www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Sindromul Pinochio. Avem lege, n-avem ordin; avem ordin, n-avem bani

pinocchioInformare interna SNLP - 20.03.2015

Conform adresei atasate transmise de ANP in unitati si catre sindicate in cursul dupa-amiezii de ieri 19.03.2015, limitele bugetare impuse de Ministerul Finantelor Publice la trimestrializarea bugetului anului 2015 permit, referitor la plata majorarilor de 75% si 50%, plata sumei de 100 lei pentru penitenciare-spital si cabinete medicale si plata restantei la echipament pentru 2014, numai urmatoarele cheltuieli:

 • plata sumei de 100 de lei doar pentru luna ianuarie 2015
 • plata majorarii de 75% doar pentru zilele de 1, 2, 3 si 4 ianuarie 2015

Anterior trimiterii acestei adrese, Biroul executiv al SNLP s-a intrunit in sedinta statutara in data de 18.03.2015, ocazie cu care au fost initiate discutii la nivel DEA ANP pe subiectul platilor restante care trebuiesc efectuate catre personal pe data de 10.04.2015 conform angajamentelor asumate precum si a informarilor facute de sindicate. Abia cu ocazia acestor discutii au devenit vizibile primele ezitari in pozitia ANP privind capacitatea bugetara a institutiei de a plati drepturile mentionate. Precizam ca pana la acest moment nu au fost mentionate de catre administratie in relatia cu sindicatele riscuri in privinta bugetului disponibil.

Pe data de 19.03.2015, o sedinta de rutina pe marginea statutului special a fost intrerupta de catre directorul general ANP pentru anuntul concretizat in adresa transmisa in dupa-amiaza aceleiasi zile. Reactia sindicatelor, a fost bineinteles virulenta, motivata in primul rand de ascunderea acestei situatii pana in ultima clipa. ANP a incercat sa explice ca s-au facut demersuri pentru evitarea si apoi pentru corectarea situatiei insa MFP a impus o anumita trimestrializare a bugetului prin mutarea a doua sume de cate 20 mil lei din trim I - II in trim III - VI. 

Pana in prezent nici cu sprijinul ordonatorului principal (MJ), ANP nu a reusit sa convinga MFP sa accepte alt tip de trimestrializare. Sindicatele au solicitat materiale care sa demonstreze afirmatiile ANP cu privire la demersurile facute insa solicitarea a fost refuzata, atitudinea ANP fiind surprinzator de deranjata de vehementa pozitiei adoptate de sindicate, de altfel perfect indreptatite.  

Pe data de 20.03.2015 (astazi), SNLP a purtat discutii de clarificare dar si de pozitie cu reprezentantii ANP. La finalul a trei ore de discutii etapizate ierarhic (de la varf spre executie, pe rand) am reusit sa avem un tablou aproape complet al situatiei. In cursul acestor intalniri ANP a relationat relativ normal punandu-ne la dispozitie mai multe date si informatii. In plus fata de aspectele din adresa sau mentionate mai sus, mai oferim cateva detalii.

Sumele necesare pentru plata drepturilor in discutie, in trimestrul I:

Penitenciare

 • majorare 75% - 6.540.000 lei
 • majorare 50% - 530.000 lei
 • 100 lei - 425.000 lei (inclusiv "operativul" din penitenciare-spital)

TOTAL - 7.495.000 lei

Spitale

 • majorare 75% - 347.000 lei
 • majorare 50% - 111.000 lei
 • 100 lei - 256.000 lei

TOTAL - 714.000 lei

TOTAL GENERAL PENITENCIARE+SPITALE - 8.209.000 lei pe trimestrul I (o suma egala este necesara pentru trimestrul II)

La aceasta se adauga suma necesara platii echipamentului restant 2014  - 20.700.000 lei

Total general trimestrele I si II plus echipament = 8.209.000 + 8.209.000 + 20.700.000 = 37.118.000 lei

Prin urmare, conform afirmatiilor ANP, daca MFP nu ar fi impus mutarea sumei de 40.000.000 lei din prima jumatate a anului in cea de-a doua jumatate a lui 2015, nu ar fi existat niciun fel de problema in achitarea integrala a drepturilor personalului, suma mutata fiind mai mult decat acoperitoare pentru necesarul general calculat mai sus pentru trimestrele I-II.

