www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

SNLP - obiectivul nr. 1: PROTECTIE!

umbrellaIncepand cu data de 15 mai 2014, absolut toti membrii SNLP sunt asigurati pentru deces, invaliditate permanenta si interventii chirurgicale din accident. Preocuparea SNLP pentru protectia membrilor de sindicat are un istoric amplu, inca de la infiintare activand in planul acordarii unor ajutoare materiale membrilor aflati la nevoie. Strategia SNLP este setata pe mai multe paliere, SNLP Protect (cap. III, pg 5 din Strategie) fiind dedicat exact acestui domeniu despre care discutam.

In cadrul acestei strategii adoptata de forurile organizatiei, s-a decis o modalitate de spijinire a salariatilor aflati in situatii speciale din punct de vedere medical, familial, social etc, strategia implicand interventia organizatiei pe 3 niveluri de prioritate. Primul dintre acestea se activeaza la solicitarea persoanei in cauza (se accepta solicitari din partea colegilor sau a membrilor de familie), la care se anexeaza documente justificative. In prima faza ajutorul este acordat din bugetul filialei.

In cazul unor cazuri grave situatia se escaladeaza la nivel central (nivel 2), Biroul executiv SNLP urmand sa decida un ajutor suplimentar, iar in cazurile foarte grave situatia se redirectioneaza catre toate filialele teritoriale (nivel 3) acestea avand obligatia unui ajutor, indiferent de cuantum, pe principiul solidaritatii. In utlimii 8 ani, sute de situatii au fost gestionate pe baza acestei strategii. 

Polita anuala de asigurare a SNLP, activa de la data de 15 mai 2014, se adauga la metodologia de sprijin reciproc descrisa mai sus si este platita de organizatie, fiind considerata o minima investitie necesara in planul protectiei salariatilor avand in vedere faptul ca dreptul la despagubiri de risc prevazut de statutul special nu poate fi acordat inca, proiectul hotararii de guvern elaborat in acest sens fiind respins de mai multe ori de catre Ministerul Finantelor Publice. 

Pana la acest moment, in anii anteriori, SNLP a negociat la nivel national oferte avantajoase de asigurare lasand la latitudinea filialelor teritoriale decizia de a plati astfel de polite, insa nu toate filialele au decis sa investeasca in asigurari situatia fiind din acest motiv, fragmentata. Plecand de la acest considerent si avand in vedere numarul mare de membri care trebuie asigurat, Biroul executiv al SNLP a derulat mai multe negocieri reusind sa obtina in 2014 o oferta foarte buna de la unul dintre cei mai seriosi asiguratori de pe piata. 

Detaliile complete ale asigurarii pot fi obtinute de la presedintii filialelor SNLP. Voi preciza doar faptul ca o filiala SNLP nu trebuie sa suporte decat plata unei polite de 12 lei anual pentru un procent de 16% din totalul membrilor de sindicat, protejand bugetul organizatiei in conditiile in care polita astfel incheiata este acoperitoare pentru TOTI membrii filialelor SNLP. In cazul in care se inregistreaza un deces din cauze de boala sau accident sau un caz de invaliditate permanenta din aceleasi cauze, se va primi o suma de 5000 lei, iar pentru cazurile de interventii chirurgicale din accident se plateste suma de 1000 lei. 

Trebuie retinut ca este o asigurare platita de sindicat care se adauga la orice alt tip de polita pe care o are incheiata salariatul, pe cont propriu, fara nicio incompatibilitate intre polite. O astfel de negociere a fost posibila doar datorita modului de constituire si functionare a SNLP ca sindicat cu membri in 43 de unitati, fiind totusi o singura organizatie, precum si experientei acumulata in ultimii 4 ani in acest domeniu. Asigurarea SNLP se poate extinde, la solicitare si asupra membrilor de familie contra cost (12 lei/an). Pentru asigurarea de grup SNLP nu sunt necesare tabele nominale, reinnoirea fiind foarte simpla. Plata primei se realizeaza in conditiile standard pentru astfel de asigurari, prin certificarea calitatii de membru de catre organizatie.

