www.snlp.ro Web analytics

Salariul minim brut si alte acte normative in sedinta extraordinara a CDS

Team Meeting

UPDATE: La punctul 1 BNS a mentinut solicitarea, din fiecare an respectiv ca valoarea din HG sa reprezinte salariul de baza si nu salariul brut. La punctul 2 – cel referitor la salarizarea in sectorul bugetar discutiile au fost extrem de dure. Constatand ca desi BNS a trimis si depus la MMJS o lista de solicitari, acestea fiind de altfel sustinute intr-una din sedintele CDS anterioare, nici una dintre acestea nu a fost preluata in proiect, mai mult mi s-a comunicat ca cei care au lucrat la elaborarea proiectului de ordonanta nu au avut cunostinta de propunerile noastre, am cerut raspus in scris la solicitarile noastre.

Am prezentat inca o data propunerile (cele venite de la Fed Publisind si Biblioteca Nationala) la care am adaugat propunerile venite de la colegii nostri din sindicatul de OIR-uir si APIA. Pentru punctul 3 si 4 BNS a solicitat sa fie repuse pe ordinea de zi a viitoarei sedinte ordinare sau sa stabilim un termen pana la care sa trimitem propuneri, motivat de faptul ca atat L 76 cat si L 263 sunt de importanta majora pentrut noi si pentru ca am primit documentele ff tarziu respectiv in data de 21 /11/2017 ora 18, iar forma finala a proiectului pt punctul 4 ,pe data de 22/ 11 ora 16. Desi nu ni s-a raspuns ca nu se poate prelungi termenul, toate proiectele discutate au fost transmise imediat pe circuit la CES, ca urmare procesul de informare s-a inchis la minister. Sursa:  Mariana Kniesner, Vicepresedinte BNS.

ARTICOL INITIAL: Pana la finalizarea calculelor pe impact salarii in conformitate cu ultimele reglementari fiscale, infierate de un talmes-balmes al ordonantelor fara cap si coada, in data de 23.11.2017 va avea loc sedinta extraordinara a Comisiei de dialog social, organizata la sediul Ministerulului Muncii si Justitiei Sociale, avand pe ordinea de zi:

 

14 COMMENTS

  1. Buna ziua!Ce se mai aude dupa sedinta din data de 28,s-au facut calcule,cum se prezinta situatia?

  2. Speram sa nu reuseasca sa mareasca varsta de pensionare!! Toti colegii s-au speriat sin aceasta cauza. Cine o sa mai stea in sistemul asta daca pierdem si acest beneficiu?! Va rugam sa faceti toate demersurile posibile pentru a preveni si a stopa incercarea de a mari varsta de pensionare!

  3. Ultima actualizare de norma de hrana tot de la ministrul de interne a plecat si stiu ca nu a mai circulat un poiect pe la ANP,pentru ca ministul apararii dormea in cisme!

  4. Draga Adrianus .. a-ti avut intalniri ” se scrie ati avut.draga Justitiarule,draga Alex folositi de n ori ,,se pare ca„ incat incep sa cred ca pentru cei ca si voi erau pana mai deunazi temele scrise pe caiet ca sa deprindeti darul ,, esprimarii co`ecte„!
    Mergeti in pensie sau in lumea voastra ca sunteti mai (editat) decat cei pe care ii citati.

  5. Stimati colegi trageti voi concluziile daca se mareste norma de hrana sau nu!!! http://www.snapromania.ro/comunicat_1311_informare_privind_norma_de_hrana_pentru_politisti. Informare privind Norma de Hrana pentru politisti | 23/11/2017
    Informare privind Norma de Hrană
    La 16.11.2017, Ministerului Afacerilor Interne a emis ordinul nr.142 pentru abrogarea OMAI nr. S/310 din 21.12.2009 privind hrănirea efectivelor M.A.I. în timp de pace, cu modificările și completările ulterioare, declasificat.
    Acest ordin a fost înaintat de Inspectoratul General al Poliției Române, Direcția Juridică, către toate structurile Poliției Române pentru a fi prelucrat, prin adresa nr. 106133 din 21.11.2017.
    Având în vedere că acest document face referire la modificări privind norma de hrană pe care o primesc inclusiv polițiștii lunar, prelucrarea ordinului susmenționat a generat o serie de temeri în rândul oamenilor, deoarece nu se explică în niciun fel în ce constau schimbările.
    Sindicatului Național al Agenților de Poliție, dorește să aducă la cunoștința tuturor celor interesați că modificările nu se referă la norma de hrană a polițiștilor, iar cuantumul acesteia nu se modifică, în sensul că nici nu se majorează nici nu se diminuează.
    BIROUL EXECUTIV CENTRAL

  6. Domnule Stefan se pare ca la politie a crescut norma de hrana cu 8 lei pe zi incepand cu 1 Noiembrie. Ce stiti despre aceasta noutate?Se pare ca avem si una calda. Si

  7. Dle Ștefan spuneți că nu se confirma creșterea normei de hrană.Ce reprezintă atunci ordinul semnat de ministrul de interne din 8 nov care arata aceasta mărire pt.politisti.Este fals?

  8. Nu se confirma cresterea normei. Cand acest lucru se produce, pe baza unor date de la INS (statistica) un proiect de ordin circula intre institutiile din structura care isi asuma prin semnatura valoare si impact apoi se aproba si produce efecte / ANP nu a primit pana la aceasta ora un astfel de proiect si nici vreo informatie ca ar urma sa se transmita

    Referitor la scaderile salariale, este o informatie simplista si nu o pot confirma in acest fel / noi ne facem calculele atent si inca adunam date / marti pe 28 nov are loc o intalnire intre toate institutiile din structura de aparare si urmeaza sa se stabileasca anumite modalitati comune de calcul / nici vorba sa fie riscuri pentru toti salariatii

  9. Dl prezident se aude ca sa marit norma de hrana cu 8 lei pe zi de la 1 noiembrie.Ce ne puteti spune?

  10. Domnule Stefan, este adevarata informatia celor din tabara Dumitrascu cum ca s-au facut simulari la salariu si din ianuarie vom pierde la salariul net agentii peste 200 lei si ofiterii peste 300 de lei? Va rugam sa ne informati si pe noi despre tot ceea ce ne priveste direct, mult mai des decat o faceti acum, ptr. ca m-am saturat sa-i vad prin curte de fsanp-isti cum se lauda ca pe ei ii informeaza Dumitrascu de 2-3 ori pe zi, tot ceea ce este important si ca noi nu stim nimic. Oamenii nostrii incep atunci sa puna fel de fel de intrebari,se agita si nu stim care este adevarul si ce sa le spunem.S-a marit norma de hrana,de echipament?Va rugam sa ne raspundeti ptr. ca pierdem teren si nu vrem sa treaca membrii snlp in ,,barca” altora.

  11. Ce ne puteti spune despre calculul conform caruia salariile vor scadea cu sume cuprinse intre 120 si 320 lei.

  12. Se zvonește că de la 1 dec.creste norma de hrană cu 8 lei pe zi.Aveti informații despre acest lucru.La MAI se va face acesta mărire.Oare noi vom primi?

  13. saptamana aceasta a-ti avut intalniri cu ministrul pt a discuta despre statut.. Concluziile acestor intalniri?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)