www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Vouchere si pentru noi. Lege adoptata astazi

art cops on the beachUPDATE 19.06.2015 - legea transmisa spre promulgare presedintelui Romaniei pe data de 13.06.2015.

"Românii pot primi VOUCHERE DE VACANŢĂ de până la 6.300 de lei. Decizia a fost luată în Parlament. Toţi angajaţii, atât de la stat, cât şi de la privat, pot primi vouchere de vacanţă. Decizia a fost luată în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional, iar proiectul va merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit legii, angajatorii pot oferi vouchere de vacanţă de până la 6.300 de lei, bani pe care şi-i va deduce din impozit.

Camera Deputaţilor a decis, pe data de 3 iunie 2015, ca angajaţii pot primi vouchere de vacanţă, într-un cuantum de maximum şase salarii minime pe economie. Cum salariul minim va crește la 1.050 lei de la 1 iulie, voucherele de concediu acordate nominal pot ajunge la 6.300 de lei. Deputaţii au adoptat în acest sens, cu 303 voturi „pentru” şi 12 abţineri, legea care aproba si modifică Ordonanţa de urgenţă 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă. Reglementările aprobate de către deputaţi vor fi aplicate în 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

Astfel, indiferent că lucrează la stat sau la privat, din această vară, toţi angajaţii pot beneficia de vouchere de vacanţă, suma urmând să fie dedusă mai apoi din impozitele şi taxele angajatorilor. Angajaţii din sistemul privat pot beneficia de vouchere de vacanţă sau de primă de vacanţă, pe care angajatorul le acordă în urma negocierii, iar în sistemul public, în urma unui amendament adoptat, vor beneficia doar de vouchere de vacanţă nu şi de bani sau prime de vacanţă.

Potrivit prevederilor legii, într-un an calendaristic, angajaţii au dreptul o singură dată la vouchere de vacanţă şi nu vor mai primi şi prime pentru concediu sau alţi bani pentru biletele de odihnă. Aleşii au introdus şi niste condiţii. Tichetele pot fi folosite doar în ţară şi vor fi nominale. Proiectul de lege, adoptat miercuri, introduce un nou instrument – voucherul de vacanţă pe suport electronic. Atât voucherele de vacanţă pe suport electronic, cât și voucherele de vacanţă pe suport de hârtie, vor fi utilizate doar în unități turistice autorizate de Autoritatea Naţională pentru Turism.

Sistemul voucherului de vacanţă, indiferent de suportul pe care este emis, păstrează facilităţile fiscale oferite angajatorilor (deductibilitate şi scutirea de la plata contribuţiilor şi taxelor salariale). În plus, emiterea voucherelor de vacanţă rămâne sub controlul Ministerului Finanţelor şi va permite intrarea pe piaţă a oricărui actor care respectă condiţiile.

Parlamentarii au mai votat o lege a tichetelor de vacanță încă de anul trecut, dar ea nu se aplică nici până azi. Mai exact, potrivit reglementarilor aplicabile de la jumatatea anului trecut, angajatii din mediul privat si cei din sectorul bugetar vor primi in locul tichetelor de vacanta vouchere de vacanta in valoare de maximum sase salarii minime brute. Noile tichete vor fi emise numai in sistem online, incepand din 1 ianuarie 2015, se arata intr-un act normativ publicat in 2014. Potrivit Legii nr. 94/2014 pentru aprobarea OUG nr. 8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanta, care a intrat in vigoare pe 6 iulie, tichetele de vacanta acordate angajatilor din sectorul privat si bugetarilor se inlocuiesc cu vouchere de vacanta." (sursa: www.romaniatv.tv.net

***

"Toţi angajaţii care au contract de muncă vor primi vouchere de vacanță, începând cu jumătatea lunii iulie. Este vorba de aproape 6 milioane de salariați. Banii alocaţi de statul român se vor întoarce în turismul autohton, tichetele fiind acordate exclusiv pentru vacanţele în ţară.