ANP sustine ca s-a opus prin adrese, cu sprijinul MJ, acestor limitari impuse, insa fara succes. Au fost explicate riscurile privind neplata unor drepturi insa MFP a raspuns motivand ca aceleasi proceduri au fost aplicate tuturor institutiilor avand in vedere fondurile insuficiente colectate la bugetul de stat.

Aceasta fiind situatia, Biroul executiv al SNLP a decis ca incepand de la data prezentei informari sa efectueze, gradual, toate demersurile legale posibile pentru corectarea situatiei si obtinerea fondurilor necesare unei plati integrale a drepturilor susmentionate. Primele etape care se vor derula luni si marti presupun contactarea Blocului National Sindical, a MJ si a MFP precum si instiintarea Guvernului Romaniei cu privire la tratamentul discriminatoriu aplicat salariatilor din sistemul penitenciar in comparatie cu ceilalti salariati din structura de aparare. Vom cere o intalnire la nivel MFP in cursul zilei de luni 23.03.3015 in cursul careia sa prezentam situatia si sa ne cerem drepturile, inclusiv prezentand perspectivele organizarii unor proteste de amploare.

In cazul in care in urma intalnirilor pe care le vom solicita nu vom obtine raspunsuri favorabile, conform legii, vom initia de urgenta proteste in solidar cu celelalte structuri sindicale din sistem, pana la solutionarea problemei. Prima actiune de protest va fi organizata in fata MJ-MFP fiind urmata in cazul nesolutionarii revendicarilor si de alte actiuni in fata sediilor ANP si ale unitatilor subordonate.

In cursul zilei de 23.03.2015 vom reveni cu detalii privind stadiul demersurilor precum si al actiunilor decise.

Documente atasate

Comentarii  

0 #65 valu 24-03-2015 15:17
Citez pe Stefan Teoroc:
Inainte de declansarea unor actiuni pe care nu ne vom mai permite sa le oprim, indiferent de evolutia situatiei, vrem sa vorbim cu ministrul. Am cerut intalnire. Sunt usoare semne bune daca este sa credem ce spune conducere MJ. Insa in lipsa unor dovezi, suntem circumspecti. Daca nu avem garantii ca banii se vor plati, declansam protestele.

S-au gasit banii pt.mariri.....e rau in seif la Valcov :-x ministrul finantelor..... 1,350 mil.ron,90 mii de euro,3 lingouri de aur, un renoir si inca vreo 2 picturi.....res tul sunt vorbe.... :-x
Citat
0 #64 cris 24-03-2015 13:38
cind ii aceasta intilnire cu ministru si daca a fost ce raspuns va dat primim sau nu primim bani multumesc
Citat
0 #63 un agent sclav 24-03-2015 11:31
Domnule Stefan de ce o tot amanati cu protestele ca sunteti si dumneavoastra sigur ca nu o sa primim nimic, daca vroiau sa ne dea ceva ne dadeau la inceputul anului ''boala lunga moarte sigura'' asta ne fac cei dinA.N.P si M.J. isi bat joc de noi. Si pot sa pun pariu cu dumneavoastra ca nu obtineti nimic fara proteste si cu oamenii din sindicat linga dumneavoastra.M ai lasati negocierile ca tot negociati de patru luni si tot aia am obtinut adica NIMIC ,toti lucratorii sunt pentru PROTESTE ca asa nu se mai poate ,ne-am cam saturat noi sa muncim si altii sa-si bata joc de noi .CHIAR NU VEDETI CA TOATA LUMEA FIERBE va este frica de ceva de tot aminati protestele .Va multumesc daca-mi cititi cea ce am scris.
Citat
0 #62 ion tene 24-03-2015 08:05
si as adauga si eu ca metodologia de calcul al orelor lucrate in weekend si sarbatori legale difera mult fata de cea a ministerului de interne si va rog domnule STEFAN TEOROC sa confrutati cele doua metodologii de calcul pentru ca ai nostri experti financiar ne parlesc grav,,,
Citat
0 #61 Ștefan Teoroc 23-03-2015 23:22
Inainte de declansarea unor actiuni pe care nu ne vom mai permite sa le oprim, indiferent de evolutia situatiei, vrem sa vorbim cu ministrul. Am cerut intalnire. Sunt usoare semne bune daca este sa credem ce spune conducere MJ. Insa in lipsa unor dovezi, suntem circumspecti. Daca nu avem garantii ca banii se vor plati, declansam protestele.
Citat
0 #60 punem pariu 23-03-2015 23:13
Dl Teoroc organizati odata mitingul asta fiindca ne-am saturat sa vedem cum isi bat joc de noi.
Citat
0 #59 Nostradamus de la Obor 23-03-2015 23:03
Pentru atat de simplu agent:
Dar daca ti-ai pune tu desaga securista/bpcmp -ista in spate si ai lua-o asa de-a valea din sistem, cum ar fi ?

