www.snlp.ro Web analytics

EXCLUSIV! HG s-a aprobat. Procentul zilei – 78%. Impartirea celor 1000 de posturi

78.pngAvem informatii concrete ulterior sedintei de guvern de astazi. HG-ul s-a aprobat (urmeaza publicarea) si deci trecem la treaba. Pentru a castiga timp a fost gandit din timp un algoritm de repartitie plecand de la numarul de posturi rezultat prin standardizare, necesar fiecarei unitati, raportat la numarul de posturi prevazute in statele de functii actuale. 

La finalul procesului de standardizare a rezultat, deci, un numar de posturi necesar pentru fiecare unitate. Din acest stat de functii ideal, numarul de posturi prevazute la acest moment reprezinta un procent, in niciun caz de 100%. Nicio unitate nu are exact numarul de posturi necesar. Exista unitati care se apropie deja de standard in procent de peste 80% dar la polul opus sunt si unitati doar cu putin mai sus de jumatate din standard.

Pentru a nu incepe o bataie intre unitati pe cele 1000 de functii noi care apar si trebuie repartizate, formula de alocare a acestor posturi in sistem este una simpla. Au fost asezate toate unitatile intr-un tabel si s-a calculat mai intai procentul din standard la care ajunge fiecare stat de functii, la acest moment. Apoi a fost cautat acel procent unitar la care pot fi urcate toate unitatile aflate sub acel procent.

Ca exemplu care faciliteaza intelegerea algoritmului, sa presupunem ca ne-am fi propus o medie de 80% per sistem, insa nu am fi reusit sa avem toate unitatile cel putin la procentul de 80%. Astfel incat s-a coborat procentul unitar la 78% si la acest nivel, prin distribuirea celor 1000 de posturi, au putut fi urcate toate statele de functii aflate sub 78%, la acest procent unitar. Retinem ca exista cateva unitati care se ridica peste aceasta tinta provizorie de 78% dar nu va mai exista niciuna care sa aiba statul de functie sub 78%. 

Pentru a pune in practica acest algoritm, in functie de fiecare stat de functii, unitatile vor primi un numar corespunzator de functii astfel incat sa ajunga la 78% din standard. Cei care la acest moment au deja statul la 78% din standard nu vor primi niciun post, la fel cum, evident, nu vor primi nici unitatile care depasesc acest procent. Am solicitat astazi tabelul cu alocarile de functii pe care  urmeaza sa le efectueze ANP in etapa urmatoare de rescriere a statelor de functii existente (in completare atasam si o rearanjare a unitatilor in functie de procentul din standard indeplinit in prezent):

Captură de ecran din 2017.12.14 la 18.06.29.png

 

 

 

13 COMMENTS

  1. [quote name=”Snlp Dej”]Stefan te rog sa îi amintești domnului director general sa nu uite ca si spitalele penitenciar sunt in subordinea ANP si ca 70< 78 !
    Ajunge ca avem o persoana in curte care ne dispera ! Măcar personal sa avem !
    Vom da detali si despre persoana care ne face din nou zile fripte ![/quote]
    Stai linistit ca in urma noilor dispozitii ale legii de 3xecutare si a lipsei de detinuti nu se va mai justifica existenta unitatii in forma actuala!!!!

  2. ok,e in regula cuposturile,dar cu plata orelor suplimentare pana la 31.12.2017 cum a ramas? nu se platesc?

  3. Stefan te rog sa îi amintești domnului director general sa nu uite ca si spitalele penitenciar sunt in subordinea ANP si ca 70< 78 !
    Ajunge ca avem o persoana in curte care ne dispera ! Măcar personal sa avem !
    Vom da detali si despre persoana care ne face din nou zile fripte !

  4. In primul rand felicitări pentru informațiile furnizate în timp util, care sunt de o importanță deosebită pentru noi toți.

  5. Daca nu genera Vaslui-ul actiuni in acest sens , acest demers era tot in analiza.Va multumim!

  6. Conform anexei rezultă un număr considerabil de posturi pe unitățile din Craiova, cu părere de rău dar nu consider necesar să se scoată posturi acolo, ar trebui analizată situația și aduși cei care încă se află în țară spre Craiova si angajați alții în locul lor în unitățile din care pleacă…

  7. Jilava si Rahova au procente frumoase, la Poarta Alba nici daca socotim si pensionarii si decedatii nu avem atat !

  8. Pentru Poarta Alba daca se poate pe reeducare cele 13 posturi, monitori sportivi, tot femei ca ultimii doi angajati! Sunt curios ce activitati desfasoara acesti monitori invizibili in LD.

  9. nu-mi vine sa cred, Craiova 58 locuri, Drobeta 103 si Pelendava …. nu se poate 400 hoti si un total de 308 cadre …. ireal.
    Poarta Alba ramane iar de caruta, cu 13 locuri si cei mai multi hoti din sistem cu perimetrul de 11 posturi si cu 9 sectii numai la centru plus Valu. Ireal, inuman , bataie de joc

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)