Legea voucherelor de vacanţă a fost votată ieri de Camera Deputaţilor şi ar putea fi aplicata de la jumatatea lunii iulie. Prin acest bonus, angajatorii vor fi scutiţi de impozite, iar statul român câştigă prin infuzia de capital în industria turismului românesc. „Avem un număr de 5.300.000 de angajaţi care au contract de muncă, la care se vor adăuga aproximativ 600.000 de funcţionari publici. Dacă numai 10% din cei aproape 6 milioane de angajaţi ar putea beneficia de vouchere de vacanţă în valoare de jumătate din suma maximă, adică 3.000 de lei, va fi o infuzie de capital de 400 de milioane de lei anual în industria turistică”, a explicat, pentru Jurnalul Naţional, Mirela Matichescu, preşedinte interimar al Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT).

Până acum nu se putea pune în aplic o soluţie pentru transferarea banilor, în sistemul public-privat-public. În forma actuală a legii, vor emite voucherele de vacanţă unităţile acreditate de Ministerul Finanţelor. „Noutatea este că acestea nu vor fi doar pe suport de hârtie, ci şi pe carduri. Comi¬sionul este de 1% pentru emitenţi, iar salariaţii pot primi până la 6.000 de lei, adică o marjă de cinci salarii minime pe economie”, mai spune preşedintele ANT. Aceste vouchere se consumă doar pe teritoriul României şi, practic, reprezintă o stimulare a industriei turistice în ţara noastră. Măsura s-ar putea aplica la o lună de la publicarea în Monitorul Oficial, dacă vor fi redactate normele metodologicce de aplicare." (sursa: www.jurnalul.ro)

*** 

VEZI AICI PROIECTUL DE LEGE

 

ATENTIE !!!

Voucherele de vacanta vor fi acordate si functionarilor publici!

Extras din amendamentele votate astazi in plenul Camerei deputatilor:

3. La articolul I se introduce un nou punct, pct.1, cu următorul cuprins: «1. La articolul 1, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins: „(2) Instituţiile publice definite conform Legii nr.500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi instituţiile publice locale definite conform Legii nr.273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi subordonare, inclusiv cele care se finanţează integral din venituri proprii, care încadrează funcţionari publici şi/sau personal prin încheierea unui contract individual de muncă, după caz, acordă, în condiţiile legii, prime de vacanţă numai sub forma voucherelor de vacanţă.” Autori: deputaţi Ludovic Orban şi Cristina Pocora

