www.snlp.ro Web analytics

Paza la control!

SNLP initiaza un demers care urmareste aplicarea unitara si corecta in toate unitatile din sistemul penitenciar, a prevederilor legale si regulamentare cu incidenta in sectorul operativ.

Problemele de planificare, pontare si in general de organizare a misiunilor de paza, escortare si supraveghere, par sa nu aiba rezolvare in secolul acesta, dar nu ne resemnam cu aceasta aparenta. De la o unitate la alta diferentele de abordare a problematicii operative sunt diferite dar nu numai din pricina particularitailor penitenciarelor ci si a expertizei coordonatorilor sau a ambiguitatii regulilor stabilite.

Pentru inceput SNLP cere ANP o serie de date si informatii, urmand sa-si seteze concluziile si propunerile pe raspunsul asteptat de la ANP. Nu ne referim la proceduri si activitati cu detinutii ci la respectarea legislatiei muncii si a normelor specifice in relatia angajatorului cu salariatii.

Petitia:

Către

Directorul General al Administratiei Nationale a Penitenciarelor
Domnul chestor de penitenciare doctor Ioan BALA

Stimate domnule director general

In vederea armonizarii prevederilor legislatiei muncii si a celei specifice cu Acordul/Contractul colectiv de munca incheiat la nivelul grupului de unitati ANP, precum si pentru fundamentarea unor propuneri in sprijinul impunerii unei practici unitare la nivel de sistem in privinta planificarii eficiente in serviciu si pontarii corecte a timpului de lucru ale salariatilor din sectorul operativ, va solicitam urmatoarele date si informatii:

  • Categorii de misiuni pe fiecare unitate din sistemul penitenciar distinct;
  • Tipuri de programe si ore de incepere-terminare a serviciului;
  • Modalitatile de pontare;
  • Masuri adoptate in vederea sustinerii unui pontaj limitat la 12 ore/tura, in unitatile care limiteaza;
  • Legalitatea organizarii misiunilor (respectarea numarului minim de posturi sau elemente, de rezerve pentru perimetru, etc);
  • Numarul mediu lunar de ore suplimentare pe om si pe categorii de misiuni;
  • Numarul mediu lunar al orelor care nu se pot compensa pe om si pe categorii de misiuni;
  • Numarul mediu anual de zile de concediu de odihna restante la final de an, in medie, pe om;
  • Acordarea normei 12 B de hrana.

Sugeram, pentru o mai buna centralizare a datelor, un format tabelar (atasat), venind astfel in sprijinul ANP pentru o solutionare operativa a cererii noastre. Evident, tabelul poate suporta ajustari si imbunatatiri si ne manifestam disponibilitatea de a colabora cu directiile de specialitate din ANP in acest sens.

Apreciem ca desi solicitarea poate fi considerata prea ampla, fiecare dintre unitati ar trebui sa aiba capacitatea de a completa datele solicitate in maximum 30 de minute, iar situatia finala poate fi utila deopotriva sindicatelor cat si ANP.

Cu deosebită consideratie

Stefan TEOROC
PRESEDINTE

 

NOTA: Atasat – decizia multa asteptata privind munca suplimentara. Asa cum am anuntat anterior, actul administrativ include exceptarea de la pontare a alarmelor de exercitiu, prevedere cu care sindicatele nu au fost de acord dar divergenta generase blocarea totala a deciziei, astfel incat pentru moment, din dorinta de a avea macar un mod unitar de pontare la nivel de sistem, cu un algoritm clar, acceptam varianta ANP insa vom solicta MMFPS un punct de vedere privind legalitatea nepontarii alarmelor.

Document atasat:

39 COMMENTS

  1. Singura solutie sa se faca o diferentiere mai mare intre operativ si paza,adica,nu ai legatura de nici un fel cu ppl sa fii platit exact ca orice bugetar si sa ti se taie toate sporurile inclusiv norma de hrana-ca sa dau un exemplu,personal nu vad de ce trebuie sa avem contabil militar platit cu 4000 ron cand putem avea un contabil platit cu 1000 ron,sau magazioner militar cand putem avea personal civil,si lista poate cotinua.

