Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Operatiunea ”bonul”. Interviu MFP privind decontul de transport

02 BonPe data de 4 martie 2013, ANP si-a asumat la intalnirea cu Biroul executiv al SNLP ca pana in data de 22 martie 2013 sa transmita o nota de interpretare a prevederilor OMJ 511/2013 privind normele de decontare a drepturilor de transport. Pe data de 22 martie 2013, am primit o adresa care s-a transmis tuturor directorilor de unitati si din care aflam strict punctul de vedere al DEA ANP privind... bonul de carburant, punct de vedere destul de rigid si ezitant, contrar celor dezbatute.

La intalnirea din data de 4 martie 2013 au participat si sefii de serviciu ai DCEAN ANP, care au avut o anumita opinie, insa pare foarte relevant doar punctul de vedere al DEA. Daca pentru deplasarile in concediu de odihna si in interes de serviciu s-a optat pentru depunerea unui bon de carburant fara obligatia de a acoperi toata distanta cu bonuri fiscale, pentru deplasarile la/de la locul de munca se solicita bonuri pentru intreaga distanta si se transmite la MFP o adresa elaborata pe formatul ”nu-i asa ca avem dreptate?” invocandu-se tot cadrul legislativ identificat de finantistii nostri.

Nu vedem insa unde sunt celelalte precizari convenite la intalnire care trebuiau transmise in teritoriu respectiv reperele pentru calculul distantei (centrul localitatilor), si alt aspecte. Probabil s-au pierdut pe drum, sau trebuie sa reluam intalnirea pentru a reaminti angajatorului ca un lucru asumat este un lucru asumat si trebuie indeplinit la termenul stabilit de comun acord. Prin urmare, vom relua demersul. Si tot asa.