Comentarii  

0 #72 un agent 14-07-2015 21:05
in urma evenimentelor de la spitalul jilava,a iesit un singur catigator,dl. merisan care a fost avansat,probabi l la exceptional.fel icitari!!!!in paralel doctorita tirea se lupta sa reia plimbarea detinutilor pe holuri cu ocazia tratamentului,a sta in ciuda celor hotarate de catre majoritate si acceptate de dl.stancovici.d aca nu era de acord ,cred ca trebuia sa-si sustina punctul de vedere acolo,in sala,nu ulterior sa intimideze asistentele si agentii supraveghetori. dar ce sa zic acolo s-au spus multe,ceva s-a facut,dar cu oameni cu vederi invechite sau care nu accepta dialogul,nu se pot face multe lucruri bune.domnule teoroc poate ca, pe viitor, va mai interesati ce se intampla pe la spitalul jilava,unde ,,camarila"dire ctoarei face toate jocurile,la comanda acesteia.
Citat
0 #71 Ștefan Teoroc 06-07-2015 23:26
Acordarea tuturor drepturilor are legatura cu bugetul. Ordonatorii ar fi trebuit sa-si faca treaba si sa ceara. Bugetul insa se impune de MFP a se face prin raportare la executia bugetara adica la perioada anterioara. Este un cerc vicios. Insa daca este vointa (inclusiv politica), asumare si presiuni sindicale pe masura, se poate!
Citat
0 #70 Angel 05-07-2015 23:01
Am o intrebare: Noi care lucram in Asistenta Sociala vom primi s- au depinde daca primaria de sector are s- au nu fonduri?
Citat
0 #69 Ștefan Teoroc 10-06-2015 11:53
Am fost luni la locul faptei impreuna cu anp am discutat cu toti salariatii inclusiv cu colegul lovit de detinut, a fost setata impreuna cu personalul o serie de masuri urgente, ieri a avut loc o sedinta anp/unitate/snl p in care s-a dat un imbold masurilor astfel incat sa se produca foarte repede si sa aiba impact / am oferit declaratii presei inclusiv televizate
Citat
0 #68 sandokan 10-06-2015 11:34
Dl Presedinte nici o reactie din partea sindicatilui?ce masuri s-au luat?ce a-ti discutat cu mai marii anp?vrem sa fim si noi informati:MEMBR II de sindicat.
Citat
0 #67 pescarul 10-06-2015 11:27
Dl Teoroc eu nu mai inteleg nimic astazi am vazut la tv o emisiune in care se spunea ca legea vaucerelor de vacanta sa aprobat pentru toti functionarii publici dar ei spuneau ca functionari publici cu statut special nu vor beneficia de ele deoarece au uitat sa treaca in lege functionari publici cu statut special si armata .ce ne puteti spune.va multumesc.
Citat
0 #66 Formi 10-06-2015 11:18
Stim asta..
Citat
0 #65 ionutZ 10-06-2015 08:26
Mergeti sa vedeti care este situatia la Poarta Alba, unde un agent este singur cu aproape 400 de detinuti, toti fiind stationare
Citat
0 #64 ion 09-06-2015 22:41
Se fac abuzuri grave prin COMISIILE DE DISCIPLINA.Sunt acuzati subofiterii de lucruri care nu depind de ei in efectuarea serviciului.Sun t singuri pe sectii cu toti nenorocitii,cu toata scursura societatii,lips a de personal,nu sunt dotati cu statii pentru ca nu sunt bani etc,etc
SCHIMBATI urgent atitudinea directorilor de ,, mari sefi'' fata de problemele reale ale angajatilor.
Citat
0 #63 Ionel 09-06-2015 20:05
Am inteles ca acel coleg saracul de la Jilava este bine in general,merge,v orbeste e optimist,trebui e operat la oasele fetei insa traieste si nu este infestat,asta este cel mai important.Am mai inteles ca sectia era lunga de aproximativ 8 metri,ca era doar o camera cu 13 ppl si ca accesu era separat direct in sectie,ca detinutul a fost recalcitrant si ca acel coleg facea mai bine daca inchidea grilajul si chema ajutoare...de unde? ...si cand?,insa onor ANP nu intelege sau nu vrea sa inteleaga ca s-a vulnerabilizat la maxim siguranta personalului prin aceasta criza de oameni,degeaba sustin ca si daca ar fi fost 2 pe sectie s-ar fi dus tot unul in anexa aceia separata..insa poate ppl nu reactiona asa stiind ca mai este un agent in zona..etc,la operativ se lucreaza in post fara rezerva,in sectii cate unul pe sectie sau chiar pe doua sectii,grupe nu mai avem decat in unele penitenciare,la logistica responsabilii si magazinierii tin nu stiu cate sectoare si gestiuni,la evidenta se fac ore suplimentare,se pcialisti nu avem ...pana cand crede ANP ca va merge asa PANA CAND SI PANA UNDE,CU CE SACRIFICII ??!! :-x