  2. Pai tocmai de aceea Harghita ti-am si recomandat sa sustinem puncte de vedere pertinente fata de pozitia unora in fata altora, adica a administrativului fata de paza. Dupa cum afirmi si tu, cineva trebuie sa munceaca si in paza. Bineinteles cu riscurile ce sunt specifice acestei activitati. Sa ne respectam deci reciproc ca niste colegi buni si nu in ultimul rand sa ne respectam munca, asa cum este ea, a fiecaruia dintre noi.

  3. Cristian. Mersi pentru recomandare daR CE NEAM FACE DAca toti am lucra la administrativ sau toti am avea facultate

  4. De evitat picarea in extreme. Haideti sa vedem concluziile. Nu mai dureaza mult pana primim raspunsul la material. ANP a admis ca o astfel de situatie este utila inclusiv pentru administratie. Nu s-a facut niciodata. Poate vom reusi sa vedem diferentele dintre unitati si sa identificam greselile.

    Pot lansa o provocare pana atunci. Daca este sa luam un rezultat final, sa spunem numarul mare de zile de concediu restante, ce motive credeti ca au putut genera acest rezultat? Mergeti pana la sursa problemei si haideti sa facem o lista posibila. Veti fi surprinsi.

  5. Este usor sa strigi in gura mare ca nu ai oameni la plutonul pe care il coordonezi, mai greu este sa vii cu solutii viabile de diminuare a orelor suplimentare. Este usor sa faci hartie catre director ca iti este greu sa faci serviciul ca S.T. Faci o hartie si esti absolvit de orice GRIJI. Simplitatea in gandire a unora care au ajuns S.T. absolvind o facultate gen X si 0 inbolnaveste si creiere a caror neuroni inca sunt pe baricade. Pai daca tu te plangi ce sa spuna sefii de servicii care trebuie sa pastoreasca tot ce tine de paza? La Galati s-a inventat o moda de prost augur. Care plange mai mult primeste oameni. Puterea exemplului personal, daruirea in executarea serviului, rezistenta la stress au ramas in URMA. Hai sa o spunem pe sleau. Un sef tura ridica in mana cam 3500 ron. Unii cand au dat examen pentru functia asta s-au gandit la scaune inalte din care sa nu coboare? Paza se confrunta cu o lipsa masiva de personal. Dar am vrut grupa de interventie, luam si liber cand vrem si cu recuperarile suntem aproape la zi. Vom termina concediile de odihna prin vara, dar asta se intampla de vreo 7-8 ani, nimic nou sub soare.

  6. PT HARGITA cred ca tu esti frustat de faptul ca nu iti desfasori activitatea la administrativ.Cum te-au sfatuit si altii incearca si acceseaza o functie la DEA in unitatea din care faci parte si pe urma ,sa te vedem ca mai ai de comentat

  7. Pentru Nu sunt Gogu:
    1. Trecerea de la paza la administrativ implica niste pierderi la venit destuld e consistente. Daca spre exemplu, suma de 260 RON nu reprezinta nimic, atunci nu stiu ce sa zic.
    2. Acceptarea unor sarcini pe paza de catre administrativ ar insemna pe de o parte, imixtiune iar pe de alta parte, un mic abuz. De ce spun asta ? Pentru faptul ca statul de functii al unei unitati are insemnatatea lui. Daca pe partea administrativa, celor care lucreaza in acest sector li s-au adaugat anexa la fisa postului, aceasta nu trebuie sa se intercaleze cu activitatea specifica pazei.

    Vii cu exemple din Italia. Bun ! Si eu iti pot da exemple de afara dar care, in Romania nu au nicio relevanta. Poate pe alocuri tinand cont de unele asemanari. Noi ne desfasuram activitatea in conditii specifice ale legislatiei romanesti si, ca atare, ar trebui sa ne perfectionam pe ce ofera infrastructura romaneasca. Daca in Italia, administrativul se compune dintr-un numar mic de oameni, inseamna ca organizarea servciului este excelent si ma indoiesc ca s-ar confunda si cu activitati specifice pazei. Cand fiecare isi vede de propria patratica atunci lucrurile merg inainte foarte bine, cand ne pierdem timpul cu analize asupra muncii celui de langa noi, din pacate pierdem cateodata si minimul necesar al unui rationament de bun simt.

