www.snlp.ro Web analytics

SNLP cere plata majorarilor salariale de 75%

Captura de ecran din 2014.11.02 la 21.51.23click pe imagine pentru adresa completa

30 COMMENTS

  1. Mai Alecule, in afara de sarcasmul cu care raspunzi, poate ai sa si citesti ce am scris anterior. Se vede ca ai citit printre randuri si ai extras numai din context. In fine, iti mai repet inca o data:
    – daca lucrezi de luni pana vineri e normal ca sambata si duminica sa ai repaus saptamanal. Daca vineri iti faci cere de CO incepand cu data de luni, firesc e sa-i iei si sambata si duminica, tocmai pe considerentul ca CO se acorda calendaristic si nu ai de ce sa beneficiezi de repaus saptamanal dupa cinci zile de CO. Nu ti se pare ok ?
    Nu a afirmat nimeni ca te va chema cineva la serviciu in acea sambata si duminica insa pentru a pastra un echilibvru cu situatiile particlare generate de schimburile operative, poate ca este necesar sa fii mai …. echilibrat.
    Am amintit de niste principii, de un echilibru care ar trebui sa existe functie de niste particularitati. Ai citit ?
    Te rog, daca poti dialolga fara sa te folosesti de sarcasm, continuam, daca nu… numai zile bune iti doresc !

  2. Multumesc pentru raspuns domnule presedinte, poate aven noroc si trece pana la sfarsitul anului.

  3. Draga Somfy
    Ptr lucrul la 8 sau la 12 ore omiti niste chestii:
    1)Co poate fi fractionat in oricat de multe „bucatele”,dar una din ele sa fie mai mare de 15 zile.Deci,romanul nu poate sa-si ia CO numai in zile lucratoare! Acum cine-l opreste pe cel de la ture sa-si ia si el CO numai in zile lucratoare!Ideea este ca la final de luna sa-i „iasa” Fti sau norma lunara legala de ore! Deci,toata munca se rezuma la ore si nu la zile!!!
    2)Iarasi confunzi si amesteci repausurile saptamanale! Sa vezi cum! Sambata si duminica dinaintea plecarii in CO(ptr program 8 ore) sunt ptr saptamana anterioara.Sambata si duminica din sapatamana CO sunt repausurile saptamanale ptr saptamana in curs.Iarasi deci, fiecare saptamana din cele 4 ale lunii are cate un repaus saptamanal de doua zile.Intr-o luna vor fi 8,9 sau 10 zile repaus saptamanal!!!Stiai?
    3) Si cum legea invocata de tine cu buna stiinta nu te opreste sa-ti iei in fiecare sapatamana 5 zile CO,ce-ai sa faci? Chemi romanii la munca in repausul saptamanal?
    4)Unitatea de masura a timpului lucrat este ORA cu subdiviziunile ei,si nu ZIUA !
    5) Nu conteaza cand ti se termina CO si cand vii la serviciu,important e sa-ti reuseasca Fti!
    In rest,draga Somfy,nu mai am explicatii de incercat!

  4. Pentru Nicu:
    Situatia pe care tu o expui poate avea sens in urmatorul caz:
    – daca astazi este ultima tura de serviciu si de maine intri in CO, trebuie avut in vedere ca dupa perioada efectuarii CO sa benefciiezi de liberul (liberele) corespunzator ultimei (ultimilor) zile de serviciu inainte de a intra in CO.
    Mai exact:
    1 noiembrie – tura de zi
    2 noiembrie – tura de noapte.
    Luand in considerare ca prin regulament intern ati stabilit ca dupa tura de noapte se acorda 48 de ore liber, practic, intrarea in CO se va realiza cu data de 5 noiembrie si poate planifica calendaristic pana la o anumita data. Muliti isi acorda acest CO pana inclusiv tura de noapte si au pretentia de a beneficia si de liberele d ecare beneficia cei care au prestat serviciu. In general, situatia asta nu este cea corecta in abordarea planificarii CO.
    Tot in situatia asta intervin mai multe cazuri de care trebuie sa tina cont cel care planifica:
    – daca CO se termina vineri iar sambata si duminica sunt libere ale celor care au prestat, CO se acorda in mod normal inclusiv sambata si duminica negerandu-se ore suplimentare.;
    – daca CO se incheie marti spre exemplu iar Mi si J sunt libere, CO se poate acorda pana marti daca prelungirea acestuia cu Mi si J ar genera ore suplimentare. In situatia in care s-ar acorda pana Ma si salariatului i-ar mai trebui spre exemplu 6 ore pentru indeplinirea Fti, atunci CO se acorda inclusiv Mi.
    Pentru cei care presteaza in ture, TREBUIE AVUT IN VEDERE CA ESTE IMPERIOS NECESAR A EXISTA UN ECHILIBRU intre o planificare judicioasa in serviciu/acordarea repasusului de dupa serviciu/generarea de ore suplimentare si nu in ultimul rand echilibrul acordarii acestui drept in asa fel incat sa nu creeze discrepante majore intre salariati.

