www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

FAQ - CONCURSURI ANP - Întrebări și răspunsuri

NOTA: Răspunsurile la întrebări reprezintă explicații-suport oferite de SNLP pe baza legislației, a consultării specialiștilor din ANP sau a interpretărilor proprii. Nu reprezintă explicații oficiale! Acestea pot fi obținute de pe pagina de internet a ANP sau prin contactarea administrației.

 

Posturi

In afara de posturile scoase pana acum la concurs, se vor mai scoate si altele?

Se vor adauga posturi care se vacanteaza in scursul anului si se considera finantate pana la sfarsitul anului in curs.

Ce taxe trebuie platite pentru ocuparea prin concurs a unui post vacant de agent in sectorul operativ?

Taxa pentru sustinerea examenului psihologic este de 70 lei. Ulterior obtinerii avizului "admis" la testarea psihologica, se achita taxa de concurs in cuantum de 85 lei.

Pot candida pe mai multe posturi scoase la concurs in aceeasi procedura (etapa)?

Nu

Cand se tine concursul pentru psiholog ?

Nu mai devreme de 45 de zile de la publicarea anunțului. Nu putem estima data exactă.

Pot participa la concurs pentru un post dintr-o unitate pozitionata intr-o localitate diferita fata de cea de domciliu?

Da, însă trebuie să aveți în vedere că anunțul avertizează cu privire la obligativitatea să vă desfășurați activitatea pentru o perioadă de minim 5 ani în unitatea unde ați fost încadrat.

Daca voi ocupa un post de agent sau ofiter in sistemul penitenciar, pot activa, in paralel, si in mediul privat ?

Da, in ideea in care sunt indeplinite conditiile impuse de art. 51 din Legea 293/2004 privind statutul fpss: Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului.

Dosar

Cand si unde se depune dosarul pentru concurs?

In termen de 15 zile de la publicarea anuntului, la unitatea care scoate la concurs postul respectiv.

Dosarul de concurs se depune personal, de catre concurent?

Dosarele de candidat se depun personal, aceasta procedura implicand si completarea altor documente la sediul unitatii, asumandu-va prin semnatura unele conditii.

Ce documente, parte din dosarul de candidat, se completeaza la sediul unitatii penitenciare?

Declaratie pe propria raspundere ca nu ati fost agent sau colaborator al organelor de securitate ca politie politica;

Declaratie pe propria raspundere ca nu ati fost eliberat din motive imputabile sau destituit dintr-o functie publica in ultimii 7 ani - pentru candidatii din sursa externa;

Declaratie pe propria raspundere ca nu va aflati in evidenta cu sanctiuni disciplinare neradiate - valabil pentru candidatii din sursa interna;

Declaratia pe propria raspundere ca ati luat la cunostinta prevederile anuntului privind faptul ca veti lucra pentru o perioada de 5 ani in unitatea in care veti fi incadrat.

Daca ultima scoala absolvita este liceul, pot participa la concursuri ?

Dacă aveți o diplomă de bacalaureat și candidați pentru un post de agent.

Un certificat de competente emis acum 5 ani de la examenul de bacalaureat este suficient ?

Doar dacă se află în termenul de valabilitate sau nu are consemnat un termen de valabilitate. Nu credem că cele eliberate pentru bacalaureat conțin nivelul solicitat în anunțul de concurs.

Constituie avantaj efectuarea stagiului militar ?

Nu

Trebuie sa stiu limba engleza/alta limba straina ?

Pentru posturile din sectorul reintegrare socială (psiholog si asistent social), da. Trebuie să faceți dovada cu certificatul de competență lingvistică.

Daca nu am absolvit o scoala specifica sistemului penitenciar, pot participa la concursuri ?

Sigur. Este un concurs din sursă externă. Inițierea și specializarea urmează în primul an de după încadrare.

Pot avea dubla cetatenie/alta cetatenie in afara de cea romana?

Condițiile din Legea nr. 293/2004 prevăd cetățenia română și domiciliu în România.

Trebuie sa am permis de conducere ?

Nu

Daca am cazier, mi se va respinge dosarul ?

Dacă ați fost condamnat definitiv pentru o infracțiune, da.

Exista limita de inaltime pentru participarea la concursuri ?

Nu mai este prevăzut un criteriu de înălțime decât pentru posturile din cadrul grupelor de intervenție (nu sunt scoase la concurs astfel de posturi).

Exista limita de varsta pentru participarea la concursuri ?

Nu există limită de vârstă. Este însă important ca vârsta să nu depășească vârsta de pensionare prevăzută de Legea nr. 223/2015. În acest caz nu veți putea fi încadrat.

Trebuie certificat lingvistic ?

Doar pentru posturile de ofițer din sectorul reintegrare socială (psiholog și asistent social).

