu greu, inclusiv in urma unor negocieri, proteste, procese sau sesizari pe discriminare. Este deosebit de greu, cand ai doua corpuri profesionale, sa poti gandi prevederi in planul carierei, care sa multumeasca total ambele corpuri. Insa promitem sa detaliem pe subiect si in mod clar incurajam exprimarea de opinii si sugestii astfel incat sa putem gasi o linie democratica de abordare, care sa nu prejudicieze niciuna dintre parti. Un citat celebru rezuma ideea (click pe poza articol).

Comentarii  

-1 #101 eu 20-11-2017 22:11
Citez pe Ofițer:
Citez pe eu:
90% din ofiteriii sistemului se cred Dumnezeu,dar sunt (editat)!!!! slabi pregatiti,inferiori mental unui agent cu vechime,dar ce sa ceri???

Ce părere bună ai despre tine! Dar ore de ce ai rămas doar acolo jos dacă ești așa bine pregătit “mental”? Păstrează-ți frustrările dobândite datorită incapacității tale de a evolua profesional. Trebuia să și poți nu doar să îți dorești!

domnule ofiter,aici jos se face munca si la noi astia de jos apelati pentru tot ce nu stiti,te-ai gandit ca poate chiar nu am dorit sa intru in corpul ofiterilor??? darnu face nimic prefer sa fiu aici jos decat in stratosfera cu tine!!! ma simt muuult mai in siguranta!
Citat
+2 #100 Ofițer 20-11-2017 07:07
Citez pe eu:
90% din ofiteriii sistemului se cred Dumnezeu,dar sunt (editat)!!!! slabi pregatiti,inferiori mental unui agent cu vechime,dar ce sa ceri???

De ăștia ca tine, cu o mentalitate obosită, plini de frustrări să ajungă direct pe funcții de conducere?
Citat
-3 #99 Ofițer 20-11-2017 07:05
Citez pe eu:
90% din ofiteriii sistemului se cred Dumnezeu,dar sunt (editat)!!!! slabi pregatiti,inferiori mental unui agent cu vechime,dar ce sa ceri???

Ce părere bună ai despre tine! Dar ore de ce ai rămas doar acolo jos dacă ești așa bine pregătit “mental”? Păstrează-ți frustrările dobândite datorită incapacității tale de a evolua profesional. Trebuia să și poți nu doar să îți dorești!
Citat
+1 #98 eu 19-11-2017 20:40
90% din ofiteriii sistemului se cred Dumnezeu,dar sunt (editat)!!!! slabi pregatiti,infer iori mental unui agent cu vechime,dar ce sa ceri???
Citat
+4 #97 E4 18-11-2017 23:22
@Mihaiuuuuiuii: pe bune esti ofiter? Ai frustrari multe.Si mari.Si nu esti singurul ofiter care sufera de mania grandorii pentru ca in cei 23 de ani de activitate am tot sperat ca tinerii care vin din academie sa schimbe ceva.Practica mi-a demonstrat ca de multe ori cei veniti din academie sunt mai rai si mai (editat) moral decat multi din aia vechi si comunisti.Si au credinta ca agentii sunt niste fiinte inferioare lor, niste suboameni, uitand ca de multe ori cand ajung ST invata de la un subom desta de-l desconsidera.La puscarie fiecare are rolul, locul si importanta lui.Manati de un salariu mai mare decat la privat in ultimul timp au inceput sa mai apara si oameni capabili in sistem prin angajare directa si atunci sunt unii care se simt amenintati de concurenta si incearca sa schimbe regulile jocului sau sa-si inbunatateasca sansele.Cum spuneam, niste (editat).Si nu v-am injurat.
Citat
+3 #96 Cristian Tudorache 18-11-2017 22:07
#95 Mihaiu 18-11-2017 21:52 - faptul ca am exprimat unele opinii care nu converg punctului unora de vedere inseamna ca ma pozitionez tendentios fata de toata tagma ofitereasca? Acest sindicat traieste cu agenti si ofiteri laolalta. Si ne respectam in aceeasi masura chiar daca unele opnii contravin punctelor noastre de vedere. Asa am supravietuit si vom supravietui in continuare. N-am marginalizat si nici nu ne-am radicalizat in favoarea agentilor asa cum fals induci aceasta idee. Cam cine crezi ca e de vina pentru faptul ca ponderea agentiulor este mai mare decat a ofiterilor?
Citat
-4 #95 Mihaiu 18-11-2017 21:52
Citez pe Tot un coleg:
Domnilor, ne-am saturat de diplomația voastră mascată pentru cauza pe care o tot susțineți că o apărați : echitabilitatea și corectitudinea intre agenți și ofițeri. Dorim să înțelegeți, noi, așa zisii "ofițeri cu academie" ( de parcă ar mai conta pentru voi ), nu dorim un avantaj, dorim adevărata cauză morala, sa se respecte o logica a ierarhiei in acest sistem uitat. De ce? Ptr că suntem oameni care poate au dat de 2 , de 3 ori pentru a fi admiși la astfel de instituții (de altfel singurele din tara care au competența și acreditarea de a crea ofiteri) , facem 3, respectiv 4 ani pentru a fi considerați ofițeri, și pe lângă asta trb să stam 3 ani pentru a da pe o funcție de conducere. Până aici totul e in regula. Dar, mari domni și conducători, spuneti-ne daca dvs considerați că noi dorim ceva cu caracter discriminant, unde este discriminarea daca facem un calcul, în privința agenților sau a noastră. Pur exemplu matematic : 3 sau 4 ani ( academia ) plus 3 , ajungem la 6 ani, respectiv 7. Bun. 1 an Tg Ocna plus 3, ptr că e aceeași regulă aplicabilă, ajungem la 4 ani pentru a avea competența de a candida pe o funcție de conducere. În privința sursei externe nici nu mai vb. Spuneti-ne noua, astora care dorim cică o "revoluție" unde e moralitatea domnul meu? Unde e logica? Unde e discriminarea? Doriți exemplu de statut, uitati-va la MAI. Nu contestăm competența individuală a fiecărui funcționar, dorim doar puțin respect pentru ceea ce ne-am dorit de la început cu viața și cariera noastră. Pe de altă parte, daca dvs garantați existența unor concursuri corecte, echitabile care promovează doar compenta și profesionalismul candidaților nu mai ajungem la discuția de " a ne fi frica " de colegii agenți la concursuri, pentru că nu își are rostul, sunt de acord ca cel mai bun să câștige. Poate nu doriți postarea acestui comment, insa așa consider că trb pusa problema in mod corect.