  5. Voi incerca o explicaie la felul in care se acorda CO pt cei de la 8 h si ture:
    – cel de la 8 h vrea CO de luni pana vineri. Avand in vedere hg 1946 (co calendaristic) si acordarea repasului saptamanal decurge urmatoarea situatie: vineri este ultima zi de lucru a celui de la 8 h. Depune raport de CO pentru saptamana viitoare, de luni pana vineri. Practic, o astfel de situatie nu poate fi posibila si va trebui sa isi ia CO inclusiv sambata si duminica. El a beneficiat de repaus saptamanal imediat dupa terminarea programului si de luni intra in CO. Pai daca cei de la 8 h isi iau CO doar de luni pana vineri, imaginati-va ca in plus va beneficia de toate weekend-urile fara ca acestea sa reprezinte repaus saptamanal ca urmare a prestarii a 40 ore de munca.
    Ipotetic, imaginati-va ca un salariat la 8 ore cere cele 45 de zile de CO numai in zilele lucratoare, consecutiv. Ar sta acasa in jur de doua luni si 7 zile, raportand ca o luna ar avea 20 zile lucratoare. Deci, cam 67 de zile consecutiv. De ce ar beneficia acestia de 22 de zile in plus ?
    Nu uitati ca hg 1946 reglementeaza CO CALENDARISTIC ! Aacesta este considerentul pentru care nu se poate acorda doar in zilele lucratoare.
    Deci, CO se acorda calendaristic respectand repausul saptamanal al lucratorului inainte de a fi acordat. Dupa ce i se acorda repausul dupa serviciu sau repausul saptamanal, dupa caz, CO se acorda CALENDARISTIC pana in ziua in care-si incepe lucrul.
    Niste cazuri particulare, intervin atunci cand cel care planifica constata ca s-ar genera niste ore suplimentare in mod artificial. In aceasta situatie CO se poate acorda in mod eficient in asa fel incat sa nu genereze ore suplimentare artificial. In general, situatia asta intervine in cazu schimburilor operative.
    Discutia poate fi mai ampla avand in vedere ca la schimburi si in general la cei care lucreaza in ture nu se poate identifica in mod clar repasusul saptamanal.

  6. Ba da / am mai explicat / usoare divergente cu MJ la sporuri pentru sarbatori si inca ceva / ne mai vedem o data si probabil ca va fi gata

  7. acesta este un comentariu facut la presiunea colegilor care lucreaza la tura si carora eu le dau dreptate cel putin la modul de aplicare la noi

  8. corect stefan,dar cei care lucreaza de zi iau 5 zile co,raman acasa sambata si duminica si vin la servici luni.este o practica si cei care lucreaza la tura nu sunt de acord cu ea.
    referitor la postarea anterioara daca iau 2 zile co,legalul in acea luna scade iar ei chemandu-ma la servici in cele 2 zile care defapt erau libere se fac ore suplimentare.nu intereseaza ca se fac ore suplimentare?
    poate cer prea mult.

  9. Banuiesc ca Vio de la Margineni se refera la orele suplimentare efectuate inainte de intrarea in vigoare a acelei OUG la care faceti refferire.Ma gandesc ca 100 h suplimentare sunt acumulate in ceva luni bune.Cum legea civila nu este retroactiva, se poate sa avem 2 situatii: ore suplimentare acumulate inainte si dupa OUG 37 . Ce poate face Vio de la Margineni? Cat despre „dreptul nou”creat prin OUG 37,se pare ca el s-a invechit si trebuie sa mai incercati ca el sa fie obtinut…fiindca nu l-a obtinut nimeni pana acum!
    Deci,stimate Vio,tot actiunea civila mentionata de Jean e cheia succesului..daca n-o fi si-un compromis la fel de folositor! S-auzim numai de respectarea vechiului si noului drept!