Cum obtin adeverintele necesare identificarii perioadelor muncite in diferite societati / institutii pana la depunerea dosarului de candidat?

In situatia in care inca activati intr-o societate/institutie, solicitati adeverinta respectiva. In cazul in care ati dori sa pastrati confidentialitatea presupunand ca va este teama de pierderea locului actual de munca, adeverinta de la prezentul loc de munca o puteti solicita ulterior la ITM. De asemenea, tot de la ITM puteti solicita si adeverinta pentru locurile de munca avute anterior. Oricum, in eventualitatea in care veti fi admis/a in urma acestui concurs, toate aceste date vi se vor resolicita pentru a vi se competa cadrul drepturilor de care veti beneficia ca agent de penitenciare.

Diploma de licenta trebuie sa fie in original sau copie legalizata ?

Actele de studii (inclusiv foile matricole/ suplimentele la diplome) trebuie prezentate în xerocpoie, însoțite de originale.

Psihologic

Daca pic testarea acum pentru un post de agent, mai pot sustine examen la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Pennitenciare Tirgu Ocna?

Rezultatul testarii este valabil 6 luni cu conditia mentinerii nivelului de post si profil. Deci respingerea la testarea psihologica de acum, blocheaza accesul la un post in cadrul S.N.P.A.P. Tirgu Ocna in interval de 6 luni, pentru ca sunt posturi de agent cu acelasi profil.

Cum afecteaza testarea psihologica, sustinuta pentru ocuparea unui post vacant de agent in sectorul operativ, alte testari psihologice pentru incadrarea in alte institutii sau pentru ocuparea altor posturi vacante in sistemul de aparare?

Testarea psihologica sustinuta pentru ocuparea posturilor vacante de agent in sectorul operativ este valabila 6 luni dar numai pentru aceeasi categorie de posturi si acelasi format de testare. Exista varianta ca pentru posturile care se scot acum la concurs, testarea sa fie simplificata in vederea obtinerii unui termen cat mai scurt de examinare. Prin urmare, este posibil ca pentru alt post, pentru care se candideaza ulterior (daca nu este pe aceeasi sesiune/sector/nivel), sa se ceara o noua testare. Spre exemplu, exista astfel posibilitatea ca pentru admiterea la SNPAP sau Academie - sectia penitenciare, sa fie sustinut un alt examen psihologic, calibrat pe baterii de teste diferite fata de cel sustinut in prezent pentru ocuparea din sursa externa a posturilor de agenti in sectorul operativ.

Daca am dat testarea psihologica in urma cu 3 luni, mai este valabila sau trebuie sa sustin alta ?

Daca este vorba despre aceeasi categorie de posturi, testarea psihologică are o valabilitate de 6 luni. Bateriile de teste sunt calibrate pe un anumit specific al postului.

Unde se va sustine testarea psihologica?

Planificarea si locul desfasurarii testarilor psihologice se comunica ulterior, de catre unitatile unde se inscriu candidatii.

Cat va dura testarea psihologica?

Daca se va merge pe 3 centre si se vor aplica bateriile de teste uzuale, testarea nu poate dura mai putin de 60 de zile lucratoare (deci ne vom intinde pe 3 luni!). In cazul in care la nivel ANP se va decide aplicarea unei variante simplificate (cu riscurile de rigoare), timpul se poate injumatati.

Medical

Care sunt baremele medicale si prin ce act normativ sunt stabilite?

Decizia DG ANP 558/2015 si Ordinul comun M.55/2014 (denumire prescurtata)

Daca am ochelari mi se va respinge dosarul ?

Portul ochelarilor nu atrage neapărat inaptitudine din punct de vedere medical. Baremele sunt prevăzute în Ordinul 2587/2014.

Daca am tatuaje sunt primit la concurs ?

Da, nu sunt prevăzute interdicții. De preferat ca tatuajele să nu trimită către mesaje antisociale, xenofobe etc.

Posturile de asistent medical sunt pentru salariati civili sau militari ?

Candidații declarați admis la concursul pentru ocuparea posturilor de asistent medical vor fi încadrați ca funcționari publici cu statut special – agenți.

Pentru posturile de asistent medical stomatologie este necesara specializarea in stomatologie in mod strict sau pot candida si cu specializarea de asistent medical generalist?

