www.snlp.ro Web analytics

Marti 19 decembrie – negocieri cu MJ

Asa cum am informat anterior, in cadrul ultimului consiliu de conducere ANP, SNLP a cerut aplicarea OUG 82/2017 care obliga partenerii sociali sa negocieze cu privire la modificarile fiscale intervenite in planul contributiilor. ANP a efectuat demersurile legale astfel incat intalnirea sa nu se produca in stilul deja consacrat al MJ, „la o zi dupa”. Pentru ca, de data asta, era cu amenda de 10.000 lei.


OUG 82/2017 obliga la initierea negocierilor in perioada 20 nv – 20 dec 2017. Cu ceva efort din partea ANP, s-a reusit organizarea unei intalniri la limita, pe data de 19 dec 2017, adica „cu o zi inainte”, exact atat cat sa nu fie amendat tocmai acel minister din Guvernul Romaniei, care are in grija, cum zice legea,  „buna funcţionare a sistemului judiciar, asigurarea condiţiilor înfăptuirii justiţiei ca serviciu public, apărarea ordinii de drept şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti”.

Prin urmare, asa cum vedeti in adresa de mai jos, maine, incepand cu ora 9,00 negociem cu MJ si ANP. Daca cu privire la Acordul colectiv nu sunt multe de modificat, in ce priveste „civilii”, am explicat in precedentul articol pe aceasta tema, ca miza este mai mare si va vizam negocierea si semnarea Contractului colectiv de munca, in integralitate, act care a fost blocat de MJ la negocierile anterioare.

Daca la ora sedintei ministrul Tudorel Toader se va fi intors din Malaezia unde l-a vizitat pe concetateanul nostru condamnat la moarte, in afara de negocierile aflate in plan, vom ridica si problemele legate de statut special si plata orelor suplimentare, care se mentin ca prioritare la acest moment.

 

10 COMMENTS

  1. Nu se poate și cu (editat).Cere să fii sclav și nu o să mai pierzi bani la concediu.Unii au ajuns sclavii banilor și rămân fără soții și familie,cică pierd bani la concediu, mutați-vă la pușcărie!

  2. Buna ziua. Dle Teoroc aveti cumva vreun raspuns de la ANP sau MJ în legătură cu impozitarea decontului la medicamente pt pensionari. Nu mi se pare corect ca din pensia odată impozitata cu care platesc la farmacie sa mi se mai impoziteze încă o data. Pe noi o data pensionati nu ne mai ajuta si nu ne mai baga nimeni in seama? Am cotizat atatia ani la sindicat ca la sfarsit sa fiu bătaia de joc a anpului. Ochelarii nu mai deconteaza ca cică mi-a revenit vederea la pensie. Decontul e impozite… Dle Ștefan veti vedea cum o sa aveti un gust amar la 2-3luni după ce va pensionati.

  3. [b]#5 Asclepios[/b] – in speta ta intervine caltatea managementului la nivelul unitatii tale. Eficienta acestuia se traduce uneori si prin intermediul unor astfel de marlanii manageriale. Personal le numesc abuz de drept si le-as sanctiona ca atare.

  4. Tsl=175% adica salariul normal plus 75% / daca genereaza totodata si ore suplimentare – se compenseaza cu timp liber in luna urmastoare (recuperari – platite cu toate sporurile >> pentru ca avem sindicate)

  5. [quote name=”Anonimul”]Iar când un agent intra in concediu sa nu mai piardă 1000 de lei sa primească salariul ca și cum ar fii la munca iar zilele de concediu sa fie lucrătoare nu calendaristice[/quote]
    Mai ales ca faza cu zilele calendaristice dezavantajeaza cel mai mult pe cei care lucreaza in schimburi, la noi am observat ca unor ofiteri sefi de birou sau compartiment li s-a acceptat CO pana vineri si de luni din nou, nu mi se pare normal ori sunt zile lucratoare pentru toata lumea ori calendaristice dar din nou pentru toti angajatii!!!

  6. e bataie de joc-ni se iau sute de lei cand plecam in CO!am ajuns sa nu mai intram in co,de teama de a nu pierde bani!…

  7. Iar când un agent intra in concediu sa nu mai piardă 1000 de lei sa primească salariul ca și cum ar fii la munca iar zilele de concediu sa fie lucrătoare nu calendaristice

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)