www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Mobilizare sindicala generala! 100.000 de semnaturi pentru Codul muncii decente

sustine codulPe data de 15 octombrie 2012, Blocul National Sindical a anuntat in cadrul unei conferinte de presa, declansarea campaniei de modificare a Codului muncii. Dupa tratative interminabile si divergente inclusiv intre confederatiile sindicale, BNS a decis sa ia totul pe cont propriu si a constituit o echipa de experti care sub coordonarea profesorului Alexandru Athanasiu au elaborat un proiect de Cod al muncii pe baza observatiilor primite de la organizatiile sindicale.

A urmat parcurgerea etapelor procedurale prevazute de legislatie, respectiv constituirea comitetului de initiativa, avizarea initiativei de catre Consiliul legislativ si publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei (MO nr. 773/16.11.2012). De la data publicarii, a inceput strangerea semnaturilor pentru sustinerea proiectului. Intr-un termen de 6 luni trebuie adunate minim 100.000 de semnaturi, iar pentru acest scop este suficient daca semneaza mai putin de 40% dintre membrii BNS. De retinut ca nu numai membrii de sindicat pot sustine prin semnatura proprie acest proiect ci toti cetatenii cu drept de vot.

Federatia PUBLISIND si SNLP au decis sa dea o mana viguroasa de ajutor acestui demers care trebuie incheiat cu succes in luna aprilie 2013. Prin urmare, toti presedintii sindicatelor afiliate PUBLISIND, precum si toti presedintii filialelor SNLP au fost imputerniciti ca reprezentanti locali in reteaua dezvoltata de BNS pentru etapa de strangere a semnaturilor. In afara reprezentantilor desemnati deja, incurajam orice persoana interesata de sustinerea acestui proiect, care doreste imputernicire pentru strangere de semnaturi, sa ne contacteze.

BNS a transmis membrilor un set de documente care trebuiesc studiate si completate. Imputernicitii BNS cu strangerea de semnaturi au o sarcina serioasa dar deloc complicata. Presedintii de sindicate PUBLISIND/filiale SNLP vor printa tabelele de semnaturi si copertele dosarului si vor incepe colectarea de semnaturi pe localitati sau pe sectoare  in cazul Bucurestiului.

Paginile (tabelele) din dosar se numeroteaza la finalul actiunii, se adauga copertile si se depun la primaria localitatii/sectorului. Primaria va atesta ca persoanele din tabel au domiciliul in localitatea/sectorul respectiv. Din acest motiv se va avea in vedere evitarea erorilor de tipul includerii in dosarul care se depune la primaria comunei Jilava a unei persoane care domiciliaza in Bucuresti, intrucat va fi eliminata din lista.

Coordonatorii actiuni:

 • BNS: Cristian Mihai (vicepresedinte), Ilie Gheorghe (vicepresedinte).
 • PUBLISIND: Gabriel Chifu (secretar general), Valentina Capraru (secretariat).
 • SNLP: Florin Stoica (secretar general), Catalina Chersin (secretariat).
 • Call center campanie: 031.620.58.59

Va punem la dispozitie toate instructiunile necesare, va invitam sa vizualizati si pagina www.sustinecodulmuncii.ro si spunem CU TOATE FORTELE INAINTE!

Documente atasate:

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #40 generatia anonima 13-03-2013 22:00
Citez pe membru simplu:
Pt generatie asnonima,
Dupa cum scri si te exprimi nu ai nicio sansa sa devi lider de sindicat si sa dormi in puf, dormi putin cu gramatica sub cap.
Eu nu as vota un asemenea candidat care omoara limba romana dar ce e mai dureros si grav e faptul ca nu cunoaste statutul sindicatului, la treaba si apoi la functii sindicale!

Ești bun sindicalist ,BRAVO ȚIE.
0 #39 membru simplu 03-03-2013 20:16
Pt generatie asnonima,
Dupa cum scri si te exprimi nu ai nicio sansa sa devi lider de sindicat si sa dormi in puf, dormi putin cu gramatica sub cap.
Eu nu as vota un asemenea candidat care omoara limba romana dar ce e mai dureros si grav e faptul ca nu cunoaste statutul sindicatului, la treaba si apoi la functii sindicale!
0 #38 Ștefan Teoroc 27-02-2013 02:47
:-)
Ai un termen in care se depun candidaturiele / la data votului normal ca buletinul include numele / alege cu cine votezi dintre candidati / cum ai vrea, foaie alba, sa scrii pe cine vrei, nu conteaza daca s-au respectat regulile / fara sa mai zic ca orice greseala de nume duce la anularea votului.
0 #37 generatia anonima 26-02-2013 19:16
Citez pe Stefan Teoroc:
Ok, cum spui tu. La urmatoarele alegeri, esti liber sa candidezi, pentru a te bucura si tu de puful in care dorm liderii sau de aurul in care se scalda.

