Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Avem ordin! Mitingul se amana

4Adresa comuna SNLP-FSANP - se depune pe data de 02.03.2015 (Nr: 255/SNLP-20/FSANP)

Catre

Ministrul Justitiei, domnul Robert-Marius CAZANCIUC

Spre stiinta

Directorului general al ANP, domnul Catalin Claudiu BEJAN

Stimate domnule ministru

Va aducem la cunostinta faptul ca Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare (SNLP) si Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) amana pentru o saptamana mitingul de protest planificat in fata sediului Ministerului Justitiei din Bucuresti pentru data de 4 martie 2015. In acest sens vor fi notificate autoritatile competente.

Decizia de amanare a actiunilor are ca motiv faptul ca o parte dintre revendicarile sindicale au fost solutionate prin semnarea de catre ordonatorul principal de credite a ordinelor privind acordarea majorarilor salariale de 50% si de 75% pentru misiuni speciale si lucrari de exceptie, respectiv pentru plata orelor de munca prestate in zile de repaus saptamanal, de sarbatoare legala si in alte zile in care conform legii nu se lucreaza.

Decizia de mentinere a intentiilor de organizare a unor actiuni de protest este motivata in principal de riscul privind interpretarea si aplicarea neunitara a OMJ care stabileste plata majorarii de 75%  cu referire stricta la repausul saptamanal legal, cu rezultatul posibil al neacordarii majorarii salariale pentru orele prestate in zilele de sambata si duminica de catre salariatii care muncesc in schimburi.

Riscul interpretarii neunitare este generat de includerea in text a sintagmei repaus saptamanal care genereaza diferente in reglementarea dreptului prevazut de Legea nr. 183/2014 si de OUG nr. 83/2014, la nivelul institutiilor din structura de aparare nationala, siguranta nationala si ordine publica. In acest sens mentionam faptul ca la nivel Ministerului Afacerilor Interne precum si al altor institutii publice din structura au fost aprobate deja prevederi care stabilesc clar plata majorarii salariale pentru munca in zilele de sambata si duminica indiferent de programul de lucru, realizandu-se inclusiv plati pentru munca prestata in respectivele conditii.

Desi in acceptiunea sindicatelor interpretarea prevederilor nu poate fi decat una singura, clara si neechivoca, discutiile purtate deja cu o parte dintre juristii si managerii din sistemul penitenciar indica interpretari diferite ale prevederilor aprobate, majoritatea orientate pe aceeasi linie, contrara spiritului legii si al normelor subsecvente, din punctul nostru de vedere, dar similara interpretarii date materiei de o parte dintre specialistii din cadrul MJ, anterior semnarii ordinului, in cadrul intalniri MJ/ANP/sindicate.

In cazul in care in urma intalnirilor stabilite deja cu directorul general al ANP (incepand cu data de 3 martie 2015) sau escaladate la nivel MJ (daca va fi necesar), se va conveni asupra unor modalitati prin care sa se asigure aplicarea corecta si unitara a noilor prevederi in sensul platii efective a majorarii salariale tuturor salariatilor care muncesc in zilele de sambata si duminica, indiferent de criticile aduse textului ordinului de catre sindicate, precum si de forma acestor modalitati (decizie, nota de interpretare, acord etc), SNLP si FSANP vor lua decizii privind incetarea actiunilor de protest. 

Un demers relevant in directia realizarii dezideratului susmentionat in planul aplicabilitatii normelor, este cel care vizeaza modificarea Deciziei directorului general ANP nr. 569/2012  act care reglementeaza pontarea si compensarea tipurilor de munca prestata de salariatii din sistemul administratiei penitenciare. Modificarea urgenta a deciziei mentionate se impune ca efect al modificarii cadrului normativ, in scopul armonizarii cu acesta si al unei corecte reglementari la nivel de metodologie cuprinsa in acte cu caracter administrativ si normativ de nivel tertiar. SNLP-FSANP vor inainta propuneri concrete in acest sens.