    In final, amestecarea intereselor unui sector de activitate intr-un alt sector, in afara celor care tin de o buna organizare si comunicare, reprezinta o tumoare imposibil de extirpat pentru sistemul penitenciar.

  8. Pentru Bazatu

    O prima transa din banii pentru echpamentul restant pe 2011 a fost solicitata de ANP prin documentele in care se solicita trimestrializarea fondurilor de la buget.

    Asteptam aprobarile pentru a putea confirma plata sumelor.

  9. [quote name=”Adi P”]Orele suplimentare sunt ORE LUCRATE EFECTIV peste timpul de lucru normal,adica in luna dec zile lucratoare 20*8=160 ore,iar un agent a lucrat EFECTIV 15 ture * 13 ore=195 ore,diferenta 195-160=35 ore suplimenatare,in luna urmatoare cand i se acorda recuperare este pontat efectiv ca ore deoarece el le-a lucrat in luna anterioara si nu a fost platit pt. ele ,se ponteaza si la sporuri pt. ca si sporurile sunt plaonate la orele lucratoare din luna,iar a lucrat sub incidneta lor in cele 35 ore suplimentare,cand se acorda recuperarea se acorda si sporurile.Unii se fac ca nu intleg iar daca nu inteleg sunt prea prosti sa efectueze pontaje si sa coordoneze alti lucratori sa-si depuna demisiile pt. ca din cauza unora ca ei merge tara asta prost,pt. unii palaria este prea mare,cat despre reaua vointa (e mai usor sa taiem de la fraieri,nu-i pontam decat sa ne batem noi capul cu recuperarile) exista posibilitatea sa va adresati scris dupa care sunt foarte multe cai cum ar fi ITM,Parchet,instante de judecata etc. apelati la ele astfel ei cred ca merge.[/quote]
    FOARTE CORECT….Ady.

  10. nimic despre bani restanti pe echipament? ,,ACESTA ESTE SINDICATUL,, sper ca nu am gresit!!!!!!!!!!!!

  11. Tot pentru Cristian
    De ce nu ai spus nimic de firma italiana care are 11 oameni la administrativ ? Stii cati angajati sunt la sectorul administrativ la un penitenciar privat din Ungaria ?, stimate domn, sunt 17 la o populatie de 700 de cadre si detinuti .

  12. Pentru Cristian
    Nu sunt Gogu, dar spune cinstit , vrei ca sporul de pericol, ala care se ridica la milioane de lei vechi sa-l primesti in functie de timpul cat vii in contact cu detinutul ? Nu prea cred. Cum face tampitul ala din postul de paza , tampit in perceptia administrativului, 13 ore fara sa-l schimbe la masa si obligat de multe ori fiind nevoit sa-si faca nevoile intr-un ziar, cum lucreaza cel de pe sectie 12 ore , inconjurat de 400 detinuti, si primeste salariu exact ca cel care la ora 14 si 50 asteapta sa se deschida poarta, oare distinsilor domni de la administrativ le-ar cadea greu sa mai execute si alte misiuni ? Apropo”s specialitatea mea ceea ce scrie pe diploma, este contabilitate -finante, deci ma pricep la cat se lucreaza la salariul meu.
    Ps. Vrei sa contabilizam, pe bune, cat lucreaza domnii din administrativ, sunt colegii nostri, intr-o zi obisnuita ? Sunt unii care nu isi scot banii de sare. Vrei ?

  13. Nu esti Gogu dar ai veleitati mari pentru a deveni unul veridic.

    Cum ai dori domnul meu sa se intample ? Sa fie scosi oameni din administrativ pentru a munci la paza ? Sa plece financiarul sa dea o pauza de masa supraveghetorului de pe sectie ? Faci afirmatii „a la Gogu” si nu adaugi si argumentari.