Document atasat

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #31 Ștefan Teoroc 09-04-2013 07:37
Insistam dar la cine? Prima problema ramane bugetul. Aceasta cu politistul de penitenciare era deja convenita cu MJ. Urmeaza sa primim proiectl final de modificare a statutului.
0 #30 politist de penitenciar 07-04-2013 19:13
Trebuie sa insistam ,pentru a ni se spune [POLITIST DE PENITENCIARE] nu cum suntem umiliti in tot felul ,ba gardeni, ba paznici .Hai sa ne cerem respectul cuvenit, si din partea presei ,dar si din partea persoanelor private de libertate ,si de catre societatea civila. VREM RESPECTUL PE CARE IL MERITAM,PENTRU- CA JUMATATE DIN VIATA NOASTRA ,O PETRECEM PRINTRE INFRACTORI. VREAU RESPECT.
0 #29 Florin 07-04-2013 11:26
Aceasta idee preconceputa ca daca nu ai condus in viata ta o formatiune cat de mica nu poti fi sef,a devenit filosofia ANP-ului raportata la examenele pe care le organizeaza,si argumentul care a stat la baza evaluarii candidatilor.NI MIC mai fals:management ul e o stiinta pe care o practici daca o cunosti,daca nu dai valoare incompetentei tale.Cati dintre sefii imputerniciti de ANP au condus ceva in viata lor ,si daca au facut-o cat de bine au materializat-o. Comunicarea mangeriala,comp ortamentul organizational, analiza swot,management ul total,etc sunt repere in activitatea unui manager indiferent ca ajungi sa conduci un spital,o puscarie sau o companie de procesarea laptelui.Aceast a filosofie este scuza dupa care se ascund frustratii din comisii care au uitat cum si dupa ce criterii au ajuns ei acolo,dar se cred ca ei si numai ei sunt a toate cunoscatori;dov ada:nu sunt in stare sa faca un barem de corectare dupa teste,pentru ca nu au invatat s-o faca desi sunt norme clare in acest sens la min. educatiei,ex. diferenta mai mare de 0.5 puncte testarea este periclitata si se anuleaza.Alexan dru cristian este un personaj slab,cu tendinta de capatuiala,fara coloana vertebrala si care foloseste nume grele in discutii fiind constient ca nu ai cum sa-l verifici,creend u-si un avantaj in fata interlocutorulu i.Cine este acest personaj sa fie sprijinit politic,chiar si defunctul pdl.Plangea pe la patronul unei firme care are afaceri in pnt si care stia ca se invarte in lumea pdl din galati ,sa-l ajute sa se faca director ca -i fa vi recunoscator,ch estorul stie cand a primit mutarea in plic: alexandru director la galati.este absolut paralel cu ce inseamna management,si este la un pas sa se umple de ridicol cand 100 de oameni nu-i vor mai permite accesul in unitate.cristia ne nici nu sti cat de mic,mic incepi sa fi!!!
0 #28 Ștefan Teoroc 06-04-2013 21:09
Ioan
Prima noastra propunere a fost exact ca precizarea ta. De la domiciliu la sediu. Insa pentru cei din mediul rural "calculatorul de rute" nu gaseste intotdeauna cu precizie adresele de domiciliu iar acest lucru da nastere la abuzuri. Unii directori, cu toate ca a fost eliminata restrictia care viza limitele de demarcatie ale localitatilor ca repere pentru calculul distantelor, imediat dupa intrarea invigoare a OMJ 511 au inceput sa aplice aceleasi limite dand vina pe calculatorul de rute si prejudiciind multi salariati. Dintre mai multe variante posibile, cea cu centru-centru ar trebui sa fie cea mai convenabila pentru toata lumea. Daca nu, hai sa discutam pe o anumita speta. Suntem receptivi la orice observatii si propuneri, mai ales daca vin in timp util astfel incat sa le putem si valorifica.
0 #27 Ioan 05-04-2013 20:06
Buna seara
Sunt membru de sindicat, nu conteaza unde sunt afiliat, dar nu sunt de acord cu urmatoarea afirmatie facuta de doamna Mihaela Neacsu "
Calcularea rutelor sa se facă din centrul localităţii de domiciliu în centrul localităţii locului de munca."