In concluzie, SNLP considera componenta de protectie a membrilor de sindicat ca obiectivul numarul 1 al organizatiei. In aceasta arie se intersecteaza mai multe linii urmate de sindicat si anume:

 1. SNLP-Protect (sistem de sprijin intern, national, pe 3 niveluri) – cazuri medicale, familiale, sociale, deosebite.
 2. Asigurari de grup platite de SNLP (toti membri de sindicat si membrii de familie) – deces, invaliditate, accident
 3. Discounturi mari (15%) pentru diagnosticare (Medicover) si analize (Synevo)
 4. Programe speciale – “A doua opinie medicala” – 2 euro/lunar – clinica Hadassah Medical Center emite diagnostice in timp scurt
 5. Facilitati pentru tratament (MedLife, Medicover, MaxDent PUBLISIND) – abonamente avantajoase, accesibile in mod normal doar marilor corporatii. Toate ofertele sunt accesibile pe www.avantaje.publisind.ro 
 6. Protectie profesionala si juridica prin avocati (instante, comisii de disciplina) si lideri sindicali (comisii de disciplina, alte situatii).
 7. Protectia financiara prin oferte si facilitati negociate le preturi preferentiale pentru membrii de sindicat si familiile acestora, accesibile in baza cardului de membru.
 8. Constituirea CAR-ului SNLP (in curs de derulare).
 9. Protectie legala – statut special (includere modificari similar politie si jandarmerie, in proiectul de statut, alte modificari sustinute de organizatie).
 10. Protectie sindicala prin actiuni specifice in cazuri de vulnerabilizare grava a unor drepturi. 

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #37 Ștefan Teoroc 15-06-2014 11:25
Chiaburu, anonim si out of topic:

statutul va fi postat pe site MJ in curand (transparenta decizionala)

pentru vouchere trebuie intai bani / urmariti articolele si comentariile pe subiect

solicitarile de schimbare-mutar e nu se discuta in consiliul de conducere / au fost discutate in alta sedinta si solutionate
0 #36 Plo 15-06-2014 10:44
primeste si generatia 2012 bani de echipament sau o sa fie ca la prima transa?
0 #35 Ștefan Teoroc 06-06-2014 15:47
0 #34 Geo 05-06-2014 16:28
Pentru chiaburu si paul
Ordonanta care a fost aprobata de Camera deputatilor este Nr.8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanta
care printe altele prevede:Art. 1. - (1) Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, pentru recuperarea si intretinerea capacitatii de munca a personalului salarial, angajatorii care incadreaza personal prin incheierea unui contract individual de munca pot acorda, in conditiile legii, bonuri de valoare, denumite in continuare tichete de vacanta.
(2) Institutiile din sectorul bugetar definite conform Legii nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile ulterioare, si Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare, indiferent de sistemul de finantare si subordonare, inclusiv cele care se finanteaza integral din venituri proprii, regiile autonome, societatile comerciale la care statul este actionar unic sau actionar majoritar, societatile si companiile nationale care incadreaza personal prin incheierea unui contract individual de munca acorda, in conditiile legii, tichete de vacanta.
(3) Tichetele de vacanta se acorda in limitele sumelor prevazute cu aceasta destinatie in bugetul de stat sau, dupa caz, in bugete locale, pentru unitatile din domeniul bugetar, si in limitele sumelor prevazute cu aceasta destinatie in bugetul de venituri si cheltuieli aprobat, potrivit legii, pentru celelalte categorii de angajatori.
(4) Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariatilor sub forma de tichete de vacanta este contravaloarea a 6 salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, pentru un salariat, in decursul unui an fiscal.
In concluzie ar trebui sa primim si noi.
0 #33 Flagel 05-06-2014 08:26
Pentru Avram Valentin:
Desi lucrurile s-au explicat destul de clar voi incerca sa mai explic inca o data ce se intampla cu banii de echipament pentru 2013.
La nivel ANP, cum stiti deja, s-a demarat o procedura de achizitionare a 3000 de tinute. Incadrandu-se in termenul LEGAL in care ANP iti poate da echipament pentru anul 2013, aceste 3000 de tinute au fost prinse pe 2013 ca echipament de serviciu.
La nivelul intregului sistem s-au dat banii pentru 2013 pentru tinuta de oras urmand ca banii pentru tinuta de serviciu sa se acorde la inceputul lunii iulie.
Au fost de asemenea cateva unitati alese a se distribui cele 3000 de tinute: Ploiesti, Jilava, etc.. Oamn\enilor li s-au luat masuri si urmeaza a le fi distribuit ecjhipamentul de serviciu. Ca atare, acestia nu vor mai beneficia si de bani in iulie cat timp li se vor distribui echipament. REPET: nu poti lua si bani si echipament in acelasi timp !
Multi dintre voi poate va doreati sa luati bani insa vi se va distribui echipament. NIMIC ILEGAL ! Iar acest aspect nu are legatura, dupa cum insinueaza Avram, cu nerespectarea drepturilor ! O discutie ar fi nerespectare unui termen de pana in 30 iunie privind banii pe echipamentul restant conform noilor modificari legislative. Insa daca ti se distribuie echipament nu ti se poate da si bani in acelasi timp.