Privitor la revendicarile din lista cuprinsa in Nota de protest transmisa in pregatirea mitingului din data de 4 martie 2015, care reprezinta un extras din multitudinea de probleme cu care se confrunta personalul din sistemul penitenciar, SNLP-FSANP solicita intrunirea Comisiei mixte constituite la nivel MJ in vederea dezbaterii si identificarii de solutii urgente, cu mentiunea ca sindicatele vor participa la lucrarile comisiei cu echipe formate din cate trei persoane avand calitatea de reprezentanti alesi in organele de conducere ale SNLP-FSANP.

Totodata apreciem ca oportuna participarea ministrului justitiei cel putin la etapa concluziilor care se vor pune in cadrul comisiei susmentionate, avand in vedere faptul ca intentionam sa supunem dezbaterii in principal problema compensarii muncii, a vulnerabilizarii personalului prin supraincarcare cu sarcini cauzata de lipsa de resurse umane, precum si probleme care vizeaza emiterea unor acte normative, in special modificarea statutului special al personalului din penitenciare.

Stefan Teoroc, presedinte SNLP/PUBLISIND

Florin Schiopu, presedinte FSANP

Comentarii  

0 #82 Xmann 09-03-2015 10:42
Citez pe Asclepios:
La noi in unitate sunt 12 sectii de detinere + o sectie exterioara cu alte 2 sectii de detinere imi explici cum se pot administra psihotropele altfel decat pe sectie?!Nu la usa camerei de detinere ci in biroul supraveghetorului, care coleg supraveghetor ia spor de noxe si asistentul nu ca...

Prietene aproape ca te compatimesc...
Ia spune:daca esti singur pe tura tu mai faci si altceva sau doar dai tratamentul la "pisici"?
Citat
0 #81 Xmann 09-03-2015 10:39
Citez pe Stefan Teoroc:
Andrei, esti de parere ca un medic dintr-un penitenciar este platit prea bine in raport cu activitatea si riscurile? Ai ceva notiuni in acest sens? Stii ca in scurt timp aceasta categorie salariala va disparea din sistem si ca daca maine scoatem toate posturile la concurs nu se inscrie nimeni? Atat de atractive sunt acest posturi. Poate crezi ca detinutii bolnavi trebuie vazuti ca pacientii normali din spitalele civile, masurile fiind identice.

Mi-ar face placere sa-ti arat cateva filmari din unitatile in care avem peste 200 bolnavi de HIV, in timpul unor altercatii generate de interlopii bolnaviori cand sarea sange infestat pe toti peretii, un agent era ranit la gat de un ciob iar ceilalti incercau cumva sa imobilizeze bolnaviorul de HIV agresiv si plin de sange.

Nu avem mai mult de 140 de medici in tot sistemul care care primesc lunar de la casa de asigurari cam 40% din cat primesc lunar medicii civili care dealtfel au si ceva mai multa "libertate" de miscare.

Stii cumva si cati asistenti sociali avem la 12500 de detinuti? Iti spun eu - aproximativ 60!!!

Asa ca te rog sa te uiti mai atent catre sistemul asta si sa-ti limitezi semnele de exclamatie pana la momentul in care vei incepe sa il intelegi.

Noi nu ne uitam urat catre alte sisteme dar nici nu acceptam criticile injuste.