Nu stiu de unde a luat aceasta "baza legala" doamna Neacsu dar este total in contradictie cu art.36,lit.k din L293/2004. Stimata doamna, din 12 februarie 2008 f.p.s.s din sistemul penitenciar are dreptul la DECONTAREA CHELTUIELiLOR DE transport pana la 70 km, dus, intors, de la domiciliu la locul de munca.Unde ati gasit in legislatia penitenciara " decont din centru localitatii de domiciliu pana in centru localitatii unde isi are sediul unitatea? Prevederile art.6.lit.a (1) din HG 1398 /2007 sunt nelegale deoarece un act normativ de categoria 5 in ierahia actelor juridice (asa cum este HG 1398) nu poate modifica o lege organica( asa cum este L293) de gradul 2. Decontarea se face in limita a 70 km, din poarta unitatii pana in poarta domiciliului.
O seara buna
0 #26 agent de penitenciare 02-04-2013 14:19
margineni,doamn a dinu mihaela,sef serviciu logistica, dispuneti si astuparea canalizarii unitatii[postul 9],pt ca emana un miros infect,deranjan d astfel locuitorii comunei caragiale.
0 #25 fpss focsani 31-03-2013 19:57
de fiecare data cand am scris pe blog am folosit expresia ( cei de la galati , niste tarani ) , nu regret aceste cuvinte pe motiv ca si in continuare ati ramas la fel , asteptati sa venim noi sa va scoatem telefoanele de la ppl si vedem zilnic cum fostii nostri colegi sufera la puscarie din cauza incompetentei voastre.Dumneze u o sa le aseze pe toate pe viitor.
0 #24 agent de penitenciare 31-03-2013 12:37
margineni.doamn a dinu mihaela , dispuneti repararea conductei de alimentare cu apa a blocului de locuinte al penitenciarului ,pt ca se risipesc foarte multi bani publici.
0 #23 un galatean anonim 30-03-2013 22:00
Este atat de multa mizerie si lipsa de respect intre angajatii Penitenciarului Galati incat iti doresti sa parasesti aceasta unitate cat de repede poti. Banii europeni au invrajbit pe toata lumea. Toate nenorocirile de acolo ni se trag. Domnul Cristian Alexandru a adus aceasta molima peste noi. El a preferat ca in locul faptelor intelepte sa faca o joaca la cat mai multe capete. El a alimentat sistemul barfelor din birou in birou. Daca intra la paza barfea logistica, daca intra la srs barfea paza, iar cand intra la bpcmp barfea pe toata lumea. Aceasta panza de paianjen pe care el a creionat-o acum se intorce impotriva sa. A cautat sa fie in tot si toate ca un mare conducator de osti. Insa lipsa sa de experienta in mediul penitenciar si-a spus cuvantul. A spus bine domnul Bejan in sedinta de bilant, nu este posibil sa ajungi sef cand tu nu ai condus in viata ta nici macar o formatiune cat de mica. A cautat sa arunce cu noroi in toti colaboratorii sai apropiati ca sa se scoata el deasupra si sa fie cel mai inocent cu putinta, dar nu este chiar atat de roz viitorul. Cat despre celebra constructie de la Sendreni, in fiecare dimineata era Nea Haret la el in birou punand tara la cale si acum dansul nu stie nimic si paseaza motanul in curtea altora. Rugam forurile abilitate sa faca un control riguros pe fondurile POSDRU pentru a vedea unde s-au scurs banii europeni. Sunt voci care spun ca isi ridica casa cu caramida de la demolari. Pana acum nu a venit nimeni care sa faca un control corect pe aceasta tema. Maine poimaine toti o vor da in spatele lui Haret, care culmea a iesit la pensie incepand cu 01.04.2013.
0 #22 Florin Stoica 30-03-2013 17:59
Pt Jilava si politist de penitenciare,
Pentru decontul de concediu nu trebuie sa depunem bonuri de benzina sau motorina pentru intreaga cantitate ce trebuie decontata.
Raspunsul dat de ANP este doar punctul de vedere DEA si nu ce am solicitat noi SNLP in intalnirea cu conducerea ANP.
Ca de fiecare data una ceri si alta primesti.
Am cerut un punct de vedere unitar pentru toate unitatile pentru ca din pacate OMJ 511 este foarte interpretabil si avem semnale ca deja au inceput tot felul de metodologii interne la o alta metodologie a MJ-ului.
Asta este, traim intr-o tara in care fiecare face ce vrea si nu pateste nimic, ma refer la cei care conduc penitenciarele.
Ati auzit de vreun director de penitenciar care daca a luat o decizie gresita sau ilegala a patit ceva?
Nu se poate asa ceva, iar exemple sunt garla.
La Consiliul National SNLP din aceasta saptamana s-a cerut domnului director general Dobrica sa trimita in unitati o adresa in care sa fie specificat clar ce inseamna calculul de rute.
0 #21 Varlam 30-03-2013 13:39
.Noul program SENIOR ....pentru PENSIONARI

