www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Guvernul actual finalizează ce a început Traian Băsescu în 1998: România, colonie economică

stire 00000056Comunicat BNS-Cartel ALFA transmis pe data de 8 august 2012

Reprezentanții Blocului Național Sindical (BNS) și cei ai CNS Cartel Alfa, confederații reprezentative la nivel național, au participat în perioada 02-03 august 2012   la o serie de întâlniri cu reprezentanți ai Fondului Monetar Internațional, ai Băncii Mondiale și ai Comisiei Europene.

În cadrul acestor întâlniri, BNS și CNS Cartel Alfa au susținut următoarele:

 1. În legătură cu așa-zisul ”management privat”, am atras atenția asupra faptului că ”managerii politici” ai regimului Băsescu-Boc au fost ”transferați” și au cumpărat bunăvoința guvernul actual, în complicitate cu firmele de consultanță plătite cu sute de mii de euro din bani publici.
 2. Referitor la procesul de privatizare a unităților cu capital majoritar de stat, reprezentanții celor două confederații sindicale și-au exprimat opinia potivit căreia nici guvernele anterioare și nici cel actual nu au întreprins nimic pentru a veni în sprijinul societăților cu probleme, respectiv cu pierderi. Singura măsură avută în vedere de decidenții politici a fost vânzarea pachetelor majoritare de acțiuni ale societăților cu profit, transformând astfel România într-o colonie economică. Având în vedere faptul că în perioadă de criză vânzarea acțiunilor companiilor profitabile se face la valori infime, simbolice, confederațiile sindicale au propus metoda privatizării prin aport de capital (45-49%), concomitent cu delegarea atribuțiilor de administrare pe o perioadă de maxim cinci ani, urmând ca vânzarea acțiunilor rămase să se facă treptat, pe un interval mai lung de timp.
 3. În ceea ce privește crearea de locuri de muncă, reprezentanții celor două confederații sindicale au readus în discuție utilizarea eficientă a fondurilor nerambursabile puse la dispoziție de Uniunea Europeană, o soluție de creare de locuri de muncă ușor și rapid de pus în practică, coroborată cu investirea fondurilor financiare rezultate din privatizările anterioare precum și cu investirea fondurilor rezultate din aplicarea legii ”off-set-ului”. În opinia părții sindicale, exprimată în întâlinirile avute, prin utilizarea resurselor menționate ar putea fi create cel puțin 200.000 de locuri de muncă.

Având în vedere situația economică și socială foarte gravă, solicităm Guvernului României să apere și să susțină cu prioritate interesul național în cursul negocierilor cu FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană. Guvernul României trebuie să vină cu soluții de ieșire din actuala criză și trebuie să oprească procesul de colonizare economică a României început de Traian Băsescu în 1998.

Blocul Național Sindical                                                        CNS Cartel Alfa

Președinte                                                                              Președinte

Dumitru Costin                                                                        Bogdan Iuliu Hossu

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #5 Terente 22-08-2012 21:44
Alecule, vorbesti de dezbinare, ura si mai ales prostie. Viteazule, asta a fost mentalitatea care a blazat societatea romaneasca in ansamblul ei. Denigrarea proprie si autodistrugerea elementelor de virtute au fost inoculate in mitea multora dintre voi, a astora care nu mai conteniti sa considerati Romania o mizerie si poporul sau un neam de prosti. Cu astfel de atitudini s-a ajuns ca lumea civilizata sa profite si sa te persifleze tocmai pe considerentul ca ei isi cunosc valoarea si nu au uitat cu totul de identitate.

Nu stiu ce ai vrut sa spui, dar te intreb: Tu in ce categorie te plasezi ? In cea a celor dezbinati, in cea a celor care urasc sau pur si simplu in cea a prostilor ? Mai degraba as considera ultima varianta pentru toti cei care eticheteaza inainte de a da piept cu o lupta adevarata pentru respectul de sine, este cea mai relevanta...
0 #4 finul Alecu 22-08-2012 05:41
Cita dezbinare,cita ura dar mai ales cita...prostie! Priviti istoria,vitejii mei!E la fel de 2050 ani!
0 #3 Terente 21-08-2012 15:31
Faza asta cu euro e o perdea de fum. In fapt, diin punctul meu de vedere euro a fost tinut artificial pentru ca in aceste momente de lupta politica sa fie un element de care unii sa se foloseasca. Si nu a e greu de dedus cine s-a folosit de asta, portocalii beneficiind inca de un strateg politic foarte bun dar foarte rau pentru cetatenii acestei tari. Din pacate, in Romania de azi interesul personal si de gasca a atins cote alarmante si in fata carora oamenii de rand sunt niste cadavre vii fara a avea puterea de a reactiona, de a lua atitudine.

Deci, valuta, mai exact cotatia valutei este la valoarea ei reala si ma scarbeste jocul politic al portocaliilor care inca se mai joaca cu vietile noastre. Sa murim bine ! Atat ne-a mai ramas datorita indolentei de care dam dovada ! Poate ca ar trebui sa ne ghidam vietile dupa modelul lady Gaga si sa ne manelizam traiul pentru a face fata mizeriei in care ne scaldam cu buna stiinta...
0 #2 Ștefan Teoroc 21-08-2012 15:12
Pai ce sa faca, sa-i convinga pe elvetieni ca au o moneda de rahat si ca e doar senzatia lor ca e puternica?
0 #1 Tepes 20-08-2012 23:23
Ne-am bucurat ca scapam de dracu si dam de fratele mai mic e adevarat ca am primit unele drepturi echipament,8% etc pt. mine USL-ul sunt cei mai buni pana acum dar trebuie sa mai faca ceva si cursul de schimb,am rate in valuta fratilor,ce am luat pe mere dau pe pere..

Google Translate

Cauta in site

 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 22:20
  nici una nici alta, integral :) / putin mai specifica intrebarea si ...

  Read more...

   
 • Anton 12.12.2017 22:10
  Din legea 284 - salarizarea - se mai aplica ceva in luna decembrie, sau ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 21:02
  nu numai din cauza normei se ia mai putin la escorte ci si din pricina ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 21:00
  inca nu se aplica noua legislatie integral / cf art 38 din L153/2017 ...

  Read more...

   
 • sindicalist 12.12.2017 18:01
  la punctele de lucru nu se poate acorda norma de hrana?pentru ca venim ...

  Read more...

Google AdS