Specialitatea asistent medical stomatologie există ca specialitate distinctă. Se poate verifica inclusiv pe siteul OAMMR, la secţiunea examen de grad principal 2015, http://www.oamr.ro/tematica-si-bibliografia-pentru-examenul-de-grad-principal-sesiunea-2015/ precum şi pe site-ul Ministerului Sănătăţii http://www.ms.ro/?pag=140&id=2246&pg=1 unde este trecută distinct ca specialitate de asistent medical. Trebuie specializare şi aviz de liberă practică pe domeniul respectiv, aşa cum se cere pentru toate specialităţile posturilor de asistent medical scoase la concurs. Nu se poate face excepţie mergând doar pe practica din alte unităţi sanitare. Trebuie ca cineva să işi asume că oamenii îndeplinesc condiţiile pentru a profesa în domeniul stomatologic, lucru pe care OAMMR nu il face. Nici noi nu ne putem asuma, mai ales că e vorba de actul medical, cu vulnerabilităţi multiple când apar probleme de acordare deficitară a asistenţei medicale. Obţinerea specializărilor şi competenţelor se face în instituţii abilitate numai prin programe de pregătire elaborate de Ministerul Sănătăţii şi Familiei - Direcţia generală de perfecţionare postuniversitară a medicilor, farmaciştilor şi asistenţilor medicali, în colaborare cu Ordinul Asistenţilor Medicali din România.

Interviu

Ce tinuta adopt cu ocazia prezentarii la interviu?

Evitati pe cat posibil obiectele de imbracaminte care expun o mare parte a corpului gen maieu, bluza scurta peste buric, pantalon scurt/taiat/rupt sau fusta foarte scurta. De asemenea, evitati pe cat posibil incaltamintea de plaja (papuci etc), bijuterii in exces.

Aspectul fizic e important?

Da. E important. Se recomanda sa fiti tunsi/e, pieptanati/e, barbierit (in cazul in care sunteti purtatori de barba, aceasta sa fie tunsa si cu contur definit), un machiaj decent care sa se armonizeze cu tinuta (evident pentru femei).

E necesar sa focusez pe subiect?

Da. Raspunsurile la intrebari nu trebuie sa fie insotite de priviri in lateral sau in pamant. Daca va confruntati cu dificultati in a privi in ochi persoana care va adreseaza intrebari, fixati un alt punct de pe fata acestuia cat mai aproape de ochi! De asemenea, raspunsurile sa vizeze strict intrebarile adresate (de alte detalieri va puteti folositi la solicitarea expresa a intervievatorului). In eventualitatea in care cel care adreseaza intreabri nu va fixeaza si cu privirea, nu incercati sa va uitati in directia in care se uita acesta.

Sport

In ce consta proba sportiva ?

Alergare de viteză – 50 metri - toți candidații

Flotări – Bărbați

Abdomene – Femei

Alergare de rezistență – 1000 metri bărbați/ 800 metri femei.

Care sunt baremele pentru proba de sport ?

Baremele pentru proba sportivă sunt prevăzute în Anexa nr. 10 la Decizia directorului general al A.N.P. nr. 627/2010. Anexa este publicată lângă anunțul de concurs.

Calculator

Care este metodologia pentru desfasurarea probei practice de verificare a aptitudinilor necesare indeplinirii atributiilor de serviciu pentru posturile de ofiter din sectorul IT ?

Metodologia de verificare a abilităților de utilizare a calculatorului sunt prevăzute în Anexa nr. 11 (nivelul 2) la Decizia directorului general al A.N.P. nr. 627/2010. 

Care este metodologia la proba practica de verificare a abilitatilor de utilizare a calculatorului ?

Metodologia de verificare a abilităților de utilizare a calculatorului sunt prevăzute în Anexa nr. 11 (nivelul 1) la Decizia directorului general al A.N.P. nr. 627/2010. Anexa o puteti accesa aici.

Scris

Proba scrisa va fi tip grila sau tip sinteza?

Nu se dau detalii lasandu-se astfel spatiu pentru decizii locale.

Unde pot gasi materialele bibliografice necesare sustinerii examenului scris?

Materiale bibliografice: pentru agenti operativi (anunt din 16.06.2016): Legea 254; Legea 293; OMJ 2794; HG 157

Altele

Unde se desfasoara concursurile ?

Concursurile pentru ocuparea posturilor din sectorul operativ se desfășoară în unitățile care au scos posturi la concurs. Pentru posturile din sectorul medical și reintegrare socială concursurile au loc în cadrul unor centre, conform anexelor la anunțuri.

Care sunt probele de concurs?

Probele prevăzute pentru concurs sunt:

interviu (eliminatorie)

probă sportivă (eliminatorie) – doar pentru posturile din sectorul operativ

probă de calculator (eliminatorie)

probă practică (eliminatorie) – doar pentru posturile din sectorul medical

probă scrisă (se punctează) – pentru toate posturile.

Care este bibliografia pentru fiecare dintre posturile scoase la concurs ?

Pentru fiecare concurs s-a publicat anunțul, condițiile, tematica și celelalte aspecte importante (metodologiile pentru diverse probe).

Daca sunt angajat MApN (grad plutonier), pot participa la concursurile organizate din sursa externa pentru agent operativ ?