  10. Nicu – nu exista reguli clare cu exceptia planificarii, a bunului simt sau a interventiei sindicale / daca nu se respecta planificarea, situatia este incerta / toti angajatii ar prefera sa aiba concediu strict in zilele de serviciu evitand repausul, insa este destul de greu de obtinut asta / multi directori vad ca incorecta revenirea din concediu cu 48 de ore libere avand in vedere ca liberul este dupa serviciu nu dupa concediu / in toate trebuie sa existe un echilibru / fortarile nu sunt bune nici intr-un sens nici in altu / ce vi se spune la Targsor nu este motivat pe legislatie ci vine din lipsa de resurse si din diferite tehnici de management ca sa ma exprim literar / in loc sa fundamentam solutii preferam sa punem presiune pe resursele existente

  11. jean – plata muncii suplim este suspendata prin lege / avem o ordonanta care creeaza un drept nou – majorarea pentru ore lucrate in sarbatoare si repaus / aplicarea acesteia o incercam noi . majorarea trebuie platita daca nu se compenseaza cu timp in termenul mentionat

  12. am si eu o intrebare?
    de ce la targsor daca doresc sa-mi iau 2 zile co in zilele in care as fi de serviciu ma obliga sa iau 4 zile co sa acopar si cele 2 zile care sunt zile libere.
    daca tot zilele nelucratoare la tura sunt considerate cele 2 zile dupa tura de noapte,de ce suntem obigati sa ne luam concediu si in zilele libere?
    ni se raspunde ca daca nu luam 4 zile ne cheama in cele 2 zile libere la program de 8 ore si uite asa te miri de ce se acumuleaza ore suplimentare.

  13. Acele ore care depasesc termenul legal de compensare(30sau 60 zile) pot fi platite doar pe calea unei actiuni civile,de institutia respectiva,ebentual chiar si printr-o executare silita.Daca este cazul.ea.puscaria, va deschide o actiune in regres ptr a recupera paguba.Daca culpa este exclusiva a inchisorii,sa plateasca!Mai este si a doua varinta, de compromis,intre angajat si angajator,ca ele sa fie acordate intr-un timp rezonabil!

  14. Pai toate orele care depasesc termenul de compensare cu timp liber sunt „pretabile pentru plata” insa nu pot fi platite. Termenul e 30 zile pt munca de sarbatori si 60 zile pt munca suplimentara.

  15. La Margineni dl Stefan daca sint h pretabile pentru plata cei dela paza le scad pe acestea cind primesti recuperare si nu conteaza ca ai cca 100h acumulate in decursul anului.Asta este maniera de comportament fata de cei de la plutoane.Cu stima

  16. A durat ceva pana cand si conducerea de la Botosani a reusit sa priceapa ca Decizia 569 a dir gen este obligatorie si pentru ei. Fie ca le place sau nu, timpul lucrat si evidentiat in pontaje, nu se poate sterge de la categoria restante chiar daca ne le vine sa creada. Vom contribui la clarificare si la compensarea tutuor restantelor.

  17. Buna ziua ! Domnule Teoroc ! In „Pentenciarul Botosani” incepe sa se simta din ce in ce mai tare izul comunist. SNLP-ul a cerut recalcularea orelor din anul 2013 pentru cei care au lucrat in zile de sarbatoare legala (banuiesc pentru a se face plata restanta). Raspunsul conducerii a fost urmatorul: „REFACETI CALCULELE, DAR LA URMA SA IASA TOT 0 !” Ca dau ei din buzunarul lor. Au ars-o bine mersi de Paste pe la gratare si baute … fraierii au muncit … si acum vin cu tupeul … SA IASA TOT 0 DOM’LE ! Ca noi nu va dam nici un ban ! Ce putem face in acest caz ?

  18. O solicitare foarte buna,dar s-a mai modificat legislatia ma refer la 103,pana la urma ne plimba cu zaharelul!!

  19. Buna seara dom’ Presedinte!
    Dom ‘Presedinte,daca astia nu vor plati majorarile solicitate,adica 75%, veti introduce actiuni civile sau penale? Va veti consulta si cu Ioan sau nu e cazul?

  20. Ce au de gand sa faca sindicatele vazand ca de anul viitor se preconizeaza tot felul de mariri salariale,vazi in sanatate,educatie,…….iar de noi nu se aude nimic. Azi maine ne vor depasi toti,sa nu mai vorbim ce bani mai fac pe langa salar cei din invatamant si sanatate!!!!!! S-au la noi vor dubla la ofiteri si asta va fi marirea!!!!!!!!!!