Citat
0 #62 Adi P 09-06-2015 19:31
Sa mai zica cineva ceva de sporul de HIV,toti iluminatii de prin ANP/MJ care nu mai stiu cum arata hotul...
Citat
0 #61 NICU 09-06-2015 17:38
si la targsor situatia este grava.avem o supraveghetoare pe o sectie cu 250 detinute,avem o supraveghetoare pe o sectie cu peste 150 detinute dar pe acea sectie exista regim inchis,arestate preventiv,caran tina,minore,izo lator de pedeapsa si protejate.nu poti face serviciu fara sa gresesti(gresel i minore fara efecte negative),dar daca ai gresit te papa comisia de disciplina.am colegi care mai au 20-25 de zile de co pe anul 2014 plus ore suplimentare in jur de 200,colegi cu 4-5 anexe la fisa postului.cu toate acestea la noi sefii dau dispozitii in asa fel incat sa ingreuneze munca colegilor.cu lipsa aceasta acuta de personal se mai trimit si colegi la cursuri ,fapt ce da peste cap toate planificarile de co si libere.colegii sunt obositi,stresat i,vin cu lehamite la servici.se vor schimba vreodate aceste lucruri?vor face sefii munca de indrumare si sa renunte la vanarea subordonatilor? eu personal nu prea cred.poate ma contrazice ANP.
Citat
0 #60 NO COMMENT !!! 09-06-2015 16:56
Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, marţi, spre reexaminare Legea dialogului social, apreciind că angajatorul nu poate reţine şi vira cotizaţia de sindicat pe statele lunare de plată, la cererea organizaţiilor sindicale, deoarece salariul, potrivit Codului Muncii, se plăteşte direct titularului.
DEJA VU ? Parca si guvernul Boc daduse o astfel de reglementare, dar poate ma inseala memoria. NO COMMENT !!!
mediafax.ro/.../...
Citat
0 #59 Emm GH 09-06-2015 13:59
In urma evenimentului petrecut la Spital Penitenciar Jilava si a situatiei generalizate din tot sistemul penitenciar propun o schimbare a legislatiei executional penale in special la conditiile de folosire a mijloacelor si tehnicilor de imobilizare, la obligatiile si interdiciitle detinutilor, sanctiunile ce pot fi aplicate acestora si durata lor( de ex izolare 30 de zile sau mai mult...) sunt sigur ca se pot adopta norme care sa respecte legislatia europeana si sa protejeze si cadrele din unitatile de penitenciar. Daca nu ne vom mobiliza si nu vom face modificari(nu modificari de genul L254/2013 care este un fel de L 275/2006 reloaded si copy paste cu mici adaugari) vom avea nenumarate si probabil zilnice cazuri in sistem de genul colegului nostru de la JILAVA, Cu stima....
Citat
0 #58 pescarul 09-06-2015 12:39
Dl Presedinte si la noi in unitate un agent face servici pe doua secti nu mi se pare corect ce se intampla luati masuri fiindca suntem mai rau ca pe vremea lui ceausescu fiecare intelegem ca astea sunt riscurile meseriei dar daca se vrea risvurile se pot reduce foarte mult daca se angajeaza personal faceti vontroale la fiecare unitate si sa vedeti vum sunt exploatati agenti suntem ca niste sclavi faceti .
Citat
0 #57 lucrator sectie 09-06-2015 11:49
Cazul colegului nostru de la Jilava este foarte grav.Poate Dumnezeu o sa îi dea puterea sa treaca peste acest moment si dupa cele trei luni , analizele sa fie ok. O sa ajungem sa ne fie frica sa mai intram in serviciu. De ce? Din cauza ca detinutul are atitea facilitati si drepturi pe cind noi, noi ce lucram pe sectii, ce avem? Ore suplimentare, concedii restante, datorii la banci... si niste salarii de mizeriie care.... din 2008 nu au mai fost majorate. In fiecare an, aceiasi placa lipsa de personal, la operativ. La celelalte sectoare cind unul pleca , imediat se completeaza cu cineva de la operativ. Daca se va face o diferentiere salariala intre operativ, cei care lucreaza cu detinutul, si ceilalti, atunci poate nu ar mai fi o asa migrare de personal de la operativ. Oricine isi doreste un post ”cald”