Citez pe Mircea:
De ce trebuie sa existe o ierarhizare, echitate si o evolutie treptata in acest sistem? Pentru ca, inca de la inceput, cel care merge la academie este constient ca sansele sale de a reusi acolo sunt mult mai mici decat sansele de a reusi la SNPAP; stie ca trebuie sa se pregateasca intens cel putin un an de zile. Mai pe scurt: pentru ca e mai fraier, pentru ca daca ar fi fost mai destept ar fi facut la pas Tg Ocna, in paralel o facultate unde ar fi semnat prezenta la inscriere si la final, iar dupa 4 ani ar fi putut deja concura pe orice functie din acest sistem performant, in vreme ce absolventul de academie ar mai avea de asteptat inca doi ani. Asta e unul din principalele motive pt care nu suntem respectati si pe buna dreptate, pentru ca respectul se castiga prin fapte, prestanta si modul in care te prezinti si actionezi in situatii limita, respectul nu se castiga prin mult ravnitul statut. Scria cineva mai jos ca el are doua facultati si master si prin ce se diferențiază un absolvent de academie de el, care are atatea diplome spre deosebire de una singura a celui cu academia? I-as raspunde ca, printre altele, un absolvent de academie scrie "ai nostri" cu un singur i. Cantitatea conteaza aici, nu calitatea, este? Sistemul asta nu se va face vreodata bine, pentru ca oamenii care isi doresc sa faca ceva si sunt competenți sunt aruncati pe o functie si tinuti acolo, iar apoi isi dau seama ca daca intr-adevar vor sa fie pusi in valoare, acest lucru nu se va intampla in sistemul carmuit de ANP. Singurul gust pe care il au aici e unul de amara dezamăgire. Tineti-o tot asa

