www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

(De)formare profesionala

Codul muncii stabileste pentru angajatori urmatoarea obligatie: cel tarziu o data la doi ani fiecare salariat va fi implicat intr-o activitate de formare profesionala. SNLP incearca de mai multi ani, dar fara succes, sa obtina o imagine mai clara a strategiei ANP pe linia pregatirii profesionale. Articole, petitii, intalniri, divergente, prevederi incluse in Acordul colectiv, nimic nu pare sa fie de folos. Facem o noua incercare. Vrem in primul rand sa ne edificam pentru a stabili cum putem ajuta. Dar pentru acest lucru avem nevoie de anumite date. La ultima solicitare facuta de SNLP pe acest tipar, am primit raspuns in termen de... un trimestru. Insa asteptarea a meritat pentru ca informatiile respective ne-au speriat. Peste 1000 de salariati nu au avut acces la activitati de formare niciodata de la angajare, desi multi dintre ei erau angajati si de peste 20 de ani. Sigur ANP a facut o prioritate din corectarea acestei situatii si de aceea avem nevoie de informatii actualizate.

(click pe imagine pentru adresa completa)

formare

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #33 X-shoferul 10-02-2014 15:07
Maestre Asclepios,pana si eu am inteles asta!! :lol:
Dar se pare ca batem la usi inchise,cata vreme se merge pe ideea ca oricum platim taxe pentru atestate,cursur i si ce mai aveti voi pe acolo,daca vrem sa ramanem in minunatul sistem...
Sindicatelor nu le poti cere prea mult avand in vedere ca majoritatea membrilor sunt din alte sectoare!! totusi putina implicare din partea conducerilor(at at a sindicatelor cat si a celor din ANP) n-ar strica in ce priveste drepturile ..."minoritaril or" :-)
0 #32 Asclepios 10-02-2014 13:21
Deci nu se poate merge pe burta, pentru ca in aceasta situatie nu se prelungeste contractul casei de asigurari de sanatate AOPSNAJ cu spitalul/cabine tul medical si deci toate retetele compensate, biletele de trimitere nu ar mai fi decontate de casa de asigurari aceea parte compensata si penitenciarele si ANP-ul ar pierde o gramada de bani si de procese pentru ca este stipulat in lege obligativitatea de a le "conserva" detinutilor starea de sanatate !!!
0 #31 Asclepios 10-02-2014 13:15
Citez pe X-shoferul:
Daca ne imaginam urmatorul scenariu si anume ca jumatate -sa zicem -din cei de la medical, psihologi sau ...shoferi :lol: din anumite motive mai mult sau mai putin obiective, nu obtin atestatele profesionale,ce facem?
Inchidem puscariile sau mergem "pe burta" si ne folosim doar de cei care sunt in regula cu "docomentele" iar pe aia "neregulati/e" :lol: :lol: ii transferam la paza ca tot e deficitar(nu spun in ce privinta ;-) ) sectorul?