Esti un cetatean pensionar bolnav si guvernul spune ca nu exista nici o ingrijire medicala la domiciliu disponibila pentru tine?
Deci, ce faci?
Planul nostru pentru pensionarii de 65 ani sau mai in varsta : vi se da o arma si 4 gloante .

Vi se permite sa trageti in patru politicieni.

Desigur, acest lucru inseamna ca veti fi trimis la inchisoare dar aveti avantajul ca veti primi trei mese pe zi, un acoperis deasupra capului, incalzire centrala, aer conditionat si tot suporul de ingrijire a sanatatii de care ai nevoie!
Aveti nevoie de dinti noi? Nici o problema.
Nevoie de ochelari? Asta-i grozav.
Aveti nevoie de un nou sold, genunchi, rinichi, plamani sau inima?
Sunt toate acoperite.
Ca un bonus, copiii dvs. pot veni in vizita la dumneavoastra la fel de des cum o fac acum.
Si cine va plati pentru toate astea? Este acelasi guvern care tocmai ti-a spus ca nu isi poate permite sa te ingrijeasca dupa ce ai platit 40 de ani taxele catre stat.
Si poti sa scapi de 4 politicieni inutili, si in plus pentru ca esti un prizonier, nu trebuie sa mai platesti taxe pe venit .
Este aceasta o tara mare, sau ce?
0 #20 sandy 30-03-2013 11:53
la celelalte structuri:polit ie,armata,etc s-au dat banii de haine inainte de 30 iunie,iar la noi nu se poate?mai mult s-a dat toata suma,iar noi ne punem problema de prima transa deocamdata.Treb uie sa se faca toate eforturile pentru a se primi toata suma.
0 #19 CONSTATARE 30-03-2013 09:52
Domnul Lupu de la DIP, suna acasa pe lucratorii care fac parte din diferite comisii, sa aiba grija cum desfasoara activitatea in cadrul comisiei, ptr. ca finalul cercetarii trebuie sa iasa cum dispune el de la centru.
Face acest lucru la indemnul directorului CRISTIAN ALEXANDRU,sunt prieteni la catarama[corupt ii se respecta intre ei]
Nu este prima oara cind domnul Lupu procedeaza asa,acest lucru poate fi demonstrat si de domnul ISTVAN, care este in comisie.
A inceput si acestuia sa-i fie teama si nu mai stie cum sa procedeze, cind domnul LUPU pune presiune si dicteaza:ISTVAN E,FINALUL CERCETARII TREBUIE SA IASA CUM SPUN EU SI NU ALTFEL, VINOVATUL TREBUIE SA FIE UN ANUMIT LUCRATOR.
Deci in tandem cu directorul corupt,domnul Lupu face legea in penitenciarul galatean.
Sa intelegem ca si domnul Lupu are particica lui de prajitura,daca raspunde la comenzile directorului.
Cit mai stam fratilor cu mina in sin-CRED CA FOARTE PUTIN.
Daca nu stringem rindurile,unita tea se va duce de ripa.
Vad ca in continuare ANP-ul tace,dar vor fi nevoiti sa vina cu girofarul intr-o anumita zi.
Noi deocamdata am zis.
0 #18 CUTITUL A AJUNS LA OS 29-03-2013 20:06
Informam conducerea anp-ului,sa fie pregatita sa vina la Galati,ptr. ca lucratorii sunt hotariti sa nu mai intre in serviciu,datori ta abuzurilor directorului CRISTIAN ALEXANDRU.
Amenintarile pe care le face zilnic la adresa celor care indraznesc sa-l infrunte ca vor fi trimisi la parchet sau la comisia de disciplina,a indus o stare de teama in rindul lucratorilor,te ama care se va transforma cit de curind in nesupunere.
Avem grija sa trimitem mai intai mesajele corespunzatoare catre presa si televiziunea locala.
0 #17 un om care are incredere in sindicat 29-03-2013 18:25
Nu este primul caz in care directorul acuza oamenii ca-i va distruge.Daca Istvan da dovada de demnitate poate sa confirme faptul ca directorul ia spus ca vrea s-o distruga pe Durac ata el cat si distinsul domn Lupu de la DIP.
Domnule Teoroc verificati si o sa observati ca toate sanctiunile primite ca urmare a sesizarilo primite din partea DIP au aparut dupa ce a trecut 5 ani de la data in care d-na Anghel a ajuns la DIP.
E prea mare coincidenta ca sa nu observam razbunarea.
Ar fi timpul sa creem un front comun impotriva DIP care vad ca au aceleasi proceduri ca si fostul serviciu SIPA de a executa oamenii la comanda
0 #16 Ștefan Teoroc 29-03-2013 16:52
Sandokan, se va incerca o prima transa pana in 29 iunie, asta e tot ce pot sa spun. Luand in considerare ultimele aspecte denatura bugetara, nu cred ca va fi posibila acordarea unei parti din suma in preajma Pastelui, asa cum ne-am dori si cum am solicitat ANP. Legal, restantele la echipament, in bani, nu se pot acorda inainte de data de 30 iunie. Am cerut si modificarea ordinului.
0 #15 bili boy 29-03-2013 15:48
dar despre donatiile de la Pnt. Galati ce sa mai spunem , nu era deajuns ca ieri au ajuns materiale de la DASAEV, fara acte dar ,,donate " S.U.P. si pe care nu toata opunerea celor de la PC1 de a se intra fara tabel in unitate si a lui Severin de a le primi ele au intrat si ele sunt acum la poarta. azi au venit alte materiale dar directorul dupa multe parlamentari nu a primit masin si marfa
0 #14 sandokan 29-03-2013 13:45
baieti ,pe la voi se aude ceva de banii de haine ,ca iar am ramas ultimii!(armata ,politia,jandar mii au luat deja banii)
0 #13 bordura 2 28-03-2013 23:49