Din pacate e sindicatul agentilor... orice coment lasa un ofiter este repede contracarat de domnul Tudorache. Fiecare reprezentant dintr-o clasa sociala isi apara confratii.
Citat
+5 #94 c4 18-11-2017 21:10
Citez pe Tot un coleg:
Domnilor, ne-am saturat de diplomația voastră mascată pentru cauza pe care o tot susțineți că o apărați : echitabilitatea și corectitudinea intre agenți și ofițeri. Dorim să înțelegeți, noi, așa zisii "ofițeri cu academie" ( de parcă ar mai conta pentru voi ), nu dorim un avantaj, dorim adevărata cauză morala, sa se respecte o logica a ierarhiei in acest sistem uitat. De ce? Ptr că suntem oameni care poate au dat de 2 , de 3 ori pentru a fi admiși la astfel de instituții (de altfel singurele din tara care au competența și acreditarea de a crea ofiteri) , facem 3, respectiv 4 ani pentru a fi considerați ofițeri, și pe lângă asta trb să stam 3 ani pentru a da pe o funcție de conducere. Până aici totul e in regula. Dar, mari domni și conducători, spuneti-ne daca dvs considerați că noi dorim ceva cu caracter discriminant, unde este discriminarea daca facem un calcul, în privința agenților sau a noastră. Pur exemplu matematic : 3 sau 4 ani ( academia ) plus 3 , ajungem la 6 ani, respectiv 7. Bun. 1 an Tg Ocna plus 3, ptr că e aceeași regulă aplicabilă, ajungem la 4 ani pentru a avea competența de a candida pe o funcție de conducere. În privința sursei externe nici nu mai vb. Spuneti-ne noua, astora care dorim cică o "revoluție" unde e moralitatea domnul meu? Unde e logica? Unde e discriminarea? Doriți exemplu de statut, uitati-va la MAI. Nu contestăm competența individuală a fiecărui funcționar, dorim doar puțin respect pentru ceea ce ne-am dorit de la început cu viața și cariera noastră. Pe de altă parte, daca dvs garantați existența unor concursuri corecte, echitabile care promovează doar compenta și profesionalismul candidaților nu mai ajungem la discuția de " a ne fi frica " de colegii agenți la concursuri, pentru că nu își are rostul, sunt de acord ca cel mai bun să câștige. Poate nu doriți postarea acestui comment, insa așa consider că trb pusa problema in mod corect.Vreti sa spuneti ca solutia ar fi egalizarea anilor atat pentru agenti cat si pentru ofiteri, astfel ca ei sa poata concura cu aceeasi vechime pentru o functie de conducere?(luan d si scoala in considerare)
Daca luam 2 exemple la intamplare, cele mai frecvente, rezulta urmatoarele:
1. tanar, 20 ani, decide sa urmeze Tg.Ocna. La 21 de ani termina. Este incadrat la un penitenciar unde cel mai sigur o sa stea in foisor 1-2 ani, dupa care sectie sau escorta. Dupa 4 ani dobandeste o oarecare experienta practica in lucrul cu detinutii(aceas ta e piatra de temelie a penitenciarelor)
2. tanar, 20 ani, decide sa faca academia. La 23 ani termina. Este incadrat pe functie de LST(si suplineste seful de tura ocazional). Pe lst sta, sa zicem un an, dupa care vrea pe sef birou sau sef de tura.
Pe la 24 ani ambii pot sa candideze pe o functie de conducere(teore tic)
Din cele 2 exemple, cine o sa isi doreasca si cine o sa candideze pe o functie de conducere mai degraba? Agentul sau Ofiterul? Eu zic ca majoritatea ofiterilor si unii dintre agenti(la nivel national-cantit ate neglijabila).
Tragem concluzia ca problema adevarata nu e cine ajunge primul pe functie de conducere dintre 1 tanar agent si 1 tanar ofiter, ci concursul dintre ofiterii tineri care vor promovare rapida si agentii cu experienta si cu facultate care au luat decizia sa devina ofiteri dupa ani si ani de serviciu.(nicid ecum tineri agenti care vor sa sara din foisor pe functie de conducere-cum se induce ideea prin comentariile anterioare). Toate spusele mele se pot verifica urmarind numarul de agenti care au promovat pe functii de conducere in ultimii 10 ani de zile!
PS: Care ofiter sau agent isi doreste pe functie de conducere un tinerel la care de-abia ii apar primele fire de la mustata?
PS2: Fie ca cel mai bun sa castige!
Citat
+4 #93 E4 18-11-2017 19:04
Citez pe Vrem dreptate!:
S-ar putea ca noi, ofițerii cu academie, sa ne căutam alternative pe la alte instituții, gen SPP, sie, mai, Mapn dacă nu se va rezolva ca sistemul penitenciar sa fie așa cum trebuie!!!

SPP si SIE? Ce gluma buna.
Citat
-3 #92 gigi 18-11-2017 17:34
Acum Scoala de ofiteri se numeste Academie dar tot 3 ani dureaza si studiile sunt considerate superioare de scurta durata dar paradoxal nu mai limiteaza acordarea gradului pana la subcomisar!!! Daca cineva a ales sa faca studii in cadrul unei institutii militare a fost o optiune personala; altii au facut studiile in sistemul civil care nu este cu nimic mai prejos si nu inteleg de ce sunt desconsiderati pentru acest lucru.
Citat
+8 #91 Restu’ 18-11-2017 14:56
Citez pe Ofiter de academie tehnica:
Citez pe Restu’:
M.as risca sa pun un pariu ca 80% dintre cei care au comentat cu atâta patima despre subiect nu au văzut un ghium in toată ‘cariera’ lor profesională. Atât ofițeri, cât si agenți.
Si mi se mai pare ciudata o chestie. Faptul ca proiectul de statut este susțin de ambele sindicate reprezentative din sistem, însă doar aici este înverșunarea.:)
Aaa, si încă o chestie stranie.:) Faptul ca majoritatea ofițerilor care sunt foarte deranjați de aceste modificări provin din facultățile militare tehnice care pregătesc personal pentru sistemul penitenciar si au o vechime de sub 2 ani.
Ar fi interesantă o situație asupra concursurilor pentru funcții de conducere care s.au tot desfășura anul asta ca sa vedem ponderea agenților care au promovat, in unitățile din București promovând doar 1. Si acela pentru ca nu a avut contracandidat ofițer, neîndeplinind criteriile de vechime.
O seara buna si ne vedem maine dimineața la apel. Sau la cafeaua si tigara de dimineața. Spor.