    Administrativul are rolul lui intr-un penitenciar si bineinteles ca munceste pentru ppl si pentru tine micule Gogu. Esti in stare sa faci munca de administrativ ? De ce nu te inhami? Personal lucrez in paza sa stii dar mi-e scarba de interpelarile astea bolnavicioase cu privire la munca celui de langa tine fara a-ti vedea propriul gunoi ce pare sa te orbeasca.

  14. ot Gogul
    Daca tot nu exista personal in sectorul operativ de ce nu se folosesc si domnii din administrativ la diferite misiuni ? Sunt unitati unde proportia dintre „operativ”- „administrativ” sunt sensibil de egale, toti iau un salariu si materia prima in unitati este detinutul nu …alte hartii plimbate dintr-un birou in altul. De ce o firma iataliana cu 700 de muncitori au ca administrativ 11 oameni, cu tot cu director, nu vei fi tinut la usa pentru o hartie niciodata, salariul este platit la fiecare leut, la timp, nimeni nu te injoseste , a… si un lucru toti sunt nume, nu domnule mare director , domnule x.
    (editat admin)

  15. Cred ca pt. pontaj incorect =abuz se gasesc institutii in Romanica sa rezolve aceasta problema. 😆

  16. Din pacate ITM ul nu are nicio competenta in institutiile publice. In sistemul penitenciar, inspectia muncii este … chiar ANP (conform legii). Altfel aveam deja dosare intregi la ITM pana acum. Daca la asta mai adaug si tiparul raspunsurilor care se primesc de obicei de la MMFPS, apoi durata proceselor si solutiile in general pe drepturi salariale si nu in ultimul rand prorogarea executarii sentintelor pana in 2016 si tot asa, veti intelege de ce majoritatea demersurilor pe care le-am demarat in ultima perioada s-au focusat pe a ajuta ANP sa decida si in favoarea salariatior sau pe a impinge ANP daca este cazul, in directia buna.

  17. Orele suplimentare sunt ORE LUCRATE EFECTIV peste timpul de lucru normal,adica in luna dec zile lucratoare 20*8=160 ore,iar un agent a lucrat EFECTIV 15 ture * 13 ore=195 ore,diferenta 195-160=35 ore suplimenatare,in luna urmatoare cand i se acorda recuperare este pontat efectiv ca ore deoarece el le-a lucrat in luna anterioara si nu a fost platit pt. ele ,se ponteaza si la sporuri pt. ca si sporurile sunt plaonate la orele lucratoare din luna,iar a lucrat sub incidneta lor in cele 35 ore suplimentare,cand se acorda recuperarea se acorda si sporurile.Unii se fac ca nu intleg iar daca nu inteleg sunt prea prosti sa efectueze pontaje si sa coordoneze alti lucratori sa-si depuna demisiile pt. ca din cauza unora ca ei merge tara asta prost,pt. unii palaria este prea mare,cat despre reaua vointa (e mai usor sa taiem de la fraieri,nu-i pontam decat sa ne batem noi capul cu recuperarile) exista posibilitatea sa va adresati scris dupa care sunt foarte multe cai cum ar fi ITM,Parchet,instante de judecata etc. apelati la ele astfel ei cred ca merge.

  18. Pt. harghita 10-01-2012 13:42,cred ca nu te-ar ajuta daca moare si capra vecinului,sa lasm mentalitatea asta ca nu e sanatoasa.

  19. Faptul ca cei de la CEDO,nu ne dau dreptate in privinta diminuarilor salariale,directorii de unitati ,vor face ce vrea cu noi.
    Au sau nu dreptate,ne vor spune:mergeti in instanta.
    Daca cei de la CEDO,nu fac dreptate,va dati seama ce se va intimpla in instantele romanesti.
    Am ajuns sa cersm in tara natala,sa dansam dupa alta muzica,vom fi niste pioni mutati pe tabla de sah cum vor cei bogati si puternici.
    Ne meritam soarta fratilor,nu mai deschidem gura sa nu ne trezim dupa gratii.
    Colegii nostri stau in inchisoare iar altii omoara cu seninatate si sunt judecati in libertate,dar au cu ce plati.
    Vai de maiculita noastra care ne-a dat viata,nu am dreptate,va rog sa ma contraziceti.