Daca vorbesti despre ce s-a intamplat azi la Galati, totul reprezinta o badaranie din partea acestui director care striga in gura mare dupa aceasta colega prin comandament ca o desfiinteaza el daca nu face parte din comisie. Dar oare este cazul sa-i aducem aminte de comisia care l-a scos alb in fata lui Feodorof in speta numita ACHIZITIONARE SITE? Oare asa tipa domnul director si la ei si-i ameninta pe holurile comandamentului ? Incepem sa credem despre dumnealui ca este frustrat sexual daca are un asemenea comportament deviant la adresa unei reprezentante a sexului frumos? Dar din partea acestui specimen ne asteptam la orice. Toti angajatii nu-l mai suporta pe acest individ, se zvoneste prin curte ca tot mai multi vor sa-l astepte dupa poarta institutiei pentru o discutie barbateasca. Omul se crede imparat pe mosie. Imi aduc aminte de un penitenciar in care directorul a fost lasat la poarta de angajati, iar ANP a zburat pana acolo cu elicopterul. In mod cert avand in vedere criza de combustibil in acest caz ANP va veni doar cu celebra Nubira. Toti salariatii au un dinte impotriva acestui personaj. Daca te duci cu 4 zile de concediu el scrie 8, daca ceri 12 el iti da 14 si tot asa. Abuzurile continua pe banda rulanta. Caracter zero. Mai bine ramanea la APATERM sa numere tevile si nu se incadra la penitenciar. Cauta ajutor in sfera politicului dar toti s-au saturat de hazul lui. Vom continua sa dezvaluim cat mai multe ispravi ale acestui machiavelic personaj.
0 #12 Popescu Mihut 28-03-2013 21:29
Probleme minore pe langa ce se petrece la Sp. Colibasi. A venit un ghiabur din A.N.P , cu scopul de a studia lipsa acuta de personal din operativ . A studiat el preacuviosul si a hotarat mosierul fara sa consulte pe nimeni ,ca se rezolva daca desfiiinteaza dispeceratul. Acum la dispecerat numa'femei , pe majoritatea turelor cate un agent la doua sectii (aprox.70m de hol ). detinuti care ajung pe spital in lanturi cu mascatii. la spital miracol nu se cer lanturi e bolnav de cum intra in curte si e lat in spate ca bizonul , militianul singur media la 75 kg in viu , cu multiple activitati specifice spitalului si daca se poate una peste alta . Cum a rezolvat stimabilul domn de la A.N.P dilema ?!! Normal cum e obiceiul ..verbal , pt el nu exista ordine , legi , decizii , el e zmeul sa tremure toti , a aplicat tehnica de acum 20 de ani , tehnica ce se aplica la detinutzii ce nu vor sa plece pe cursa . Sa nu fie anuntati si in zori bagajul la usa. Bunul simt nu imi permite sa-i adresesez cuvintele de lauda corespunzatoare ...... dar parca nu ma lasa inima sa nu'i iau mielul de Paste putin la...rost.
0 #11 BORDURA 28-03-2013 16:06
Directorul galatean nu mai are limita,abuzuril e continua intr-un ritm ametitor.
A dispus formarea unei comisii de cercetare administativa,f ormata din trei persoane.
Unul dintre membrii comisiei,cu grad de ofiter a refuzat sa faca parte din comisie,precici zind faptul ca nu are cunostinte lucrind in cadrul dsrp-ului.
A luat masura si a inlocuit ofiterul cu o lucratoare,care este la noi de trei luni.
Aceasta a intocmit un raport catre domnul director,in care a precizat ca nu are cunostintele necesare ptr. a face parte din comisie fiind de putin timp in activitate.
Nu a luat in calcul raportul si a dispus trimiterea ei la comisia de disciplina.
Pe deasupra amenintind -O SA AM GRIJA DE TINE.
Ameninta pe toti cei care indraznesc sa-l infrunte-VA TRIMIT PE TOTI LA COMISIA DE DISCIPLINA.
FIERBE TARE GALATIUL,SE APROPIE O NESUPUNERE IN MASA.
0 #10 politist de penitenciar 27-03-2013 14:49
Din tot comunicatul asta reese ca la plecarea in concediu de odihna nu trebuie bon de combustibil pentru toata distanta parcursa in c. o . ,cel putin asa am inteles eu. Astept lamuriri.
0 #9 jardel 26-03-2013 15:05
Domnu direct Ilea de la Oradea, poate luati ceva masuri disciplinare contra varului dv, care face combinatii cu bocanci pe sectia RMS cu detinutii . . . si cu oleaca de telefoane mobile. Nu mai sicanati oamenii degeaba, deoarece nu va plac sindicatele. Aveti alte chestii mai presante. Pe cand va vedem neamurile date de exemplu negativ?
0 #8 bihorel 26-03-2013 15:02
Domnu Ioan ilea, nu mai sicanati oamenii, lasa-tii sa stea in ce sindicat vor. Puteti sa dispuneti recalcularea pontajelor conform deciziei ANP, ca sa fie legal, iar oamenii sa aiba pontajul corect, conform orelor pe care le-au prestat.
0 #7 unu 26-03-2013 07:55
Domnule Teoroc stiu ca subiectul nu are legatura cu intrebarea mea. Ce sa mai facut in legatura cu sporul TBC? Sa ingopat secura razboiului? Asa este la noi la inceput un foc de pai si apoi......

Google Translate

Cauta in site

 • Ofiter 17.11.2017 08:42
  Grav!!! Poate la urmatoarele "greve" sindicale sa se puna si aceste ...

  Read more...

   
 • Cristian Tudorache 17.11.2017 08:19
  #67 Treziti-va! 16-11-2017 12:23 - eu nu vreau decat pace pe Pamant!

  Read more...

   
 • XAX 16.11.2017 21:18
  Uite ca asta era solutia tuturor problemelor din sistemul nistru!!modelul ...

  Read more...

   
 • Paznic 16.11.2017 20:26
  Sistemul norvegian si britanic nu ne reprezinta...si chiar si acolo ...

  Read more...

   
 • gigi 16.11.2017 20:26
  Mi se pare ca retraiesc vremurile cand fostii absolventi de scoli de ...

  Read more...

Google AdS