Vezi OMJ 2854/C/2004, art. 45:

(4) Ofiţerilor şi agenţilor încadraţi prin concurs în sistemul penitenciar, care sunt cadre militare în rezervă, li se acordă gradul profesional echivalent gradului militar avut în rezervă, potrivit prevederilor art. 72 alin. (1) din Legea nr. 293/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

(5)Ofiţerilor şi agenţilor prevăzuţi la alin. (3) li se ia în calcul, în vederea stabilirii stagiului minim în grad pentru acordarea gradului profesional următor, şi perioada scursă de la ultima avansare până la data dobândirii calităţii de cadru militar în rezervă.

Cum poate fi contactat serviciul de resurse umane dintr-un penitenciar?

Pe website-ul oficial al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (www.anp.gov.ro), veti gasi in partea dreapta sus, un link "Unitati subordonate". Accesati aceasta sectiune si se va afisa harta unitatilor penitenciare din toata tara. Se da click pe unitatea dorita si acolo se vor gasi datele de contact ale unitatii respective.

Raporturile de serviciu sunt incheiate pe perioada nedeterminata?

Angajatii sistemului penitenciar au calitatea de functionari publici cu statut special conform Legii nr. 293/2004, acestia fiind numiti in functie pe o perioada nedeterminata si nu se incheie un contract individual de munca.

 

Comentarii  

0 #1004 cezara 11-12-2017 18:42
Buna seara!
Am si eu o intrebare,sau o nelamurire...du pa ce am facut fisa medicala si am dat psihologicul am aflat ca sunt insarcinata...c redeti ca voi putea sa merg mai departe,adica ma vor accepta sau ma vor elimina din concurs?
Alta curiozitate...s titi cumva cei incadrati la scoala de politie campina sunt platiti?
Citat
0 #1003 Dan 04-12-2017 10:46
Buna ziua,
Am si eu o nelamurire, am candidat pentru ocuparea unui post de agent din sursa externa si am intampinat o problema la depunerea fiselor medicale , am facut analizele la spitalul militar din zona ,mentionez ca am o operatie la bratul stang mai exact antebrat radius cu placa si suruburi operata in luna mai al acestui an. Examenul ortopedic l-am facut la o clinica privata de specialitate la care ma consultat Domnul Profesor care este Seful ortopediei din Cluj , iar domnul a constat ca sunt apt din punct de vedere medical mentionand pe fisa ca osul este consolidat corect! Am depus fisa la unitate insa doamna m-a trimis la Spitalul Militar pentru acest examen mentionand ca dansii detin baremele cu afectiuni (n-am inteles de ce au facut asta , deoarece eu am studiat acel barem si nu am gasit afectiunea mea acolo). Am fost la Spitalul militar inainte cu o zi de expirarea depunerii dosarului insa doctorul de acolo a spuns ca sunt inca bolnav in tratament! I-am zis sa-mi arate afectiunea in barem a cautat-o insa nu a gasit-o.Mi-a sugerat sa-mi scot placa din mana (nu am scoso deoarece trebuie sa o pastrez un an de zile fiind operat in luna mai consultatia a fost prin septembrie ,octombrie) si sa revin dupa aceea. Daca nu sunt multumit sa fac nu stiu ce contestatie ,ca el nu poate sa-mi puna viza medicala. Tinand cont ca fisa trebuia depusa a doua zi (fiind ultima zi de depunere ) nu aveam timp pentru acea contestatie!A mai zis ca daca seful de la ortopedie mi-a pus apt de ce m-au trimis si la spitalul militar !Si asa mi-a scris pe fisa ca sunt inca bolnav in tratament. Mentionez ca nu am nici o problema in a depune efort cu mana si practic si fotbal Vroiam sa aflu parerea dumneavoastra privind acest caz! Multumesc
Citat
0 #1002 agent penitenciar 19-11-2017 16:44
Citez pe Mihaela:
Buna!
Am un tatuaj mic la incheietura mainii,am dreptul sa particip la inscrieri sau voi fi respinsa?Multumesc!


nu mai este nici o problema de ceva timp cu privire la tatuaje deci poti participa.niste impedimente ar fi pentru candidatii care au tatuaje pe gat sau la nivelul fetei + ca acestea sa nu aiba tenta sexuala,rasista,xenofoba,satanista.