Citat
0 #56 Asclepios 09-06-2015 08:42
Pe FB am citit un comentariu al domnului general Ioan Chis in care marturisea ca:pana anul trecut nu a considerat ca sunt necesare sindicatele in sistemul penitenciar, ca a crezut intotdeauna ca administratia guvernamentala va avea decenta si bunul simt de a aprecia riscurile meseriei noastre si dificultatile cu care ne confruntam si va sti ca detinutii nu sunt doar ai ANP-ului , ei vin din societatea romana de unde isi fac faptele si se vor intoarce in societate dupa ce isi executa pedeapsa.Din pacate cu un prim ministru foarte tanar si foarte...corupt administratia guvernamentala a tarii nu face eforturi decat in sensul de a-si face ei plinul si noi toti romanii de rand suntem carne de tun, salariatii ANP care ne facem serviciul in permanent contact cu detinutii mai mult decat alti romani !!!
Citat
0 #55 Sandokan 08-06-2015 23:09
Are dreptate Snplm,se i-au oameni la cursuri de autoaparare,cad re care au 50,55 ani si nu numai,in ciuda faptului ca noi nu ne-am luat recuperari,co pe anul 2014.Stiti ce se intampla la aceste cursuri:de fiecare data se rupe mana ,piciorul,umaru l unuia si se ajunge la spital.Sa angajeze baieti tineri si sa infiinteze in fiecare unitate,OBLIGAT ORIU:GRUPA DE INTERVENTIE.Nu mai vorbesc de personal pentru a asigura libere, co pentru ca avem si noi palmasii familie si asteapta sa mearga la mare la munte nu sa ne rupem mainele si picioarele pe la cursuri de doi lei.Luati masuri dl presedinte sa se termine odata ptr totdeauna cu aceste cursuri (editat).
Citat
0 #54 Snplm 08-06-2015 20:10
Si la Deva se face serviciul pe sectii cu 200 de detinuti cu un singur agent. Se merge la puncte de lucru cu 1-2 agenti si 40 de detinuti. Grupa de interventie nu avem. Avem EO, dar pe care nu avem de unde sa ii luam, 2 fac paza in post, 3 sunt pe sectie si nu avem cum sa ii folosim in caz de un incident care necesita operativitate, mai ales daca se intampla dupa ora 15:00, in schimb sunt trimisi agenti pentru cursuri de 2-3 saptamani la Arad.
Citat
0 #53 finul Alecu 08-06-2015 19:38
Lipsa de personal a devenit un laitmotiv de 25 ani incoace.Cat va mai fi? Dar despre lipsa de personal,la operativ ,cand veti face o lucrare de doctorat, dlor doctori sau doctoranzi?Cu toate riscurile reale si probabile, cu toate bolile de munca,inclusiv psihoze si depresii dobandite!Cum au mancat unii tineretea si viata oamenilor , care au facut 300-400 de ore pe luna!
Citat
0 #52 generatia anonima 08-06-2015 18:38
Citez pe cineva ... nu conteza cine:
Domnule Teoroc, la doresc sefilor din ANP si celor de la conducerea MJ si a Romaniei, care au copii, sa ajunga in situatia parintilor colegului nostru de la Jilava, pentru ca ei nu vor sa constientizeze situatia existenta in toate penitenciarele din Romania! Apoi vom vedea cum privesc situatia lucratorilor din penitenciare... ce inseamna sa lucrezi in conditii de stres. Am ajuns sa lucram ca unii se ne spuna ca avem de primit bani la rectificari... Bancilor putem sa le spunem la fel??? Exista colegi care au fost executati silit pentru ca nu si-au mai putut achita ratele la banci. Chiar credeti ca mai conteaza, ca are de primit bani, pentru lucratorul (care in urma cu cateva luni poate mai avea nevoie doar de sumele de bani pe care le avea de primit), sau unuia care isi pierde capacitatea de munca, deoarece nu si-a putut plati o interventie chirurgicala (din aceleasi motive)??? Noi muncim pentru 4-5oo de euro, iar altii fac evaziuni fiscale, inselaciuni, luare de mita, trafic de influenta sau alte intractiuni al caror prejudiciu ajunge la niste sume de bani pe care nici macar nu putem sa ni le imaginam! Oricum nu prea mai conteaza ... am ajuns sa ne para rau cane-am nascut si traim in Romania! Rusine oamenilor cere ne conduc si nu fac nimic pentru noi!!!