D-le presedinte ce inseamna mai exact "aceasta categorie salariala(medic i) va disparea din sistem"??Daca e ce cred eu ,cine urmeaza,socio,finaciarul??
Sunteti mai aproape de"sursa" asa ca va rog niste amanunte suplimentare daca se poate.
Multumesc.
Citat
0 #80 Asclepios 08-03-2015 17:53
Pentru Andrei:
De unde atata negativitate fata de coleggii tai de la medical, fata de medicii din sistemul de sanatate?De ce atata incarcatura negativa?Cel caruia ii faci cel mai mult rau cu toate aceste sentimente negative esti tu inasuti.In momentul in care noi toti ne vom simti si vom lucra ca o echipa, vom forma un grup compact al lucratorilor de penitenciar ne va fi mult mai bine, noi trebuie sa ne sprijinim unii pe altii, sa cooperam unii cu altii, prin tot ceea ce facem si spunem sa aratam ca suntem o echipa cu totii de aceeasi parte a gratiilor.
Citat
0 #79 dedeman 07-03-2015 23:51
Din cauza asta merg lucrurile rau in penitenciare fiindca toata lumea se gandeste numai la el personal nu la colectiv cum ar trebui sa fie abia astept sa mai treca 5 ani sa ies la pensie sa ma scap de acest sistem bolnav.
Citat
0 #78 Asclepios 07-03-2015 14:04
La noi in unitate sunt 12 sectii de detinere + o sectie exterioara cu alte 2 sectii de detinere imi explici cum se pot administra psihotropele altfel decat pe sectie?!Nu la usa camerei de detinere ci in biroul supraveghetorul ui, care coleg supraveghetor ia spor de noxe si asistentul nu ca...
Citat
0 #77 Plastik 07-03-2015 13:17
Pentru anonim:
Nu incerc o polemica cu tine. Se vede prea bine ca esti interesat de batjocura.
Ma distreaza cat de mult suferi de tine, ca nu accepti sa ti se vorbeasca cu "tu". :)))) Ei afla, ca TU nu meriti respect la modul in care iti privesti colegii. De unde atata tupeu sa-l ceri atunci cand TU nu-l oferi.
La cald sau la rece, astept sa "ma prelucrezi". Nu uita ca plastik-ul arde carnea cand e topit si rezista al dracu de bine cand e rece la orice tip de lovitura. Sa nu-ti sara plastik-ul in cap, vorbaretule !
Pana data viitoare, TE salut si TE sfatuiesc sa ai mai mult respect pentru colegii tai. In spitalul in care lucrezi, datorita acestor "gardieni", precum Teoroc si alti reprezentanti sindicali, vei beneficia de o marire de salariu. Macar pentru asta sa porti acestor "gardieni" un dram de respect. Altfel...
Citat
0 #76 anonim 06-03-2015 23:00
Citez pe Plastik:
Pentru anonim:

Poate ar fi cazul sa retractezi si tu vis-a-vis de acel "gardian". Daca la tine in curte ezista acea optiune vis-a-vis de "ceilalti" asa cum te-ai exprimat, afla ca nu peste tot este la fel. Iar numele folosit de tine acestei categorii din operatviv este cu totul jignitoare. Ne straduim sa castigam respect si tocmai oameni din sistem au o gandire grobiana fata de colegii sai.
Asa ca, te rog sa-ti ceri scuze. Macar pentru colegii care se respecta intre ei indiferent de locul udne-si desfasoaraa activitatea in cadrul unei unitati.

Ne cunoastem cumva?Altfel cum iti permiti sa mi te adresezi cu"tu"?
Nu accept lectii de la un produs sintetic care se poate usor prelucra(la cald sau.... la rece :D :D )...
Si inca ceva:toata lumea ne(va) cunoaste drept "gardieni",iar pana la marea schimbare in "politisti de..."mai e cale lunga!!
P.S. Ce-i aia grobian?
Rimeza intr-adevar cu gardian,dar....
Citat
0 #75 anonim 06-03-2015 22:50
Citez pe Asclepios:
Pentru Andrei
In cei peste 17 ani de cand lucrez intr-un penitenciar romanesc m-a uimit negativ lupta dusa in permanenta intre fpss apartinand unor sectoare diferite, aceasta lupta continua generata de sentimente negative tip invidie demoralizeaza si uzeaza moral si psihic angajatii mai mult chiar decat orele suplimentare, nerecuperate, neremunerate si de cele mai multe ori nerecunoscute.100 de lei pentru medical nu ar compensa intru totul lipsa sporului de noxe/"de praf" care nu se acorda celor de la medical pe motiv ca nu poate fi autorizat un cabinet medical/spital/etc daca exista noxe, asta spune legea dar nimeni nu recunoaste ca o buna parte din activitatile noastre se desfasoara in alte spatii decat cele autorizate ca si cabinete medicale, bunaoara administrarea de minim 2 ori pe zi a tratamentului psihotrop care se face pe sectiile de detinere ?!

