www.snlp.ro Web analytics

Pentru ca a avut curajul sa vorbeasca despre retelele de frauda si evaziune fiscala

Vasile Zaborila, vicepresedintele Federatiei PUBLISIND si secretarul confederal al Blocului National Sindical pentru ramura administratie publica, a intrat de circa o luna de zile in colimatorul Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta care si-a propus, din cate se pare, sa il execute la foc automat din punct de vedere profesional. Campania de haituire a reprezentantului BNS a inceput la circa 6 saptamani dupa ce Vasile Zaborila a pus la dispozitia confederatiei informatii despre retelele de frauda fiscala si modalitatile de lucru ale evazionistilor, informatii facute publice ulterior de Blocul National Sindical in cadrul unei conferinte de presa.

Chiar daca la data respectiva BNS a facut tot posibilul pentru a pastra confidentialitatea sursei, intr-un interval destul de scurt de timp a fost identificat si s-a trecut la represalii impotriva lui. De cateva saptamani Directia Generala a Finantelor Publice ca institutie juridica a inceput sa alcatuiasca temeinic un dosar incriminator la adresa lui Vasile Zaborila, cusut cu o ata atat de alba incat frizeaza prostia.

Marti, 9 iunie 2009, Comisia de Disciplina a DGFP CT se va intruni incepand cu ora 9.00 pentru a judeca dosarul impotriva vicepresedintelui PUBLISIND si pentru a-l executa pe acesta ca pedeapsa pentru ca si-a permis sa dea in vileag acte de coruptie. Printre vinile ce ii vor fi aruncate in spate se vor numara refuzul de a executa niste ordine date verbal, refuzul de a pune sechestru pe bunuri achizitionate in baza unei facturi ilizibile, refuzul de a executa o dispozitie flagrant discriminatorie, lipsa de la lucru intr-o zi de sambata, si alte aberatii de acest gen.

Vasile Zaborila este nevinovat de acuzatiile ce i se aduc si a decis sa se foloseasca de dreptul sau legal de a invita presa la audierile de marti.

Potrivit articolului 7 din Legea 571/2004, la cererea celui cercetat disciplinar „comisiile de disciplina sau alte organisme similare din cadrul autoritatilor publice, institutiilor publice sau al altor unitati prevazute la art. 2 au obligatia de a invita presa si un reprezentant al sindicatului sau al asociatiei profesionale”.

Potrivit aceleiasi legi, anuntul ca presa este invitata la audieri trebuie sa se faca prin „comunicat pe pagina de internet a autoritatii publice, institutiei publice sau a unitatii bugetare, cu cel putin 3 zile lucratoare inaintea sedintei, sub sanctiunea nulitatii raportului si a sanctiunii disciplinare aplicate”.

Acest anunt nu a fost postat pana astazi, 5 iunie 2009.

Oricum s-ar face calculele, ultima zi in care trebuia publicat era marti, 2 iunie 2009, ora 24.00.

Blocul National Sindical asteapta cu interes decizia Comisiei de Disciplina din data de 9 iunie 2009. Odata cu verdictul dat de membrii Comisiei poate vom afla cateva nume in plus de adaugat pe lista de corupti si evazionisti.

Vicepresedintele PUBLISIND va beneficia de sprijinul neconditionat al Blocului National Sindical – financiar, consiliere, juristi sau orice altceva este nevoie – indiferent cat de lunga va fi aceasta batalie si cat de puternice ar fi grupurile de interese.

Biroul Executiv al Blocului National Sindical

BNS:

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)