  20. Harghita,
    Nu fi rautacios. Administrativul are un program fix pe care nu are sens sa-l discutam aici. Din pacate, lipsa oamenilor in operativ reprezinta singura carenta care genereaza ore suplimentare, neluarea concediilor la timp, recuperari putine in raport cu numarul de ore suplimentare efectuate. Este o realitate pentru care nu cei din administrativ sunt vinovati ca se intampla.

    Pe de alta parte, cum ai prefera sa fii multumit ? Ca periodic, administrativul sa faca munca in locul schimburilor si invers ? Sa nu ne depasim totusi conditia si sa acceptam ca aceata este natura serviciului pe care-l prestam la schimburi si nu are a face cu cei din administrativ. Iti recomand sa urmezi cursuri universitare de specialitate si sa incerci sa accesezi o functie in administrativ pentru a scapa de povara schimbului….

  21. administrativu nu fac ore suplimentare ca la ora 15.00 sparg poarta la ora 15.01 nu mai gasesti pe nimeni in birou din aceasta cauza nui pre intereseaza

  22. nui,intereseaza ca schimburile fac ore suplimentare si raman cu concediu pe anu urmator ca la administrativ si leau la timp putand sa se progameze in concediu de la inceputul anului nu ca pleava de la schimb ca bani ii luam la fel pe10

  23. Pt galateanulm,
    Eu azi am sa-i trimit lui Hilohe decizia directorului general in care se precizeaza negru pe alb ca recuperarile sunt purtatoare de sporuri si pentru un elev de clasel 1-4 acest lucru inseamna ca orele se aduna langa cele lucrate. Nu pot intelege atata optuzitate in gandirea conucerii galatene.
    Iar dupa aceea, singura solutie e adresa catre conducere pentru punct de vedere.
    Atentie invocati legea 544/2001, pentru urgentarea raspunsului.

  24. La galati cat de curand „va bufni borhotul,daca imi permiteti expresia.Oamenii de pe paza sunt la limita cu rabdarea!!!Cred ca zile restante de concediu pe 2011 sunt in medie 25 zile/om.Nu trece o zi fara sa mai auzim o minunatie a luminatilor,ultimile doua: infiintarea unei „ceva” ceva gen grupa din 3-4 agenti,luati bineinteles tot de la plutoane,care vor fi la 8 ore si vor da libere la plutonul care e in tura de zi.BUN!!!Dar s-au gandit luminatii ca un pluton este posibil sa nu se intalneasca 3 saptamani cu cea formatiune?…sau ca sambata,duminica si sarbatori legale trebuie sa le dea liber?…ca daca fac ore suplimenrare trebuie sa la dea si lor liber caz in care…la plutoane ciuciu …,ca nu se vor mai putea acorda libere noaptea?O alta minunatie: recuperarile(R) in opinia unor iluminati nu se ponteaza decat ca sporuri(!!!)nu si ca ore propriu zis!Sa explic:decembrie-24 ore suplimentare,ianuarie 24 ore suplimentare,se acorda in ianuarie recuperare(R) 24 ore,ei tineti-va in februarie nu mai ai recuperarile din ianuarie ca citez „24 ore(R) acordate in ianuarie pt. decembrie nu le-ai muncit,si asa e normal”Uau!!!Da’ daca in ianuarie nu existau ore suplimentare?,luam 24 ore R,si intram in gaura de ore,nu?Pai si imi aducea tovarasu ‘ bani de acasa?!Ei da’ stai ca face el o sedinta cu financiarul… Din nou Uauuu…!!!

  25. propunerea lui Stoica de a introduce cartele o fi buna la Jilava;dar la Rahova nu convine conducerii; ce se face marele Sorescu, care ii tine pe cei mai multi peste program,fara a le acorda recuperare in timp ce cunoscutii sai protejati( gen Jurubita) se extenueaza prin invoiri si concedii;dincolo de aceasta remarca, ar fi cel mai corect pontajul prin cartela care ar reliefa obiectiv toate drepturile , mai ales pentru cei din operativ, dar pentru asta este nevoie de conducatori priceputi,bine pregatiti,cunoscatori si stapini pe situatie,capabili sa organizeze eficient activitatea si sa ia decizii corecte( cei gen Sorescu se exclud).