Astia arunca totul la bataie ! Mah firavule spionaras, cu alte dume nu poti veni ? Ca minuscula ta incercare a esuat. Chiar ne crezi pe toti de-a valma ? Eu zic sa ai gria de ceas...ca te lovesti tare de tot la el ! Tic tac tic tac ... somn usor, simplitatea voastra !
Citat
0 #58 Ștefan Teoroc 23-03-2015 22:51
Pentru agent evident de simplu - Cand spui sindicat, la ce te gandesti? Nu la cei care il formeaza? Si cand spui indolenta la ce te gandesti? La sarcinile anti-sindicale pe care ti le-ai propus sau care ti-au fost dispuse? Somnul ratiunii naste monstri... Ai grija, "colega", ai grija. Fie manifesti retard, fie respecti sarcini si atunci te propunem la majorare de 50% pentru misiuni speciale. Dar retardat nu pari intrucat balmajesti ceva ca un fel de strategie... Hm
Citat
0 #57 agent simplu 23-03-2015 22:19
Domnule Teoroc,dar daca in fiecare penitenciar s-ar aduna vreo 50 de cadre care si-ar da demisia din sindicat.....fa cem pariu ca s-ar rezolva situatia? Problema nu este neaparat guvernul,sau MFP-ul ci sindicatul al caror membri suntem.....pent ru ca eu sunt sigur ca daca in fiecare penitenciar se va intampla ceea ce am scris mai sus....va asigur domnilor colegi ca sindicatul nostru ar iesi di indolenta care il caracterizeaza si ar castiga mai mult, chiar si mai multe procese ca cei de la M.A.I.
Citat
0 #56 agent de penitenciare 23-03-2015 20:49
Acum mai mult decat oricand avem nevoie de sindicate... avem nevoie sa iesim in strada sa ne vada toata tara... chiar toata Europa... ca am ajuns bataia de batjocura a sefilor din ANP si a claselor politice....
Citat
0 #55 agent de penitenciare 23-03-2015 20:45
Daca un agent nu respecta un OMJ este trimis la comisia de disciplina sau poate chiar la Parchet, dar daca "unii" din conducerea ANP nu respecta un OMJ ce se intampla??? De ce sunt trasi la raspundere numai unii si altii nu???
Intrebarea este pentru "organele competente"!!! Daca mai exista in tara asta...
Citat
0 #54 Che Gargara 23-03-2015 20:26
Deci, draga Stiefaniii. se ziseam? Pe dansii nu-i sperie decat presiunea strazii. Iesim sau nu iesim? Treaba e simpla: ne trateaza cu fundul apoi sa-i tratam cu (editat)!
Pe ei,pe mama lor! Si cat mai repede! A, si sa fie de fag,ca sa dam cu drag!
Citat
0 #53 MARGINENI 23-03-2015 19:43
doar in strada se poate castiga cv in acest sistem de hoti... suntem condusi de cei mai josnici oameni...iar sindicatele ce fac??? promit si se bat cu pumnul in piept dar nu fac nimic....ma mir ca nu ne taie iar din salari ca tot nu ne apara nimeni. rusine rusine rusine
Citat
0 #52 alin 23-03-2015 19:23
pana la urma s-a discutat veva astazi domnule Teoroc?!
Citat
0 #51 Alexandru Florin 23-03-2015 19:04
Stefane, ai dreptate. dar, se vede de departe ca e timpul sa o mai punem de un pinguin! si sa mai dam afara, macar o javra ordinara. ca tare s-au mai inmultit!
Citat
0 #50 Pronostic 23-03-2015 18:32
Caterinca mare cu pseudolucratori i astia de informatii ai sistemului astuia. Ce face fpss asta prin afirmatiile lui, ne ajuta al dracu de mult.