Da` de ce te duci tu frate pe sectie sa adm. tratamentul psihotrop?
La voi inca nu au ajuns reglementarile in cea ce priveste modul de administrare al acestui tip de tratament?
O fi Aradul departe de Bucale,dar nici chiar asa....
Citat
0 #74 Asclepios 06-03-2015 22:35
Tot pentru Andrei
De ce spui tu " cei cu sporuri nemeritate de penitenciar"?!E xista vreun penitenciar unde medicalul nu este situat in sectorul de detinere?!Exist a vreun penitenciar unde consultatiile se fac ca la arabi prin paravan si cei de la medical nu vin in contact cu detinutii?!La noi daca p.p.l.-ul nu este GRS cei de la grupa nu se ridica de pat cand un detinut sparge telefonul sau ameninta ca sparge un dulap de tip medical cu usi de sticla?!Nimeni nu are obligatia nici macar sa ma asiste cand eu trebuie sa verific in gura (cam ca tiganii caii in piata) un p.p.l. recalcitrant daca a inghitit pastilele psihotrope si sa nu-mi spui ca la voi in unitate in 100% din situatii cineva de la paza este prezent in cabinetul medical cand se fac consultatii, se intervine la o urgenta, etc?!
Citat
0 #73 Asclepios 06-03-2015 22:27
Pentru Andrei
In cei peste 17 ani de cand lucrez intr-un penitenciar romanesc m-a uimit negativ lupta dusa in permanenta intre fpss apartinand unor sectoare diferite, aceasta lupta continua generata de sentimente negative tip invidie demoralizeaza si uzeaza moral si psihic angajatii mai mult chiar decat orele suplimentare, nerecuperate, neremunerate si de cele mai multe ori nerecunoscute.1 00 de lei pentru medical nu ar compensa intru totul lipsa sporului de noxe/"de praf" care nu se acorda celor de la medical pe motiv ca nu poate fi autorizat un cabinet medical/spital/ etc daca exista noxe, asta spune legea dar nimeni nu recunoaste ca o buna parte din activitatile noastre se desfasoara in alte spatii decat cele autorizate ca si cabinete medicale, bunaoara administrarea de minim 2 ori pe zi a tratamentului psihotrop care se face pe sectiile de detinere ?!
Citat
0 #72 andrei 06-03-2015 19:31
Citez pe Lorena:
Pentru omonim şi anomin - raspuns la intrebare

Pentru mine lucrătorii din sistemul penitenciar reprezintă o echipă . La fel mă mândresc şi cu colegii mei din toate sectoarele de activitate indiferent de structură - operativ sau administrativ- toţi lucrăm împreună în acelaşi sistem ....iar referitor la ,,zbaterile pentru drepturile medicale" ale tuturor,, un apel la int.27473 şi veţi primi oricând răspuns la întrebările dumneavoastră. Stimă, lucrătorilor din sistemul penitenciar