Eu am vrut să implic în activitatea sindicala,dar când au fost alegerile AM primit un buletin cu nune care erau pregătite
0 #36 Nicolae Banu 25-02-2013 23:15
Pentru Cătălin.
Ciudat mod de a lansa discuții fără temei!
Am considerat lămurită problema decontării, chiar disutând cu dvs. la serviciu domnule ...(ne-membru de sindicat). Nu știu de ce încerci să modifici datele problemei!
Pe anul 2012 nu există nici un angajat fără decont transport C.O. la Mărgineni.
Încearcă totuși să fii corect măcar cu cei cu care te lansezi în discuți, domnule R.C.
Stimă,
0 #35 ioan 24-02-2013 20:01
Pentru sindicalist,
Am inteles ce vrei sa spui tu, ai vorbit in limba romana si nu in turca, dar cel care nu vrea sa inteleaga realitatea esti tu, intelege ceea ce iti spun:
1.Liderul de sindicat se afla undeva pe la mijlocul piramidei, inainte de el este Adunarea generala, care are anumite atributii(inclu siv cea de a alege PRIN VOT SECRET LIDERUL DE SINDICAT), precum si Biroul executiv al sindicatului, fara de care, liderul de sindicat, nu v-a putea sa ia nicio decizie daca nu se voteaza cu 50%+1.
2. Omul daca vrea, invata, de ce trebuie sa ma duc la liderul de sindicat cu fluturasul de salariu sa-mi explice de ce nu am primit un anumit spor si daca l-am primit de ce este ciuntit, pe cand pot eu , cel afectat, sa ma iau de gat cu cei vinovati ?
3. P.s De cate ori, dupa o tura de noapte, ai fost la un proces care ti-au afectat drepturile salariale fara sa fii platit?, stimate domn retine ca mai sunt astfel de oameni, in speta lideri de sindicat, care atunci cand tu erai langa mandra, in pat, el era la instantele de judecata.
3. Daca ai exemple de lideri de sindicat care sunt platiti, din cotizatia membrilor, pentru a face sa nu a face ceva, te rog da-i pe goarna..Eu unul NU...sunt corb.