nu are rost sa mai discutam despre asta fiindca s-a tot raspuns pe aici.puneti mana pe carte si pregatiti-va intens ptr. sport si pentru psihologic.aste a sunt pricipalele probleme.
Citat
+1 #1001 Cristian Tudorache 16-11-2017 10:03
#1000 Mihaela 16-11-2017 00:20 - Da. Ai dreptul
Citat
0 #1000 Mihaela 16-11-2017 00:20
Buna!
Am un tatuaj mic la incheietura mainii,am dreptul sa particip la inscrieri sau voi fi respinsa?Multum esc!
Citat
+3 #999 Alina 08-11-2017 17:48
Buna seara, dupa ce esti admis la concurs ce urmeaza? Se mai verifica ceva? Ce etape sunt? Multumesc!
Citat
0 #998 vladut 04-11-2017 22:50
Citez pe politist de penitenciare:
Citez pe irina andreea popescu:
e bine ca cei de la anp au renuntat la ideea comunista ce tine de arsuri si alte semne particulare precum cicatricile si tatuajele care se vad.atat timp cat esti apt medical/psihic si iti faci treaba ca la carte nimeni nu are ce sa-ti reproseze.

am o arsura pe mana de vreo 15 cm lungime si 3-4 cm latime.o sa particip la concursurile viitoare.

de cand s-au exclus semnele particulare ? o sa ma caiesc ca nu am incercat mai demult sa particip fiindca nu am stiut.o zi buna.

da,dar nici tatuati mai ceva ca detinutii!!!ce exemplu sa dea un agent tatuat ca naiba???lasa prejudecatile nenea ca suntem in 2018.pun pariu ca esti trecut de 40 de ani...de obicei astora nu le convine mai nimic.astia care vad doar inainte si resping orice nu le convine.

p.s. : am ambele brate tatuate si o sa-ti fiu coleg .sper sa ne intelegem
Citat
+2 #997 politist de penitenciare 04-11-2017 12:49
Citez pe irina andreea popescu:
e bine ca cei de la anp au renuntat la ideea comunista ce tine de arsuri si alte semne particulare precum cicatricile si tatuajele care se vad.atat timp cat esti apt medical/psihic si iti faci treaba ca la carte nimeni nu are ce sa-ti reproseze.

am o arsura pe mana de vreo 15 cm lungime si 3-4 cm latime.o sa particip la concursurile viitoare.

de cand s-au exclus semnele particulare ? o sa ma caiesc ca nu am incercat mai demult sa particip fiindca nu am stiut.o zi buna.

da,dar nici tatuati mai ceva ca detinutii!!!ce exemplu sa dea un agent tatuat ca naiba???
Citat
0 #996 irina andreea popescu 03-11-2017 12:43
e bine ca cei de la anp au renuntat la ideea comunista ce tine de arsuri si alte semne particulare precum cicatricile si tatuajele care se vad.atat timp cat esti apt medical/psihic si iti faci treaba ca la carte nimeni nu are ce sa-ti reproseze.

am o arsura pe mana de vreo 15 cm lungime si 3-4 cm latime.o sa particip la concursurile viitoare.

de cand s-au exclus semnele particulare ? o sa ma caiesc ca nu am incercat mai demult sa particip fiindca nu am stiut.o zi buna.
Citat
+4 #995 Gigel 02-11-2017 06:46
Citez pe Giorgel:
#981 Candidat agent

Până una, alta, nu te mai văieta ca o babă și începe să alergi . . . ca să prinzi viteză!

Iar data viitoare vei fi declarat admis și nu va mai exista frustrare!

Sau doreai să ajungi la proba scrisă, așa, pe șestache?

Un pont pentru tine: dintre candidatele femei admise la probele sportive, niciuna nu cred că este rudă cu vreun angajat ANP. Așa, poate, data viitoare te documentezi mai bine, înainte de a face afirmații grosolane ;-)