Daca tot te iei tu asa tare de ofiterii astia de academii tehnice, hai sa.ti spun cum sta treaba pe acolo.
In primul rand, exista una singura (A.T.M) care scolarizeaza IT, Transmisiuni si Constructii.
Ofiterii astia vin din academie unde fac cele mai grele cursuri din tara. Pe langa astea, fac si militarie (ceea ce multi dintre angajatii sistemului nu au facut). Stau cate 18-20 in camere foste laboratoare in anu I. Mananca mancare cu viermi si sobolani in cantina.Fac sectoare si invata, in modul brutal, ce inseamna respectul.
Ajung in sistemul anp unde sunt pusi sefi de compartimente (cel putin cei de la IT). Sunt insarcinati cu munca de sef desi primesc un salariu prin jumatea agentilor din subordine (sa nu mai spunem de salariile celor din paza sau medical).
Va rezolva voua, operatorilor, toate )editat= pe care le faceto utilizand abuziv resursele care va sunt puse la dispozitie. Ajung si sa va bage calculatoare/imprimante/telefoane in priza dupa ce v.ati impiedocat de cabluri si sunati disperati ca "nu mai merge porcaria asta".
Cand apare cate o lege noua, va fac suport tehnic sa va usureze munca, si apoi spuneti toata ziua pe blog.urile sindicale cat de proaste sunt instrumentele facute de ei. Nu mai bine ati lucra voi cu pixu si hartia!? Si lista poate continua...
Hai sa vedem ce faci tu, agent, care stai in foisor, cu 1 an de scoala, daca nu cumva ai fost admis din sursa externa, si in cel mai fericit caz si cu o facultate facuta.
Vrei sa avansezi in cariera? Ok. Tot respectu. Insa nu uita aspectele de mai sus care te diferentiaza de ofiterul ala de cariera. Ala, a muncit mai mult ca tine inainte sa ajunga in sitem. Ala a iesit cu nervii praf, cu fire de par alb de la 23 de ani, fata de tine care ai fost un comod.
Asa ca ia si tu usurel avansarile astea. Invata intai ce inseamna sa fii ofiter, si apoi ce inseamna sa fii sef birou/serviciu.
Daca tot vreti atata avansare, propun ca toti ofiterii de cariera sa se dea la o parte, si sa vedem ce iese cu agentii facuti peste noapte ofiteri/sefi.
In militarie exista cu un scop o ierarhie. Pacat ca aici v.ati luat in cap democratia si credeti ca totul vi se cuvine.
Cat despre sindicatele care sunt de acord privind acest proiect facut pe genunchi si doar in favoarea unora, spun doar ca trebuie sa isi justifice si ei cotizatiile lunare. Pe care le primesc, evident, de la agenti in cea mai mare parte.
Insa domnilor presedinti de sindicate, nu uitati ca ANP.UL nu este al vostru si nu sunteti voi cei care conduceti.