Citez pe sindicalist:
Bai Ioane tare mai esti daca atat ai inteles tu din ce i-am reprosat eu liderului de sindicat in general, domnul Banu este unul din ei.
Tu cunosti cumva scara ierarhica la sindicat?
Unde se afla liderul de sindicat pe aceasta piramida sus sau jos?
Ghici ciuperca ce-i?
Tu ai stai peste program sa studiezi legislatia muncii sau oricare alta legislatie sau mergi la familie acasa?
Tu sigur esti un lider de sindicat si deh corb la corb nu-si scoate ochii!
Vino cu alte argumente colegul meu.
0 #34 sindicalist 24-02-2013 12:15
Pt Dananae,
Tu ai habar ce vorbesti?
Ai vazut tu ca se bat pe functia de lider de sindicat la tine in unitate sau aiurea in sistemul asta?
Iti spun eu, rar se intampla sa fie 2 candidati pe aceasta functie.
De ce?
Cumva pentru ca liderul traieste in puful care-i revine conform acestei constatari a ta?
Nu se doreste aceasta functie pentru ca e mai usor sa stai pe margine sa critici, exact ca la fotbal si in general ca in Romania, toti ne pricepem la toate dar cand suntem rugati sau invitati sa o facem gasim fel de fel de motive.
Eu l-am criticat pe domnul Banu doar pentru ca nu s-a ocupat personal ca aceste minime legi sa le spun asa, de care se loveste mai mereu colegul nostru sindicalist sa fie cunoscute direct de la el, atat si nimic mai mult.
Asa cum spune si domnul Stefan la urmatoarele alegeri iti doresc succes, important e sa-ti doresti si tu sa candidezi, dar nu cred ca o vei face dupa cum pui problema.
0 #33 Ștefan Teoroc 24-02-2013 10:20
Ok, cum spui tu. La urmatoarele alegeri, esti liber sa candidezi, pentru a te bucura si tu de puful in care dorm liderii sau de aurul in care se scalda.
0 #32 Dananae 24-02-2013 08:52
Asa o fi Stefane insa daca stam strimb si judecam drept platim prea mult pentru,,intreti nerea" unui lider. Si eu as prefera aceasta potitie umila sau ingrata in schimbul multor beneficii financiare. Poate ar fi demni de mila cotizantii si mai putin liderii
0 #31 Ștefan Teoroc 23-02-2013 22:56
In sindicat, liderul se afla jos din punct de vedere ierarhic si voi explica de ce. Liderul este ales de majoritate si schimbat de majoritate. In sindicat deciziile sunt colective, liderul avand rol de reprezentare si coordonare. Liderii sindicali nu pot ordona, impune sau sanctiona. Daca sunt suficient de lipsiti de tact isi pot pierde imediat membrii, cu toata pozitia aia ierarhica pe care ii vezi tu. suntem permanent la dispozitia membrilor, insa membrii de sindicat nu sunt nici ca niste clienti care asteapta servicii si nici ca niste critici de arta de la distanta. Stiu ca este foarte greu sa se lucreze in echipa in sistemul asta si ca mi degraba preferam sa speculam greseli sau vulberabilitati ori chiar sa ne bucuram de raul altora dar trebuie sa luptam cumva cu tentatia de a fi meschini. Suntm colegi prin profesie si frati prin sindicat. Nu suntem unii mai buni ca altii sau unii mai sefi decat altii. Suntem diferiti dar putem coexista. Haideti sarenuntam la provocari si sa urmarim un subiect. Stiu exact despre ce este vorba la Margineni. Am o singura intrebare, in care dintre cele 3 categorii (aproape egale ca numar) din margineni te situezi: la banu, la barbu sau nicaieri? Carare am facut in unitatea aia dar cred ca daca ma si mut definitiv acolo nu voi putea impaca toate orgoliile si dusmaniile.
0 #30 sindicalist 23-02-2013 19:38
Bai Ioane tare mai esti daca atat ai inteles tu din ce i-am reprosat eu liderului de sindicat in general, domnul Banu este unul din ei.
Tu cunosti cumva scara ierarhica la sindicat?
Unde se afla liderul de sindicat pe aceasta piramida sus sau jos?
Ghici ciuperca ce-i?
Tu ai stai peste program sa studiezi legislatia muncii sau oricare alta legislatie sau mergi la familie acasa?
Tu sigur esti un lider de sindicat si deh corb la corb nu-si scoate ochii!
Vino cu alte argumente colegul meu.
0 #29 ioan 23-02-2013 13:17
Pentru sindicalist
1.In anul 2013 se poate deconta transportul pentru CO, atat pe anul 2012 cat si pentru 2013. Sunt ani distincti si legal trebuie decontat.
2. Tu crezi ca liderul de sindicat a fost ales ca sa-ti recite, permanent, ca papagalul, pasaje din legislatie ?Te inseli.
3. Faptul ca stai in postul de paza 12 ore nu-i o scuza ca nu cunosti legislatia, ziua are 24 de ore si daca vrei si daca te intereseaza drepturile tale, in restul de 12 ore mai poti citi din cand in cand.

4. Asa de curiozitate, cere de la Banu statutul sindicatului, studiaza-l si vezi daca in atributiile liderului de sindicat intra si:" sa studiati legislatia si sa o aduceti la cunostiinta membrilor chiar si de mai multe ori pe zi". De ce nu il iei si acasa sa-ti faca si alte treburi, doar ii sclavul sindicatului.