Dom'le mi se pare mie ca ai devenit cam defensiv, "a ta" e una din cele care intra pe sestache? Mie mi se pare ca nu s-a referit baiatul la probele pentru fetite, si dumneata ai cam sarit ca te-ai simtit atins! Nu esti cumva cu musca pe caciulita?
Oricum, nu va mai postati nemultumirile si neregulile pe care le constatati la concursuri pe aici, e ca si cum ati impunge cuibul cu viespi (doar e un site al lor), si veti fi catalogati ca fiind frustrati, nepregatiti, ciudosi, nemultumiti etc, (daca sunteti curiosi uitati-va printre comentariile mai vechi si-o sa vedeti ca astea sunt raspunsurile standard). Nu conteaza ca nu exista transparenta la concursuri, nu exista corectitudine si concursurile sunt viciate, ei toti sunt curati ca lacrima, cum sunt de fapt majoritatea din tara asta, si-o stim cu totii prea bine. Bineinteles, exista si exceptii. Putine, dar exista.
Citat
+1 #994 Flavius 01-11-2017 20:44
Ok domnule Stefan.Multumes c ptr. informatie.
Citat
-2 #993 Ștefan Teoroc 01-11-2017 20:25
Da, sunt. S-a tot raspuns la intrebarea asta. Ce sa specificam in anunt? Daca era o problema, era specificata restrictia dar nu e cazul. Nu le promovam in mod special insa nu este motiv de respingere
Citat
0 #992 Flavius 01-11-2017 20:09
Salutare.Tatuaj ele sunt acceptate ? Stiam ca trebuie sa nu fie vizibile in tinuta de vara insa am niste prieteni care au pe antebrat si au trecut de vizita medicala si acum sunt bine mersi in scoala.Astept raspuns fiindca in anuntul vostru de admitere de anul asta nu specificati fata de cei de la politie,pompier i,jandarmi etc care au spus asta la conditii.
Citat
-2 #991 Ștefan Teoroc 30-10-2017 23:07
Buna seara / L293/2004 (statutul nostru special) / daca vrei sa ocupi un post in sistem trebuie sa stii in primul rand aceasta lege / cauta la functiile de executie / eram obisnuiti cu intrebarile colegilor nostri mirati ca participa impreuna cu ei la concurs persoane din sursa externa / la posturile de executie ocuparea e in 2 trepte (sursa interna+externa si apoi transfer) iar la conducere din 3 trepte (sursa interna apoi externa apoi transfer)
Citat
0 #990 Ioana Petcu 30-10-2017 21:44
Bună seara, vă rog să-mi spuneți în virtutea cărei legi (sau interpretări), un concurs de recrutare pe un post de ofițer la penitenciar „din sursă externă” este, de fapt, un concurs la care se pot înscrie și agenți din interior, deci „din sursă internă”, fără ca aceștia (pentru a fi cu adevărat din sursă externă) să fie nevoiți în prealabil să-și dea demisia din funcțiile de agenți? Dacă se poate, mi-ar fi de folos numărul legii sau un facsimil, orice. Mulțumesc.
Citat
+1 #989 eu.ro 28-10-2017 09:37
pt. acel candidat agent de la oradea/CU MENTALITATEA PE CARE O AI VEI RAMANE VESNIC CANDIDAT SAU POATE DOAR (editat)...HA HA HA
Citat
+1 #988 Cristian Tudorache 28-10-2017 08:44
#986 ? 27-10-2017 19:31 - dupa cum observi ti-am postat comentariul. Nu avem o problema cu postarea comentariilor in care omul iisi exprima naduful. Tu ai exprimat o opinie, cum ca la desfasurarea unei probe s-a incalcat ceva normeaducandu-t i un prejudiciu. Eu ti-am recomandat sesizarea organelor abilitate. Ce vezi rau in asta ? Daca cineva a gresit prremeditat, sa plateasca, zic.
Pe de alta parte, tot am avut parte de astfel de comentarii aici. Chiar din partea unora care acum, dupa ce au reusit la a doua sau la a treia incercare, merg cam rusinati prin curtea puscariei acum. Nu soun ca nu ai dreptate sau ca nu s-au intamplat lucruri la acea proba, spun doar ca orice acuzatie trebuie insotita de niste probe. Iar probele le administreaza organele abilitate. Intelesu-m-ai?
Citat
-2 #987 Giorgel 27-10-2017 21:45
#981 Candidat agent

Până una, alta, nu te mai văieta ca o babă și începe să alergi . . . ca să prinzi viteză!

Iar data viitoare vei fi declarat admis și nu va mai exista frustrare!

Sau doreai să ajungi la proba scrisă, așa, pe șestache?

Un pont pentru tine: dintre candidatele femei admise la probele sportive, niciuna nu cred că este rudă cu vreun angajat ANP. Așa, poate, data viitoare te documentezi mai bine, înainte de a face afirmații grosolane ;-)
Citat
+3 #986 ? 27-10-2017 19:31
Citez pe Cristian Tudorache:
#984 Candidat la Oradea 27-10-2017 14:53 - exista organe abilitate ale statului