Nimeni nu spune ca e usor pentru medici. Dar nu e usor nici pentru gardieni asa cum peiorativ ne spun unii care dupa aia ne roaga sa stam langa ei ca nu cumva sa ramana singuri la consultatii sau la alte activitati. Sigur pot sa va dau si mai multe exemple decat dati dvs despre cat de grea e munca operativa si cata presiune pun detinutii pe noi. Cel mai bun exemplu e cel care l-a dat domnul Teoroc cu altercatia detinutilor cu HIV. Picior de medic nu a fost acolo sau de asistent social... si apoi mai si jignim gardienii. Nu va faceti griji fata de medicii de familie sistemul lor de salarizare se schimba deasemenea si nr de consultatii zilnice se dubleaza deci lucrurile intra in normal. Totusi pentru salarizarea din sistemul public salariile medicilor din penitenciare (+celelalte drepturi) sunt peste medie! Ca sa nu mai vorbim de asistentii sociali... Si domnule Teoroc... lucrez intr-un penitenciar ca altfel as crede si eu aiureala asta cu suta de lei. Daca nu ar avea statut special as fi de acord si eu dar asa, cu o salarizare atat de defecta ca si acum sa mai vina si cu asta e prea mult! Ca sindicalist va inteleg ca lucrator de penitenciare nu. Insa daca alegem sa ne batem joc de 8000 de oameni si sa jignim alte 4000 nu va iesi bine deloc. Vom incepe si noi (caci suntem mai multi) o campanie prin toate mijloacele pentru o salarizare normala, chiar cu riscul de a ne spala rufele in public!!!
Citat
0 #71 finul Alecu 06-03-2015 17:38
Eu cred ca in acest sistem conditiile de munca sunt mult diferite.La fel ca regimurile la ppl-i.Una este sa lucrezi pe sectie de deschis... ..si ultima pe maxima siguranta..Cine da "sporul" sau ce este "sporul" salarial?Una e sa lucrezi cu hartii,cifre... calorii...etc si alta cu RMS.Altfel te imbolnavesti sau imbatranesti lucrand cu ppl-i la RD sau RMS si alta la calculator!Ei bine,stimata d-na Lorena,orice echipa are componenti care trebuie respectati si dupa tipul muncii depuse pentru ca sistemul sa functioneze. In rest,e mult pana departe si cand nu parcurgi drumul... crezi ca e prea usor!
Citat
0 #70 Lorena 06-03-2015 14:59
Pentru omonim şi anomin - raspuns la intrebare

Pentru mine lucrătorii din sistemul penitenciar reprezintă o echipă . La fel mă mândresc şi cu colegii mei din toate sectoarele de activitate indiferent de structură - operativ sau administrativ- toţi lucrăm împreună în acelaşi sistem ....iar referitor la ,,zbaterile pentru drepturile medicale" ale tuturor,, un apel la int.27473 şi veţi primi oricând răspuns la întrebările dumneavoastră. Stimă, lucrătorilor din sistemul penitenciar
Citat
0 #69 Ștefan Teoroc 06-03-2015 11:38
Ca persoana implicata direct nu pot sustine acuzele la adresa dnei Stefan. Nu face parte din stufoasa echipa de inamici cu care ne luptam in general.
Citat
0 #68 omonim si anonim 06-03-2015 09:30
Pt Laurentia Stefan,
Cunosc foarte bine ce fac medicii in sistemul nostru.
Apreciez faptul ca ii aparati si sunteti mandra de activitatea lor mai ales ca ati lucrat intr-un penitenciar greu.
Insa am o mare suparare pe dumneavoastra si in acelasi timp o intrebare: De ce nu va zbateti la fel de repede si pentru drepturile pe linie medicala ale celorlalti fpss?
Nu am vazut si nici nu am auzit sa va fi agitat atunci cand s-au modificat ordinele cu: TBC, decont medicamente, decont ochelari. De ce nu sunteti consecventa in a reactiona in calitatea dumnevoastra de director medical ANP sa procedati de aceasi maniera ca in situatia cu 100 de lei, gest cu care sunt deacord?
Raspunsul este: solidaritatea de breasla.
Noi ceilalti nu nsuntem medici sau asistenti medicali, suntem de la administrativ, de la operativ, de la reeducare.
O zi buna!
Citat
0 #67 Plastik 06-03-2015 08:34
Pentru anonim:

Poate ar fi cazul sa retractezi si tu vis-a-vis de acel "gardian". Daca la tine in curte ezista acea optiune vis-a-vis de "ceilalti" asa cum te-ai exprimat, afla ca nu peste tot este la fel. Iar numele folosit de tine acestei categorii din operatviv este cu totul jignitoare. Ne straduim sa castigam respect si tocmai oameni din sistem au o gandire grobiana fata de colegii sai.
Asa ca, te rog sa-ti ceri scuze. Macar pentru colegii care se respecta intre ei indiferent de locul udne-si desfasoaraa activitatea in cadrul unei unitati.
Citat
0 #66 anonim 05-03-2015 22:44
Citez pe Stefan Teoroc:
Sau poate nu este din sistem

Se poate sa aveti dreptate d-le presedinte,insa stiu din experienta proprie cam care este parerea "operativilor" vis-a vis de "ceilalti"....
Citat
0 #65 Ștefan Teoroc 05-03-2015 22:39
Sau poate nu este din sistem
Citat
0 #64 anonim 05-03-2015 22:26
Citez pe Lorena Stefan:
Pentru domnul Andrei, in numele personalului medical din sistemul penitenciar. Ne-ar face plăcere să asiste la activitatea unui cabinet medical dintr-o unitate penitenciară, când medicul nostru examinează peste 100 de detinuti înscrişi pentru cabinetul medical .....deoarece legislatia executional penală prevede ca asistenţa medicală să se acorde la cerere şi ori de câte ori este nevoie...la care se adaugă urgentele medicale care de obicei sunt câte 2 în acelaşi timp, dar în locuri diferite...si tu esti singurul medic pe cel putin 6 sectii de detinere..., urmează administrarea tratamentelor .......doar peste 200 pe zi ......realizate de un singur asistent medical ....sau examinarea detinutilor nou intrati in sistem daca prinzi o zi cu 80 de nou depusi este o zi fericita. ...apoi treci la detinutii aflati in refuz de hrană,,,alţii care se transfera in alte unitatii..altii care vin din alte unitati .. etc....Ne dorim si noi 20 de consultatii cum este reglementat in Normele contractului cadru , dar respectam reglementarile in vigoare si cel mai mult respectam pacientul....Nu stiu ce sporuri invoca domnul Andrei, dar îl asigur că multe sporuri prevăzute în unităţile sanitare din reţeaua sanitară publică, nu se regăsesc pe fluturaşul de salariu al personalului medical din ANP....ca sa nu fac o comparaţie între cât primeşte de la CNAS un medic de familie care are un CMI si salariul unui medic din penitenciare....care de obicei este printre cele mai mici din sistem..Am rămas doar câţiva ...precum eroii din prima linie a frontului...suntem medici si asistenti cu suflet...care depun eforturi supraomeneşti şi care ar trebui respectaţi. Mulţumesc tuturor colegilor mei pentru eforturile depuse şi sunt mândră de ei. Laurenţia Ştefan