  21. nu am sa inteleg de ce se incapatineaza toti sa acorde sau sa stabileasca repausuri pentru un serviciu de tura in care nu e posibil sa se aplice, acorde, stabileasca asa ceva. daca tot vorbim de ore munca, hai sa se stabileasca o data pt totdeauna ce fel de ore sunt. si are dreptate Finu: nu sunt atatea ore, dar acele cate sunt , sunt toate lucrate in repausuri saptamanale normale. daca nu intervin si Tsl-uri. Am mai scris si am sa mai scriu. Stabiliti orele lucrate. Adunati orele din zilele lucratoare. Adunati orele lucrate in repausurile saptamanale. adunati-le si dau totalul de ore lucrate in luna. Completati nr de ore lucrate in zilele lucratoare pana la norma lunara sau pana la FTI cu nr de ore lucrate in repausuri. Diferenta de ore sunt ore nlucrate in repaus saptamanal necompensate. Ce mama ma-sii, e atat de greu! e valabil pt orice program de munca. si ala normal.

  22. Dincolo de interjectii:
    Nu stiu ce nu a fost clar in afirmatia mea. Este exact cum am zis: aprox 700.000 ore suplimentare NECOMPENSATE cu timp liber, la acest moment.

  23. Ioane,Ioane …tu esti Ioan de Vaslui? Daca da,ar trebui sa te retii putin! Bineanteles ca eu vorbeam de D569 care nu a fost abrogata expres de emitent! Nu e vorba de 700 ore cum zici tu,ci, de 700 de mii! Ca nu au fost compensate niciodata….la ce epoca te referi? Cat despre oiste…depinde cine trage carul si cum te vezi!!! „Nu vorbi de funie ,in casa spanzuratului!”Bun…dar sa nu ne complicam! Stai domol,frate,ce-ai! Ai auzit de „Sergentul” d-lui V Alecsandri?

  24. Alecule, cele 700 de ore suplimentare nu au fost compensate cu timp liber niciodata. Vorbesti in nestiinta de cauza….Cat despre repausul saptamanal, iar ai lovit cu oistea in gard, dupa tura de noapte, dupa cele 13 ore, urmeaza 24 timp liber, asa scrie in Codul muncii, sau 48 de ore libere cum scrie in art.23 din Acordul colectiv al fpss.Deci unde-i repausul ???Nu avem nevoie de „specialisti”ca tine,sunt de ajuns juristii din unitati…

  25. Nu doresc sa supar pe nimeni dar,ptr acest subiect am 2 obiectii de facut:
    1) Cele 700 mii ore suplimentare in mare parte sunt compensate cu timp liber in termenul legal… si de fapt ele sunt mult mai putine;
    2)ptr cei de la schimburi,asa cum ziceati dvs,repausul se acorda in alte zile decat sambata si duminica,respectiv in primele 2 zile libere dupa tura de noapte si, in concluzie, „sutistii sau turistii” ,cum vreti sa le ziceti, nu pot beneficia de sporul respectiv(poate este anulata de instanta pe exceptie de nelegalitate faimoasa decizie); cei de la 8 ore nu au lucrat sambata si duminca sau daca au lucrat prioritar era acordarea timpului liber;
    3)mai ramane treaba cu lucrarile de exceptie,dar nu stie nimeni care sunt alea(or fi inventii,inovatii,lucrari stiintifice,de arta,cei care au primit premii pe plan international,au scris proza,poezie,au participat la concursul”Vocea Romaniei”sau macar la „Romanii au talent”?) Sau se refera la exceptia unora de a lua si ei bani? Mai vorbim de exceptii,sporuri si exceptia cu spor…daca n-o fi ..sporul cu exceptie.

  26. Ar trebui sa vedem de ce avem surplus la capitolul cheltuieli de personal.Cumva neplata corespunzatoare a sporului de TBC si lipsa sporului de HIV, sistarea sau plata cu intarziere a deconturilor la medicamente si neplata lentilelor si protezelor pe viitor la pensionarii sistemului sau a cheltuielilor de transport ?Nu stiu daca este asa, doar dadeam cateva exemple.Oricum ar fi bine decat sa se piarda sumele acestea, sa ne plateasca macar o parte a acestor ore suplimentare, chiar daca sumele ramase provin din neplata altor drepturi limitate sau anulate prin dispozitii teoretic si aparent legale.

  27. Hi-hi.Cred ca acum ne vor da bani.Nu de alta, dar dupa cate tepe au tras sindicatelor, ba cu Codul Muncii, ba cu Legea NeDialogului Social, au vazut ca de ce se temeau, adica lipsa de sustinere din partea sindicatelor, da rezultate nefaste la urne. 😆 Poate le vine mintea la cap si inteleg ca atunci cand promit trebuie sa-si respecte angajamentele.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)