Da este obligatoriu sa obtinem acele autorizatii, fara ele nu putem practica profesiile medicale pe teritoriul Romaniei, indiferent in ce domeniu (militar, transporturi, MS), contractul casei de asigurari de sanatate care finanteaza spitalele si cabinetele medicale, inclusiv cele din penitenciare, se face pe un an de zile si doar dupa ce se face proba ca toti angajatii de la medical au autorizatiile vizate la zi !!!!
0 #30 X-shoferul 08-02-2014 13:12
Daca ne imaginam urmatorul scenariu si anume ca jumatate -sa zicem -din cei de la medical, psihologi sau ...shoferi :lol: din anumite motive mai mult sau mai putin obiective, nu obtin atestatele profesionale,ce facem?
Inchidem puscariile sau mergem "pe burta" si ne folosim doar de cei care sunt in regula cu "docomentele" iar pe aia "neregulati/e" :lol: :lol: ii transferam la paza ca tot e deficitar(nu spun in ce privinta ;-) ) sectorul?
0 #29 Daria 08-02-2014 00:18
Revin cu o explicatie referitoare la cotizatia de 1% pentru asistentii medicali.
Asistentii medicali conform OUG 144/2008 au obligatia sa faca parte din Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti , Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR), organizatie profesionala care ne elibereaza certificat de membru (fosta autorizatie de libera practica)pe baza caruia putem profesa si care se reavizeaza anual in urma acumularii de credite .
Creditele se acumuleaza prin participarea la diferite manifestari stiintifice (conferinte, simpozioane,cur suri s.a) organizate de Ordin si care costa, iar cheltuiala este suportata de asistentul medical pentru ca unitatea nu deconteaza, chiar daca legislatia in vigoare prevede.
Pentru reavizarea iti mai trebuie obligatoriu si asigurarea malpraxis care este suportata tot de asistent.
Ca orice organizatie percepe o cotizatie lunara de 1% din salariu de baza de incadrare , NU din brut si nici din net.
Toate cele bune!
0 #28 finul Alecu 07-02-2014 14:33
D-le Presedinte,pers onalul din administrativ primeste sporul ptr munca in conditii deosebit de grele? Va rog sa lamuriti ce inseamna "conditii deosebit de grele"! Va salut !
0 #27 dan 07-02-2014 11:02
Buna ziua . Se acorda spor conditii grele de munca personalului care lucreaza in conditii de umiditate(cred ca intr-un bloc alimentar este asa ceva)in conditii de zgomot (cand merg hota si ventilatoarele nu te mai intelegi) si temperatiri ridicate(imagin ativa vara cand afara sunt 35 grade ce temperatura este intrun bloc alimentar unde fierb 10 cazane cu mancare)mai documentativa si veti vedea ca sar putea rezolva si aceasta problema dar nu se vrea
0 #26 Asclepios 06-02-2014 15:57
Calculul Dariei este foarte corect si da acei 1% din salariu este cotizatia la OAMMR (Ordinul Asistentilor medicali di Romania) care este un organism profesional si unde suntem obligati sa fim membrii pentru ca sa putem practica profesia pentru care ne-am pregatitit.Am inteles ca nu se poate acorda spor de noxe intr-un cabinet medical, bloc alimentar, popota dar noua celor de la medical ni s-ar putea acorda sporul de preventie tot in cuantum de 15% pentru pericolul la care suntem expusi cand consultam un bolnav care poate avea o afectiune contagioasa?!Si da sporul de praf nu este putin este lunar in cuantum de peste 200 de lei!
0 #25 radu 06-02-2014 15:24
13
6471
0 #24 X-shoferul 06-02-2014 12:32
D-le Steafan o sa incerc sa fiu mai explicit:
Este vorba de cotizatia la "ordinul" ala al lor OAMR sau cam asa ceva,in procent de 1% din salariu(aia cu brutu` sau netu` tot n-o stiu!!) despre ala vorbea cred Daria,
Regret :lol: ca am lasat sa se inteleaga ca vreau sa fie inchise cabinetele medicale,blocur ile alimentare sau mai ales popotele!!
Dvs spuneati ca depinde de flexibilitatea conducerii in cazul acordarii sporului de "calculator",sa u asa am inteles,deci ori se da ori nu se da!! :lol: (un fel de Oreste -Orinueste :lol: )
P.S.N-o sa intru intr-o polemica cu alecustietot si antiorice!!
0 #23 finul Alecu 06-02-2014 12:15
Bine ,cum ziceti dvs,dar mie imi place mai mult Etno tv! Trecind peste refuzul dvs si schimbind 'registrul" tactic,sa inteleg ca ala de lua spor de popota la Jilava( sau Rahova),avea temeiul legal pe acest considerent? Bine,nu lucrati dvs acolo in acea perioada si poate nu ati auzit de asta! Eu am auzit pe postul Kanal D sau Pro tv,nu retin acum!
0 #22 X-shoferul 06-02-2014 12:14
Citez pe finul Alecu:
Eu cred ca X-shoferul ar vrea ca popotarii sa manince gratis la popote!Sau sa plateasca haleala asa cum platesc asistentii ,leacurile! :-*Meseria de bucatar ,nu e una liberal? Sa le dea si lor spor de noxe,pentru aburii care ies din cazane sau pentru mincarea "afumata ;-) "!