D-na Director pe Andrei il puteti intelege,e gardian si atata poate.
Credeti insa ca ai dvs vecini de birou din Maria Ghiculeasa gandesc altfel?
Ma indoiesc...
Citat
0 #63 Lorena Stefan 05-03-2015 20:36
Pentru domnul Andrei, in numele personalului medical din sistemul penitenciar. Ne-ar face plăcere să asiste la activitatea unui cabinet medical dintr-o unitate penitenciară, când medicul nostru examinează peste 100 de detinuti înscrişi pentru cabinetul medical .....deoarece legislatia executional penală prevede ca asistenţa medicală să se acorde la cerere şi ori de câte ori este nevoie...la care se adaugă urgentele medicale care de obicei sunt câte 2 în acelaşi timp, dar în locuri diferite...si tu esti singurul medic pe cel putin 6 sectii de detinere..., urmează administrarea tratamentelor .......doar peste 200 pe zi ......realizate de un singur asistent medical ....sau examinarea detinutilor nou intrati in sistem daca prinzi o zi cu 80 de nou depusi este o zi fericita. ...apoi treci la detinutii aflati in refuz de hrană,,,alţii care se transfera in alte unitatii..altii care vin din alte unitati .. etc....Ne dorim si noi 20 de consultatii cum este reglementat in Normele contractului cadru , dar respectam reglementarile in vigoare si cel mai mult respectam pacientul....Nu stiu ce sporuri invoca domnul Andrei, dar îl asigur că multe sporuri prevăzute în unităţile sanitare din reţeaua sanitară publică, nu se regăsesc pe fluturaşul de salariu al personalului medical din ANP....ca sa nu fac o comparaţie între cât primeşte de la CNAS un medic de familie care are un CMI si salariul unui medic din penitenciare... .care de obicei este printre cele mai mici din sistem..Am rămas doar câţiva ...precum eroii din prima linie a frontului...sun tem medici si asistenti cu suflet...care depun eforturi supraomeneşti şi care ar trebui respectaţi. Mulţumesc tuturor colegilor mei pentru eforturile depuse şi sunt mândră de ei. Laurenţia Ştefan
Citat
0 #62 andrei 05-03-2015 20:23
[quote name="Stefan Teoroc"]Andrei,
Domnule Teoroc, va rog priviti situatia in ansamblul ei pentru ca riscam sa nu mai vedem lucrurile asa cum sunt. Munca in penitenciare nu e foarte atragatoare pentru nici o categorie profesionala dar medicii de la noi sunt platiti cu salarii peste media celorlalti medici din sistemul de sanatate plus ca pe langa salarii mai beneficiaza de alte drepturi deloc neglijabile (chirie, naveta, haine, gratuitati, varsta de pensionare, pensie speciala). Plus la spitalele penitenciar garzi si alte avantaje de care doar bugetul stie si suporta. Ca sa nu mai vorbim de cazul asistentilor sociali cu aceleasi avantaje ca si medicii. Unde ati mai vazut asa salarii si avantaje altundeva in Romania, cel putin in cazul asistentilor sociali? La primarii cumva? Nu cred... Daca doriti putem discuta si pe cifre dar nu cred ca avantajeaza medicii si asistentii sociali. Insa cel mai dureros este ca desi suntem in aer cu salarizarea, adica este la fel peste tot, si desi suntem constienti ca trebuie schimbata facem exact ceea ce nu trebuie! Nu cred ca 100 de lei vor tine medicii la penitenciare cand mirajul vestului devine posibil dar sunt suficienti ca sa ne faca pe noi ceilalti sa vedem ca suntem discriminati si considerati mai putin importanti. Pana la urma si ei trebuie sa accepte ca asta e salarizarea in Romania desi repet, salarizarea lor este peste medie in sectorul public. Sincer as vrea sa vad filmarile pt ca anp nu ne arata si nu ne spune nimic, oricum va multumesc pentru exemplu si vreau sa va intreb: personalul medical si asistentii sociali au rezolvat incidentul? ei si-au riscat viata si sanatatea? ei tin detinutii in penitenciare?
Citat
0 #61 marius 05-03-2015 19:56
Buna seara. Sunt un vechi coleg care a incetat raporturile de serviciu prin demisie si sunt in continuare interesat in ce directie se indreapta aceasta organizatie. Sunt poate un pic mai relaxat in acest comentariu decat ceilalti care au postat. Speranta tuturor este ca poate va fi mai bine, poate mai da un os mic de ros, 100 ron, cum s-a propus la cei din medical, dar sa fim seriosi , trendul este cel de a amagi, de a trage de timp, de a se tine scaunele cu cate doua centuri si nu in ultimul rand obisnuita piciorului pe gat. Ati zis fratilor ca mergeti la un miting. Ce s-a intamplat?. "ordin de sus, se amana." Si daca ati fi ajuns acolo, a spus-o si liderul domniilor voastre, ramaneati 100. Un mesaj am sa va transmit: Capul sus , sunteti facuti din acelasi material cu acela din care sunt facuti liderii vostri. Pacat ca mai sunt printre voi acele persoane care isi merita soarta si va trag dupa ele si pe voi, lucratorii onesti de penitenciar, demni de uniforma, oameni numai simpli nu, in acest mediu nociv, "heroes" cum spunea o ddelegatie spaniola, dar cu o renumeratie deloc pe masura. Va doresc numai bine si voi fi in continuare interesat se aceasta organizatie, doar i-am acordat 9 ani din viata mea.
Citat
0 #60 Ștefan Teoroc 05-03-2015 19:06
Andrei, esti de parere ca un medic dintr-un penitenciar este platit prea bine in raport cu activitatea si riscurile? Ai ceva notiuni in acest sens? Stii ca in scurt timp aceasta categorie salariala va disparea din sistem si ca daca maine scoatem toate posturile la concurs nu se inscrie nimeni? Atat de atractive sunt acest posturi. Poate crezi ca detinutii bolnavi trebuie vazuti ca pacientii normali din spitalele civile, masurile fiind identice.