De ce sa fie necesar sa apelam la organele abilitate? Ce s-a intamplat cu principiile pe care functionarii publici din sistemul administratiei penitenciarelor trebuie sa le respecte? EGALITATEA SANSELOR, RESPONSABILITAT E SI IMPARTIALITATE. .. sau obligatiile si interdictiile? SA INTERVINA PENTRU SOLUTIONAREA UNOR CERERI SAU LUCRARI... Noi candidatii care am sperat la un concurs corect, le stim, le-am invatat si ni le-am insusit pe cand (editat) nu au cunostinta de aceste principii etice, ca pe cele morale e clar ca lipsesc cu desavarsire. Da, pana apelam la organele statului, concursul se finalizeaza, de intrat - intra cine trebuie, iar prostii care au invatat si s-au pregatit raman cu ochii in soare si cu speranta ca viitorul concurs va fi corect si vor avea niste sanse infime. PS: sunt constient ca acest raspuns va atinge niste nervi "sensibili" e a doua oara cand il scriu deoarece nu l-ati postat. Sunteti si dvs constienti de neregulile din sistem si este o rusine ca trebuie sa sugerati sa apelam la organele abilitate ale statului. RUSINE.
Citat
-5 #985 Cristian Tudorache 27-10-2017 15:05
#984 Candidat la Oradea 27-10-2017 14:53 - exista organe abilitate ale statului
Citat
+1 #984 Candidat la Oradea 27-10-2017 14:53
Candidatii la concursul de agent operativ din cadrul Penitenciarului Oradea, cerem anularea probelor sportive si reluarea acestora datorita abuzurilor comise fara perdea de catre comisie. Cerem ca proba sa se reia in prezenta unor observatori. Nu acceptam sa fim luati de prosti! Va rugam sa ne indrumati unde putem sa reclamam aceasta comisie
Citat
0 #983 sorin 26-10-2017 13:15
pana la urma este transparenta ori nu este? in aceste concursuri .
Citat
+3 #982 candidat 26-10-2017 12:02
si prostacii invata si se pregatesc caci vb aia este un concurs TRANSPARENT nu??? si mie mi a fost mirarea sa vad atatia candidati picati la aceste probe este clar ca de la primele probe se triaza deja candidatii pacat ca nu este corectitudine si respect fata de toti candidatii.
Citat
+5 #981 Candidat agent 25-10-2017 18:30
Astazi, 25.10.2017, a avut loc proba sportiva pt agenti operativi Oradea. Exista filmari cu abuzurile comisiei, pe care se pot observa exact timpii scosi de candidati si cei notati de comisie (bineinteles ca astfel de filmari nu se accepta, si contestatii la proba sportiva nu se pot face). Timpii scosi de multi candidati au fost "umflati" pt a pica cat mai multi la proba de viteza, au fost nereguli cu cronometrarea inca de la inceputul probei, nereguli contestate atat de candidati cat si de apartinatori. Nici macar nu s-au ferit in comiterea acestor abuzuri, la final afirmand ca noi nu putem face contestatie, filmarile nu se iau in considerare si pe ei nu ii trage nimeni niciodata la raspundere. Oare cati din candidatii care acum vor promova acest concurs au rude in ANP? E doar o intrebare retorica - si raspunsul este: TOTI !!!!!!
Citat
+1 #980 un candidat 11-10-2017 15:46
Citez pe Cristian Tudorache:
Functie de cum vor fi bugetate posturile

multumesc frumos!!
Citat
+1 #979 Cristian Tudorache 11-10-2017 14:57
Functie de cum vor fi bugetate posturile
Citat
0 #978 un candidat 11-10-2017 10:33
Buna ziua! As fi interesata daca anul acesta se vor debloca posturile la ANP. Va multumesc!
Citat
0 #977 Cristian Tudorache 01-10-2017 14:54
In opinia personala, in primul rand ar trebuis a depuneti la dosar o dovada de la medicul specialist cum ca sunteti insarcinata, sa dovediti asta, ulterior sa depuneti o recomandare a aceluiasi specialist din care sa reiasa faptul ca nu va puteti expune unei radiografii pulmonare.
Citat
+1 #976 Carmen 30-09-2017 10:05
As fi interesata de un rapuns la aceasta intrebare. Ma confrunt cu o situatie similara. Am aflat de sarcina la putin timp dupa depunerea fisei medicale. Nu am anuntat inca de acest lucru, credeti ca ar putea afecta cu ceva parcursul concursului? Multumesc!

