Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Biroul Permanent al Camerei Deputaților calcă în picioare Constituția României

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a decis astăzi, încă o dată, să calce în picioare Constituția României și principiile statului de drept.

Printr-o simplă procedură de vot, o majoritate formată din indivizi cu mentalitate totalitară, comunistă, a hotărât să nu permită accesul reprezentanților confederațiilor sindicale la lucrările Parlamentului de mâine, când Emil Boc își va asuma răspunderea pe proiectul de Cod al Muncii.

Explicația oferită de indivizii care au luat această decizie – exprimată prin vocea Robertei Anastase– este inacceptabilă și nu justifică încălcarea Constituției.

Potrivit articolului 68, alineatul 1, din Constituția României, ședințele celor două camere sunt publice. Alineatul 2 menționează că cele două Camere pot hotărî ca anumite ședințe să fie secrete, ori această ședință NU este secretă (jurnaliștii sunt lăsați să participe!) și nici nu ar avea de ce să fie secretă.

În spatele deciziei Biroului Permanent al Camerei Deputaților stă nesimțirea, stă tupeul unor personaje plătite din banii contribuabililor și nicidecum teama că s-ar putea repeta episodul din luna decembrie, când un angajat al T.V.R. s-a aruncat de la balconul Camerei.

Nici vorbă să putem accepta o astfel de explicație!

Este evident că avem de a face cu un gest de sor ginte totalitară și este evident că membrii Biroului Permanent al Camerei Deputaților încă se mai cred pe vremea comunismului.

Este evident, iarăși, faptul că doamna Anastase și colegii săi de Birou Permanent au luat această decizie pentru ca nu cumva vreun cetățean să îi spună verde în față Premierului Boc ce părere are despre Codul Muncii promovat de Guvern.

Interzicerea accesului reprezentanților confederațiilor sindicale în Parlament nu este o excepție, o decizie similară fiind luată și în toamna anului trecut.

De această dată confederațiile sindicale au transmis cererea către Camera Deputaților cu multă vreme înainte, tocmai pentru a nu mai exista niciun motiv de interzicere a accesului cetățenilor la lucrări pe motiv că ”balcoanele au fost ocupate”. Am luat toate măsurile legale necesare pentru a fi prezenți în ziua asumării răspunderii de către Premier și vrem să ni se respecte dreptul legal, garantat de Constituție.

Blocul Național Sindical îi sesizează public Președintelui României încălcarea Constituției de către Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

În calitatea sa de garant al respectării Constituției, Președintele României este obligat să intervină și să demonstreze că România este o țară democratică și nu o feudă aflată la mâna unor indivizi cu apucături comuniste.

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Google Translate

Cauta in site

 • Nik 22.11.2017 16:44
  Pai crezi ca cei la birouri au timp ?!

  Read more...

   
 • anonim 22.11.2017 11:02
  "Tinând cont de necesitatea asigurării unui tratament nediscriminator iu ...

  Read more...

   
 • Justice 22.11.2017 10:48
  Vulpea când n-ajunge la struguri, zice că sunt acri! ;)

  Read more...

   
 • Edy 22.11.2017 10:09
  Pt eu.ro Noi suntem SNLP si lucram la MJ. Ce ar însemna să luăm atitudine ...

  Read more...

   
 • Cristian Tudorache 22.11.2017 09:08
  Declaratiile sunt totusi declaratii. Sunt convins ca, desi este ministru ...

  Read more...

Google AdS