www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Inaintand cu curaj spre fundul sacului

3383956-560932-small-black-leather-empty-open-bag-case

Scurta informare privind decont transport/situatie dezastruoasa - buget ANP/perspective neclare (mesaj intern SNLP - transmis presedintilor de filiale 15.03.2013)

 

In cursul saptamanii urmatoare asteptam de la ANP precizari in scopul unei aplicari unitare a normelor privind decontul transportului conform OMJ 511/2013. Avand in vedere numarul mare de intrebari/sesizari primite pe acest subiect, la centru, anticipam putin precizarile ANP si transmitem cateva detalii in avans. SNLP a angajat un dialog cu ANP pe acest subiect, iar in cursul zilei de ieri au fost reluate discutiile cu directorul general ANP care a transmis ca interpretarea privind documentele justificative se va orienta pe urmatorul principiu: in cazul in care exista un Ordin de deplasare (concediu, misiuni) nu vor fi necesare bonuri pe toata distanta, dar daca nu exista Ordin de deplasare (transport la/de la locul de munca) vor fi necesare bonuri pe toata distanta.
 
Este de precizat, in plus, ca bugetul ANP incepe sa atinga cote de avarie. Majoritatea dintre voi sunteti in tema cu faptul ca unitatile incep sa nu mai aiba buget pentru plata energiei, in scurt timp a gazului si apei. Desi la capitolul salarii nu sunt probleme majore, acest lucru nu ne va ajuta prea mult in cazul in care se va taia curentul in unitati. Directorul general ANP a transmis ca face tot posibilul sa convinga guvernantii ca este nevoie de buget pentru a se asigura functionalitatea sistemului, in acest sens au loc intalniri la nivel de Parlament iar saptamana urmatoare la Guvern. Se spera pe reusita organizarii unei intalniri cu premierul pe tema penitenciarelor, desi situatia din sistemul nostru se pare ca se regaseste si in alte ministere, visteria tarii fiind pe butuci. 
 
Am transmis aceste aspecte si la nivelul conducerii BNS si am solicitat sprijin pe linia noastra sindicala, insa este foarte clar ca aceasta situatie va genera efecte si in planul deconturilor pentru anumite drepturi. In scurt timp, daca situatia nu se imbunatateste, ANP va avansa propuneri de aplicare controlata a unor prevederi privind deconturile la chirie, transport si altele, pentru evitarea simularilor si a unor cheltuieli exagerate care nu mai pot fi suportate dintr-un buget aproape epuizat. Se intentioneaza acordarea dreptului la chirie in mod centralizat, prin contractarea unor spatii de catre ANP (inca se studiaza aspectele legale), precum si alte masuri care pot limita cat de cat pierderile bugetare (aplicarea stricta a legislatiei in domeniul deconturilor medicale, etc). SNLP va fi consultat cu privire la aceste demersuri, urmand sa ne pronuntam si sa facem informari in consecinta. Pe scurt, situatia incepe sa devina disperata, mai mult decat in anii anteriori!

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #65 zoe 05-04-2013 19:05
dupa cum bine se stie, la pnt targsor a avut loc alarma. ok. s-a vorbit mult(mai mult Stanciuuuuu), dar printre altele(cica am furat toti) printre altele domnia sa a declarat sus si tare ca ! pai cine e hotul?
0 #64 zoe 05-04-2013 18:40
dupa madam puscas, a venit, misters stanciu. ok! ce face acesta in mai bine? nimic. va spune un angajat vechi al pnt. nu face altceva, decat sa ameninte fara sa aiba nici o acoperire. e pur si simplu hilar.
0 #63 SYMY 05-04-2013 09:36
Cred ca sunt neinformat dar chiar nu stiu de unde ma puteam informa,am sunat la niste nr.de telefon care apartin sindicatului fara vre-un rezultat.Nu sunt genul de om care sa deranjeze cu multe intrebari pe altii.Am sperat ca voi primi banii cuveniti ca toti ceilalti fara cereri sau interventii la conducere.Multu mesc pt. raspuns totusi doamna.
0 #62 Mihaela 04-04-2013 09:06
Pt . SYMY- sau esti neinformat sau răuvoitor