Iar sindicatul domnule Avram, asa cum o face de multi ani, chiar lupta pentru drepturile tale. Numai orb sa fii sa nu vezi si sa simti iterventia sindicatului in tot ce inseamna activitatea asta in mediul penitenciar. In plus, poate scapa acest aspect, sindicatul nu poate interveni in forta atunci cand legiuitorul respecta niste acte normative si nu le incalca. Atitudinea asta o avem si o adoptam ori de cate ori iti sunt incalcate drepturile si facem tot ce e posibil. Facem to ce e posibil cu oamenii care ne sprijina in demersurile noastre. Spectatorii au si ei rolul lor, macar sa respecte munca altora, doar atat !
0 #32 out topic 04-06-2014 17:29
Domnule Stefan s-a discutat in ultimul consiliu de comanda ceva de cererile de transfer intre unitati ?
0 #31 anonim 04-06-2014 12:11
domnule Teoroc nu mai face nimic MJ cu proiectul nostru de statut?
0 #30 chiaburu 03-06-2014 17:39
Primim tichete de vacanta anul acesta?
0 #29 paul 03-06-2014 16:33
Buna ziua astazi sa aprobat introducere tichetelor de vacanta pt bugetari .Ce parere aveti,ne incadram si noi ?
0 #28 Agentul SVEK 02-06-2014 21:12
Domnule Teoroc va rog sa fiti mai concret si sa ne oferiti mai detaliat informatii cu ceea ce se va intampla cu tinuta si cu restanta pe banii de echipament.Noi nu prea avem de unde sa stim ce se va intampla sau ce s-a transmis prin unitati, pentru ca e o secretomanie maxima si vor sa ne puna in fata faptului implinit.Mi se pare corect sa stim exact ce se va intampla ,acest aspect ne priveste pe atatia colegi.Cine va primii banii si cine nu,urmand sa primesca echipament?Cand se vor platii restantele si cand se va livra echipamentul?Va rog, sa ne oferiti detalii.Va multumesc!
0 #27 avram valentin 02-06-2014 14:31
Tot ce aratati mai sus privind drepturi si ajutor pe multe lini....situati a cu bani pe tinuta ar trebui sa fie o ,,lupta, mult mai usoara pentru ca fiecare cadru sa obtina restul de bani pe echipamentul pe 2013...ce spuneti am dreptate?
0 #26 avram valentin 02-06-2014 14:26
Citez pe Stefan Teoroc:
Agent parlit - echipamentul de serviciu care se distribuie valoreaza aprox 1500 lei fiind prima echipare cu aceasta tinuta (se includ multe articole) / cota valorica anuala este de 1000 de lei / prin urmare este nevoie de o cota si jumatate pentru a acoperi prima echipare cu aceasta noua tinuta / cei care sunt echipati nu vor mai primi banii pe 2013 si nici jumatate din cei pe 2014 / in acest sens au fost transmise documente in unitati / anterior modificarii ordinului o prima echipare cu tinuta de serviciu avea valoarea de 2200 lei / era nevoie de doua cote anuale si inca 200 lei din a treia / acum se rezolva cu o cota si jumtate / in mod evident nu se pot primi si haine si bani, nu? Toti salariatii au nevoie de bani si intelegem supararea dar nu stiu cate solutii pot fi luate in considerare.