8) Citez pe sindicalist:
Pt Catalin si Banu,
Este corect sa-ti deconteze transportul chiar si in anul 2013 pentru anul trecut dar ce-ti scapa tie Catalin este faptul ca primul vinovat esti tu pentru ca timp de 1 an nu ai avut timp sa soliciti decontul, cu decontul pe 2013 ce vei face?
Nu poti deconta decat o singura data intr-un an, chiar vrei sa ingrasi porcul in ziua de Craciun?
Liderul de sindicat e obligat sa-si sustina membrii si asa cum spune Dica trebuie sa repete permanent lucrurile pe care simplul membru nu le cunoaste.
Cand un om care intra in postul de paza sau pe sectia de detinere si lucreaza 12 ore sa mai aiba timp sa studieze legislatia?
Acesta e apanajul liderului, pentru asta ati fost ales domnule Banu sa studiati legislatia si sa o aduceti la cunostiinta membrilor chiar si de mai multe ori pe zi.
0 #28 Ștefan Teoroc 22-02-2013 22:18
Pot intelege ca ai si ca semnalezi o problema dar nu pot intelege de ce te adresezi cu „sindicatule”? Nu faci parte si tu din sindicat?
0 #27 generatia anonima 22-02-2013 18:48
Avem rețete de decontat de peste 20 de zile cu valori de peste 500 lei ,ce facem SINDICATULE?POA TE E RATĂ LA BANCĂ
0 #26 sindicalist 22-02-2013 18:32
Pt Catalin si Banu,
Este corect sa-ti deconteze transportul chiar si in anul 2013 pentru anul trecut dar ce-ti scapa tie Catalin este faptul ca primul vinovat esti tu pentru ca timp de 1 an nu ai avut timp sa soliciti decontul, cu decontul pe 2013 ce vei face?
Nu poti deconta decat o singura data intr-un an, chiar vrei sa ingrasi porcul in ziua de Craciun?
Liderul de sindicat e obligat sa-si sustina membrii si asa cum spune Dica trebuie sa repete permanent lucrurile pe care simplul membru nu le cunoaste.
Cand un om care intra in postul de paza sau pe sectia de detinere si lucreaza 12 ore sa mai aiba timp sa studieze legislatia?
Acesta e apanajul liderului, pentru asta ati fost ales domnule Banu sa studiati legislatia si sa o aduceti la cunostiinta membrilor chiar si de mai multe ori pe zi.
0 #25 catalin 20-02-2013 23:38
Toti cei care ni se refuza decontul ordinelor de serviciu pe 2012 nu am decontat in cursul anului nimic nu cum va minte banu ,dl stefan puteti cere o situatie concreta nu minciunile lui banu.m-am adresat in instanta
0 #24 catalin 20-02-2013 23:32
Dl dica eu pe 2012 nu am decontat alt ordin de serviciu decit acesta pe care financiarul refuza sa-l deconteze si banu minte interesul lui este decontul transportului pentru gaesti-marginen i si grija fata de cei trei frati din sistem si a cumnatei
0 #23 Dica 20-02-2013 10:33
Banu, oamenii nu sunt intotdeattna cel mai bine informati. Una dintre obligatiile unui lider e sa explice de mai multe ori pana şe inteleg corect lucrurile. Spetele prezentate de tine sunt corecte
0 #22 ioan 19-02-2013 14:16
Neamtule, de ce ar trebui ca statul Roman, noi contribuabilii, sa-ti platim studiile facute la Casa de cultura ? Crezi ca daca ai invatat ca papagalul 200 de intrebari si ai obtinut, cu ceva mita, diploma de SH meriti sa primesti acel spor ? Daca vrei bani in plus du-te la examene pe posturi unde se acorda aceste sporuri( vezi ca la MAPn sunt cate 5 posturi, in fiecare unitate, care primesc acest spor, bineinteles dupa ce se da un examen serios . Cat despre studiile mele lasa-i pe altii sa ma judece, neamul tau, de la maimuta si pana la tine , impreuna, nu vor face atatea scoli cat am eu...
Asa ca lasati furatul banilor publici. HOTILORCitez pe NEAMTU D:
Citez pe ioan:
Sporul de studii nu se acorda pentru munca egala, acest spor este o pomana, pomana care ar trebui sa dispara.
Citez pe coman:
Domnule Teoroc ce stiti despre sporul de studii superioare?cei care l-au luat pana in 2010 il iau in continuare iar ceilalti nu.Este corect ca pentru munca egala sa fim platiti diferit?
Nu prietene,este o recunoastere si incurajarea sa dispara cei cu 4 clase ca matale.
0 #21 Maria 18-02-2013 15:45
Toate datoriile se achita timp de trei ani.

Actionati cu fermitate.
0 #20 mosu 18-02-2013 02:37
Citez pe NEAMTU D:
Citez pe ioan:
Sporul de studii nu se acorda pentru munca egala, acest spor este o pomana, pomana care ar trebui sa dispara.
Citez pe coman:
Domnule Teoroc ce stiti despre sporul de studii superioare?cei care l-au luat pana in 2010 il iau in continuare iar ceilalti nu.Este corect ca pentru munca egala sa fim platiti diferit?
Nu prietene,este o recunoastere si incurajarea sa dispara cei cu 4 clase ca matale.