Dupa cum bine se cunoaste , salariul si sporurile inclusiv sp. tbc nu le plateste sindicatul ci angajatorul , adica penitenciarul.
In urma proceselor pe care sindicatul le-a avut si le-a castigat, pt membrii SNLP in Penit.Rahova in anul 2011 a fost împărțita in mod egal cautiunea, adica 1000 lei .
Acesti bani au fost primiti de toti membrii SNLP parte in procesul din 2006 care aveau sume calculate in raportul de expertiza , deci si de catre actuali pensionari.

Fata de refuzul conducerii penit. de a pune in executare o hotărâre judecătoreasca, exista o plângere penala la PCA in curs de cercetare.

SNLP inca lupta prin instanta pt ca membrii sa-si primeasca banii, avem inca 4 procese de executare silita si contestatii la executare.

Te intreb pe tine , de ce nu ai facut o cerere catre director , cu nr de inregistrare in care sa intrebi de ce nu ti se platesc restantele salariale?

Iti mai comunic ca, in anul 2012 au fost platiti de penit. 5% din creanta dar nu pt. toata lumea. Juristul si-a exprimat in scris solicitarea ca pensionarii, detasati, transferatii sau cei care au decedat sa nu primească nimic .
0 #61 SYMY 03-04-2013 10:28
Am iesit la pensie in 2008 de la penit.Rahova dupa 25 ani de serviciu.COLEGI I mei de munca care au iesit in aceasi perioada au primit banii restanti de la sporul TBC,iar eu nu am primit nici macar explicatii de la dna.Neacsu.Domn ule presedinte va rog sa ma ajutati sa-mi recuperez cele 10mil.lei vechi pe care ceilalti i-au primit.Mentione z ca fiul meu ,lucreaza in paza la Rahova,in anul 2009 a facut TBC,si am cheltuit destui bani cu tratarea lui.
0 #60 Florin Stoica 02-04-2013 21:13
Pt Lucian.
La Jilava se deconteaza dupa 20 ale lunii si nu dupa 27-28. Motivul este urmatorul: colegii nostri depun documentele foarte tarziu, adica undeva in jurul datei de 12-14 ale fiecarei luni, stiu asta pentru ca la mine vin sa le imprim documentele necesare, le explic ca nu-i corect fata de colegii lor dar eu spun eu aud, luna viitoare se repeta situatia cu alte motive si alte explicatii ale intarzierii. Cei de la financiar au doua solutii: sa nu mai primeasca cererile de decont dupa data de 5 ale lunii asa cum spune in lege sau sa astepte pe toata lumea si sa solicite o singura data banii din trezorerie si nu in 5-6. transe.
Cum e bine?
0 #59 lucian 02-04-2013 13:53
in fiecare luna decontarea transportului la jilava se face dupa 27-28 ale lunii, probabil dan vroia sa comenteze si el ceva si nu avea subiect :-)
0 #58 Florin Stoica 30-03-2013 17:41
Pt Dan,
Ai venit cumva la mine si mi-ai adus la cunostinta ca nu s-a decontat transportul?
Exista vreun drept restant la Jilava si eu nu stiu?
0 #57 bihorel 26-03-2013 14:58
Domnu ILEA IOAN, dar cumnatul dvs Bodea nu a primit cumva compensatie lunara pentru chirie si locuia peste gardul vecin cu casa pe care a-ti cumparat-o? Adica in alta localitate decat cea in care se gaseste penitenciarul. Sau asa de aproape nu s-a vazut faptul ca stati impreuna cu sora lui? :sad:
0 #56 jardel 26-03-2013 14:58
E interesant cum directorul de la Oradea vrea sa taie decontul pt transportul angajatilor, dar el vine la serviciu cu Dusterul unitatti, de plimba prin oras cu aceeasi masina, fiica si sotia sunt aduse de aceeasi masina la serviciu . . . Oare nu s-ar face o economie pentru penitenciar daca ar folosi masina personala, iar soferul personal ar lucra alaturi de colegi si ar da ture libere / concedii? Si ar economisi si carburant, ca doar criza e pentru toti, sau DOAR PENTRU FRAIERI? :sad:
0 #55 bujorel 26-03-2013 14:57
Domnu Iliuta de la Oradea, oare e moral sa luati bani pentru chirie pentru apartamentul pe care l-ati inchiriat, apoi sa va mutati la casa? Sau banii aceia de chirie va acopera rata la banca?
0 #54 dan 26-03-2013 12:22
Domnule Stefan ce se aude cu deconturile pentru transport la si de la locul de munca ,la jilava ca nu s-au dat nici acum?Spune ca asteapta rectificarea de buget.Domnul stoica chiar nu vrea sa se implice deloc. Cu stima.
0 #53 Xmann 26-03-2013 10:44
Cei de la Galati au gasit o modalitate interesanta de a "suplimenta" veniturile onorabilei institutii unde muncesc!!! Adica "lasa" telefoanele sa "intre" la ppl-i, le "descopera"la perchezitie si apoi le scot la licitatie !!! :D :D
Poate patenteaza metoda urmand sa ceara "drepturi de autor"" celoralati "meseriasi" din sistem!!
0 #52 Ștefan Teoroc 25-03-2013 00:52
Vasile Mirlanu:
Pentru ca nu este obligatoriu. Autorizam 99% dintre acestea. O parte dintre comentariile dvs sunt tendentioase si stiti exact la ce ma refer. Ajustati tonul si se vor publica toate.
0 #51 Adi P 24-03-2013 20:59
Sper ca unele dintre probleme descrise mai sus dar si altele mai importante vor fi dezbatute si transate clar la Consiliul SNLP! :sad:
0 #50 demoralizatul 24-03-2013 20:37
As dori sa intreb si eu : in ce conditii un agent cu functie de paza poate fi obligat sa faca supraveghere , insotire , escorta, etc? Ce câstiga si ce pierde daca nu vrea sa faca mai mult decit ce este prevazut in fisa postului?
0 #49 JOHANN vom RAIN 24-03-2013 20:02
Nici o noutate de la Bucuresti sau sunt in doliu ca nu a iesit UDREA presedinte? Alo ANP-ul vine si randul vostru incet, incet.......
0 #48 sa vedeti circ 24-03-2013 18:32
Dupa licitatia mai mult decit dubioasa privind telefoanele descoperite in penitenciarul galatean,unde vor participa si persoane dubioase,cu siguranta vor fi discutii neprincipiale intre personalul unitatii si persoanele cu bani multi din afara unitatii,
Avem rugamintea ca seful grupei de interventie sa repartizeze doi lucratiri,echip ati regulamentar,ca re sa asiste la licitatii si sa previna altercatiile,ca re vor apare,
Este bine sa prevenim,decit sa intervenim,nu de alta,dar lucratorii sunt bine pregatiti si dotati.
Sau poate directorul CAMELEON,va sti............ sa stinga eventualele neintelegeri,pr in trimiterea la comisia de disciplina a celor care tipa mai tare la licitatie.
0 #47 Vasile Mirlanu 23-03-2013 19:22
de ce nu publicati toate comentariile ?
0 #46 S-A PETRECUT 23-03-2013 19:08
In ziua de 12.03.2013,dato rita situatiei dezastruoase in care se afla parcul auto din cadrul penitenciarului galatean,am transportat la parchetul curtii de apel,doi ppl-ei de maxima siguranta condamnati ptr. omor cu o masina dacia 1310.
Deci in masina,in afara de cei doi ppl-ei se aflau soferul si 3 membrii ai escortei.
Asta in conditiile in care directorul unitatii,este adus zilnic de acasa cu dusterul unitatii.
DAP-ul unitatii,nici el nu stia singur cum sa procedeze,ptr. ca ppl-ii sa ajunga la curtea de apel.
Pe directorul unitatii,cred ca il durea undeva,dar se spala repede pe labute-dadea vina pe tinarul director adjunct de la paza.