Citez pe Nicoleta:
Buna ziua,
Dupa ce mi-am depus dosarul pentru postul de ofiter informatii clasificate am aflat ca sunt insarcinata. Am sustinut examenul psihologic si am fost admisa.Cei de la unitate mi-au spus ca nu e nicio problema daca sunt insarcinata, doar ca trebuie sa atasez la fisa medicala radiografia pulmonara, altfel medicul unitatii nu imi va inchide fisa. Imi poate respinge dosarul daca nu atasez radiografia, desi medicul specialist pneumolog imi da aviz ? Sau ce ma sfatuiti sa fac?
Citat
-1 #975 . 24-09-2017 13:55
Buna ziua ! Domnule Stefan, imi puteti spune in situatia in care posturile de ofiteri ,functie de conducere , sef sectie si sef de tura de la Targu Jiu , respectiv Craiova, ramase neocupate vor fi scoase la concurs din sursa externa de aceasta data sau vor ramane tot pentru sursa interna? Va multumesc ! Cu deosebita consideratie!
Citat
-4 #974 Ștefan Teoroc 19-09-2017 22:27
sigur ca tragem sa ocupam progresiv cat mai multe / functie de minister si guvern / noi vom impinge
Citat
0 #973 Ioana 19-09-2017 21:57
Am inteles. Dar la anul se vor mai scoate posturi? Multumesc frumos!
Citat
-7 #972 Ștefan Teoroc 19-09-2017 21:19
buna / nu e / trebuie doar incadrare in baremele medicale / limita de inaltime e doar pentru grupa de interventie
Citat
0 #971 Serbi 19-09-2017 20:56
Buna seara, ma puteți ajuta și pe mine cu un răspuns la întrebarea: care este limita de înălțime pentru fete ? Va mulțumesc !
Citat
-4 #970 Ștefan Teoroc 19-09-2017 20:07
avem acum in concurs 700 de posturi si nu vom reusi sa incadram mai mult de 500 / altele noi se pot scoate pe memorandum aprobat de guvern / nu pot sa dau asigurari ca anul acesta se vor initia si alte proceduri in afara de ceea ce avem deja pe rol
Citat
-1 #969 Ioana 19-09-2017 16:37
As vrea si eu sa stiu cand o sa inceapa sa scoata iarasi la concurs posturi din sursa externa? Stiu ca sunt blocate pt cei care au intrat in scoli, dar anul asta este posibil sa se mai scoata? Multumesc!
Citat
-2 #968 Cristian Tudorache 12-09-2017 21:06
#967 Luana 12-09-2017 18:52 - scrie in anuntul de concurs !
Citat
0 #967 Luana 12-09-2017 18:52
Buna! Stie cineva are ar fi procedura de urmat in cazul incadrarii directe agent operativ? Dupa declararea de admis la testarea psihologica?
Citat
-3 #966 Ștefan Teoroc 07-09-2017 12:37
pauza de studiu - 6 luni
Citat
0 #965 ciprian 07-09-2017 11:56
buna daca am picat psihologicul timp de 6 luni nu mai pot participa la un nou concurs pe acelasi post? Va multumesc!
Citat
0 #964 Alin 06-09-2017 20:40
am inteles, sa incerce totusi. multumesc mult.
Citat
-4 #963 Ștefan Teoroc 06-09-2017 20:32
de la caz la caz si de la comisie la comisie / depinde cum vor aprecia
Citat
0 #962 Alin 06-09-2017 20:30
sunt sanse mai mari sa fie respins decat acceptat?
Citat
-4 #961 Ștefan Teoroc 06-09-2017 20:27
sanse are dar sunt sanse sa fie si respins
Citat
0 #960 Alin 06-09-2017 19:23
Buna seara,
O nelamurire, daca un candidat pt. concursul din sursa externa are o amenda administrativa pt. furt, luata la varsta minoratului, poate avea sanse sa intre in sistem? multumesc.
Citat
-3 #959 Ștefan Teoroc 06-09-2017 00:31
infirm
Citat
0 #958 Antal Szabolcs 04-09-2017 10:43
Buna ziua. Am auzit multe dar cred ca dvs ma puteti ajuta. Baremele sportive se schimba in functie de varsta? Eu din ce am citit nu reiese acest lucru. Am auzit de la unii care au sustinut proba ca se schimba baremele in functie de varsta.
Afirmati sau infirmati?
Multumesc
Citat
-3 #957 Cristian Tudorache 23-08-2017 22:48
#956 Nelamurita 23-08-2017 19:20 - procedura spuen ca se ridica de la unitatea angajatoare
Citat
+2 #956 Nelamurita 23-08-2017 19:20
De la Afișarea rezultatelor la proba psihologică, in termen de 7 zile se depune fisa medicală. Fisa se eliberează de unitatea angajatoare, se poate comunica și prin mail, dat fiind domiciliul concurenților in alte orașe, județe?
Citat
0 #955 Mihai sova 23-08-2017 16:52
Va rog, un raspuns
Citat
-4 #954 Ștefan Teoroc 22-08-2017 21:49
daca nu au trecut 6 luni, este valabila, nu trebuie echivalat nimic / se considera conditie indeplinita / ia legatura la resurse umane in unitatea respectiva sau scrie ne pe mail cu date si detalii
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • Ștefan Teoroc 11.12.2017 23:22
  modifica L153/2017 dar nu include ceva relevant in ceea ce ne priveste

  Read more...

   
 • finul Alecu 11.12.2017 21:26
  OUG 91/2017 are legatura cu noi?

  Read more...

   
 • eu 11.12.2017 18:53
  sunt foooarte curios daca vor plati orele suplimentare acumulate pana la ...

  Read more...

   
 • cezara 11.12.2017 18:42
  Buna seara! Am si eu o intrebare,sau o nelamurire...du pa ce am facut fisa ...

  Read more...

   
 • Silviu 11.12.2017 18:25
  Ar trebui să avem succes. Din cîte am înțeles si ministrul ar fi vorbit ...

  Read more...

Google AdS