www.snlp.ro Web analytics

VIDEO. Si-n doliu national, experimentul pe romani continua

Governement Lab

 

Daca deciziile Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei au pus tara la loc de cinste curmand sase luni de razboi mondial, astazi, Romania se zbate pentru antisolidaritate fata de proprii salariati. 

Din respect pentru Familia Regală și pentru istoria poporului român, având în vedere acțiunile ce urmează a fi organizate la Palatul Regal pentru comemorarea Regelui Mihai, BNS a decis să revizuiască modul de organizare a marșului – miting anunțat inițial pentru 12.12.2017, ACȚIUNEA DE PROTEST SE VA ORGANIZA DOAR ÎN PIAȚA VICTORIEI.

Totuși, luând act de:

  • decizia Senatului de a aproba OUG 79/2017, precum și lipsa de interes a membrilor Parlamentului de a se apleca atent asupra îngrijorărilor exprimate de reprezentanții lucrătorilor, ai mediului de afaceri și experți din mediul academic,
  • suspendarea dezbaterilor pentru modificarea Legii 62/2011, precum și disprețul arătat solicitărilor transmise de partenerii sociali,

precum și de faptul că unele din aranjamentele deja angajate pentru organizarea acestei acțiuni nu mai pot fi contramandate, BNS a decis să protesteze în data de 12.12.2017, în București, în Piața Victoriei, în intervalul orar 10.00 – 13.00, acțiunea de protest urmând a fi una mai restrânsă decât cea prevăzută inițial.

Foto video BNS

Prin această acțiune de protest continuăm să atragem atenția Guvernului cu privire la efectele negative, pe termen scurt, dar și pe termen mediu și lung, generate de transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

Transferul tuturor riscurilor sociale către salariat dar si distrugerea sistemului negocierilor colective condamnă forța de muncă din România la o precarizare consolidată a relațiilor de muncă.

Drepturile fundamentale ale lucrătorilor sunt amenințate, șansele pentru relații de muncă corecte, bazate pe încredere și respect reciproc, continuă să se degradeze. (Extras din comunicatul de presa al BNS)

 

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)