Eu as mai avea o vorba sa-i mai spun fpss-ului astuia: mergi cu Domnul, amice !
Citat
0 #49 agent optimist 23-03-2015 17:12
Donmule Teoroc ati spus ca astazi veniti cu noutati legat de acordarea sau mai bine zis neacordarea restantei la sporu 8) l de 75%, deci avem noutati?
Citat
0 #48 Ștefan Teoroc 23-03-2015 16:54
Drag prieten fpss sau dpct 8) , ai pus punctul pe i. Daca nu se stia cum sa rezolvam problemele din sistem, acum stim. Iesim din sindicat ca le rezolva Nostradamus. In afara acestor majorari cu care am ajuns acum in intarziere, spune-mi te rog ce anume drepturi au reusit marile sindicate din MAI sa obtina pentru membrii lor. Ca eu am o lista lunga cu ce au reusit in minus :-) Pentru fiecare mentiune de a ta in favoarea lor promit sa pun 3 in favoarea noastra
Citat
0 #47 fpss 23-03-2015 15:48
OARE SE MAI MERITA SA RAMANEM MEMBRII DE SINDICAT? CE AU REZOLVAT SINDICATELE NOASTE DE-A LUNGUL TIMPULUI? NIMIC. UITATI-VA PE SITE-UL SINDICATULUI CELOR DIN M.A.I. CATE PROCESE CASTIGA LIDERII LOR DE SINDICAT.
Citat
0 #46 Marius Oprea 23-03-2015 15:09
Este foarte usor sa ni se impuna respectarea obligatiilor, dar la noi, exceptand sindicatele, se mai gandeste cineva, privind drepturile ce ni se cuvin? Respectand aceleasi legi, decizii si ordine, în unele cazuri penibile, putem fi caracterizati sclavii, atat a detinutilor cat si a A.N.P.-ului! Suntem o forta majora din sistemul de aparare, dar avem nevoie de un D.G. al nostru, ca sa putem ,,dansa" din toate punctele de vedere conform legilor, nu doar pentru detinuti.
Citat
0 #45 edy 23-03-2015 13:47
LA CE se gandea Cazanciuc azi la bilantul MAI cand Oprea a zis de majorari sal de 75%??
Citat
0 #44 psd 23-03-2015 08:44
Atentie domnule Bejan ca sustinatorii dumneavoastra plitici au picat(editat).
Zilele iti sunt numarate si o sa te ajutam sa-ti faci bagajele.
Cine e Pinochio, cine e Pinochio?
Bejan e?
Citat
0 #43 fpss mintit 23-03-2015 08:24
RUSINE domnule chestor bejan SUNTETI UN PINOCHIO MACHIAVELIC.
DEMISIAAAAAA.
NU VA SALUT PENTRU CA NU VA MAI RESPECT.
Citat
0 #42 cristi 22-03-2015 21:46
Nu reusim nimic daca nu iesim in strada in fata la anp si la ministerul justitiei ,hotiii cum intra un politician la puscarie cum se aloca bani pentru renovarea puscariilor dar pentru noi nu sunt bani nesimtiti 'la miting fratilor ca nu se mai poate ne-a ajuns cutitul la os
Citat
0 #41 tibi 22-03-2015 19:16
cum se numeste o tara in care insasi statul nu respecta legea
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • Cronos 16.12.2017 00:31
  Oare când vom realiza ca trebuie sa ne privească strict bucățica noastră?

  Read more...

   
 • un sindicalist 15.12.2017 22:11
  Felicitari domnule Stefan Teoroc, felicitari S.N.L.P. Numai voi sunteti ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 15.12.2017 21:47
  Inchidem aceasta disputa acum!

  Read more...

   
 • Ag 15.12.2017 21:32
  Da n ați vrea să stați acasă să vă plimbați o săptămână și apoi să ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 15.12.2017 21:17
  de impingem spre concursuri

  Read more...

Google AdS