Dl. Teoroc o solutie simpla...ca sindicat aparati niste drepturi ..nu stiu cum acceptati din start sa nu dea a doua transa pe anul 2013...pot sa dea trei echipari dar incepand din acest an...toata lumea are nevoie de bani....uni primesc si alti nu este absurd...suntet i deacord?pai spun ca nu trebuie sa lasati dupa ANP...bani au fost alocati....dist ribuie tinuta la toata lumea si atunci nu mai da la nimeni....zic eu ca e parerea tuturor si aveti sustinerea tuturor inclusiv din multi dintre cei care umplu blocul ANP.-ului...
0 #25 MARIUS 02-06-2014 10:49
stefan ne poti spune daca a doua transa din banii pe echipament 2013 pt cei care nu au primit tinuta de servici se va acorda de PETRU SI PAVEL sau iulie si valoarea acesteia?
0 #24 Flagel 02-06-2014 09:17
Pai si tutela cum o obtii ? Mergi si apeleaza la procedurile respective ca sa obtii tutela !
0 #23 agentul vitreg 31-05-2014 19:59
Imi poate spune cineva concret daca fiul meu vitreg in varsta de 19 ani beneficiaza de neplata taxei la admitere si a taxei pt.ex.psihologi c la examenul de admitere pt.facultate la arma penitenciare (cei de la resurse au spus ca nu se poate deoarece nu am tutela lui). Eu lucrez in sistem si sunt casatorit de 10 ani, tatal lui natural fiind decedat. Multumesc!
0 #22 Ștefan Teoroc 30-05-2014 13:46
Agent parlit - echipamentul de serviciu care se distribuie valoreaza aprox 1500 lei fiind prima echipare cu aceasta tinuta (se includ multe articole) / cota valorica anuala este de 1000 de lei / prin urmare este nevoie de o cota si jumatate pentru a acoperi prima echipare cu aceasta noua tinuta / cei care sunt echipati nu vor mai primi banii pe 2013 si nici jumatate din cei pe 2014 / in acest sens au fost transmise documente in unitati / anterior modificarii ordinului o prima echipare cu tinuta de serviciu avea valoarea de 2200 lei / era nevoie de doua cote anuale si inca 200 lei din a treia / acum se rezolva cu o cota si jumtate / in mod evident nu se pot primi si haine si bani, nu? Toti salariatii au nevoie de bani si intelegem supararea dar nu stiu cate solutii pot fi luate in considerare.
0 #21 Ștefan Teoroc 30-05-2014 13:39
Intrebarea s-a referit la concursuri in general / prin urmare raspunsul este logic
0 #20 agent parlit 30-05-2014 09:46
D-le Teoroc,e adevarat ca ne baga hainele pe gat in iunie si pa!cu banii restanti???De ce atata marsavie si prosteala???
0 #19 Anonim 30-05-2014 06:26
Buna ziua, nu stiu daca acesta este un raspuns logic. Functiile de conducere sunt ocupate prin imputernicire si sunt finantate. Multumesc
0 #18 Ștefan Teoroc 29-05-2014 23:51
Asta am intrebat si noi in ultimul consiliu de conducere / raspunsul a fost ezitant / desi exista un calendar de concursuri acesta a fost decalat / ezitarile au o anumita logica / OUG 77 priivnd desfiintarea unor posturi vacante a fost gasita partial neconstitutiona la iar cu bugetul suntem la limita / avem in primul rand grija absolventilor din scoli (peste 200) carora trebuie sa le asiguram posturi iar acestea trebuie finantate / in prezent se misca concursurile pe domeniul medical si atat / in rest mai vedem / nimic sigur
Link: anp.gov.ro/concursuri-din-sursa-externa
0 #17 Anonim 29-05-2014 19:10
Buna ziua, va ro sa-mi comunicati daca in acest an se mai organizeaza concursuri
0 #16 Nu poci sa creddd ca mai exista 28-05-2014 21:33
Daca este adevarat, rusine celui care tine un astfel de om la cirma !
Felicitari pentru curajul de a demasca clanul, mult succes in continuare !!!
0 #15 bucuta 28-05-2014 16:59
:lol: stirile la cald urmeaza ;-)
0 #14 Adi P 28-05-2014 08:39
Citez pe Lucian:
preocuparea a existat din totdeauna doar ca nu am promovat-o si nu am fost suficienti de atenti cu acest aspect, dar in toate exista un inceput, in scurt timp veti putea accesa site-ul SNLP DEVA si veti vedea ce , cât si cum............(până atunci vă punem la dispozitie pagina de Facebook snlp bircea mare)

Felicitari SNLP Bircea
0 #13 Edy33edy de la BRAD 28-05-2014 06:26
pana una alta, VA RECOMAND ! www.snlp.ro/_files/2011-strategia-snlp.pdf, iar dupa ce cititi, intelegeti si aprofundati - COMENTATI.
Cu mult drag si stima de aci din BRAD-Transilvan ia-ROMANIA, EDUARD HINT

Google Translate

Cauta in site

 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 22:20
  nici una nici alta, integral :) / putin mai specifica intrebarea si ...

  Read more...

   
 • Anton 12.12.2017 22:10
  Din legea 284 - salarizarea - se mai aplica ceva in luna decembrie, sau ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 21:02
  nu numai din cauza normei se ia mai putin la escorte ci si din pricina ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 21:00
  inca nu se aplica noua legislatie integral / cf art 38 din L153/2017 ...

  Read more...

   
 • sindicalist 12.12.2017 18:01
  la punctele de lucru nu se poate acorda norma de hrana?pentru ca venim ...

  Read more...

Google AdS