Exact o pomana este. La munca egala salariu egal.
O alta nedreptate este refuzul decontarii transportului pentru cei din garnizoana in cazul in care unitatea nu asigura transport. Chiar daca am putini km pina la seviciu asta nu inseamna ca nu consuma combustibil masina.
0 #19 Nicolae Banu 17-02-2013 11:55
Pentru Dică:
Încă o precizare, și as dorii să fie ultima pe această temă:

1. Cătălin a cerut de decont transport C.O. pentru 2013 pe o restanță de C.O. 2012, ceea cenu este legal. L-am sfătuit să solicite decont transport C.O. atunci când intră ăn C.O. pentru anul 2013 și va primi decontare, cste foarte clar. Dacă greșesc vreau să mă lămuriți voi.
2. Nu avem mijloace de transport pt. cadre în acest moment, deoarece sunt la reparat. Am stabilit în consiliul de conducere să decontăm transportul, acolo unde nu pune la dispoziție unitatea, dacă sunt solicitări. Ce este greu de înțeles?. Nu este împiedicată decontarea, dar evident că trebuiesc depuse documente la financiar.
Nu vreau să-mi aduc elogii singur, însă la varianta decont/transpor t am adus aport considerabil. Să nu uităm că la Mărgineni se duc lupte mari pe acest segment. Apropos, mai avem un lider la Mărgineni, tot sub oblăduirea Dl. Teoroc. Și pe dânsul ar trebui să/ preocupe astfel de probleme. Am zis!
Stimă tuturor,
0 #18 NEAMTU D 17-02-2013 11:40
Citez pe ioan:
Sporul de studii nu se acorda pentru munca egala, acest spor este o pomana, pomana care ar trebui sa dispara.
Citez pe coman:
Domnule Teoroc ce stiti despre sporul de studii superioare?cei care l-au luat pana in 2010 il iau in continuare iar ceilalti nu.Este corect ca pentru munca egala sa fim platiti diferit?
Nu prietene,este o recunoastere si incurajarea sa dispara cei cu 4 clase ca matale.
0 #17 Nicolae Banu 17-02-2013 01:22
Pentru Călin;
Sunt de lămurit unele aspecte:
1. În legatură cu decontarea transportului pe perioada concediului de odihnă, precizez faptul că s/a discutat acest aspect în sedinta de consiliu.
- Raspunsul final este cât se poate de clar - cei care doresc decontul pt. transport c.o. va trebui să aibă c.o. pe anul 2013 și nu pe 2012. Pentru 2012 au primit bani în anul respectiv. Depășim cadrul legal prin punerea în plată a unui astfel de decont și trebuie să înțelegem acest lucru.
2. Transport cadre: Este o problemă . Au picat aproape toate mașinile. Sunt la reparat în acest moment 2 din 4. Am stabilit că decontăm transportul pentru cei care solicită. Trebuie să înțelegem și astfel de aspecte.
0 #16 Dica 16-02-2013 08:35
Pentru Catalin:
Solicita prin intermediul unui raport scris explicatii cu privire la refuzul de a ti se deconta transportul. Si insista pentru a beneficia de un raspuns rapid. Sincer, nu stiu cine ar putea avea un asemenea tupeu din financiar, presupunand ca cei de acolo ti-au comunicat asta.
Esti convins ca au fost depuse toate actele justificative (ordin de serviciu, bon de combustibil din perioada efectuarii CO si copie dupa talonul autoturismului) ? De asemenea, completarea acestora trebuie sa fie corecta, atat la viza de sosire, viza de plecare cat si la data prezentarii din CO...
Daca consideeri ca toate lementele astea sunt indeplinite si ti se refuza plata transportului atunci e o problema.

Referitor la transportul pentru cadrele unitatii, uita-te pe HG 1398/2007 si normele de aplicare (Ordin 511 / 07.02.2013).
Daca unitatea nu pune la dispozitie mijl. de transport pentru personal atunci poti beneficia de decontarea carburantului in limita a 70 km dus si 70 km intors catre si de la locul de munca. Procedura o gasesti in OMJ 511/07.02.2013.

Si acum fie vorba intre noi, presedintele de filiala intervine atunci cand tu epuizezi caile firesti de rezolvare. Presedintele de filiala nu este furierul unitatii. Oamenii trebuie sa constientizeze ca si implicarea acestora in chestiunile lor personale este importanta.

Google Translate

Cauta in site

 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 22:20
  nici una nici alta, integral :) / putin mai specifica intrebarea si ...

  Read more...

   
 • Anton 12.12.2017 22:10
  Din legea 284 - salarizarea - se mai aplica ceva in luna decembrie, sau ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 21:02
  nu numai din cauza normei se ia mai putin la escorte ci si din pricina ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 21:00
  inca nu se aplica noua legislatie integral / cf art 38 din L153/2017 ...

  Read more...

   
 • sindicalist 12.12.2017 18:01
  la punctele de lucru nu se poate acorda norma de hrana?pentru ca venim ...

  Read more...

Google AdS