Iartă.ma ca te.am supărat asa de tare, o fi de la cablurile alea de le instalezi pentru noi.:))
Sunt absolvent al Academiei de Politie, lucrez de peste 4 ani la una dintre cele mai grele unități din țara si am fost pe toate funcțiile din paza. Asa ca mai știu si eu câte ceva despre condițiile din facultățile astea. Dar stii ce? Nu m.a ținut nimeni cu forța pe acolo ca acum sa.mi ridic vreun monument de mândrie despre ce greu a fost pe acolo. In ceea ce privește munca noastră, a celor din paza cel puțin, depindem unii de altii. Agenții sunt oglinda noastră si noi oglinda lor. N.am pretins niciodată respect de la ei, sa mi se zică ‘sefu’’ sau ‘domnu’ comandant’ ca nu in asta consta respectul, însă ele au venit natural, ca urmare a respectului meu fata de ei, de vechimea si experiența lor si fata de munca lor. In ceea ce privește concursurile, fie ca cel mai bun sa câștige.
Citat
+1 #90 Sh 18-11-2017 12:07
Despre ofiteri care îi tratează pe agenți ca pe niște hoți, nu spune nimeni nimic?
Citat
+5 #89 Qwerty 18-11-2017 12:02
Domnule Tudorache, cereti va rog sa se scoata la Academie locuri la fr pentru specializarea penitenciare. Asa o sa aiba posibilitatea oricine isi doreste sa isi construiască o cariera, fara limite. Cei de la politie vor avea la anul tot atatea locuri la fr cate vor avea la zi. Fara suparare, eu sunt de parere ca scoala este cea care face diferența.
Citat
+5 #88 Mircea 18-11-2017 10:20
De ce trebuie sa existe o ierarhizare, echitate si o evolutie treptata in acest sistem? Pentru ca, inca de la inceput, cel care merge la academie este constient ca sansele sale de a reusi acolo sunt mult mai mici decat sansele de a reusi la SNPAP; stie ca trebuie sa se pregateasca intens cel putin un an de zile. Mai pe scurt: pentru ca e mai fraier, pentru ca daca ar fi fost mai destept ar fi facut la pas Tg Ocna, in paralel o facultate unde ar fi semnat prezenta la inscriere si la final, iar dupa 4 ani ar fi putut deja concura pe orice functie din acest sistem performant, in vreme ce absolventul de academie ar mai avea de asteptat inca doi ani. Asta e unul din principalele motive pt care nu suntem respectati si pe buna dreptate, pentru ca respectul se castiga prin fapte, prestanta si modul in care te prezinti si actionezi in situatii limita, respectul nu se castiga prin mult ravnitul statut. Scria cineva mai jos ca el are doua facultati si master si prin ce se diferențiază un absolvent de academie de el, care are atatea diplome spre deosebire de una singura a celui cu academia? I-as raspunde ca, printre altele, un absolvent de academie scrie "ai nostri" cu un singur i. Cantitatea conteaza aici, nu calitatea, este? Sistemul asta nu se va face vreodata bine, pentru ca oamenii care isi doresc sa faca ceva si sunt competenți sunt aruncati pe o functie si tinuti acolo, iar apoi isi dau seama ca daca intr-adevar vor sa fie pusi in valoare, acest lucru nu se va intampla in sistemul carmuit de ANP. Singurul gust pe care il au aici e unul de amara dezamăgire. Tineti-o tot asa
Citat
0 #87 Tot un coleg 18-11-2017 10:17
Domnilor, ne-am saturat de diplomația voastră mascată pentru cauza pe care o tot susțineți că o apărați : echitabilitatea și corectitudinea intre agenți și ofițeri. Dorim să înțelegeți, noi, așa zisii "ofițeri cu academie" ( de parcă ar mai conta pentru voi ), nu dorim un avantaj, dorim adevărata cauză morala, sa se respecte o logica a ierarhiei in acest sistem uitat. De ce? Ptr că suntem oameni care poate au dat de 2 , de 3 ori pentru a fi admiși la astfel de instituții (de altfel singurele din tara care au competența și acreditarea de a crea ofiteri) , facem 3, respectiv 4 ani pentru a fi considerați ofițeri, și pe lângă asta trb să stam 3 ani pentru a da pe o funcție de conducere. Până aici totul e in regula. Dar, mari domni și conducători, spuneti-ne daca dvs considerați că noi dorim ceva cu caracter discriminant, unde este discriminarea daca facem un calcul, în privința agenților sau a noastră. Pur exemplu matematic : 3 sau 4 ani ( academia ) plus 3 , ajungem la 6 ani, respectiv 7. Bun. 1 an Tg Ocna plus 3, ptr că e aceeași regulă aplicabilă, ajungem la 4 ani pentru a avea competența de a candida pe o funcție de conducere. În privința sursei externe nici nu mai vb. Spuneti-ne noua, astora care dorim cică o "revoluție" unde e moralitatea domnul meu? Unde e logica? Unde e discriminarea? Doriți exemplu de statut, uitati-va la MAI. Nu contestăm competența individuală a fiecărui funcționar, dorim doar puțin respect pentru ceea ce ne-am dorit de la început cu viața și cariera noastră. Pe de altă parte, daca dvs garantați existența unor concursuri corecte, echitabile care promovează doar compenta și profesionalismu l candidaților nu mai ajungem la discuția de " a ne fi frica " de colegii agenți la concursuri, pentru că nu își are rostul, sunt de acord ca cel mai bun să câștige. Poate nu doriți postarea acestui comment, insa așa consider că trb pusa problema in mod corect.
Citat
+3 #86 Adrian. 18-11-2017 09:37
Citez pe Vrem dreptate!:
S-ar putea ca noi, ofițerii cu academie, sa ne căutam alternative pe la alte instituții, gen SPP, sie, mai, Mapn dacă nu se va rezolva ca sistemul penitenciar sa fie așa cum trebuie!!!