De ce nu ??? :lol: :lol:
0 #21 Ștefan Teoroc 06-02-2014 11:10
Ai sa razi dar exista un astfel de spor, respectiv pt acea substanta toxica pe care o degaja uleiul incins in anumite situatii: acrilamida
www.google.com/search?q=substantta toxica ulei incins&hl=ro-RO#hl=ro&q=acrilamida
Urmatorul comentariu nu se autorizeaza. Poti sa utilizezi postul TV Taraf, pt asta
0 #20 finul Alecu 06-02-2014 10:43
Eu cred ca X-shoferul ar vrea ca popotarii sa manince gratis la popote!Sau sa plateasca haleala asa cum platesc asistentii ,leacurile! :-*Meseria de bucatar ,nu e una liberal? Sa le dea si lor spor de noxe,pentru aburii care ies din cazane sau pentru mincarea "afumata ;-) "!
0 #19 Ștefan Teoroc 05-02-2014 22:05
Sa mor daca inteleg ce zici :-)
La cabinete si zone unde sunt alimente nu se poate acorda sporde praf / daca determinarile ar concluziona ca in spitale, cabinete, popote sau blocuri alimentare exista microflora sau mai stiu eu ce, ar trebui sa le inchidem nu sa dam spor / acele spatii nu se regasesc in anexele corespunzatoare ale ordinului 399 / apropo sporurile sunt pe locuri de de munca nu pe persoane
0 #18 Xmann 05-02-2014 20:50
D-le Steafan,m-am interesat intre timp-poate si pentru simplul fapt ca subiectul nu prezinta la fel de mare interes ca ...oferta la telefoane :D
Este vorba de cotizatia lunara in cuantum de 1% din salariul lunar brut sau net(asta n-am inteles :oops: ) la ordinul asistentilor medicali(e plin de "ordine",or fi si asistentii o ramura a ..masoneriei,ma i stii?? :D :D
Ma mira oarecum ca puneti in aceeasi "oala" personalul de la bloc alimentar/popot a cu personalul medical(asisten te)..Sa fie doar pentru faptul ca toti poarta halate -mai mult sau mai putin- ...albe??
-Inteleg ca sporurile se acorda in functie de (in)flexibilita tea conducerii?? :eek:
Cat despre asistenta medicala gratuita!!nu cred ca se fac diferentieri intre diferitele"caste"...
Sincer ,inca nu am auzit ca un cadru medical sa beneficieze de reducere la farmacie pentru ...aspirina doar pentru simplul fapt ca apartine acestei ramuri a profesiilor liberale..
0 #17 Ștefan Teoroc 05-02-2014 08:56
Cu tot respectul Daria, dar nu sunt sigur ca am inteles calculul. Mai ales includerea cotizatiei. La care cotizatie te referi?

Cu sporul de "praf" ai dreptate, insa nu doar asistentii medicali sunt privati de dreptul asta ci si personalul de la popote si bucatarii. Mai merge luat un spor de calculator sau altele, in functie de flexibilitatea conducerilor dar si de implicarea personalului inclusiv prin sindicate.

Cat despre faptul ca ANP trebuie sa suporte costurile cu formarea propriului personal, acest lucru este stabilit prin lege si prin acordul/contrac tul colectiv, intr-un anumit cadru. Nu trebuie sa facem un calcul pentru a justifica obligatia asta.

Ca daca ne apucam sa facem calcul cu asistenta medicala gratuita de care cica beneficiem, ne enervam subit cand punem "cotizatiile" oe hartie si vedem ce primim in schim cu titlu "gratuit".
0 #16 Daria 04-02-2014 23:06
Sunt curioasa cat ne costa pe noi,asistentii medicali,pregat irea profesionala. Sa facem o socoteala:
-cotizatia lunara, 1% din salariu de baza, aprox 15 lei lunar deci pe an 180lei;
-cursurile 60lei pe an;
-malpraxisul , depinde unde prestezi, intre 20- 35 lei pe an .
Un total de aprox 260-275 lei.
Daca ne mai luam si concediu pt. cursuri mai pierdem si aici ceva bani.
Asa ca rugam ANP-ul sa participe financiar la pregatirea profesionala a personalului medical.
Si mai vreau sa-si aminteasca ANP-ul ca personalul medical ia mai putin bani decat personalul administrativ pt. ca nu beneficiaza de asa zisul spor de praf care nu e mic deloc.
0 #15 Asclepios 29-01-2014 11:19
Revin la acesta tema cu obligatia cadrelor medicale si a psihologilor de a urma un numar fix de cursuri de formare profesionala pentru a obtine cele 30 de credite EMC (educatie medicala continua) la profesiile medicale, nu stiu cate se cer psihologilor, pentru a putea sa li se vizeze autorizatiile de practica profesiei.Aceas ta viza anuala se obtine cu trei conditii cumulative:plat a cotizatiei la Colegiul medicilor/OAMMR /Colegiul stomatologilor/ Colegiul farmacistilor+3 0 de credite EMC anual+asigurare a de raspundere civila (mal praxis) incheiata pentru anul pe care se solicita vizarea.Toate aceste conditii presupun cheltuieli , aceasta viza conditioneaza la randul ei atat practica profesiei dar si reinoirea anuala a contractului casei de asigurari de sanatate cu spitalul sau cabinetul medical, care prelungire a contractului conditioneaza primirea banilor de la casa de asigurari pentru activitatile desfasurate.Des i penitenciarele se lauda ca obtin autorizatiile pentru profesiile care necesita autorizatii speciale, singurul lucru care s-a decontat in vreo 3 sau 4 ani, pana in urma cu 4 ani a fost asigurarea de mal praxis, de 4 ani incoace nu se mai deconteaza nici aceasta ?!In plus aceste credite EMC nu sunt luate in considerare la cea ce se cheama pregatirea profesionala in ANP?!
0 #14 Ștefan Teoroc 27-01-2014 15:15
Vezi update 2 in articol / este postat de ieri / s-a amanat din cauza vremii / dir gen venea dinspre Constanta si nu aveam garantia incadrarii in timp
0 #13 DD 27-01-2014 15:06
Domnule Teoroc, ce s-a discutat astazi in comisia mixta vis-a-vis de statut si ghidul carierei? va salut
0 #12 Drill 27-01-2014 14:42
Pentru Un Coleg:
De ce nu informezi reprezentantii sindicali de la Tichilesti ? Sunt oameni care te pot ajuta daca vii si cu o propunere in ce priveste planificarea de care spui. Presupun ca esti in alt sector decat cel al vizitei si esti deranjat de faptul ca te planifica unul de la vizita.

