www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Stop supraaglomerarii penitenciarelor!

Suprapopularea penitenciarelor ameninta sanatatea si siguranta lucratorilor de penitenciar


O mare parte din statele membre ale UE se confrunta cu suprapopularea penitenciarelor. Majoritatea penitenciarelor din Europa au in custodie detinuti intr-un numar mai mare decat cel pentru care au fost proiectate initial. Aceasta problema este prezenta in multe state membre ale UE.


Stop suprapopularii penitenciarelor

Supraaglomerarea penitenciarelor si cresterea populatiei penitenciare pune probleme majore administratiei penitenciare si sistemului judiciar in ansamblu.

Ea afecteaza managementul institutiilor penale si, in plus, creeaza o mare provocarea in aplicarea pricipiilor respectarii drepturilor omului asa cum au fost stabilite in Conventia Europeana.

La aceasta problema contribuie atat numarul si durata condamnarilor pe termen lung, cat si numarul detinutilor straini care sunt incarcerati in alte state membre ale UE.

Solutiile constau in tratarea afectiunilor psihice si a cazurilor de dependenta de droguri in afara unitatilor penitenciare, precum si folosirea pedepselor alternative ca raspuns la faptele penale comise fara violenta.

In calitate de Partener Social European, EUROFEDOP initiaza un protest impotriva suprapopularii penitenciarelor si contribuie la identificarea solutiilor, la nivel national si european.

Supraaglomerarea penitenciarelor afecteaza in mare masura sanatatea si siguranta lucratorilor de penitenciar.

Faptul ca cele mai multe inchisori din Europa se confrunta cu o lipsa acuta de personal contribuie, de asemenea, la situatia dramatica vizibila astazi.

EUROFEDOP promoveaza o baza solida pentru dialog social la nivel national si european pentru a discuta despre conditiile de munca si de securitate ale lucratorilor de penitenciar.

in aceasta saptamana, membrii EUROFEDOP intreprind actiuni sindicale pentru mentinerea unui climat sanatos si un mediu de lucru sigur pentru lucratorii de penitenciar.

Pe 28 februarie ministrii de justitie din tarile europene se reunesc la Bruxelles pentru a discuta despre evolutiile in acest sector.

Marti, 26 februarie 2008

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Google Translate

Cauta in site

 • Ștefan Teoroc 17.12.2017 21:52
  nu stiu daca toate functiile de agent din sistem vor putea fi pe maxim ...

  Read more...

   
 • John 17.12.2017 21:40
  Dnu Teoroc .va rog faceti ceva si ptr. cei al caror coeficient se opreste ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 17.12.2017 19:47
  intr-o luna de concediu se constata oricum un minus salarial din absenta ...

  Read more...

   
 • Alex 17.12.2017 18:53
  Pt 15 zile de la 1 nov.minus 800 lei in 10 decembrie.Ce spuneți?

  Read more...

   
 • Agent 17.12.2017 17:29
  Pt 15 zile co in oct in 10 nov un minus 550 lei

  Read more...

Google AdS