Dar cine te tine? Drum bun! :))
Citat
+10 #85 Cristian Tudorache 18-11-2017 08:38
# Ofiter de academie tehnica 17-11-2017 21:46 - Presupun ca ti-ai operat si tu in programul de salarizare majorarile...sa lariul de merit, majorarea asta de 10%...majorarea contributiei Cas....”nimicur ile” astea obtinute de liderii astia de sindicat cu sprijinul membrilor astora multi. Sau candai venit in sistem le aveai gata pregatite fara sa stii cum au fost obtinute ? In rest, respect pentru parul alb la 23 de ani. Genul ala de respect invatat intr-un mod atat de chinutor. ("...si invata, in modul brutal, ce inseamna respectul."). Unii dintre noi au invatat ca respectul se castiga nu se invata.

#78 Pentru patrie!* 17-11-2017 11:27 - am inteles ideea. Esti de acord ca toti agentii sa ocupe functii de comanda cu exceptia alora care lucreaza in postul de paza.

#82 Cadru 17-11-2017 22:19 - era vorba de cu totul altceva. Sa-ti las timp, poate "prinzi" de spilul ala ? ca sa nu te mai chinui, iti adresez intrebarea la care ar fi trebuit sa te gandesti sa deznozi spilul :) : De ce un ofiter este de cariera si un agent nu? Pentru ca nu exista perspectiva carierei pentru un agent? Pentru ca trebuie sa i se limiteze posibilitatea de a face cariera ? Deja sunt prea multe intrebari si nu vreau sa crezi ca iti "sodomizez" materia cenusie.

#83 XAX 17-11-2017 22:33 - incercarea asta chinuitoare de a da lectii de diplomatie in critica pe care mi-o faci nu tine. Si nici nu fug disperat dupa soparlele tale. Chiar ma amuzi cu inceracrile tale de a deturna o discutie serioasa injectand concluzii filosofale. Nu te mai chinui sa-mi explici de sistemul norvegian. Iti apreciez efortul pe care ai fi dispus sa-l faci la fel cum apreciez ca argumentezi cu titluri de subiecte. Titluri fara continut, evident. In rest...roaga-te de sanatatea unor bad boys sa vocifereze la fel de mult cand nu este cazul. Acum recunosc ca poate nu ar fi fost cazul sa vociferez nici vis-a-vis de salariul de merit, de majorarea de 10%, de niste restante de milioane de lei (noi).
Citat
-6 #84 Vrem dreptate! 18-11-2017 00:22
S-ar putea ca noi, ofițerii cu academie, sa ne căutam alternative pe la alte instituții, gen SPP, sie, mai, Mapn dacă nu se va rezolva ca sistemul penitenciar sa fie așa cum trebuie!!!
Citat
-8 #83 XAX 17-11-2017 22:33
D-le Tudorache se pare ca nu ai citit tot ce am scris legat de acest subiect...Sau nu ai inteles sau ai citit doar ce iti convine.Imi dai impresia ca ar tebui sa am putine dubii referitor la cum intelegi sau cum pui problema referitor la problemele majore din sistem.,atunci cand ma reprezinti si pe mine, eu fiind doar un simplu membru de sindicat.Sa cred ca tu esti" bad boy-ul " din snlp care vocifereaza mai mult de cat e cazul si încearcă sa arate cu orice pret ca ceea ce sustine snlp e cel.mai bine....(apreci ez diplomația d-lui teoroc)
Ironia mea nu ai inteles-o si poate odata in viata asta o sa iti explic cu argumente pertinente de ce noi ,ACUM,nu putem lucra dupa model norvegian sau alt model cu care ești de acord dar de care vb fara sa stii cu ce se mananca.
Iti dau un sfat ....hai sa discutam la general si sa respectam parerile fiecaruia,sa luam ce este bun din ele si sa nu transformăm dialogul intr-o discutie personala.
In rest nu pot spune decat... Bravo baieti!!Scoala si clasa se vede.
Citat
-5 #82 Cadru 17-11-2017 22:19
Tudorache “spilul” este o ierarhie ca intregul sistem de ordine publica da? Vrei sa te cheme politist? Vrei norma de hrana? Vrei echipament? Accepta o ierarhie corecta si sanatoasa! Ai vazut la MAI sa te pui la somn agent la circulatie si sa te trezesti Inspector sef? Agentul de la SRI care cara corespondenta - sef peste noapte? Lasati Norvegia si alte asemenea exemple...sunte m la ani lumina de ei...si la salarii si la trai si la tot...comparati a e de rasul curcilor!
Citat
+3 #81 Ofiter de academie tehnica 17-11-2017 21:46
Citez pe Restu’:
M.as risca sa pun un pariu ca 80% dintre cei care au comentat cu atâta patima despre subiect nu au văzut un ghium in toată ‘cariera’ lor profesională. Atât ofițeri, cât si agenți.
Si mi se mai pare ciudata o chestie. Faptul ca proiectul de statut este susțin de ambele sindicate reprezentative din sistem, însă doar aici este înverșunarea.:)
Aaa, si încă o chestie stranie.:) Faptul ca majoritatea ofițerilor care sunt foarte deranjați de aceste modificări provin din facultățile militare tehnice care pregătesc personal pentru sistemul penitenciar si au o vechime de sub 2 ani.
Ar fi interesantă o situație asupra concursurilor pentru funcții de conducere care s.au tot desfășura anul asta ca sa vedem ponderea agenților care au promovat, in unitățile din București promovând doar 1. Si acela pentru ca nu a avut contracandidat ofițer, neîndeplinind criteriile de vechime.
O seara buna si ne vedem maine dimineața la apel. Sau la cafeaua si tigara de dimineața. Spor.