  26. Am rugamintea ca cei care conduc destinele anp-ului,sa se aplece cu mare atentie catre penitenciarele,GALATI si MARGINENI.
    Cele doua unitati au in custodie acelasi numar de persoane private de libertate,dar statul de plata din cadrul penitenciarului Margineni il depaseste cu 100 de oameni pe cel al Galatiului.
    In condtiile in care paza din penitenciarul Galati,lucreaza la saizeci la suta din capacitate,ne rugam la cel de sus zi de zi ,sa nu se intimple un eveniment negativ.
    Sa nu inteleaga colegii de la Margineni ca avem ceva cu ei ptr. ca au un nr. corespunzator de cadre,dar vreau sa atragem atentia ca nu mai putem continua asa.
    Trebuie inteles ptr. intotdeauna :UNA ESTE SA NU GASESTI UN SAC CU DERO SI ALTA SA NU GASESTI UN PPL LA APEL.
    Sacul cu dero il punem la loc facind o mica cheta,dar ppl-ul lipsa inseamna ptr. cel implicat,sa nu exagerez-chiar inchisoare.
    Nu contest faptul ca celelalte sectoare nu-si au rolul lor in desfasurarea activitatilor din unitate,dar sa nu uitam fratilor:CHINTESENTA MUNCII DE PENITENCIARE ESTE P.E.S. PPL-ILOR

  27. Iti multumesc Hilohe pentru punctul de vedere exprimat vis-a-vis de acest protocol. Aspectele prezentate de tine presupun ca vor fi luate in calcul, din pacate, atunci cand ceva de proportii se va intampla. Un lucru este cert insa. Imixtiunea de orice fel trebuie indepartata tinanadu-se cont si de riscurile gratuite pe care le ofera acest protocol.

    Presupun ca sunt spete mult mai multe, in fiecare uitate existand o disfunctionalitate cu privire l activitatea pazei. Nu inteleg de ce nu sunt exprimate opinii. Ne trezim ca mai tarziu, cand o situatie degenereaza, ca avem pretentii de felul in a fi sustinuti de catre sindicat. Pai daca nu va etalati nevoile si eventualele disfunctionalitati, de unde sustinere oameni buni ?

  28. PTR.CRISTIAN
    In cazul protocolului cu cei de la Tichilesti si Braila nu mai exista Legea 275.
    Amestecam intr-o singura masina toate regimurile de executare care exista in sistemul penitenciar.
    Nu contest eforturile celor de la paza ca lucrurile sa mearga bine,dar protocolul trebuie sa functioneze incalcind cele mai elementare norme privind separatiunea ppl-ilor
    Cite compartimente are o masina ca sa poti face separatiunea,tinind cont de faptul ca transportam maxima siguranta,regim inchis si semideschis,tineri,minori,femei,vulnerabili,grad sporit de risc.
    Nu trebuie neglijat faptul ca pot fi probleme si in cadrul aceleasi categorie de ppl-ei.
    Mai luati in calcul faptul ca instantele{in afara de cea din oras} nu pot asigura sub nici o forma separatiunea ppl-ilor.
    Semneaza seful de escorta si hai la treaba cu inima cit un purice, pina te intorci la cea dea doua casa cu sufletul impacat…. ca nu s-a intimplat nimic.
    In situatia in care se produce evenimentul nedorit,in scurt timp,vin o armata de anp-isti,profesionisti….desavirsiti,care incep cercetarile ca pe vremea.stim noi care.
    Veniti cu solutii,caci ideea unui sclav de pe plantatie nu este valabila.
    Intreb si eu ca un simplu salariat:
    CINE MAMA DRACULUI VA FACE ORDINE IN SISTEMUL PENITENCIAR ROMANESC?
    Accept orice fel de critica la comentariul meu,mai ales daca este si constructiva.
    Cit de curind vor veni bilanturile,cu cifre,realizari,vizite peste mari si tari unde au avut loc scimburi de experienta,cu mare impact asupra muncii noasre.
    MAI FRATILOR-TOT VA BUFNI ODATA

  29. Un raspuns din partea ambelor parti (Florin – Gheorghita) presupun ca ar fi de ajuns. Sa nu ne confruntam cu mai multe aici si sa pierdem esenta subiectului.
    Pentru Gheorghita: Orice nelamurire vis-a-vis de problema ta o poti clarifica batand la usa biroului sindical din Jilava.