Lucrurile sunt simple. Vin-o cu o propunere, cu un om din sectorul tau care sa se ocupe de planificare si te asigur ca se vor lua masuri ca interventie sindicala pentru a ti se rezolva problema. Nu este deajuns sa constati asta doar pe acest site. Crezi ca ar putea cineva din sectorul tau sa se ocupe de aceasta planificare ? Astept un e-mail : rgrapes2013@gmail.com
0 #11 Ștefan Teoroc 27-01-2014 11:44
Pentru Tepes: cunoastem si atacurile si demersurile, insa alegem sa ne vedem de drum.

Pentru shoferul: din punctul nostru de vedere si atestatele trebuie decontate. Recomand corespondenta scrisa pentru a fi posibil un proces in caz de refuz.

Pentru Un coleg: abuzuri sunt peste tot si incercam sa limitam fenomenul daca suntem sesizati. Pentru situatii punctuale in care doriti sprijin recomand corespondenta pe email (cu respectarea confidentialita tii, daca se doreste).
0 #10 un coleg 27-01-2014 10:36
Domnule Teoroc,
Cumva poate fi un om format atat de bine incat sa faca planificari pentru mai multe sectoare de activitate? Si in acelasi timp sa tina sefii la curent cu realitatile pe care doreste el sa le transmita? Oare trebuie sa fii format sau te nasti cu asa ceva? Ca examplu va informez ca la Tichilesti se poate! Exista aici o persoana de la vizita care se pare ca este foarte "competenta"! Doar la strategii legate de cum sa "sape" pe altii. Se pare ca doar in aceste lucruri se cauta competenta!
0 #9 shoferul 27-01-2014 09:36
La art.39 alin.4 din Acordul colectiv, se poate interpreta ca obligatie a angajatorului suportarea de catre acesta a cheltuielilor ocazionate de participarea unor categorii de personal-psihol ogi,personal medical -la cursuri de formare profesionala in vederea obtinerii avizelor de libera practica in domeniile respective? Aici incluzand si decontarea de catre angajator a sumelor platite drept "taxa de participare".
Dar cheltuielile conducatorilor auto,in vederea obtinerii atestatului profesional?

Google Translate

Cauta in site

 • Ștefan Teoroc 17.12.2017 21:52
  nu stiu daca toate functiile de agent din sistem vor putea fi pe maxim ...

  Read more...

   
 • John 17.12.2017 21:40
  Dnu Teoroc .va rog faceti ceva si ptr. cei al caror coeficient se opreste ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 17.12.2017 19:47
  intr-o luna de concediu se constata oricum un minus salarial din absenta ...

  Read more...

   
 • Alex 17.12.2017 18:53
  Pt 15 zile de la 1 nov.minus 800 lei in 10 decembrie.Ce spuneți?

  Read more...

   
 • Agent 17.12.2017 17:29
  Pt 15 zile co in oct in 10 nov un minus 550 lei

  Read more...

Google AdS