Daca tot te iei tu asa tare de ofiterii astia de academii tehnice, hai sa.ti spun cum sta treaba pe acolo.
In primul rand, exista una singura (A.T.M) care scolarizeaza IT, Transmisiuni si Constructii.
Ofiterii astia vin din academie unde fac cele mai grele cursuri din tara. Pe langa astea, fac si militarie (ceea ce multi dintre angajatii sistemului nu au facut). Stau cate 18-20 in camere foste laboratoare in anu I. Mananca mancare cu viermi si sobolani in cantina.Fac sectoare si invata, in modul brutal, ce inseamna respectul.
Ajung in sistemul anp unde sunt pusi sefi de compartimente (cel putin cei de la IT). Sunt insarcinati cu munca de sef desi primesc un salariu prin jumatea agentilor din subordine (sa nu mai spunem de salariile celor din paza sau medical).
Va rezolva voua, operatorilor, toate )editat= pe care le faceto utilizand abuziv resursele care va sunt puse la dispozitie. Ajung si sa va bage calculatoare/im primante/telefo ane in priza dupa ce v.ati impiedocat de cabluri si sunati disperati ca "nu mai merge porcaria asta".
Cand apare cate o lege noua, va fac suport tehnic sa va usureze munca, si apoi spuneti toata ziua pe blog.urile sindicale cat de proaste sunt instrumentele facute de ei. Nu mai bine ati lucra voi cu pixu si hartia!? Si lista poate continua...
Hai sa vedem ce faci tu, agent, care stai in foisor, cu 1 an de scoala, daca nu cumva ai fost admis din sursa externa, si in cel mai fericit caz si cu o facultate facuta.
Vrei sa avansezi in cariera? Ok. Tot respectu. Insa nu uita aspectele de mai sus care te diferentiaza de ofiterul ala de cariera. Ala, a muncit mai mult ca tine inainte sa ajunga in sitem. Ala a iesit cu nervii praf, cu fire de par alb de la 23 de ani, fata de tine care ai fost un comod.
Asa ca ia si tu usurel avansarile astea. Invata intai ce inseamna sa fii ofiter, si apoi ce inseamna sa fii sef birou/serviciu.
Daca tot vreti atata avansare, propun ca toti ofiterii de cariera sa se dea la o parte, si sa vedem ce iese cu agentii facuti peste noapte ofiteri/sefi.
In militarie exista cu un scop o ierarhie. Pacat ca aici v.ati luat in cap democratia si credeti ca totul vi se cuvine.
Cat despre sindicatele care sunt de acord privind acest proiect facut pe genunchi si doar in favoarea unora, spun doar ca trebuie sa isi justifice si ei cotizatiile lunare. Pe care le primesc, evident, de la agenti in cea mai mare parte.
Insa domnilor presedinti de sindicate, nu uitati ca ANP.UL nu este al vostru si nu sunteti voi cei care conduceti.
Citat
0 #80 Sorin T 17-11-2017 17:59
Bun găsit.Mai este in vigoare pensia de serviciu pentru limită de vârstă, conform L223, am înțeles ca s-ar fi modificat.Va mulțumesc pentru răspuns.
Citat
+5 #79 Treziti-va! 17-11-2017 12:48
Citez pe gigi:
Mi se pare ca retraiesc vremurile cand fostii absolventi de scoli de ofiteri cu durata de 3 ani priveau subofiterul ca pe un detinut major care nu avea voie sa devina ofiter. S_au reicat acei oameni sau acestia sunt fii lor. Trebuia sa le spuna si faptul ca acea scoala pe care au facut-o nu le petmitea sa avanseze decat pana la gradul de maior.