    Bun demersul SNLP pentru identificarea tipurilor de misiuni la nivelul fiecarei unitati si implicatiile vis-a-vis de personal. Clarificarea acestui amanunt, presupun ca ar determina niste decizii ANP pentru fiecare unitate in parte ?

    Uniformizarea conditiilor de a executa misiunile (exceptand pe cele generale) cred ca va fi un lucru imposibil de realizat dat fiind faptul ca fiecare unitate se organizeaza functie de numarul de oameni destinati acestor misiuni, de categoria de detinuti pentru care se impune masuri exceptionale, etc… Asa cum afirma si Stefan, pare imposibila o astfel de chestiune dar totusi sunt niste pasi ce se incearca a fi facuti pentru a clarifica macar daca conditiile ce se impun personalului care executa misiuni sunt conforme raporturilor de serviciu si bineinteles in sfera legislatiei muncii.

    In acest context, putem pune in balanta protocolul Galati – Braila – Tichilesti referitor la activitatea celor trei unitati in organizarea misiunilor de escortare, a alarmelor, etc ? Personal, consider ca multi dintre lucratorii galateni s-au confruntat cu situatii care au necesitat imixtiunea in munca celorlalti colegi, lucru pe alocuri chiar ilegal tinand cont de faptul ca doar pentru o anumita categorie de detinuti au semnat si au organizat spre exemplu prezentarea la instanta.

    Si poate Hilohe Radu ne-ar putea da mai multe detalii, cel putin vis-a-vis de aspectele ce pot fi considerate ilegale in acest protocol…

  30. Mai Gheorghita de unde aparusi frate?
    Tu ai auzit de pontaj 12 ore tura de zi si 13 ore tura de noapte indiferent daca sunt sau nu perchezitii, sarbatori legale sau zile nelucratoare?
    Tu stii cumva ca atunci cand se facea pregatire la sala cu plutoanele Jilava datorita lui Florinel era pontata cu 13 si 14 ore, singura unitate din sistem?
    Eu in comparatie cu tine imi dau numele nu ma cheama”Gheorghita”.
    Te rog fa un minim efort de memorie si spune aici ce drepturi de orice natura nu sunt acordate la Jilava.
    Daca esti un lucrator vechi sigur ai cunostiinte prin alte unitati, intreaba ce e acolo, cei din ture sunt chemati din timpul liber la instante sau puncte de lucru.
    Dar vad ca esti tare in meserie cand spui sa se execute perchezitii de toti lucratorii din unitate.
    Ce profil are unitatea noastra sti cumva?
    Ce activitati executa ppl-eii in timpul zilei?
    Gheorghita fi barbata!

  31. Postarea este rautacioasa

    Sunt unitati in sistem in care plutoanele vin din turele libere si participa la misiuni de escortare. Fata de multe alte unitati, Jilava sta foarte bine la capitolul pontaj pentru schmburi.

    Cunosc personal detalii, precum si evolutia situatiei in timp. Depasirea limitei impuse cam peste tot de 12 ore/tura, a necesitat din partea lui Stoica destul de mult aport, petitii, inclusiv amenintari cu sesizari pentru abuz in serviciu adresate direct celor care incercau sa limiteze.

    Tocmai asta este rolul tabelului. Sper ca te-ai uitat pe el.
    Vrem sa vedem si care este ponderea pe sectoare a activitatilor efectuate in afara programului.