Astfel de situatii au mai avut loc,dar cel putin ppl-ii transportati,nu erau de maxima siguranta.
0 #45 Plutonul Perchezitie 23-03-2013 15:22
Vom participa si vom ridica pretul astfel incat o bobarca de telefon sa faca cat doua noi........SA FACEM VENITURI PROPRII pentru imbunatatirea conditiilor de detentie (ca asa scrie in legea 275) nu ptr repararea masinilor din dotare domnilor ANP-isti
0 #44 yedy33edy de la BRAD 23-03-2013 10:50
In opinia mea angajatii ar trebuii sa participe la licitatii de acest gen pentru a ridica pretul, nu pentru a achizitiona acele telefoane.
Cat de tamp poti fi sa achizitionezi si sa folosesti un astfel de aparat?
0 #43 BGS 23-03-2013 10:46
Din pacate se observa din ce in ce mai clar ca fpss de la Galati,nu pot beneficia intr-un mod cinstit si echitabil,de acele telefoane mobile confiscate.Evid ent aceste telefoane au fost ridicate in urma unor perchezitii la care au participat lucratorii din penitenciar si nu alte persoane din afara care isi urmaresc un interes imens,dat fiind vorba ca sunt in joc un numar consistent de telefoane mobile.Evident castigati vor fi cei care au informat pe cei care vor lua cu siguranta majoritatea telefoanelor.Mu ltumim conducerii pentru interesul si atasamentul aratat fata de cei care poate au bagat mana si prin grupuri sanitare sa descopere telefoane mobile.
0 #42 un fpss 23-03-2013 10:35
Mai nou juristul galatean,ajuns director de director,obliga soferii sa semneze la fisa postului,o anexa prin care sa fie de acord sa fie dati o parte din ei la plutonul escorte.
Acestia nu au semnat,iar directorul ameninta ca va merge la anp sa micsoreze statul de organizare de la compartimentul auto.
A reusit pina la urma sa il introduca in spital pe contabilul POPA ADRIAN, care a indraznit in cadrul adunarii generale,sa spuna ce il doare.
A fost internat la cardiologie,und e este monitorizat.
Fiind o fire mai retinuta,acesta a cedat presiunilor la care a fost supus de directorul cel mai contestat din sistem.
Nu erau de ajuns abuzurile pe care le practica,acum mai trimite si lumea prin spitale.
S-a inconjurat de o echipa,pe care o manevreaza cum vrea el si care nu cricneste la abuzurile sale.
S-a ajuns pina acolo incit unele cadre vor sa il ia la bataie,nu exagerez cu nimic cind fac astfel de afirmatii.
0 #41 Plutonul Perchezitie 22-03-2013 20:51
Vom licita cat mai mult (sume astronomice) si dupa renuntam sa-l mai achizitionam ,ca legea ne permite si asa telefoanele mult dorite pana la urma vor ajunge la cei care au participat efectiv la scoaterea lor.

Google Translate

Cauta in site

 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 22:20
  nici una nici alta, integral :) / putin mai specifica intrebarea si ...

  Read more...

   
 • Anton 12.12.2017 22:10
  Din legea 284 - salarizarea - se mai aplica ceva in luna decembrie, sau ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 21:02
  nu numai din cauza normei se ia mai putin la escorte ci si din pricina ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 21:00
  inca nu se aplica noua legislatie integral / cf art 38 din L153/2017 ...

  Read more...

   
 • sindicalist 12.12.2017 18:01
  la punctele de lucru nu se poate acorda norma de hrana?pentru ca venim ...

  Read more...

Google AdS