sincer chiar m-as bucura sa se ia gradele mult mai greu si pe bune asa cum e la mapn, sa se faca curs de la grad la grad atat la ofiteri cat si la subofiteri. cei cu scoala de ofiteri dinainte puteau merge pana la maior pentru ca nu era ca acum ACADEMIE, daca faceai diferenta (cursul) la Universitatea Nationala de Aparare atunci puteai sa iei si gradele urmatoare. Agentii sunt colegii si prietenii nostri, a tuturor ofiterilor, nu trebuie sa ne dusmanim sau sa ne contrazicem dar, in schimb, trebuie sa realizam ce este normal si corect (si nu e corect ca un agent sa aiba avantaje de a ajunge sef mai MARI decat un ofiter) nu sa fim egoisti si orgoliosi!
Citat
0 #78 Pentru patrie!* 17-11-2017 11:27
#70 Pentru patrie!* 16-11-2017 16:45 - unidirectionezi discutia insistand pe un agent care executa serviciul in postul de paza. Eu ti-as propune sa nu privesti cu mai putina lehamite pe cei care executa serviciul in postul de paza pentru ca si acolo ai nevoie de cateva calitati. E ineresanta propunerea ta de a numi din prima zi absolventul de academie pe functie de comanda. Nu crezi ca i-ar trebui macar un mic timp de acomodare cu aleile deprin puscarie? Si apoi cu detinuti, cu alte lucruri interesante pe care le descopera in munca de parnaie si pe care nu si le-a insusit la academie?

De aptitudinea de a dormi in pozitii mai putin comode? Sau de aceea de a avea responsabilitat ea de a nu rataci vreun cartus? Hai sa fim fair play. Agentul de la evidenta isi rupe zilnic creierul cu sute de hartii, agentul de la escorte are responsabiliti mari de asemenea, detinutii putand fugi mai mereu, supraveghetorul e singur intre sute de detinuti, dar fix foisorul sa-l aparam cu atata inversunare? Sa dea cel de la evidenta pe sef serviciu cu 3 ani vechime, dar nu cel din post de paza. In fine, rad si curcile de noi, dar noi ne visam norvegieni. Oare cati dintre voi chiar ati fost in norvegia si ati simtit dezamagirea cand ajungi inapoi in sistemul nostru executional penal, diametral opus fata de ce am vazut acolo.
Citat
+5 #77 Cristian Tudorache 17-11-2017 08:19
#67 Treziti-va! 16-11-2017 12:23 - eu nu vreau decat pace pe Pamant! Si putin respect intre salariatii din penitenciare, fie ei ofiteri sau agenti. Iar respectul ti-l castigi nu ti-l impui cum spune o veche vorba romaneasca. Si ti-l mai castigi si muncind. Iar efectul muncii tale vine dupa ceva ani de experienta. Dar respectam opinii, fie ele ale unor ofiteri tineri, fie ale agentilor, evident.

#68 Cadru 16-11-2017 15:38 - "academii care scot ofiteri de cariera si snpap care scoate agenti!" . Sunt spusele tale. Le recunosti, nu? La agenti nu ai mai continuat si cu "de cariera". Sa tragem cu totii brusc o concluzie? Te las pe tine sa judeci singur care-i spilul aici.

#69 Justice 16-11-2017 16:37 - atentie la context. Ai citat colegul insa concluzia ta e putin pe alaturi. Ideea comentariului acelui coleg aducea in discutie ca sefii de tura sunt inlocuiti de agenti. Dintre aia cu ornis, evident. Dar de agenti!

#70 Pentru patrie!* 16-11-2017 16:45 - unidirectionezi discutia insistand pe un agent care executa serviciul in postul de paza. Eu ti-as propune sa nu privesti cu mai putina lehamite pe cei care executa serviciul in postul de paza pentru ca si acolo ai nevoie de cateva calitati. E ineresanta propunerea ta de a numi din prima zi absolventul de academie pe functie de comanda. Nu crezi ca i-ar trebui macar un mic timp de acomodare cu aleile deprin puscarie? Si apoi cu detinuti, cu alte lucruri interesante pe care le descopera in munca de parnaie si pe care nu si le-a insusit la academie?

#76 XAX 16-11-2017 21:18 - la asta se rezuma concluzia ta? Ca opinia mea vis-a-vis de sistemul norvegian este solutia tuturor problemelor? Pe bune, activezi sau inca esti pe bancile academiei? Ca fapt divers. Te respect si-ntr-un caz si-n altul.
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • Edy 22.11.2017 10:09
  Pt eu.ro Noi suntem SNLP si lucram la MJ. Ce ar însemna să luăm atitudine ...

  Read more...

   
 • Cristian Tudorache 22.11.2017 09:08
  Declaratiile sunt totusi declaratii. Sunt convins ca, desi este ministru ...

  Read more...

   
 • eu.ro 22.11.2017 08:47
  de ce nu luati atitudine la declaratia de luni a celei de la interne ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 21.11.2017 22:15
  Tocmai am spus ca se fac calcule / nu le facem doar noi / le fac toate ...

  Read more...

   
 • minerul 21.11.2017 21:21
  Am sa continui în aceeași nota cu domnul Mincu... la ce să ne așteptăm ...

  Read more...

Google AdS