ADEVARUL MESERIEI ,REZOLVA SINDICATULE,LUP TA PENTRU VIATA.ADEVARATA VIATA
Citat
0 #51 Matei 08-06-2015 17:34
Domnule Teoroc am inteles ca a fost dnul Stancovici azi la jilava... Ne puteti spune ce s-a discutat si ce masuri o sa se ia
Cu stima
Citat
0 #50 Alex 08-06-2015 15:11
LA ce solutii care sa imbunatateasca siguranta personalului s-a ajuns??????
Citat
0 #49 cineva ... nu conteza cine 08-06-2015 13:51
Domnule Teoroc, la doresc sefilor din ANP si celor de la conducerea MJ si a Romaniei, care au copii, sa ajunga in situatia parintilor colegului nostru de la Jilava, pentru ca ei nu vor sa constientizeze situatia existenta in toate penitenciarele din Romania! Apoi vom vedea cum privesc situatia lucratorilor din penitenciare... ce inseamna sa lucrezi in conditii de stres. Am ajuns sa lucram ca unii se ne spuna ca avem de primit bani la rectificari... Bancilor putem sa le spunem la fel??? Exista colegi care au fost executati silit pentru ca nu si-au mai putut achita ratele la banci. Chiar credeti ca mai conteaza, ca are de primit bani, pentru lucratorul (care in urma cu cateva luni poate mai avea nevoie doar de sumele de bani pe care le avea de primit), sau unuia care isi pierde capacitatea de munca, deoarece nu si-a putut plati o interventie chirurgicala (din aceleasi motive)??? Noi muncim pentru 4-5oo de euro, iar altii fac evaziuni fiscale, inselaciuni, luare de mita, trafic de influenta sau alte intractiuni al caror prejudiciu ajunge la niste sume de bani pe care nici macar nu putem sa ni le imaginam! Oricum nu prea mai conteaza ... am ajuns sa ne para rau cane-am nascut si traim in Romania! Rusine oamenilor cere ne conduc si nu fac nimic pentru noi!!!
Citat
0 #48 SANDOKAN 08-06-2015 11:23
Nu numai la Jilava situatia este iesita de sub control ci in toate unitatile din sistem sunt probleme de acest gen:nu poti sa le mai spui nimic la detinuti ca se uita urat ,injura si gata gata sa ne ia la bataie si dupa cum se vede se intampla-pacat s-a creat precedentul de acum o sa fie cat mai multe cazuri de acest gen daca nu se iau masuri-sa se implice sindicatul-sa se suplimenteze cu personal unitatile ca altfel nu se mai poate.In cazul acesta va spun daca erau mai multe cadre la deschiderea usii ,detinutul nu-si mai permitea sa atace nicidecum sa de-a cu pumnul,dar cum la noi se spune :las ca merge si asa:uite ca noroc nu au apucat sa iasa si ceilalti detinuti din camera,atunci era bahaus total.Si stiti de ce se intampla ?,tot din cauza noastra ca semnam acele fise ca putem sa mai facem si altceva in afara de ce este normal in fisa postului.Asa ne trebuie ptr ca daca refuzam se uita seful urat la noi si ne ameninta, iar noi nu suntem protejati de nimeni.Imi pare rau sa va spun Dl Presedinte Teoroc dar din ce in ce sindicatul nu mai are nici-o credibilitate veniti in teritoriu in unitati si stati de vorba cu oamenii si sa va convingeti de spusele mele.Pacat de oameni in loc sa vina la serviciu de placere sa si-l faca si sa se intoarca la familie SANATOSI acest coleg de-al nostru acum trebuie sa mearga prin spitale,bani cheltuiti pentru refacere si ptr ce?pentru ce domnilor conducatori?va spun eu pentru nimic.Acum multi vor refuza sa mai intre in serviciu pe sectiile de detinere ,ce era pana acum dar de acum va fi si mai rau,o sa mai auzim.In concluzie este un haos total in acest sistem si cine are de suferit?palmasi i,nu sefii care trag de scaune.
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • Cronos 16.12.2017 00:31
  Oare când vom realiza ca trebuie sa ne privească strict bucățica noastră?

  Read more...

   
 • un sindicalist 15.12.2017 22:11
  Felicitari domnule Stefan Teoroc, felicitari S.N.L.P. Numai voi sunteti ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 15.12.2017 21:47
  Inchidem aceasta disputa acum!

  Read more...

   
 • Ag 15.12.2017 21:32
  Da n ați vrea să stați acasă să vă plimbați o săptămână și apoi să ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 15.12.2017 21:17
  de impingem spre concursuri

  Read more...

Google AdS