Mi-ar face placere sa-ti arat cateva filmari din unitatile in care avem peste 200 bolnavi de HIV, in timpul unor altercatii generate de interlopii bolnaviori cand sarea sange infestat pe toti peretii, un agent era ranit la gat de un ciob iar ceilalti incercau cumva sa imobilizeze bolnaviorul de HIV agresiv si plin de sange.

Nu avem mai mult de 140 de medici in tot sistemul care care primesc lunar de la casa de asigurari cam 40% din cat primesc lunar medicii civili care dealtfel au si ceva mai multa "libertate" de miscare.

Stii cumva si cati asistenti sociali avem la 12500 de detinuti? Iti spun eu - aproximativ 60!!!

Asa ca te rog sa te uiti mai atent catre sistemul asta si sa-ti limitezi semnele de exclamatie pana la momentul in care vei incepe sa il intelegi.

Noi nu ne uitam urat catre alte sisteme dar nici nu acceptam criticile injuste.
Citat
0 #59 generatia anonima 05-03-2015 18:15
Citez pe Stefan Teoroc:
Unde sa-i dea drumul? Am mai spus si acum 2 zile. Tocmai ce i-a dat drumul in unitati pt observatii de la dnii directori. Acum ne chinuim cu alta gramada de aberatii transmise de acestia, sa le citim pe toate si sa vedem care poate fi inclusa.

Ne omoara astia cu procedurile,mur im pana se naste .
Citat
0 #58 andrei 05-03-2015 18:07
100 de lei in plus personalului medical si asistentilor sociali este cea mai mare nedreptate care se poate face lucratrorilor din penitenciare. Este afrontul si batjocura maxima care li se poate aduce! Chiar nimeni nu realizeaza situatia asta de o penibilitate maxima ca sa nu mai vorbim de lacomia grobiana si lipsa oricarei solidaritati a celor ce s-au vazut cu 100 de lei in mana. Intentia de majorare era pentru cei cu venituri mici si nu pentru cei cu sporuri nemeritate din penitenciare! Daca se va ajunge la asta este timpul ca ei sa isi piarda statutul special! Inca nu imi vine sa cred ce se intampla, tot aia care beneficiaza de drepturi speciale desi ei nu sunt speciali deloc tot lor li se maresc salariile... Va vine sa credeti cat de incorecta si penibila este situatia???
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • Ofiter 17.11.2017 08:42
  Grav!!! Poate la urmatoarele "greve" sindicale sa se puna si aceste ...

  Read more...

   
 • Cristian Tudorache 17.11.2017 08:19
  #67 Treziti-va! 16-11-2017 12:23 - eu nu vreau decat pace pe Pamant!

  Read more...

   
 • XAX 16.11.2017 21:18
  Uite ca asta era solutia tuturor problemelor din sistemul nistru!!modelul ...

  Read more...

   
 • Paznic 16.11.2017 20:26
  Sistemul norvegian si britanic nu ne reprezinta...si chiar si acolo ...

  Read more...

   
 • gigi 16.11.2017 20:26
  Mi se pare ca retraiesc vremurile cand fostii absolventi de scoli de ...

  Read more...

Google AdS