  32. Pentru Florin Stoica
    Florine matale ramai uimit de corespondenta Anp dar, noi ramanem prostiti de voi, adica de sindicat! Vorbesti de durata normala a timpului de lucru? Pai spune matale despre Jilava, in „ograda” matale, cum este incalcat zilnic programul de munca prin perchezitii si-n sculare si-n culcare! La fiecare tura suntem tepuiti de minimum o jumatate de ora!
    Poate as putea sa inteleg ca sunt necesare perchezitiile daca s-ar face de catre toti lucratorii din penitenciar dar, atata timp cat la aceste perchezitii participa NUMAI PLUTOANELE rezulta clar ca numai unii sunt prostiti pe fata iar altii freaca menta bine mersi si au si ore suplimentare!
    Cred ca raman numai vorbele dvs iar faptele nu se vad!

  33. Ma uit cu uimire pe corespondenta dintre ANP si MMFPS si nu-mi vine sa cred.
    De unde fratilor inventeaza astia termeni precum „SCHIMB NORMAL DE LUCRU”pentru cei care lucreaza in ture?
    E incredibil, nu stiu ce sa mai inventeze poate reusesc pe romaneste sa ne „prosteasca”!
    Care e oameni buni aceasta durata normala a schimbului normal de lucru pentru cei care lucreaza in zilele de repaus sau sarbatori legale?
    E o brambureala totala si asa am scris-o si eu.
    Mai intelege cineva ceva?
    Sau asta e sensul si interesul LEGIUITORULUI?
    Doamne si la astia gradina lui Dumnezeu e foarte mare si e plina?
    Din pacate noi suntem cei care ii suportam pe locatarii acestei gradini.

  34. Nu stam in loc cateva zile pana primim raspunsul la material. Este doar un pas. In continuare va trebui sa stabilim impreuna ce vrem. Nu sunt multe solutii pe operativ, cel putin privind organizarea serviciului si planificarea.

    Privitor la decizia cu munca suplimentara si cu exceptarea alarmelor, ANP a acceptat sa trimita in unitati o adresa prin care recomanda evitarea abuzarii de aceasta metoda doar pentru a efectua perchezitii.

    Evident ca nu vom putea interzice percehezitiile cu ocazia alarmelor dar nu acesta trebuie sa fie scopul principal.

    In esenta, parerea mea este ca totul pleaca de la o prevedere rigida si inertiala, chiar cazona, conform careia perchezitiile se fac lunar in toate spatiile, fara sa conteze daca ai oameni, ce suprafete si spatii ai, cate ore suplimentare genereaza asta si cat stres pentru personal, in comparatie cu rezultatele.

    Si vom vorbi si despre rezultatele unor actiuni de rutina (multe care se fac doar din pix, nu ar trebui sa ne fie rusine sa spunem) obligatorii dar fara eficacitate.

    O flexibilizarea usoara si inteligenta ar aduce mult mai multa eficienta dar cazon vorbind, ar vulnerabiliza 🙂 Termenul asta este atat de relativ pe cat este definitia sigurantei.

  35. Stefan cand preconizezi ca ANP va trimite materialul la unitati?
    Intreb asta pentru a urmarii si noi daca se raspunde cu promtitudine si ce termen de raspuns o sa stabileasca ANP-ul.
    Poate se intamplaca printr-o minune sa se stabileasca un termen de 1/2 zile asa cum se solicita la petitiile ppl-ilor, stiu si eu?
    Decizia cu munca suplimentara e buna, dar prevad ca pentru faimoasele perchezitii zilnice si fara efect, se alarmeaza tura respectiva, si gata ore suplimentare!
    Iar au intervenit specialistii, si-au bagat bocancii in loc de stilou si uite ca au facut.
    Ai dreptate, trebuia sa fim de acord cu aceasta formula pentru a nu bloca din nou decizia.

  36. Cât de corecte vor fi răspunsurile vom vedea.
    Cea mai buna soluție este propunerea lui Stoica Florin de a se introduce cartele și atunci nu mai este nici un dubiu pentru orice sector de activitate privind pontarea orelor .
    La Jilava sunt sigur ca datele vor fi reale.

  37. Aceasta va fi etapa II. Materialul de la ANP va fi verificat la nivel de unitati prin liderii de sindicat.

  38. Cred ca trebuie sa verificati raspunsul celor din ANP si Unitati,multi vor cosmetiza raspunsurile.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)